Forum » Omrežja in internet » Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave

Bye ::
Včeraj sem izgubil polovico dneva z nastavitvami "boljše" varnosti na routerju. Na koncu pa se niti sam nisem mogel povezati, hvala lepa. Nazaj na tovarniške nastavitve. Kar razočaran nad uradnimi navodili. TP Link, adijo

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bye ()

Hayabusa ::
Wpa1 (aes ali tkip) bi moral delati, tudi če imaš starejši odjemalec, ki ne podpira wpa2 (aes).

Saj ključ je bil že od začetka bp, samo z drugimi nastavitvami je delalo probleme - verjetno, ker je router krš roba. Večina spremenjenih nastavitev je "kao" delovala, dokler nisem spremenil imena SSID - potem se nisem mogel nikakor povezati in ni bilo druge, kot reset na tovarniške nastavitve, kar sem izvedel najmanj 10x in izgubil živce. Na koncu se mi ni dalo več ubadati s tem, kaj vse povzroča nezmožnost povezave, drugače lahko to počnem v nedogled. Vsa ta jajca s filtriranjem MAC naslovov, izklapljanjem DHCP-ja, spreminjanjem IP naslova, itd. so bila v napoto, ne pa za povečanje varnosti.

samo z drugimi nastavitvami je delalo probleme
Katerimi ?
Dovolj dolgo in kompleksno wpa2 geslo je dovolj.
Model routerja ? Kolegu sem nastavil najcenejšega tp-linka za 20 eur in mu vse dela bp.

Ne vem točno, katere nastavitve so delale in katere niso, zagotovo pa je največ težav bilo s spreminjanjem imena SSID. Ni pomagalo (večkratno) resetiranje računalnika ali izklapljanje routerja.
Model so jajca od TP-Link, TL-WR642G (v3). Trenutne nastavitve (delujoče):
IP naslov in subnet privzeto. Spremenjeni sta gesli za dostop do routerja.
SSID: privzeto
Wireless radio: vključen
Channel: spremenjen (s 6. na 1.) na prosti kanal v soseski
WAN: privzete vrednosti
Način: 54 MBps (802.11g)
- btw, mi lahko razložiš, zakaj 54, če imam DL samo 10 Mb?
SSID Broadcast: vključeno (če sem ga izklopil, potem PC ni našel omrežja)
Wireless Security:
Security Type: WPA-PSK/WPA2-PSK
Security Option: WPA2-PSK
Encryption: AES
PSK Passphrase: 17-mestno geslo, polovična kombinacija črk in številk
Wireless MAC Address Filtering: izključeno
DHCP Server: vključeno
Security/Firewall: izključen
MAC Address Filtering: izključen
- v čem je sploh razlika med MAC Address FIltering in Wireless MAC.....?
Ostalo privzeto.
Model so jajca od TP-Link, TL-WR642G (v3). Trenutne nastavitve (delujoče):
IP naslov in subnet privzeto. Spremenjeni sta gesli za dostop do routerja.
SSID: privzeto
Wireless radio: vključen
Channel: spremenjen (s 6. na 1.) na prosti kanal v soseski
WAN: privzete vrednosti
Wireless Security:
Security Option: WPA2-PSK
Encryption: AES
PSK Passphrase: 17-mestno geslo, polovična kombinacija črk in številk
DHCP Server: vključeno
Security/Firewall: izključen
- v čem je sploh razlika med MAC Address FIltering in Wireless MAC.....?
Ostalo privzeto.
Zgodovina sprememb…

54 mbps je max prepustnost wifi omrežja.
Seveda ga ni našel, ker si izklopil oddajanje ssid-ja.Moraš potem ime omrežja sam vpisati.
Najprej vklopi wpa2, če dela pri vseh odjemalcih, pusti tako, drugače prestavi na wpa1.
Da se lahko na wifi router priklopijo samo naprave iz dovoljenega seznama mac naslovov.
Imho za lan.
Kaj ima kolega:
http://www.mimovrste.com/artikel/247003...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()

Saj sem vpisal ime omrežja, pa se vseeno ni hotelo povezati. Gotovo sem kje drugje pokronal, ni važno zdaj.
MAC filtering bom pustil izključen, ker se ne mislim še enkrat sekirati cel dan zaradi tega.
Torej praviš, da je geslo zadosti dolgo? Živim v majhni soseski, poleg mojega sistem najde samo 5 omrežij in mislim, da tukaj nihče ne wardriva :)
Ob priliki pa ziher menjam na legendarnega WRT54...
MAC filtering bom pustil izključen, ker se ne mislim še enkrat sekirati cel dan zaradi tega.
Torej praviš, da je geslo zadosti dolgo? Živim v majhni soseski, poleg mojega sistem najde samo 5 omrežij in mislim, da tukaj nihče ne wardriva :)
Ob priliki pa ziher menjam na legendarnega WRT54...
Zgodovina sprememb…

Dinozavra raje pusti v muzeju.. .za 40E dobiš kaj z gbit portom in N wifijem (edino če dobiš kje skoraj novega za 20 in daš gor tomato raf).
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
https://slo-tech.com/forum/t509478/0
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
https://slo-tech.com/forum/t509478/0
Zgodovina sprememb…

Kontaktiraj BlaY0ta, wr1043nd je ok roba:
https://slo-tech.com/forum/t509478/p433...
Ali novega za v2.
primerjava (s slikama)
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-...
https://slo-tech.com/forum/t509478/p433...
Ali novega za v2.
primerjava (s slikama)
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-...
Zgodovina sprememb…

buneech ::
Kaj ima kolega:
Pri meni se je WR740N obešal oz. postal neodziven na tovarniškem firmware-u. Z OpenWRT dela pa brez težav.

Hvala, ampak bom malo počakal. Sem še na predpotopni VDSL zadevi in čakam na FTTH. Žal je moj naslov na območju sive lise in sem odvisen od zasebnega investitorja, ki naj bi me priključil enkrat letos, menda...

Kaj ima kolega:
Pri meni se je WR740N obešal oz. postal neodziven na tovarniškem firmware-u. Z OpenWRT dela pa brez težav.
Verjetno druga revizija, napajalnik

Ali pa si bolj zahteven uporabnik z več odjemalci, hitrejšo net linijo.Routerja za 20 eur pač ne gre tlačiti na 100 mbit priključek.
//Maček v žaklju kaj dobiš press.

buneech ::
Mja, niti ni na 100mbit priključku, je na 6/1 liniji, tm ene 5-8 wifi odjemalcev. Napajalnik vrjetn ni, ker zdj dela stabilno.
Ampak ja, hočem rečt, da je za 20eur zlo dobr router, sam mal več konfiguracije je blo potrebno. :)
Ampak ja, hočem rečt, da je za 20eur zlo dobr router, sam mal več konfiguracije je blo potrebno. :)

Mikec17 ::
Pozdravljeni
pred nekaj dnevi nazaj sem kupil range extender TP LINK (TL-WA830RE). Ko sem ga namestil mi ni deloval pravilno. Nastavitve sem nastavil kot je bilo opisano v navodilih. Nekaj časa sem se igral z njim in mi je uspelo "skalibrirati" stvarco tako, da je deloval le kakšnih pol ure, nato je "izgubil" ali kako naj temu rečem povezavo z glavnim routerjem, ki je Linksys WRT54GL. Torej moja težava je zakaj noče oddajati omrežja oz. zakaj izgubi povezavo, da noče razširiti Wifi signala.
Prosim za pomoč.
pred nekaj dnevi nazaj sem kupil range extender TP LINK (TL-WA830RE). Ko sem ga namestil mi ni deloval pravilno. Nastavitve sem nastavil kot je bilo opisano v navodilih. Nekaj časa sem se igral z njim in mi je uspelo "skalibrirati" stvarco tako, da je deloval le kakšnih pol ure, nato je "izgubil" ali kako naj temu rečem povezavo z glavnim routerjem, ki je Linksys WRT54GL. Torej moja težava je zakaj noče oddajati omrežja oz. zakaj izgubi povezavo, da noče razširiti Wifi signala.
Prosim za pomoč.

borisk ::
zdravo!
zaradi nezainteresiranosti telekoma sem primoram potegnit internet od soseda 500m stran. na skici je predvideno omrežje
[img]http://shrani.si/f/2I/Of/v8NIUy0/omrezj...
na strani soseda je sinope, z vključenim DHCP. TP-Link TL-WA5210G #1 bo priključen na lan port, konfiguriran kot AP, TP-Link TL-WA5210G #2 pa kot AP-client? iz njega gre na wan port wrt160N ki bo skrbel za brezžično omrežje v moji hiši. Je predviden način pravi? kako nastaviti oba TP linka da da bom lahko preko mreže konfiguriral oma dva, po možnosti tudi sinope pri sosedu, če bo potrebno? TP-Link TL-WA5210G ima fiksn IP, se pravi je potrebno na enem ip spremenit, ker bo prišlo do težav? WRT 160n mora delovati samo kot swich?
prosim za mnenje če bo tole delovalo tako kot sem si zamislil. modem+ruter nastavit tako da bo delalo mi ni problem, tukaj pa je tega malo več pa nimma izkušenj.
zaradi nezainteresiranosti telekoma sem primoram potegnit internet od soseda 500m stran. na skici je predvideno omrežje
[img]http://shrani.si/f/2I/Of/v8NIUy0/omrezj...
na strani soseda je sinope, z vključenim DHCP. TP-Link TL-WA5210G #1 bo priključen na lan port, konfiguriran kot AP, TP-Link TL-WA5210G #2 pa kot AP-client? iz njega gre na wan port wrt160N ki bo skrbel za brezžično omrežje v moji hiši. Je predviden način pravi? kako nastaviti oba TP linka da da bom lahko preko mreže konfiguriral oma dva, po možnosti tudi sinope pri sosedu, če bo potrebno? TP-Link TL-WA5210G ima fiksn IP, se pravi je potrebno na enem ip spremenit, ker bo prišlo do težav? WRT 160n mora delovati samo kot swich?
prosim za mnenje če bo tole delovalo tako kot sem si zamislil. modem+ruter nastavit tako da bo delalo mi ni problem, tukaj pa je tega malo več pa nimma izkušenj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borisk ()

akasa ::
Mam eno idejo pa me zanima če je tut dejansko tak k sm si zamislo... 1,5km stan od hiše mamo vikend in na vikendi mamo optiko doma pa ne (jbg druga občina) Zdej me pa zanima kak bi to najlažji pelo po zraki? V vikendi dam wlan rutar? pa potem doma lahko sprejmam z enim rutarjem in naprej odajam po hiši? seveda za sprejemanje bi doma dal eno anteno na streho.. aja pa doma mam že rutar tp-link tl-wr941nd

Daniel ::
Dve panel anteni in dva routerja za stabilen link, ostalo pa so finese z nastavljanjem.
Lahko pa v hiši uporabiš en router za sprejem signala, drugega dodatnega pa posebej za razširjanje signala po hiši. Sam imam postavljen takšen link (sicer preko Wlan Slovenija projekta) da delim enemu znancu svojo povezavo 3,5 km daleč. Deluje brez problema. Uporabljena pa sta Ubiquity Bullet na 360 stopinski sektorski anteni in Tp-Link 741ND z 18 db panel anteno kot sprejemni router z OpenWRT programsko opremo.
Uporabiš lahko naprimer dva 741ND kar z original programsko opremo in enega nastaviš kot Acess Point, drugega pa kot Client in potem na njegov mrežni del s kablom priklopiš še tretji hišni router.
Lahko tudi poskusiš srečo zgolj z eno panel anteno in enim routerjem, na vikendu pa modem (če ima WiFi vgrajen) prestaviš kam na okensko polico ki gleda proti vaši hiši in potem z panel anteno skušaš ujeti signal (se da, vendar je delovanje vprašljivo).
Opcij je dosti, vse pa zavisijo predvsem od financ :)
Lahko pa v hiši uporabiš en router za sprejem signala, drugega dodatnega pa posebej za razširjanje signala po hiši. Sam imam postavljen takšen link (sicer preko Wlan Slovenija projekta) da delim enemu znancu svojo povezavo 3,5 km daleč. Deluje brez problema. Uporabljena pa sta Ubiquity Bullet na 360 stopinski sektorski anteni in Tp-Link 741ND z 18 db panel anteno kot sprejemni router z OpenWRT programsko opremo.
Uporabiš lahko naprimer dva 741ND kar z original programsko opremo in enega nastaviš kot Acess Point, drugega pa kot Client in potem na njegov mrežni del s kablom priklopiš še tretji hišni router.
Lahko tudi poskusiš srečo zgolj z eno panel anteno in enim routerjem, na vikendu pa modem (če ima WiFi vgrajen) prestaviš kam na okensko polico ki gleda proti vaši hiši in potem z panel anteno skušaš ujeti signal (se da, vendar je delovanje vprašljivo).
Opcij je dosti, vse pa zavisijo predvsem od financ :)

Bakerman ::
vsi ki postavljate wifi linke, jaz vam priporočam tole opremo:
http://www.eurodiskont.si/shop/vmchk/br...
http://www.eurodiskont.si/shop/vmchk/br...

akasa ::
Mi prosim nekdo razloži kako nastavim rutar tl-wr740n tako, da mi bo sprejemal signal od drugega rutarja preko wlana? neki sm že gledo pa ugotovo da bo treba vrjetno menjat software... Pa tut če kdo bol natančno to razlož ker nisem nekakšn strokovnjak na tem področju :P

amacar ::
Potegneš gargoyle firmware, zbereš za svoj model (http://www.gargoyle-router.com/download..., flashaš svoj router, nato greš na 192.168.1.1, pod connection->basic nastaviš na wifi repeater, ter se spodaj povežeš na obstoječ wifi, ter izpolniš standardne podatke (geslo, kanal itd...)
Če pa drugi router omogoča WDS, lahko pa preko tega povežeš, moj modem tega ni omogočal.
Če pa drugi router omogoča WDS, lahko pa preko tega povežeš, moj modem tega ni omogočal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()

Spider9 ::
Zdravo. Prosil bi za pomoč pri povezavi računalnika za ruterjem. Pc je povezan na ruter, povezava do ruterja je, internetna poveza tudi je (če se povežem na ruter je connectan), vendar sam internet na pc-ju pa ne dela. Imam še xp-je gor in če pogledam pod 'network connections' je mrežna povezava ok, ikone za 'internet connection' pa sploh ni.
Zdj sem pc restartal in dela. Problem je v tem, ker se mi to večkrat dogaja.
Kakšnem nasvet kaj je narobe?
Zdj sem pc restartal in dela. Problem je v tem, ker se mi to večkrat dogaja.
Kakšnem nasvet kaj je narobe?
LP

clancy ::
Pozdravljeni.
Rabil bi pomoč pri nastavitvah routerja Mikrotik 951Ui-2HnD.
Stvar je sledeča:
Prej sem imel router Tp-link 941nd. Misleč, da je Mikrotik boljši in bom imel signal tudi na dvorišču, sem nabavil zgoraj omenjeni router.
Ko sem router prinesel domov, sem ga priklopil isto kot je bil prej prikloplen Tp-Link. Iz modema Prospero 632 sem en kabel vtaknil v router, iz routerja pa en kabel direktno v domači računalnik. Zadeva je špilala od prve. V nastavitvah sem le zaščitil omrežje z geslom WPA2.
Težava je sedaj ta, da router oddaja slabše kot je prej TP-Link. Zunaj telefon itak skorajda nima signala, v hiši pa je signal tudi slabši, kot je bi prej z Tp-Linkom.
Telefon na trenutke lepo hitro odpira strani, naenkrat pa jih več ne odpira in signal se izgubi. Z prenosnikom, ki ga imam stalno na istem mestu v kuhinji, ni nekih težav.
Po moje, bi bilo potrebno narediti optimalne nastavitve, vendar se sam ne razumem v to prav dosti, zato še enkrat prosim, če kdo lahko napiše proceduro za optimalne nastavitve.
Vnaprej hvala.
Stvar je sledeča:
Prej sem imel router Tp-link 941nd. Misleč, da je Mikrotik boljši in bom imel signal tudi na dvorišču, sem nabavil zgoraj omenjeni router.
Ko sem router prinesel domov, sem ga priklopil isto kot je bil prej prikloplen Tp-Link. Iz modema Prospero 632 sem en kabel vtaknil v router, iz routerja pa en kabel direktno v domači računalnik. Zadeva je špilala od prve. V nastavitvah sem le zaščitil omrežje z geslom WPA2.
Težava je sedaj ta, da router oddaja slabše kot je prej TP-Link. Zunaj telefon itak skorajda nima signala, v hiši pa je signal tudi slabši, kot je bi prej z Tp-Linkom.
Telefon na trenutke lepo hitro odpira strani, naenkrat pa jih več ne odpira in signal se izgubi. Z prenosnikom, ki ga imam stalno na istem mestu v kuhinji, ni nekih težav.
Po moje, bi bilo potrebno narediti optimalne nastavitve, vendar se sam ne razumem v to prav dosti, zato še enkrat prosim, če kdo lahko napiše proceduro za optimalne nastavitve.
Vnaprej hvala.

Na kakšno oddajno moč pa je nastavljen Mikrotik? Lahko, da je tovarniško nastavljen, da ne oddaja preko dovoljene meje in ker nima zunanjih anten je signal še nekoliko slabši.

Ravno to tudi mene zanima. Morda pa je odvisno tudi katero državo izbereš. Če izbereš Slovenijo sigurno nima 1W oddajne moči kot je bilo rečeno.
Sicer pa ne vem, kaj je na tem routerju tako posebnega, da bi naj bil tako dober. Nekaterim je že po defaultu super. Meni pač že ni, saj je trenutno z osnovnimi nastavitvami slabši od Tp-Linka.
Sicer pa ne vem, kaj je na tem routerju tako posebnega, da bi naj bil tako dober. Nekaterim je že po defaultu super. Meni pač že ni, saj je trenutno z osnovnimi nastavitvami slabši od Tp-Linka.

Kurzweil ::
Nekaj me zanima, glede 2 mrežnih kartic in sicer zaradi situacije v praksi in naloge na faksu obenem.
Namreč imam dve mrežni kartici, kako naj najlažje izvem katera je prednostna, če lahko z obema dostopam do spleta?
Namreč imam dve mrežni kartici, kako naj najlažje izvem katera je prednostna, če lahko z obema dostopam do spleta?

@Kurzweil: Ponavadi se vidi v metriki vmesnika, "route print" ukaz v CMD.
@clancy: Izberi Bolivijo za državo. Mislim, da boš vseeno navdušen nad njim, ko ga boš enkrat pravilno skonfiguriral.
@clancy: Izberi Bolivijo za državo. Mislim, da boš vseeno navdušen nad njim, ko ga boš enkrat pravilno skonfiguriral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()

Kurzweil ::
route print mi sicer izpiše marsikaj koristnega, med drugim tudi vse mrežne kartice, VMware, hamachi in podobno, ampak prav nikjer ne dobim odgovora, katera je tista mrežna, ki ima prednost...

Pozdravljeni.
Stvar je sledeča:
Vnaprej hvala.
Ali ni nobenega stručkota, ki bi znal pomagati?
Sam sem mnenja, da tale ruter verjetno ima dober domet zaradi tistega 1W oddajne moči, sprejema pa bolj slabo, saj nima anten. Tako, da naprave, kot so recimo Android telefoni, ki imajo bolj šibek oddajni signal, jih router zaradi odsotnosti anten ne moe zaznati, oziroma jih ne zazna tako dobro, kot katerikoli drugi routerji z antenami.
Ugotavljam, da sem z nakupom tega routerja brcnil v temo. Če mi ga ne bo uspelo skonfigurirati kot je treba (če se sploh lahko), ga bom moral zamenjati za drugega, najverjetneje nazaj Tp-Linka.

Tvoje mnenje je napačno, saj se za sprejemanje in oddajanje uporabljajo iste antene.
A da bi se pa malce sprehodil skozi konfiguracijo in nam tu napisal trenutne nastavitve na WiFi vmesniku pa ni možno? Nihče od nas namreč nima kristalne kugle, ki bi pokazala trenutne nastavitve tvojega Mikrotika.
A da bi se pa malce sprehodil skozi konfiguracijo in nam tu napisal trenutne nastavitve na WiFi vmesniku pa ni možno? Nihče od nas namreč nima kristalne kugle, ki bi pokazala trenutne nastavitve tvojega Mikrotika.

Evo, tukaj je shranjena stran advanced configuration za wlan:
https://www.dropbox.com/s/hczguq6lm5ylx...
https://www.dropbox.com/s/hczguq6lm5ylx...

Poglej še TX power menu malo bolj podrobno
Morda ti bo tole kaj v pomoč:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Wi...
Sam nimam mikrotika in sem na tem področju malce mrzel, sem pa skoraj 100%, da bi moral delati bolje od TpLinka.
Morda ti bo tole kaj v pomoč:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Wi...
Sam nimam mikrotika in sem na tem področju malce mrzel, sem pa skoraj 100%, da bi moral delati bolje od TpLinka.
Zgodovina sprememb…

Očitno so nastavitve tega routerja vojaška skrivnost
Še vedno dela slabše od prejšnjega routerja.
Nič, router bo romal nazaj v trgovino v zamenjavo za drugega.

Še vedno dela slabše od prejšnjega routerja.
Nič, router bo romal nazaj v trgovino v zamenjavo za drugega.

Če nima kakšne tovarniške napake je bolj verjetno, da ga ne znaš pravilno nastaviti. Koneckoncev je to vseeno router za naprednejše uporabnike :-)
Zgodovina sprememb…

V glavnem, sedaj z default nastavitvami je slabši od Tp-Linka, ki je bil tudi nastavljen po defaultu.
V dnevni sobi na kavču, sem prej z telefonom lahko brez problema brskal po internetu, sedaj pa nonstop prekinja in izgublja povezavo. Tx power je nastavljen do konca.
Ne izključujem pa tudi možnosti tovarniške napake.
V dnevni sobi na kavču, sem prej z telefonom lahko brez problema brskal po internetu, sedaj pa nonstop prekinja in izgublja povezavo. Tx power je nastavljen do konca.
Ne izključujem pa tudi možnosti tovarniške napake.

Djz3l3 ::
Fantje imam en problem, ki se nanaša na domače omrežje.
Torej imam dva ruterja od tp link(nista iste serije), vsak na svojem koncu hiše. Ruterje bom poimenoval z številkami da bo lažje razumljivo.
Torej router 1 je pri računalniku v sobi in je povezan z routerjem 2 (povezan je iz ruterja 1 preko WAN v LAN router 2).
Router 2 dobi ip in vse deluje super, pri routerju 2 je še en računalnik z tiskalnikom.
Torej težava postane tukaj, ko hočem preko omrežja dostopati iz računalnika ki je pri routerju 1 na računalnik ki je pri routerju 2 (računalnik je povezan na router 2). torej računalik in tiskalink nista vidna v omrežju, čeprav je sharing in vse drobnarije poštimane.
ali moram na routerju 2 kabel iz LAN prestaviti v WAN? kako je potem z nastavitvami na routerju 2?
Torej imam dva ruterja od tp link(nista iste serije), vsak na svojem koncu hiše. Ruterje bom poimenoval z številkami da bo lažje razumljivo.
Torej router 1 je pri računalniku v sobi in je povezan z routerjem 2 (povezan je iz ruterja 1 preko WAN v LAN router 2).
Router 2 dobi ip in vse deluje super, pri routerju 2 je še en računalnik z tiskalnikom.
Torej težava postane tukaj, ko hočem preko omrežja dostopati iz računalnika ki je pri routerju 1 na računalnik ki je pri routerju 2 (računalnik je povezan na router 2). torej računalik in tiskalink nista vidna v omrežju, čeprav je sharing in vse drobnarije poštimane.
ali moram na routerju 2 kabel iz LAN prestaviti v WAN? kako je potem z nastavitvami na routerju 2?

MStrix ::
Bolje bi bilo če bi po hiši postavil dostopne točke, ne pa routerjev, saj bi bila tako cela hiša pokrita z "enim" omrežjem ne dvema.

Blabla__ ::
A je kakšen prijazen strokovnjak v bližini Jesenic da bi mi pomagal postaviti domače omrežje? Ne fehtam, plačam če cena ni oderuška.
Router https://www.mimovrste.com/mrezna-oprema...
Otroški sobi sta povezani z kabli
Imam še stari router, če bi se ga dalo uporabiti za del stanovanja kjer je slabši signal https://www.mimovrste.com/mrezna-oprema...
Zunanji diski, prenosniki, kište, printer, TV .....
anto.jerkovic@gmail.com
Router https://www.mimovrste.com/mrezna-oprema...
Otroški sobi sta povezani z kabli
Imam še stari router, če bi se ga dalo uporabiti za del stanovanja kjer je slabši signal https://www.mimovrste.com/mrezna-oprema...
Zunanji diski, prenosniki, kište, printer, TV .....
anto.jerkovic@gmail.com

Router je že nekaj časa pri meni. Za enkrat super dela ....tisti WRT54GL je nekaj kompliciral ko je bilo preveč naprav hkrati.
A potem ni nobenega ki bi mi to postavil? Vsaj kakšen namig kam naj pokličem in vprašam ...najbrž se kdo ukvarja s tem?
A potem ni nobenega ki bi mi to postavil? Vsaj kakšen namig kam naj pokličem in vprašam ...najbrž se kdo ukvarja s tem?

SeMiNeSanja ::
Pa saj ni raketna znanost postaviti router :)
Najprej si na starem prepiši vse podatke, potem pa vzemi v roke inštalacijski priročnik novega in lepo greš korak po korak skozi, pri čemer vpisuješ podatke, ki si jih imel na starem routerju.
Ni vraga, da nebi uspel zadevo spraviti skupaj.
Najprej si na starem prepiši vse podatke, potem pa vzemi v roke inštalacijski priročnik novega in lepo greš korak po korak skozi, pri čemer vpisuješ podatke, ki si jih imel na starem routerju.
Ni vraga, da nebi uspel zadevo spraviti skupaj.

Ma router je postavljen in dela.
Govorim o domačem omrežju ....rad bi da se računalniki vidijo med sabo, rad bi zunanje diske nekako dal vsem računalnikom na voljo, enako multifunkcijsko napravo(to mi je s starim routerjem že enkrat uspelo, zdaj pa ne), MAC---->TV, PC--->TV, s starim routerjem ojačal signal v delu stanovanja kjer je signal malo slabši.(če je to možno)
Sem mislil še te dve zadevici kupiti da poenostavim problem glede diska in TVja
mrežni disk
https://www.mimovrste.com/nas-naprave/w...
chromecast
https://www.mimovrste.com/medijski-pred...
Vse to je malo preveč zame ....ne upam začeti s tem, ker bom sigurno nekje obtičal.
Govorim o domačem omrežju ....rad bi da se računalniki vidijo med sabo, rad bi zunanje diske nekako dal vsem računalnikom na voljo, enako multifunkcijsko napravo(to mi je s starim routerjem že enkrat uspelo, zdaj pa ne), MAC---->TV, PC--->TV, s starim routerjem ojačal signal v delu stanovanja kjer je signal malo slabši.(če je to možno)
Sem mislil še te dve zadevici kupiti da poenostavim problem glede diska in TVja
mrežni disk
https://www.mimovrste.com/nas-naprave/w...
chromecast
https://www.mimovrste.com/medijski-pred...
Vse to je malo preveč zame ....ne upam začeti s tem, ker bom sigurno nekje obtičal.

Zanimivo ....včasih si je človek res lahko pomagal tkole po forumih ....je bilo ljudi ki so pripravljeni pomagati, ali vsaj posredovati kakšen info...
Ta facebook je vse zajebal ... 
Kaj naj ....pokličem eno tako firmo http://www.sandiogrizek.eu/ ki jih zanima samo velik zaslužek in velike firme ...itak ne bodo prišli, pa tudi če pridejo bodo izstavili račun za 968 € ....z popustom ponavadi
Prosim za kakšen kontakt na Gorenjskem, rabim človeka ki ve kaj dela (ne tistega ki ugiba, to znam tudi jaz).
lahko tudi privat: anto.jerkovic@gmail.com

Kaj naj ....pokličem eno tako firmo http://www.sandiogrizek.eu/ ki jih zanima samo velik zaslužek in velike firme ...itak ne bodo prišli, pa tudi če pridejo bodo izstavili račun za 968 € ....z popustom ponavadi

Prosim za kakšen kontakt na Gorenjskem, rabim človeka ki ve kaj dela (ne tistega ki ugiba, to znam tudi jaz).
lahko tudi privat: anto.jerkovic@gmail.com

vaščan ::
Imam en problemček. Prej sem imel od siola modem blizu ruterja in vse je bilo vštekano prek ruterja ki je bil skonfiguriran kot DHCP. Domače omrežje je delovale ok. Sedaj sem ruter prestavil na drugo stran hiše, da sem povečal domet wirelesa in je nekaj pcjev priklopljenih v modem nekaj pa v ruter. Domače omrežje v windowsu sedaj ne najde naprav ki so priklopljene v drugo napravo. Se pravi pc ki je priklopljen v ruter ne najde pcja ki je priklopljen v modem če kdo ve kako to skonfigurirat pravilno.

the_one_1 ::
pozdravljeni,
stric si je kupo ruter od tp-linka, problem pa je ker ma on tisti tušev internet na usb v katerem je sim kartica, sicer ma ruter usb port, samo je to verjetno za printere mišljeno pa..., ker ko ta usb priklopim tu noter se ne zgodi nič, tudi v navodilih nepiše da bi lahko prek usbja delo povezavo, zaj me zanima ali se to da al je kupo napačn usmerjevalnik oziroma se to sploh da prek tega usbja nered wifi?
stric si je kupo ruter od tp-linka, problem pa je ker ma on tisti tušev internet na usb v katerem je sim kartica, sicer ma ruter usb port, samo je to verjetno za printere mišljeno pa..., ker ko ta usb priklopim tu noter se ne zgodi nič, tudi v navodilih nepiše da bi lahko prek usbja delo povezavo, zaj me zanima ali se to da al je kupo napačn usmerjevalnik oziroma se to sploh da prek tega usbja nered wifi?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 355249 (55705) | ignats |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 29617 (10483) | fpopla87 |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 53193 (24943) | simone |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 24280 (23196) | MTB |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44879 (20419) | imallears |