» »

iPhone 5s in 5c prvi vikend rekordno

iPhone 5s in 5c prvi vikend rekordno

iPhone 5S ni razočaral

vir: Apple

Delež novih iPhonov glede na svetovno število aktivnih

vir: Apple
Apple - Applu je ponovno uspelo premakniti meje za uspešnost prodaje iPhonov na prvi vikend. Pretekel petek, soboto in nedeljo so namreč prodali kar 9 milijonov iPhone 5s in 5c, svojih novih mobilnikov, ki so ju predstavili pred dvema tednoma. Zraven so se pohvalili še, da je od izida 18. septembra že 200 milijonov uporabnikov iOS nadgradilo na najnovejšo različico, iOS 7, kar je prav tako rekord za najhitreje nadgrajevanje operacijskega sistema. Tretji razlog za radost jim je dal iTunes Radio, ki je od odprtja 18. septembra zabeležil že 11 milijonov unikatnih poslušalcev, s čimer so več kot zadovoljni.

Prva pošiljka dražjih iPhone 5S je v trgovinah popolnoma razprodana, a pri Applu mirijo, da stalno dobivajo nove pošiljke iPhonov, torej bodo izpolnili spletna naročila in osvežili zaloge v trgovinah že kmalu. Zaradi odličnih prodajnih številk so se pomirili investitorji, kar se je pozitivno pokazalo pri vrednosti delnice. Ta je še pred začetkom trgovanja poskočila za 6 % in se tako spet približala vrednosti 500 USD.

Na The Verge izpostavljajo, da čeprav je rekord v prodaji prvega vikenda res visok, morda ni najbolj reprezentativen, saj so tokrat upoštevali dva nova mobilnika. Do sedaj se je namreč v rekordne številke štelo le en, nov model. iPhone 5 je tako lani prvi vikend dosegel 5 milijonov prodanih primerkov, pred dvema letoma pa iPhone 4S 4 milijone. Obenem sta bila iPhone 5S in 5C naprodaj v še več trgih, kot predhodnika, kjer bi bila po mnenju nekaterih lahko ključna Kitajska, kjer je bil iPhone prvič naprodaj ob samem izidu.

Da ne bomo tavali v popolni temi s svojimi opažanji skrbi analitična družba Localytics. Poročajo, da je bilo za vsak iPhone 5c prodanih približno 3,7 iPhone 5S, kar bi pomenilo, da je izmed 9 milijona svežih iPhonov kar 7,65 milijona iPhone 5S. V ZDA je faktor porazdelitve bojda 1:3,5 za iPhone 5S, na Japonskem pa kar 1:5. Sicer v svetovnem merilu po številu prodanih obeh mobilnikov z velikim naskokom vodi ZDA, z Japonsko na drugem in celotno zahodno Evropo na tretjem mestu.

14 komentarjev

Blazz ::

5cheap za 600 eur. bolano... in še to 16gb verzija...

nekikr ::

Malo ceneje kot je sedaj 5, pa gre za enak telefon v bistvu. Saj ni tako hudo :)

no comment ::

Vprašanje za maljon:

"Kdo je napizdu cel svet in še celo slo-tech zapovrh, da bo Apple naredil 5c(heap) telefon?"

Oni vedno naredijo le telefon s katerim zaslužijo kopico (heap) denarja.

Ampak, applehejterji imamo po pol desetletja enkrat končno prav. 5c je dejansko fail, 5s je dejansko zaslužil bistveno večjo goro denarja (5s(hitloadOf$$$)).

VaeVictis ::

Na dolgi rok se zna celo zgoditi, da bo celo več iPhone 5c prodanih kot iPhone 5s.

Veliko ljudi, ki kupi telefon v prvih dneh je navdušenecev nad najnovejšo tehnologijo, ki jo trenutno pri Apple-u ponuja 5s.

Na dolgi rok oz. ljudje, ki podaljšajo pogodbe bodo raje kupili 5c, ker je cenejši (pa čeprav za 100 USD).

ps: 600 EUR za telefon pri povprečni plači 1000 EUR je res ogromno denarja, v državah, kjer je povprečna plača pa par 1000 eur pa 600 EUR ni tako veliko denarja!

MrStein ::

Točno tak. To kaki švicarec mimogrede kupi. Bolgarec seveda lahko le sanja o tem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Masamune ::

Blazz je izjavil:

5cheap za 600 eur. bolano... in še to 16gb verzija...


Mislim da 5c pomeni 5 colors. V bistvu je to stara petka v plastiki. Očitno, glede na cene seveda, to nikakor ni bil mišljen kot nek budget iPhone.
lp, j

nekikr ::

Seveda ne, tako nizko še niso padli, pa upam, da ne bodo. Čeprav naj bi bila zelo dobra plastika, je še vedno plastika, ostale stvari so pa enake kot pri 5, ki pa je še vedno zelo dober telefon...Torej malce cenejši 5 s plastičnim ohišjem. Na dolgi rok morda res še bolj uspešen od 5s...

ZaLoMaT ::

Vprasanje, ali Applu kaj preprecuje da bi izdal lazne stevilke glede prodaje?

vesolc ::

ne...zakaj bi? če kdo fejkrsko poneverja rezultate je to apple...navsezadnje se selijo iz kitajske, kar verjetno za delnico ni najbol ugodno, hkrati morjo pa skrbet, da so pred vsemi...tud v prodaji...glede na politične sfere na kitajskem zadne čase, predvidevam, da vsi orenk fejkajo rezultate, ker bo počasi nov kolaps trga :)

Invictus ::

ZaLoMaT je izjavil:

Vprasanje, ali Applu kaj preprecuje da bi izdal lazne stevilke glede prodaje?

Delničarji ...

IRS ...

pa še kdo bi se našel.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zee ::

ZaLoMaT je izjavil:

Vprasanje, ali Applu kaj preprecuje da bi izdal lazne stevilke glede prodaje?


Kaj pa Samsungu, HTC-ju, Dell-u, ... ? Zeh.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

nekikr ::

Edino kar nekateri počnejo je to, da objavljajo številke poslanih enot trgovinam in ne dejansko prodanih. To je precej časa (pa mislim da še vedno) počel Samsung.

CoolBits ::

nekikr ::

Zlata barva ohišja, 64 bit procesor...kaj bodo še vzeli iz bednega 5s? :) Najbrž tisti pomožni procesor in čitalec odtisov. Potem pa spet celo leto novic o "neutemeljenih" tožbah :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodaja iPhona 6 ruši rekorde (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Rezultati
19671049 (63268) GGGGG
»

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22795116 (84214) amacar
»

Septembra iPhone 5S in cenejši iPhone 5C (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5422327 (18291) blackbfm

Več podobnih tem