» »

Varen splet, Telekom

Varen splet, Telekom

Ganon ::

Kako učinkovita je ta antivirusna zaščita? Oziroma storitev na splošno.

http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

18Jerry18 ::

Če platforma za DPI (http://www.allot.com/technology/dart-dp... zazna virus ga le-ta prestreže še preden pride do tebe. Zadeva je učinkovita, še zlasti če definiraš kakšnega prometa ne želiš in ga že prej filtriraš.

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Torej je to učinkovit nadomestek antivirusnega programa.

Ribič ::

Glej, pojdi v gostilno in si naroči praženo čebulo v čebulni omaki, čebulovo solato in čebulni napitek. Skratka čebula! Ko boš končal z obrokom, pa se vprašaj: Zakaj čebula? No, preden bereš naprej, pa malo premisli kaj bi lahko bil odgovor na to vprašanje (odgovor je napisan v spodnjem odstavku).


Torej zakaj čebula? Če je kdo izmed vas že kdaj kuhal kakšno kosilo v kuhinji, ste pri rezanju čebule morda opazili, da je ta sestavljena iz večih slojev. Se pravi, če zunanji sloj začne plesneti, ga enostavno odluščite in v notranjosit se pojavi nov sloj, ki plesen zadržuje. Jabolko, ki ima pa samo en sloj po vrhu, bo pa veliko lažje splesnelo. Ista stvar je pri računalniški varnosti. Sistem iz več manjših slojev velja za bolj varnega, kot pa sistem z enim samim velikim slojem.

Skratka nevem zakaj bi tule govoril o nadomestilu protivirusnega programa. Zakaj nebi raje uporabljal kar oba (dvo-slojna zaščita)? Kar se pa tiče zadev, kot so DPI, pa te totalno odpovejo pri uporabi šifriranih povezav (npr. HTTPS, VPN, itd) - protivirusna zaščita na lastnem računalniku te tule še vedno ščiti. Sicer pa jaz tule ne vidim kakšne bistvene znanosti v tem paketu, ki ga ponujajo.

SeMiNeSanja ::

Tovrstne storitve NIKAKOR niso nadomestilo za lokalno nameščeni antivirus/firewall.

Kakšna je realna vrednost, je težko ocenjevati, vsekakor pa zadeva ni primerna za vsakogar.
Glede na to, da se gre za 'širokopotrošno' rešitev, so možnosti prilagajanja individualnim potrebam verjetno zelo omejene. Nezahtevnemu, manj veščemu uporabniku bo morda zadovoljila osnovne potrebe, da zaščito dvigne malenkost višje od lokalnega AV in NAT-a na routerju (ki sam po sebi ni nobena zaščita).

Jaz vidim možno korist predvsem v filtru spletnih vsebin, če je kakovosten. Ne gre se možnost filtriranja pornografije, temveč predvsem za onemogočanje dostopa do znanih kompromitiranih spletišč, ki strežejo škodljivo kodo. Žal ne morem nič reči o kakovosti spletnega filtra v tej rešitvi.

Za zahtevnejše uporabnike pa bi priporočal kakšno drugačno rešitev.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čebulni sok pri plešavosti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9215879 (13896) TheBlueOne
»

Locky Virus (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
8827150 (24166) Manna
»

Odkrita ranljivost v Nokia Series60 mobilnih telefonih

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
437668 (5176) poweroff
»

PIZZA - recept oz. če ni skrivnost, kako jo pripravite? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5420983 (19214) krneki0001
»

Najboljsi sendvic (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
518954 (5091) JamesBond

Več podobnih tem