» »

poceni do kabelskega neta

poceni do kabelskega neta

JXS ::

re,

adsl je kot kaže le pregnal strah v kosti kabelskim ponudnikom. Prva sta se odzvala AMIS, ter VOLJA. Prvi ponuja priklop in modem za 1 sit, drugi pa celo zaston! kot kaže je na vrsti Telemach. samo kakor jaz poznam telemach ne bodo znali spacti kaj konkretnega do konca leta!>:D se vam zdita ponudbi amisa ter volje dovolj dobre da siolu z adsljem vsaj malo speljeta tiste ki še nevedo kaj bi, oz. tiste ki nikakor nočejo na ISDN??

SisQ ::

NE! Pri amisu ponujajo modem za 1 sit, če je dražji paket. Za osnovnega pa 10.000 sit. Pa še 36 mesecev traja pogodba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SisQ ()

kokoon ::

to je smesno.

pred mesecem sem se preselil v stanovanje, v katerem bom najbrz zivel kar lep kos preostanka mojega zivljenja. prej sem doma imel adsl (in bilo je super)

uglavnem, valda rabim doma internet, v stanovanju je ze telemachova kabelska in zato sem se odlocil za kabelski internet. najprej pri amisu. to je bilo dva meseca nazaj. no, po enmu mescu ignorance s strani amisa, sem se odlocil kar za telemach za providerja. in zdej me tud telemach nateguje ze skor en mesec in zdej v tem casu je adsl postal noro poceni in tud amis zdej neki sanja z zastonj priklopom... WTF naj nardim?

vsak pameten bi najbrz reku - adsl

ampak - letos sam nimam studentskega statusa (ima pa ga moja punca, s katero ziviva skupaj v tem stanovanju) in se ena ovira je, in to je, da sem cez celo stanovanje potegnu pod ometom dvo zilen kabel za telefon. tko, zdej ce mi ve kdo svetovat res pametno, bom res vesel. ampak zmeri bolj se mi pa zdi, da kabelskega neta pri nama doma ne bo.

aha se to - a je ksna varjanta, da se uporabja se naprej analogni telefon na isdnju? to bi pomenil, da mi ni treba spet raskopavat sten in da lahko znora ostane dvozilna?

pa se to - neki sem slisu, da bo siol zacel ponujat adsl tud na analogni liniji. a kdo kej ve o tem?

hvala lepa,
jure aka kokoon

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kokoon ()

PaJo ::

Kaj vzet???
Tezko ti je dat pameten odogovor, namrec ADSL definitvno ok dela, kak je pa s kablom pa ti sam bolj tezko recem, je pa res da se zelo dosti folka zadnje case zelo prituzuje cez vse kbale po sloveniji, tako da bi bil ADSL celo boljsi, sploh ce rabis dokaj dobro zanesljivost. No kar se pa tice tvojega kabla po steni pa mislim da bi morale biti 2 zili tudi dovolj za ISDN, vsaj ako mislim:D To pa da se ponuja ADSL preko analogne linije pa kar pozabi, stvar se bo lep cas samo na ISDN-ju mozna, po moje se vsaj pol leta, ce ne kaj vec;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

ali3n ::

1. od razcepnika do ADSL modema gre dvožilni kabel, tko da kabel ne bo težava... (če si to hotu vprašat).
2. od razcepnika do NTBA postaje (ta deli telefonske linije) je tudi dvožilnik od NTBA do telefona/telefonov pa more bit 4-žilni!
...in ker slika pove več kot 1000 besed..:D


če uporabiš štirižilni kabel namest dvožilnega, ne bo nič narobe...

Uporaba analognih tel na ISDNju: Telekom si - tuki prodajajo:
Modem Diva 852 omogoča hiter dostop do interneta. Ker ima modema tako serijski kot USB priključek, je priključitev računalnika enostavna. Modem Diva 852 ima tudi dva analogna vhoda, ki omogočata priključitev analognih naprav. 23.900 sit

obstaja še varianta nakupa centrale, ki pa je seveda dražja...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

kokoon ::

1. od razcepnika do ADSL modema gre dvožilni kabel, tko da kabel ne bo težava... (če si to hotu vprašat).

kje je to razcepnik? a je to v dnevni sobi ali na stopniscu v bloku?

2. od razcepnika do NTBA postaje (ta deli telefonske linije) je tudi dvožilnik od NTBA do telefona/telefonov pa more bit 4-žilni!

kje je ntba postaja? je to tista skatla, ki je ponavadi v dnevni sobi v neposredni blizini telefona - zraven/namesto telefonske vticnice?

sicer pa so to dobre novice (da mi ne bo treba spet razkopavat sten, ker sem jih lepo, ampak res lepo pogipsal+izravnal+pobarval), ce sem prav razumel, ali3n.

uglavnem, jest mam cez cel flet potegnen 2zilni kabel. ce je ntba postaja samo za telefone in ne za adsl, kot sem razumel, potem je ona lahko v dnevni sobi za omaro, do katere vodi 2zilni kabelj. od tam naprej do telefona pa 4zilni (pol metra, ki je itak ze zdaj na povrsju)
hura.

hvala lepa,
jure aka kokoon

ali3n ::

AD1: kje je to razcepnik? a je to v dnevni sobi ali na stopniscu v bloku?
pri teb v stanovanju; tam kjer pride linija v stanovanje - verjetno na hodniku/predsobi; ta ne rabi napajanja.

AD2: kje je ntba postaja? je to tista skatla, ki je ponavadi v dnevni sobi v neposredni blizini telefona - zraven/namesto telefonske vticnice?
Ja, to je to. Grda, bež škatla. Rabi napajanje (220 V)!!! Telefon dela sicer tud brez napajanja, samo v tem primeru ti bo LCD display delal samo, ko bo slušalka dvignjena.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

pivmik ::

kupi ADSL četudi moreš celo stanovanje prekopat.
LP, Gregor GRE^

chucki ::

Kks uporabniki nimamo nobenih pritozb.:\
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

nojus ::

ali pač
sovražim Gargamela.

Eagle ::

Pa kaj te samo fopate glede kabla da kao slabo laufa. Meni tu v Mariboru laufa kabl ze prevec dobro .. za 9k mam 2Mbps/256kbps in mi drugac dela net ze par let brez tezav. In tudi pingi pri meni so dosti nizji kot pri adsl uporabnikih, kar sem opazil pri online spilih ..
Mogoce res da kabl v Sloveniji razn v Mariboru ni na taki ravni kot bi moral bit samo vseeno se prvo pozanimajte o tem kaj govorite !

P.S. Pa glede na to da dobis kabl all inclusive za 13.500
proti adsl-u z nujnim isdn-jom za 50.000 tak da tuji to ni kuj tak.

www.kks.net

kokoon ::

hura.

torej bom imel doma adsl.
ali pa se bom preselil v maribor.

res fino, da ne bo treba kopati po stanovanju. adsl je fina stvar.
bom pa se pocakal par tednov (itak je treba $$$ zbrat), da se mogoce siol zmiga pa se mal spusti ceno za priklop.

jupi!

hvala vsem za info in nasvete,
kokoon

Boyhazard ::

kokoon: Če bi telemach delal kot mora bi te pri AMIS-u že zdavnaj priklopli. Ker če TELEMACH ne naredi preveritve in ne da odgovora AMIS-u, potem nemora biti nič z priklopom.

Kot si pa opazil pa se TELEMACH-u jebe še za lastne potencijalne in sedanje stranke. NIČ NE DELAJO KOT BI MORALI!

Soldier ::

KKS ma tut svoje muhe;( ....

Fury ::

Jest sem na LJ Kablu in so me na Amis net prklucl v 1 tednu... ja, tako je, poslal sem prosnjo, cez en teden je bil tipo z modemom tuki in ze je vse delal.

Prej sem mel telemach. Kriza.. to je vse kar lahko recem.

AtaStrumf ::

Pr telemachu so res eni navadni gnoji. Kr naenkrat so nam začeli pošiljat položnice za CATV, in to brez kakršne koli pogodbe. Priimek so kar iz vrat prepisal, za kar imam dokaz ker so ga narobe kreteni jedni in pol valda nismo hoteli plačat, ker niso nadgradili omrežjakot so obljubili, ko pa so ga 2 leti kasneje smo imeli dolg ~47k SIT a smo začeli plačevati redne položnice. In pol so nam pa po 4 plačanih položnicah poslali opomin pred izklopitvijo. SMo se kregal na vse možne načine, njih boli k, če ne plačate vas izklopimo. Mrš nekam ;((!!! Sam pol nismo imeli izbire in smo plačali sam so navadni kmetje. K njim ne grem na internet, pa mam doma že položnico, sam so se mi mal preveč zamerili. Bom ponucal njihov kabel, samo k njim pa ne grem. AMIS se mi zdi zanimiv, sam je predraga naročnia glede na študentski ADSL, sam za ADSL so pa veliko začetni stroški (ISDN, aparati, ADSL), tako da tista 2 jurja na mesec več bi bil na slabšem šele po 30 mesecih, torej tam okoli ko mi poteče pogodba, pol pa itak nam več študent; sam čez 3 leta bo itak neki čist druzga.

Torej kakšen ponudnik je AMIS? Jaz bi vzel tisti skor mega za skor 8K, sem pa za bežigradom v LJ in mamo 4 mesece staro omrežje od telemacha. Bi se mi splačal?

BTW kako pa se da priti do Arnesovega kabla in kakšni so tam pogoji?

Zgodovina sprememb…

Georgie ::

Bom povedal mojo zgodbo, pa sami presodite.
Sem priklopljen na internet že skoraj deve (2) leti preko kabla (bivši LINK, sedanji Telemach; LJ-Bežigrad), provider pa je SiOL. Seveda imam od začetka tudi svoj strežnik (Linux), ki pa je bolj za učenje/raziskovanje, kot pa za kaj resnega. Gostim svojo lastno domeno za e-pošto in WWW.
Zdaj pa bolj črna stran. V tem obdobju odkar uporabljam to povezavo se nikakor NE morem pohvalit kako dobro mi vse skupaj deluje, saj preprosto to ni res. Povezava zelo pogosto ne deluje, tudi po nekaj ur. O hitrosti pa raje ne govorim, saj je izmerjena 320/128 ??? :( Boste rekli kako, vendar je tako. Najvišji DL je 40 kB/s, DL je pa porazen, nikoli ni bil 13-15 kB/s, ampah okoli 3-8 kB/s. Zadnje čase pa še teh hitrosti ne dosegam več, nekje 30 kB/s za DL in 8 kB/s za UL.
Tako sem imel vsega počasi dovolj in naročil ADSL, saj ISDN že imam od prej (4 leta). Na Telekom-u so me presenetili z "brezplačnim" priklopom, ker sem se kot "nezadovoljni" uporabnik kabelskega dostopa odločil za ADSL ;) . Lepa gesta, nimam kaj reči. Prišli so v enem tednu in mi ADSL zmontirali. :)) (za kabel sem čakal 2 meseca, pa še modem mi je crknil po tednu dni; so ga zamenjali ampak po tednu dni ;(( )
In kako sem zadovoljen, boste rekli? Ostal sem brez besed, ko sem videl DL!!! (vzel sem komfortni paket, torej 2M/384k in "statični IP")

To je moja izkušnja, če bo koga opogumila na razmišljanje, potem je bil moj namen dosežen.

Wolfram ::

Mislim, da v širšem pogledu ADSL nima konkurence... sevda je velik zadovolnih kablašov, vendar je adslevcev še več... pa tud pri nas, kjer jaz živim, je bil adsl prva in zadnja možnost za kakšno hitrejšo povezavo (razen sat.net:D po možnosti dvosmeren:) )


P.S.: vsekakor uživam v vseh radostih ADSL-a


LP
www.igralec.com

Dario_G ::

Js bom tud verjetn kr ADSL uzeu k z njim itak noben nima problemov:D sam za mojga frenda je pri ADSL-u prevec zacetnih stroskov pa bi raj meu kabel, zato me zanima kateri kabel se najbolj splaca uzeti...... se pravi da imajo popust za studente pa stabilno linijo in podobno..........:P

DrSergioDJ ::

hehe, moj ex prfoks za telo ma tko napeljan kabelsko, da recimo njegov sosed sploh ne placuje poloznic. Ker ce bi ga izklopil, bi posledicno izklopil se vsaj enih 10 uporabnikov zraven (nek star nacin vezave se zgleda). Tko da se jim ne splača :D
...

Storm ::

Studiram, da bi se odlocu za AMISovo ponudbo, zanima me pa nekej. Ker zvim v Velenju, job iscem pa v LJ, ve kdo kok bi me prslo ce bi jst iz velenja AMISov account nesu na LJ kabel ali na Telemach, se vedno pa placval poloznice AMISu in ostal njihov narocnik se vsaj 36 mescev.

Torej koliko znasa prenos iz VE v LJ, s tem da nic novega ne kupim samo opremo mi tam prikljucijo. Ve kdo??8-O

A ma se kdo boljso ponudbo(kabelsko) kot AMIS zdej. Prej je en napisu da ma 2mb DLLja v MB in 10k priklopa????
Explain!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159633 (11500) kixs
»

Montaža ADSL-a? Par vprašanj glede inštalacije

Oddelek: Omrežja in internet
262983 (2555) ToniT
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1049578 (7260) flipflop
»

Razcepnik-ADSL modem vprasanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
211889 (1433) Bungee-
»

ISDN - ADSL instalacija

Oddelek: Pomoč in nasveti
262342 (1797) TESKAn

Več podobnih tem