» »

Linksys WRT45GL

Linksys WRT45GL

mayhem ::

Prosil bi za pomoč, kako oddati wireles signal prek zunanje antene. Namestili so mi optiko in dodali modem na zid T2. Iz tega modema mi gre na switcher ter iz switcherja na PC . Kam naj dam sedaj še en kabel iz switcha v wan ali lan porte na Linksyusu. In kaj moram naštimati, v linksysu da bo delala brezžična antena kateremu oddajam. Stranka ima tudi Zunanjo anteno ter linksys oba imata firmware DD-WRT.

Prosim za pomoč in nastavitve za moj router ter od stranke, če komu ni težko napisat, ker s tem sem nekako še amater.

Hvala za odgovore....
Lep pozdrav.....

Hayabusa ::

modem -> router (wan port) -> switch (če ga sploh potrebuješ, router ima 4 lan porte)

WDS torej.Tvojega wrt54gl priklopiš v WAN port.

http://www.polarcloud.com/tomatofaq#how...


Linksysov firmware ne omogoča wds-ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

SaXsIm ::

@hayabusa, svaka čast, če si to uspel razbrati iz tega zmedenega posta.

Avtor - priklop je odvisen od tega, kaj želiš. Prosim za prevod tega stavka: "In kaj moram naštimati, v linksysu da bo delala brezžična antena kateremu oddajam."

Drugače pa rabimo vedeti še, ali rabiš Linksysa v prvem stanovanju samo za posredovanje povezave tej tvoji "stranki," ali bi morda želel uporabljati wireless tudi za svoje naprave. Potem v primeru, da boš tudi doma uporabljal wireless, ali želiš, da se naprave, ki so na wirelessu in na kablu vidijo med seboj. Prav tako, ali obstaja kakšen poseben razlog, da imaš vmes še switch, ker drugače predlagam, da po nasvetu uporabnika hayabusa daš ta switch ven in uporabljaš vgrajenega na wrt54gl.

Potem rabimo vedeti, kako želiš, da internet deluje pri tej tvoji "stranki." A hoče uporabljati wifi, ali bo antena na njegovem linksysu namenjena samo prejemanju signala od tebe? A želiš, da se njegovi in tvoji računalniki vidijo?
SaXsIm

Hayabusa ::

Pomoje bi rad samo "net" na drugi strani.

mayhem ::

Rad bi, da oddajam wirelles samo stranki na drugi strani mislim z geslom od linksysa. Jaz imam doma wirelees od t2 iz tistega modema na zidu. Do prijatla bi pa peljal samo wirelles iz rowterja linksys... tega omrežja jaz nebi uporabljal potem. Switcher pa rabim da razdelim enega na pc in enega na linksys, ker čene nimam dobrega downloada, če povežem prvo v linksys in potem še v moj pc mi downloada max. 35 MB če pa grem prvo v switch ter iz switcha v pc in še v linksys mi downloada 95 mb. tako,da bom imel raje prek switcha. Ampak jaz bi rad vspostavil sedaj ta wirelles potom linksysa do ferenda. Kaj moram narediti pri meni in kaj pri njemu v nastavitvah. Prosim za pomoč :)


Hvala vnaprej.
Lep pozdrav.....

mayhem ::

Naj povem, da se frend hoče povezat potom njegovega linksysa. Jast sem sedaj dal v port 1 na linksysu doma pri meni ter naštimal na Akces point. Naštimal geslo za wirelles. Naštimal Wpa personal. On ima isto naštimano samo da ima namesto akcces point na client. Vidi me vse ok signal je vredu vendar ne odpre internetne strani na njegovem pc-JU. V opravilni vrstici mu na mrežni sedaj kaže rumen klicaj ( na stacijonarnem računalniku).


Hvala vnaprej za odgovor in pomoč, ...............zajebavamo se že dva dni in ne gre ta wirelles skoz !!!
Lep pozdrav.....

Hayabusa ::

Se routerja najdeta ?


Linksysov firmware ne omogoča wds-ja, potrebuješ alternativo: tomato, ddwrt ali kaj tretjega.

mayhem ::

Imam ddwrt nameščen. Rowterja se najdeta on mene vidi. Vendar, ko hoče na internetno stran mu ne pokaže nič, ker se ne poveže. Na mrežni v opravilni vrstici je klicaj. Probali smo vpisat nek IP v propreties na mrežni in je potem klicaj izginil vendar internet spet ni deloval. Kam naj jaz priklopim iz switcha na wan port ali lan 1,2,3,4 izhod. Probal sem že v vse in nikjer ne dela. Kam je sploh prav da povežem UTP kabel v linksys. Frend ima pa potem UTP naprej iz linksjisa na stacionarni PC . Imava pa oba vsmerjeni anteni. Vidi me z linksyisom odličen signal. Nevem kaj naredit, da slučajno ne, kaj zajebava router(modem) od T2 kateri je pred linksysom vendar iz tega od T2 mi gre na switch ter se razdeli eden UTP na PC drugi na Linksys ter še eden iz switcha na drugo napravo. Nevem kako to reč vzpostavit . Če dam na lan port v linksysu se ne morem povezat niti na tel. če dam na wan wirelles dela na telefonu. Zgleda da moramo nekaj pri njemu naštimati ali kakšne dns-je,IP, itd..nevem več nič. Prej je delalo. Sedaj ko so vse zamenjali pa nič več!

Kakšna ideja ?????
Lep pozdrav.....

SaXsIm ::

na svojem linksysu nastavi v router mode. WAN type - DHCP - automatic IP. IP routerja naj bo 192.168.1.1, netmask 255.255.255.0, gw 192.168.1.1, dns 192.168.1.1. DHCP lahko nastaviš, lahko pa ne. Uporabiš dnsje 193.2.1.66 in 8.8.8.8.

Na njegovem routerju nastavi WAN type DHCP - automatic IP. IP routerja naj bo 192.168.2.1, netmask 255.255.255.0, gw 192.168.1.1, dns 192.168.1.1.
DHCP server omogoči, pool ipjev izberi poljubno velik (v rangu 192.168.2.0/24). Pod gw napiši 192.168.2.1, dns 193.2.1.66 in 8.8.8.8.

Če se Linksysa res povežeta preko wirelessa, bi to moralo biti to.
SaXsIm

mayhem ::

Poštimal..zajebavali smo se cel čas z IP-ji 192.168.1.1 ter 192.168.2.1.. Na koncu je bilo treba v linksys napisati IP od routerja T2 - 192.168.64.XX ter v oba linksysa GW,DNS ter izklopit DHCP,in vpisat MAC adrese. Tako da smo naredili WDS povezavo. Sedaj dela kot urca. Treba je bilo narediti enotno mrežo, pri kateri je bilo treba štartati iz routerja T2. Router T2 pod št.1, Moj Ljnksis št. 2, Ter od frenda št. 3. Priklopil sem pa direkt iz T2 routerja v en LAN port v moj Linksys ter iz drugega LAN porta v moj PC . WAN port tukaj ni igral nobene veze.
Lep pozdrav.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mayhem ()

Hayabusa ::

Router T2 (prvi post "modem t2" + switch) nisi omenil prej.
Katerega imaš ?

mayhem ::

Optika mi gre v Router "Innbox v50u", ter naprej po UTP kablu na switch, kjer sem razdelil. Switch mi pa ni igral vloge, kot sem videl. Sedaj imam povezano iz Innboxa v Linksys lan port ter iz drugega lan v pc in frendu naprej wirreles po zunanji anteni. Vleče mu cca 35 MB download. Razdalja pa je cca 300 m zračne linije. Antene se ne vidijo. Zajebavali smo se z napačnimi IP-ji od Linksysa saj je prvi kateri je pošiljal kontrolo ter vzpostavil mrežo Innbox :) WDS povezava. Samo, da dela... :)
Lep pozdrav.....

jozerus ::

zdravo,

ker sem kupil IP kamero in bi jo zelel namestiti,jo moram dodati na ruter....
poskusam dostop do ruterja vendar izgleda da se je nekdo igral z gesli. prednastavljeno admin, password ne prime in tudi blank ne prime.
kako resetirati geslo na omenjenem ruterju.

PARTyZAN ::

Na zadnji strani je tipka reset, katero moraš držati več kot 30 sekund. Verjetno mi ni treba omenjat, da s tem izgubiš tudi vse ostale nastavitve.

jozerus ::

jbg, je blo admin, admin.

sedaj sem not
A mi lahko kdo opise kako dodam ip wifi kamero na omenjenem ruterju.
Prosil bi za step by step navodila in bil zelo hvalezen za opis.

Imam pa optiko direkt na ruter in par prenosnikov, tablica in mobiji, ki se povezujejo preko wifi.Sedaj bi rad dodal kamero, ki bi jo potel lahko spremljal oddaljeno.

AC_DC ::

Katetri fw ?

jozerus ::

Brez

AC_DC ::

http://webx.ubi.pt/~goa/Manuals/Routers...
stran 32, port forwarding
Še prej kameri v sklopu dhcp serverja določi stalen lan ip naslov.

jozerus ::

Ok

Hval,
Kako dolocim kameri stalen lan Ip.

Na tablici, Android, mi javi da manjka video kontrola, ko jo downloadam, exe fail a mi ga ne dovoli instalirat, ni mogoce odpreti datoteke.
Kaksna resitev

AC_DC ::

Na tablici, Android, mi javi da manjka video kontrola, ko jo downloadam, exe fail a mi ga ne dovoli instalirat, ni mogoce odpreti datoteke.

Android in (win) exe ne gre skupaj.

jozerus ::

Kaksna pa je resitev za android...
Ko odprerikazovalnik slike, naise da manjka video kontrola in tukaj jo lahko skines.
Potem pripravi exe fail ki ne gre z androidom.

Ime faila je TVSClientOCX_Setup-10.exe

Kako to resim na Android naravah...

SaXsIm ::

Ti mešaš stvari. Android in nastavitev kamere nimata nobene veze. Najprej nastavi kamero, da bo delovala, potem se ukvarjaj z androidom. Poglej v dokumentaciji kamere, kateri IP je privzeto nastavljen. Potem daj računalnik, povezan s kamero, v isti subnet in masko, ter v brskalniku vpiši ip od kamere. Zelo verjetno boš dobil web interface od kamere, kjer boš lahko nastavil omrežne nastavitve za kamero. Ko boš nastavil to, uredi port forwarding na routerju ter vrni nastavitve računalnika v prvotno stanje.

Exe datoteka je za windows okolje. Ne bo delala na android napravah, tako da če želiš uporabljati omenjeni program, ga inštaliraj na windows pc. Za gledanje na androidu uporabi kakšen generičen program, ki podpira onvif (če ga kamera podpira).
SaXsIm

jozerus ::

Hvala za opisano ...

Instalacija kamere uspela.

Cilj vsega je ogled na oddaljenem mestu, tu uporabljam tablico, ko visem IP se prikaze web od kamere,lahko jo vrtim, nastavljam ... ne vidim pa slike. kako naj instaliram manjkajoce na androidu, da bom lahko funkcionalno upravljal z kamero...

AC_DC ::

Cilj vsega je ogled na oddaljenem mestu, tu uporabljam tablico, ko visem IP se prikaze web od kamere,lahko jo vrtim, nastavljam ... ne vidim pa slike. kako naj instaliram manjkajoce na androidu, da bom lahko funkcionalno upravljal z kamero...

Katero verzijo androida imaš na telefonu ?

jozerus ::

samsung tabliba N8000 android 4.4.42

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jozerus ()

SaXsIm ::

Ne moreš. Lahko preveriš, če je proizvajalec kamere naredil app za android. Če ni, poglej, če tvoja kamera podpira onvif (ali katerega izmed drugih standardov za ip videonadzor). Nato na računalniku preveri na katerih portih zadeva funkcionira (rtsp stream, ptz) in nastavi ustrezen forwarding. Na play storu poišči eno izmed generičnih aplikacij.
SaXsIm


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7418275 (11212) Hayabusa
»

težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjev

Oddelek: Omrežja in internet
235911 (4417) nx6325
»

strežnik skozi dva ruterja

Oddelek: Omrežja in internet
226337 (5643) Yohan del Sud
»

IZZIV za vse ki se spoznate na WIFI

Oddelek: Pomoč in nasveti
232911 (2296) NeMeTko
»

Sinope 568 in wireless

Oddelek: Pomoč in nasveti
2147661 (25083) Spajky

Več podobnih tem