» »

iPhone 4 bo v kratkem najpopularnejši fotoaparat na Flickru

iPhone 4 bo v kratkem najpopularnejši fotoaparat na Flickru

Popularnost različnih fotoaparatov v zadnjem letu dni

vir: TechCrunch
TechCrunch - Pri TechCrunchu so izpostavili zanimivo dejstvo, da se iPhone 4 nahaja na drugem mestu na lestvici najpopularnejših fotoaparatov na Flickru. Obisk Flickrove spletne strani s statistikami o različnih aparatih nam razkrije, da so sem zajeli vse uporabnike, ki so v preteklem letu naložili vsaj eno sliko, ter da upoštevajo le tiste slike, pri katerih je v EXIF-u jasno zapisan uporabljen model aparata (to znaša približno dve tretjini vseh slik). Povedali so, da imajo s tem težave predvsem mobilni telefoni, ki so posledično praktično neprisotni na lestvici. Razen ene izjeme, Applovega iPhone 4. Po ocenah TechCruncha bi lahko že v enem mesecu prehitel trenutno najpopularnejši Nikon D90, ki je v začetku lanskega poletja na vrhu zamenjal zdaj četrtouvrščenega Canonovega EOS Digital Rebel XSi, v naših krajih poznanega kot Canon EOS 450D. Lestvico petih najpopularnejših fotoaparatov zaključujeta še dva DSLR-a, na tretjem mestu Canonov EOS 5D Mark II in EOS Rebel T1i oz. EOS 500D, ki je tik za petami generaciji starejšemu 450D.

Lestvica najpopularnejših trotlziher fotoaparatov, na kateri so na prvih petih mestih Canoni, kaže, da ta razred aparatov močno upada, očitno tudi na račun mobilnih telefonov. Pet najpopularnejših Canonovih PowerShotov je SD780 IS, SD1100 IS, SD1200 IS, G10 in G11. Med mobilnimi telefoni na vrhu kraljuje Apple, kjer je vodilni iPhone 4 v začetku letošnjega leta prehitel iPhone 3G. Na tretjem mestu je iPhone 3GS, medtem ko peterico v srditem boju za 4. mesto zaključujeta HTC-jeva EVO 4G in Droid Incredible. Kljub splošni popularnosti iPhone 4 in popularnosti iPhonov med mobilnimi telefoni, Applu ne gre tako dobro, saj je najmanj popularna znamka med vsemi, medtem ko na tem področju kraljujejo fotografski velikani Canon, Nikon, Sony, Olympus, Kodak, itd.

5 komentarjev

matejdro ::

iPhone 4 bo v kratkem najpopularnejši fotoaparat na Flickru


Kljub splošni popularnosti iPhone 4 in popularnosti iPhonov med mobilnimi telefoni, Applu ne gre tako dobro, saj je najmanj popularna znamka med vsemi


?

hamax ::

Eno je izdelek drugo je pa znamka. Ce sem prav razumel.
Nokia ima en zilijon telefonov s fotoaparatom. Apple jih ima koliko? 5?

edit: Obcutek imam, da nisem prav razumel. Pred appleom so na tistem seznamu tudi zelo majhni proizvajalci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hamax ()

Atos ::

Jaz si to razlagam tako, da eno je popularnost, kjer iPhone ni med najbolj popularnimi, drugo je pa uporabljenost oz. koliko ljudi ga uporablja. To dvoje ni vedno enako!

eieieie1 ::

Itak da ni, saj ima apple ogromno haterjev :)

jiga ::

zakaj bi kdo hotu MG Sieglerjev post kopirat :|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prispel je Facebookov Paper

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
208422 (6293) Glugy
»

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12436192 (30584) Lonsarg
»

iPhone 4 bo v kratkem najpopularnejši fotoaparat na Flickru

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
53443 (3000) jiga
»

Nokia še vedno kraljuje

Oddelek: Novice / Rezultati
164615 (4005) Gandalfar
»

Opera Mini za iPhone potrjena

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
223603 (2891) Mavrik

Več podobnih tem