» »

Siri pohekana, a za uporabo na Droidu/PC/iPadu je treba še veljaven iPhone 4S ID

Siri pohekana, a za uporabo na Droidu/PC/iPadu je treba še veljaven iPhone 4S ID

MacRumors.com - Francoski hekerski kolektiv Applidium, ki nam je med drugim podaril že izvrstni video predvajalnik VLC, poroča, da so z reverznim inženiringom uspeli dognati osnovne podrobnost protokola, preko katerega Siri dobiva odgovore na postavljena vprašanja. Šlo naj bi kar za s šifrirane HTTP zahtevke (SSL), namesto standardnega GET-a pa naj bi uporabili lasten ukaz "ACE". Vsebina zahteva vsebuje uporabnikov zvočni ukaz, stisnjen s standardnim kodekom Speex. Zaenkrat zgleda, da telefon sam ne izvaja skoraj nobenega procesiranja ukaza, ampak se v celoti zanaša na pomoč Applovih strežnikov.

Z dobljeni informacijami so so fantje uspešno zgenerirali lastne zahtevke, nastale kar na računalniku, ne na iPhone 4S. Pravijo, da bo kmalu klienta mogoče implementirati na poljubni platformi - iPadu, Androidu, PC-ju, idr. To je zelo vzpodbudno, ker je prav Siri zaradi svojih bogatih zmožnosti prepoznavanja in "razumevanja" vsebine zvočnih ukazov trenutno izredna konkurenčna prednost za jabolčne.

Žal je tu še ena težava - vsak zahtevek v zaglavju vsebuje poseben identifikator naprave, ki je zgleda vezan na UUID vsakega posameznega telefona. Identifikator je sicer mogoče relativni enostavno potegniti z naprave, vendar to pomeni, da ni mogoče preprosto izdati aplikacije, ki bi uporabljala enega in istega, ker bi tega potem Apple kajkmalu blokiral. Malce bolj dolgoročno jih skrbi, da bi Apple lahko zadeve še dodatno zakompliciral z naslednjih popravkom iOSa.

16 komentarjev

Masamune ::

Po malem folk ne bo niti več kopiram stvari (v tem primeru aplikacij), ampak jo bo samo malo pohekal in nato uporabljal. Čudno, da se kitajci niso tega spomnili. Me zanima če patenti to "pokrivajo"? :))
lp, j

Ales ::

Bolj zanimivo je, da vsak zahtevek vsebuje enoznačen UUID telefona. Sicer pa, kdo še pričakuje kakršnokoli anonimnost pri svoji uporabi komunikacijskih naprav, kajne? >:D

blackbfm ::

Potem pa uporabljaj odprto wlan točko (oz še bolje shekano) + tor + random chat program s kakšno težko enkripcijo. Boš anonimen.

MrStein ::

za s šifrirane HTTP zahtevke

Vsebina zahteva vsebuje

napače....
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

next_byte ::

blackbfm je izjavil:

Potem pa uporabljaj odprto wlan točko (oz še bolje shekano) + tor + random chat program s kakšno težko enkripcijo. Boš anonimen.

waw to bi jst ... sam k ni nikogar z katerim bi lahko komuniciral .. prek tega .. oziroma malo ljudi

>>><<< ::

Zaenkrat zgleda, da telefon sam ne izvaja skoraj nobenega procesiranja ukaza, ampak se v celoti zanaša na pomoč Applovih strežnikov.

Zanimivo, da potem storitev ni dostopna na iPhone 4. In your face, Apple ;(( Mrš pa tak odnos za te iOdpadke...
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

blackbfm ::

Aha še en ki nima iphona pa si ga vseeno želi..:P

>>><<< ::

Hvala, imam raje Androida z HDMI portom:D

Moti me politika podjetja in njihov marketing - predvsem uvajanje novosti. Kdor ima Apple že ve, kako je. Pa servis, kjer ti, ko crkne telefon dajo kar novega... Kaj delajo s starimi pa nimam pojma. Očitno že imajo toliko nabite cene, da se jim to splača. Zato sem napisal iOdpadki...

Btw. tudi Nexus S dela iz škatle. Poleg tega imaš še Tasker aplikacijo, kjer si sam sprogramiraš svega i svašta. Če nimaš časa pa kupiš zraven že narejene profile. Vprašanje časa, kdaj bo Apple šel to kopirat ;)
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

MrStein ::

>>><<< je izjavil:


Pa servis, kjer ti, ko crkne telefon dajo kar novega...

In to je slabo, ker.... ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

crobat ::

Joj O.o še kr kregate? A ni že jasno da je iphone šminka? Men se to zdi neumno komentirat že. Ker itak fani nebojo nikol priznal da so dali 500€ za šminko :)

(komentarjev na tole sploh nebom brav, sam sem sprobu iPhone, pa nevem če sem že dožveu da ti lahka telefon tok lagira x.x)

blackbfm ::

duhovit ja, ti ja

Jst ::

Siri je v beta fazi delal na štirici. Politika podjetja pač, da se novejši telefon pač razlikuje od prejšnjega. Saj to delajo vsi. HTC dela Android telefone po tekočem traku, pa se dva sorodna modela razlikujeta samo recimo, da ima en več 128 rama. Drugi pa ostane na Gingerbread, medtem ko prvi dobi Ice Cream ko pride. TO se šele hinavci.


>Zaenkrat zgleda, da telefon sam ne izvaja skoraj nobenega procesiranja ukaza, ampak se v celoti
>zanaša na pomoč Applovih strežnikov.

To se je vedelo že od začetka. (Mogoče ne, da na Applovih strežnikih, ampak pač "v oblaku."


---

Sicer pa, nisem še videl telefona, ki bi imel tak "edge snappiness" kot Apple. Pa imajo Androidi lahko dual core, iPhone 3 pa je stara roba. Pri Androidnih telefonih, ko se dotakneš zaslona, zgleda, kot da prvo malo procesira, potem te pa uboga. Pri ene 15ih različnih je to opazno. Medtem ko je Applu jasno kot beli dan, da mora UI biti odziven kot strela. In iz tega (Touch UI first) so potem gradili telefon. (To je "laboratorijsko potrjeno." Bral na neki strani o telefonih - poleg hand-on izkušenj.)

Pa nisem Apple fan, ampak Steve Jobs je zame genij, ki je bil vedno pred svojim časom.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

>>><<< ::

Delal je, ja, vendar ni bil tako vključen v sam sistem kot je zdajšnji. Po integraciji v sam OS so ga pa umaknili iz marketa. Možno, da bi bilo potrebno več RAMA na telefonu, ker mora aplikacija stalno laufati v ozadju pa zato ni vključeno... Boljše, da ne dela kot pa da laga. Sicer pa bomo videli, kako bo, ko bodo Siri spravili v pogon na 4ki.

Dobro, to glede updejtov na Androidu je drugače, ker dobijo vsi osnovno verzijo iz Googla pa jo potem po svoje predelajo - HTC doda Sense UI, Samsung svoje itd. Nepotreben bloatware s katerim se potem sam ubadaš, če se ti da :P Pri Googlu na drugi strani pa imaš vedno najnovejše posodobitve z istimi funkcionalnostmi kot pri ostalih modelih Googlovih telefonov.
ICS naj bi rešil težave glede posodobitev, ker bo onemogočil tako podrobne predelave vmesnika. Upam, da bo res tako kot planirajo :) Garažni izdelki bodo seveda še naprej na voljo. Vendar, če kot firma sam delaš OS, samo za svoje telefone, je lažje glede posodobitev... Ko je izdelkov milijon je pa stanje tako kot je.

Nove telefone že dajejo ven z majhnimi spremembami, samo ne pa tako, da je ISTI kot prejšnji, s to razliko, da menjajo procesor in "prisilne" software spremembe.

Si ziher, da pri odzivnosti UI ne igra večje vloge sam touchscreen kot pa dual core procesor? Ali pa je Android zgolj slabše sprogramiran...

Kapo dol Applu za inovativnost. Samo ni pa tak za kakršnega se ima - perfekten. Za Jobsa se strinjam, da je bil razred zase. Tole kreganje je isto, kot BMW vs Mercedes :D
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

matejdro ::

Kolikor vem, ICS ne onemogoča dodatnih vmesnikov.

Limit-sky ::

Tole kreganje je isto, kot BMW vs Mercedes

Seveda. Jasno, da je BMW boljši. ;)

>>><<< ::

Jonas sproba Siri v slovenščini! Ahahahaha :D

Dobro, da Youtubovci niso podkovani v slovenščini.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Googlov tolmač zdaj tudi na telefonih

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
255998 (4442) ales85
»

Pametni pomočniki shekani na daljavo s pomočjo laserja

Oddelek: Novice / Varnost
84556 (2722) OK.d
»

Tudi Facebook želi svojega pametnega pomočnika

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
93491 (2206) _0\WA6m7Uzc
»

Renault R-Link

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4413295 (10449) ninja4it
»

Siri pohekana, a za uporabo na Droidu/PC/iPadu je treba še veljaven iPhone 4S ID

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
166164 (3957) >>><<<

Več podobnih tem