» »

Applov WWDC se bo zgodil zgodaj v juliju

Applov WWDC se bo zgodil zgodaj v juliju

TechCrunch - Applova konferenca WWDC (World Wide Developers Conference) je dobila letošnji uradni datum, saj se bo petdnevno druženje ljubiteljev Appla, razvijalcev, ki razvijajo programsko opremo tako za Mac OS kot iOS, ter drugih udeležencev, ki si privoščijo vstopnico, potekalo med (vključno z) 6. in 10. julijem. Kot je običajno se bo konferenca odvijala v San Franciscu, v centru Moscone West. Rdeča nit letošnje konferenco naj bi bila prihodnost obeh mehkih platform, Mac OS in iOS, poleg nekoliko smiselnega pričakovanja, da bodo pri Applu na konferenci objavili naslednjo, že peto generacijo iPhona.

Po zadnjih poročilih temu najverjetneje ne bo tako. Pričakovali bi nasprotno, saj je bil izid prvotnega iPhona najavljen že na daljnem WWDC-ju leta 2007, leto kasneje je bil predstavljen in potrjen mednarodni izid iPhone 3G, medtem ko so na konferenci v letu 2009 predstavili iPhone 3GS. Lani je nato prav tako na konferenci sledil iPhone 4, vse izdaje pa so opremili z izdajo nove večje revizije operacijskega sistema, iPhone OS 1.0 s prvim iPhonom, iPhone OS 2.0 z iPhone 3G, iPhone OS 3.0 z iPhone 3GS ter iOS 4, prvi operacijski sistem z novim imenom, ki je bil predstavljen lani ob boku iPhone 4. Poleg vseh iPhonov so na WWDC-jih svoje predstavitve doživeli še prvi Mac Pro, ki je leta 2006 nadomestil PowerMac G5, iPhone SDK in odprtje trgovine skupaj s predstavitvijo iPhone 3G leta 2008, predstavitev OS X 10.6 leta 2008, itd.

Razlog za prestavitev izida novega iPhona naj bi bilo posvečanje zgolj programskemu delu Applovega portfejla, kjer naj bi 5. generacijo mobilnega telefona predstavili na jesenski prireditvi, do sedaj sicer namenjeni iPodom. Takrat bi lahko po nekaterih napovedih ugledali še ponovno prenovljen iPad, za katerega se že nekaj časa govori, da naj bi bil vsaj osvežen, če ne kar popolnoma prenovljen, še letos. Kljub posvečanju programskemu delu svojega portfejla pa naj Apple na WWDC vseeno še ne bi predstavil naslednjega mejnika v platformi iOS, različico sistema 5. Le-tega naj bi, kot je običajno, predstavili skupaj z novim iPhonom na jesenski prireditvi.

5 komentarjev

Gandalfar ::

Joj .. spet bo treba keynote gledat :)

Gregor P ::

Meni se tudi zdi malo prezgodaj za novi iPhone 5, mislim tako iz strateškega vidika, ker preprosto še ni potrebe na trgu oz. uporabniki še ne čutijo "prave potrebe" po novem gadgetu; razen morda, če bi se hoteli z novim modelom odkupiti za vse težave s starim.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

WarMaker ::

Gregor: Po mojem si želijo ravno tega. Da dejansko odpravijo vse napake, ki jih ima 4 + izdaja bele barve, ki jim do sedaj še ni uspela.
Vsekakor pa bom zelo vesel, če bo do takrat predstavljena/izdana nova generacija MacMini-jev.

PrimozR ::

4 prihaja v beli barvi, že dolgo se napoveduje spring release, zdaj je bolj smiselen. Par razlogov za 'zamudo' petke je bojda boljši (varčnejši) Qualcommov LTE čip (US pač) in pa več časa za implementacijo NFC-ja. Nek poznavalec je nekako napovedal: 10% za izid poleti, 50% za jesenski in 100% vključitev NFC-ja, če bi izšel januarja 2012.

Beat-O ::

Konferenca razprodana. V dvanajstih urah.
http://www.toshl.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12436191 (30583) Lonsarg
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219109 (7715) zee
»

Prispel je iPhone 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
34784999 (74188) Bor H
»

Adijo iPhone OS, naj živi iOS

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
189275 (8405) techfreak :)

Več podobnih tem