Forum » Omrežja in internet » Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
€uro ::
1) Kako se obnese omrežje preko električne napeljave (t.i. Powerline-Accesspoint)?
2) Za gigabitno (1Gbit) LAN omrežje: kateri kabel je potrebno vzeti CAT 5e ali CAT 6e? Katerega je lažje napeljati po obstoječih električnih ceveh?
3) UTP ali STP? Je STP občutno manj "gibčen" za napeljavo? Kakšne so težave s "polaganjem" teh kablov v isto cev kjer že teče elektrika (interference, motnje, 90° "ovinki",...)?
4) Ker je optični kabel cenovno dosegljiv (celo cenejši kot "baker", celotno stvar podražijo pretvorne naprave, itd.) in odporen na električne motnje (a to drži?) in tudi obstajajo mrežne kartice z optičnim priključkom bi magari postavil optični LAN (glavno da lahko našopam optične kable v obstoječe cevi + ni treba kopat po zidovih in si mazat rok). Če že prodajajo optične mrežne kartice, a se da tudi že dobiti routerje z optičnim priključkom?
Lep pozdrav!
2) Za gigabitno (1Gbit) LAN omrežje: kateri kabel je potrebno vzeti CAT 5e ali CAT 6e? Katerega je lažje napeljati po obstoječih električnih ceveh?
3) UTP ali STP? Je STP občutno manj "gibčen" za napeljavo? Kakšne so težave s "polaganjem" teh kablov v isto cev kjer že teče elektrika (interference, motnje, 90° "ovinki",...)?
4) Ker je optični kabel cenovno dosegljiv (celo cenejši kot "baker", celotno stvar podražijo pretvorne naprave, itd.) in odporen na električne motnje (a to drži?) in tudi obstajajo mrežne kartice z optičnim priključkom bi magari postavil optični LAN (glavno da lahko našopam optične kable v obstoječe cevi + ni treba kopat po zidovih in si mazat rok). Če že prodajajo optične mrežne kartice, a se da tudi že dobiti routerje z optičnim priključkom?
Lep pozdrav!
Zufer ::
Prosim za pomoč!
Imam T2 (internet, TV in telefon). V hiši imam dva računalnika. Internetna linija gre iz modema v switch (Asus giga x 1005), od tam pa dva kabla v dva računalnika. Problem je naslednji, da je do sedaj vse delalo brez problemov, po novem pa štrajka in mi na obeh računalnikih napiše no conectivity. Ampak če priključim internet direktno v računalnik, dela brez problemov. Kaj storiti?
Imam T2 (internet, TV in telefon). V hiši imam dva računalnika. Internetna linija gre iz modema v switch (Asus giga x 1005), od tam pa dva kabla v dva računalnika. Problem je naslednji, da je do sedaj vse delalo brez problemov, po novem pa štrajka in mi na obeh računalnikih napiše no conectivity. Ampak če priključim internet direktno v računalnik, dela brez problemov. Kaj storiti?
klemenb ::
Pozdravljeni!
Mogoče je to že bilo kje omenjeno ampak res nimam časa iskati tole.
S sosedom si deliva internet preko brezžične povezave... Problem seveda nastane pri dometu... Ta je zelo slab...
Sedaj sva nabavla belkinov router (Pre-N router) na drugi strani pa je ADSL modem od internet ponudnika (SI2000 Sinope568 IAD) ki ima vgrajeno anteno... Rada bi povezala oba wireless routerja...
Zanima me kako se sploh to naredi, kaj potrebujem, kaj moram naret?
Lepa hvala vnaprej
klemen
Mogoče je to že bilo kje omenjeno ampak res nimam časa iskati tole.
S sosedom si deliva internet preko brezžične povezave... Problem seveda nastane pri dometu... Ta je zelo slab...
Sedaj sva nabavla belkinov router (Pre-N router) na drugi strani pa je ADSL modem od internet ponudnika (SI2000 Sinope568 IAD) ki ima vgrajeno anteno... Rada bi povezala oba wireless routerja...
Zanima me kako se sploh to naredi, kaj potrebujem, kaj moram naret?
Lepa hvala vnaprej
klemen
Router pri meni doma (belkin) ima to opcijo, sedaj me pa zanima kako se nastavi pravilno IP-ji in kako se sploh routerja data povezat preko wirelesa...
Hvala za pomoč
LP
Hvala za pomoč
LP
NeOman ::
Prav tako mene zanima, kako povezat tega Belkina z nekim drugim routerjem. Kakršnakoli pomoč je dobrodošla.
Matthew ::
Moja situacija je pa taka:
Imam kabelski internet s statičnim IPjem. Na routerju sem že zapolnil vse 4 porte. Kako bi zdaj lahko v mrežo priključil še 5. računalnik?
Imam kabelski internet s statičnim IPjem. Na routerju sem že zapolnil vse 4 porte. Kako bi zdaj lahko v mrežo priključil še 5. računalnik?
LordPero ::
Mene pa zanimajo nasveti glede katerega routerja kupit ter če se bi odloču za giga LAN, ali naj kupim raje giga stikalce pred routerjem al giga router (ter seveda če, katerega).
Od routerja rabim da je zanesljiv tudi ob težkem p2panju/kopiranju več datotek in da je odziven (sedanjemu je crknil napajalnik, ampak je itaq beden -Level One WBR-3405TX).
A Linksysov WRT54GL je res tako dober kot se sliši po forumih?
Od routerja rabim da je zanesljiv tudi ob težkem p2panju/kopiranju več datotek in da je odziven (sedanjemu je crknil napajalnik, ampak je itaq beden -Level One WBR-3405TX).
A Linksysov WRT54GL je res tako dober kot se sliši po forumih?
LordPero
Še to, a se da na kak router priklopit 'multifunkcijsko napravo' (pač skenr/tiskalnik) & da deluje oboje? Konkretno HPja C3180.
LordPero
OmegaBlue ::
Matthew, lahko kupiš navaden switch in vštekaš kabel v en port na routerju drugega pa v switch in ostale računalnike potem naprej.
LordPero, WRT54GL je super ampak nima giga portov, na router z USB se seveda da priklopiti tiskalnike a skener redkokdaj deluje.
LordPero, WRT54GL je super ampak nima giga portov, na router z USB se seveda da priklopiti tiskalnike a skener redkokdaj deluje.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Ja, vem da WRT54GL nima giga portov, saj zato sprašujem, ker sem slišal da je WRT54GL super, če se splača da kupim tega in potem zdraven giga switch.
Torej je večinsko mnenje, da bom z WRT54GL zadovoljen kar se tiče koliko povezav lahko vzpostavi naenkrat, da se zaradi tega ne sesuje, etc.? Predvsem to, da se ne sesuje vsake tolko za par minut in da je stabilen pri prenosu podatkov.
A kdo pozna podobno dober router, samo da ma giga porte? (kakih wlan n verzij ne rabim, saj bo w samo za laptop internet)
Glede multifunkcijskih naprav pa sem samo BTW vprašal, ker da bi skener delal še nisem zasledil.
Torej je večinsko mnenje, da bom z WRT54GL zadovoljen kar se tiče koliko povezav lahko vzpostavi naenkrat, da se zaradi tega ne sesuje, etc.? Predvsem to, da se ne sesuje vsake tolko za par minut in da je stabilen pri prenosu podatkov.
A kdo pozna podobno dober router, samo da ma giga porte? (kakih wlan n verzij ne rabim, saj bo w samo za laptop internet)
Glede multifunkcijskih naprav pa sem samo BTW vprašal, ker da bi skener delal še nisem zasledil.
LordPero
Matthew ::
OmegaBlue: kako pa je potem z ostalimi računalniki, ki so na swithu? Žal mam iskušnje samo z routerjem ... Router je vsakemu računalniku v omrežju dodelil svoj lokalni IP. Kako pa se bo dalo dostopati do posameznega računalnika, ki bo na switchu?
tako kot tisti ki so na routerju, nič posebnega.
A se bi dalo še kak nasvet glede kateri router bi bil naj/čimboljši? Mogoče kateri od teh: Linksys WRT54GL, WRV-200, LevelOne WBR-5400, ASUS WL-500G, Netgear WGR614, ...? Mogoče Buffalo WHR-HP-G54?
Kaj pa bi bila najboljša izbira, če bi se odločil za gigabit router? Mogoče Netgear WNR854T-100GRS?
Kaj pa bi bila najboljša izbira, če bi se odločil za gigabit router? Mogoče Netgear WNR854T-100GRS?
LordPero
Ezg3ta ::
Tud jaz še mam eno vprašanje.. Domači računalnik mam priklopljen na kabelsko direkt preko modema. Včasih pa brat domov prinese prenosnik, ki sem ga nastavo tako, da lahko gre na internet preko domačega računalnika ( Deljenje povezave) in sicer reko crossover kabla.
Sedaj sem pa dobil še brezžični adapter za domači računalnik, na prenosniku pa je brezžična mrežna že vgrajena. Vzpostavil sem povezavo računalnik-računalnik in vse nastavil isto, kot pri povezavi preko kabla. Ampak internet na prenosniku ne dela. Povezava je sicer vzpostavljena, ampak ne gre pa nastavit deljenje povezave.
Torej, na "kratko": zanima me, kak naj nastavim, da bom s prenosnikom lahko šel na internet, preko brezžične povezave z domačim računalnikom.
Upam da je dovol razumljivo, drugače pa še itak lahko vprašate
Sedaj sem pa dobil še brezžični adapter za domači računalnik, na prenosniku pa je brezžična mrežna že vgrajena. Vzpostavil sem povezavo računalnik-računalnik in vse nastavil isto, kot pri povezavi preko kabla. Ampak internet na prenosniku ne dela. Povezava je sicer vzpostavljena, ampak ne gre pa nastavit deljenje povezave.
Torej, na "kratko": zanima me, kak naj nastavim, da bom s prenosnikom lahko šel na internet, preko brezžične povezave z domačim računalnikom.
Upam da je dovol razumljivo, drugače pa še itak lahko vprašate
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ezg3ta ()
solatko ::
Zakaj pa si delaš probleme. Pri NAKUPI NET imajo equip USB2.0 NET LINKSYS kabel za 15€. Ker gre za občasne povezave, si na oba računalnika naložiš driver, nastaviš domače omrežje (važno je da sta oba v isti grupi - sam pustim privzeto HOME) in vsakokrat, ko boš povezal oba računalnika, ti bo avtomatsko zaznal virtual network in to v parih sekundah. Nobenih problemov. Zadeva deluje preizkušeno na 7m. Povezava je high 480MB/s.
gokky ::
A se bi dalo še kak nasvet glede kateri router bi bil naj/čimboljši? Mogoče kateri od teh: Linksys WRT54GL, WRV-200, LevelOne WBR-5400, ASUS WL-500G, Netgear WGR614, ...? Mogoče Buffalo WHR-HP-G54?
Če iščeš Wireless router in živiš v relativno naseljenem območju, ti močno priporočam Draytek Vigor 2200VG. Omogoča VLAN tudi na Wi-Fi portu, kar pomeni, da ti tudi morebiten vdor v Wi-Fi omrežje ne škodi domačemu LANu. Meni, ki večkrat dobim kak obisk s prenosnikom, pride prav tudi VLAN na LAN portih (en port je komunikacijsko ločen od ostalih in lahko gre na internet, ne more pa brskati po loklanih računalnikih).
Gokky
Če iščeš Wireless router in živiš v relativno naseljenem območju, ti močno priporočam Draytek Vigor 2200VG. Omogoča VLAN tudi na Wi-Fi portu, kar pomeni, da ti tudi morebiten vdor v Wi-Fi omrežje ne škodi domačemu LANu. Meni, ki večkrat dobim kak obisk s prenosnikom, pride prav tudi VLAN na LAN portih (en port je komunikacijsko ločen od ostalih in lahko gre na internet, ne more pa brskati po loklanih računalnikih).
Gokky
Hvala, ampak ta router naj ne bi bil v naseljenem območju, sicer pa ponavadi dovolim priklop samo svojim mrežnim karticam.
Načeloma iščem kar se da stabilen router (dosti p2p in kar nekaj online quakanja, občasno tudi kak UT in CS). Zelo sovražim namreč, da se router sesuje, ko dobi preveč povezav ali enostavno preveč kopiranja preko LANa. Oz. če drugače vprašam, kateri se vam zdi najboljši router?
Kateri pa bi bil najcenejši še uporaben gigabitni router?
Načeloma iščem kar se da stabilen router (dosti p2p in kar nekaj online quakanja, občasno tudi kak UT in CS). Zelo sovražim namreč, da se router sesuje, ko dobi preveč povezav ali enostavno preveč kopiranja preko LANa. Oz. če drugače vprašam, kateri se vam zdi najboljši router?
Kateri pa bi bil najcenejši še uporaben gigabitni router?
LordPero
matejv ::
kaj pa ce bi si sam sestavil router? en star racunalnik, baje so tam okoli 300mhz cist dovolj, live linux in voila, mas odlicen router.
Ja Ruco, ni panike sestaut svoj router, sam mrežne bi mogu dokupit & zadeva je pač velikosti cca abaka. In če bi hotu narest usaj mal ugledno zadevo bi rabu kako miniITX plato (najcenejše so okrog 140€ od VIA z VIA čipom gor prleplenim, palčko 256 alpa 512 RAMa, kak majhen napajauc, najmanjše možno ohišje bi itaq sam naredil doma (tako da rečmo 0€), problem rata pole z nakupom dovol kvalitetne wireless mrežne kartice (kar rata precej €) in nakup switcha zdravn, da pač mam več portov, ker miniITXi nimajo dost PCIjev. In tudi če bi kupu kako navadno miniATX rableno plato z dostmi PCIji & s Celeronom gor, bi blo šezmer dražje od srednje dragih in daleč dovolj dobrih običajnih routerjev. In manjše. Precej.
Tako da še vedno, kater router? Gigabitnost bom zaradi cene rešil raje s switchom -ima kdo izkušnje s tem?
Tako da še vedno, kater router? Gigabitnost bom zaradi cene rešil raje s switchom -ima kdo izkušnje s tem?
LordPero
Kybernetes ::
Zdravo,
imam par vprašanj o routerjih. Sicer tema bolj spada med hardver, ampak vidim da se vsi mrežni eksperti zadržujejo tukaj :)
1) Doma hočem postaviti žično mrežo, vseeno pa bi rad možnost, da se vanjo po potrebi vključi tudi kakšna wifi naprava. Moram za to kupiti wireless router ali obstaja kakšen dodatek za navadnega žičnega (kot npr. antena, ki se jo pač vtakne v enega od priključkov), ki bi to omogočil?
2) Ali vsak wireless router lahko deluje tudi kot navaden žični (= ima priključke za UTP?)?
3) Ali se da antena na wireless routerju po potrebi izključiti tako da delujejo samo tiste naprave v mreži, ki so vezane s kablom? Gre mi namreč za to, da mi sevanje ne bi nonstop kuhalo možganov :)
4) Na router bi bil priključen tudi omrežni printer. Moram za to kupiti tak router, za katerega izrecno piše, da ima tiskalniški vmesnik (ali nekaj podobnega...) ali to deluje na vsakemu?
5) Ali danes routerji omogočajo natančno razdeljevanje bandwidtha med računalniki v mreži? Tastari pač rabijo manjšo pipico kot jaz im me zanima, če lahko to natančno določim (1 comp npr. 3Mbit, drugi 1Mbit, tretji 1Mbit itd.)
Hvala za odgovore :) !
imam par vprašanj o routerjih. Sicer tema bolj spada med hardver, ampak vidim da se vsi mrežni eksperti zadržujejo tukaj :)
1) Doma hočem postaviti žično mrežo, vseeno pa bi rad možnost, da se vanjo po potrebi vključi tudi kakšna wifi naprava. Moram za to kupiti wireless router ali obstaja kakšen dodatek za navadnega žičnega (kot npr. antena, ki se jo pač vtakne v enega od priključkov), ki bi to omogočil?
2) Ali vsak wireless router lahko deluje tudi kot navaden žični (= ima priključke za UTP?)?
3) Ali se da antena na wireless routerju po potrebi izključiti tako da delujejo samo tiste naprave v mreži, ki so vezane s kablom? Gre mi namreč za to, da mi sevanje ne bi nonstop kuhalo možganov :)
4) Na router bi bil priključen tudi omrežni printer. Moram za to kupiti tak router, za katerega izrecno piše, da ima tiskalniški vmesnik (ali nekaj podobnega...) ali to deluje na vsakemu?
5) Ali danes routerji omogočajo natančno razdeljevanje bandwidtha med računalniki v mreži? Tastari pač rabijo manjšo pipico kot jaz im me zanima, če lahko to natančno določim (1 comp npr. 3Mbit, drugi 1Mbit, tretji 1Mbit itd.)
Hvala za odgovore :) !
1) Lahko (ad-hoc), ampak se ne splača -je potem priklaplanje nepraktično (če dobiš npr. obiske) in neumno.
2) Ja.
3) Pri večini.
4) Tak router (print server/printer port/ ...).
5) Dražji.
Še vedno pa bi rad od vas prebral odgovor na moje uprašanje ...
2) Ja.
3) Pri večini.
4) Tak router (print server/printer port/ ...).
5) Dražji.
Še vedno pa bi rad od vas prebral odgovor na moje uprašanje ...
LordPero
aambro ::
Moja trenutna konfiguracija je taka:
T2 modem -> T2 modra škatla -> Star pentium s Coyote Linux routerjem (Ena mrežna not, ena ven) --> Switch --> 6 PCjev
Rad bi vzpostavil brezžični internet in kot router za računalnike ohranil Pentiuma, ker bi se komercialni router obešal. A se dobi samo "brezžični switch"?
Hvala!
T2 modem -> T2 modra škatla -> Star pentium s Coyote Linux routerjem (Ena mrežna not, ena ven) --> Switch --> 6 PCjev
Rad bi vzpostavil brezžični internet in kot router za računalnike ohranil Pentiuma, ker bi se komercialni router obešal. A se dobi samo "brezžični switch"?
Hvala!
Ezg3ta ::
Mene pa zanima, kak lahko preko ad-hoc povezave nastavim deljenje internetne povezave? Ker nastavitve iz tega članka ne delujejo
kosirseba ::
živjo.hočem povezat t2 peko brežičnega ruterja v dometu 150m za 7 ljudi če je to sploh mogoče.
robotek87 ::
Mi lahko kdo pove kako najlažje postavit mrežo med PC in prenosnikom če sta v internet povezana tako:
(in nočem pcja priklopit v router!)
(in nočem pcja priklopit v router!)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: robotek87 ()
matejv ::
sam verjetno mora to ruter podpirat. glej to govorim na pamet, tega se nisem delal. tako da naj ti en drug raje pove za 100%.
kosirseba ::
Sem še amater pri uspostavi wles povezavi.Ok pebral sem da se da.potem me pa še zanima,kupit morem brezžični router,anteno in Wireles PCI cliente za v sosedov računalnik in to nej bi plol delal na večih računalnikih.pa zanima me še vse bi kupu od firme asus če se splača
Cuoresportivo ::
Nekdo je spraševal za Giga mrežo. SAj router je lahko navaden 100 mbit. Verjetno vam je važen prenos po mreži, ki pa se reši z giga switchom ter giga mrežnimi. Na routerju se koristi samo 1 lan port. Nakup routerja Linksys wrt54gl, je dobra odločitev. Sploh v kombinaciji s custom firmware-om. Nasploh produkti od Linksys-a( cisco) niso slabi. Imajo pa tudi drugi proizvajalci par dobrih modelov.
lep pozdrav(best regards)
|Aleš|87 ::
Pozdravljeni!
Mene zanima kako se kaj odnese router MSI rg60se.
Zanima me predvsem, če se pregreva in če ga moreš dosti krat resetirati.
Za odgovore hvala že v naprej
Lp, Aleš
Mene zanima kako se kaj odnese router MSI rg60se.
Zanima me predvsem, če se pregreva in če ga moreš dosti krat resetirati.
Za odgovore hvala že v naprej
Lp, Aleš
Fifty ::
mene pa zanima kko bi najažje vzpostavil omrežje na prenosniku v 2. nadstropju, če imam v spodnjem nadstropju komp ki je priključen na kabelski internet, ker sem bolj laik na tem področju. V mislih sem imel router...
najlepša hvala
najlepša hvala
Cuoresportivo ::
1. kupiš router in če je potreben še kak kos kabla
2. skonfiguriraš router. Če si bolj laik v tem, anj ti to obvezno naredi nekdo , ki se spozna na te zadeve.
3. ustrezno vse priklopiš
4. veselo uporabljaš.
Glede routerjev ti svetujem , da vzameš Linksys firmo, model recimo wrt54GL. Oseba , ki ti bo montirala, ti še lahko DD-WRT firmware gor naloži, da bo še bolj advanced. Če pa kaj ne bo jasno, pa vprašaj.
2. skonfiguriraš router. Če si bolj laik v tem, anj ti to obvezno naredi nekdo , ki se spozna na te zadeve.
3. ustrezno vse priklopiš
4. veselo uporabljaš.
Glede routerjev ti svetujem , da vzameš Linksys firmo, model recimo wrt54GL. Oseba , ki ti bo montirala, ti še lahko DD-WRT firmware gor naloži, da bo še bolj advanced. Če pa kaj ne bo jasno, pa vprašaj.
lep pozdrav(best regards)
majh ::
ne vem kako?
1. v računalniku imam dve mrežni kartici
2. iz vsake gre kabel na svoj router (en je moj, drugi pa je sosedov)
3. oba routerja držita gor 24/7 svojo internet linijo
4. jaz ima statični IP, sosed pa dinamičnega
5. kako bi naredil da mi internet dela vedno samo preko prve mrežne kartice in nikoli preko druge?
Ker imam FTP ki je vezan na IP, pa še internet linijo imam 4MB sosed pa samo 1MB ...
Sosed pa je vezan na drugo mrežno kartico zgolj zaradi omrežja, da lahko od mene filme gleda.
Sedaj se mi dogaja da internet kar sam preskoči na drugo mrežno kartico in laufa net preko soseda (in imam seveda drugi IP, pa slabšo linijo ...)
1. v računalniku imam dve mrežni kartici
2. iz vsake gre kabel na svoj router (en je moj, drugi pa je sosedov)
3. oba routerja držita gor 24/7 svojo internet linijo
4. jaz ima statični IP, sosed pa dinamičnega
5. kako bi naredil da mi internet dela vedno samo preko prve mrežne kartice in nikoli preko druge?
Ker imam FTP ki je vezan na IP, pa še internet linijo imam 4MB sosed pa samo 1MB ...
Sosed pa je vezan na drugo mrežno kartico zgolj zaradi omrežja, da lahko od mene filme gleda.
Sedaj se mi dogaja da internet kar sam preskoči na drugo mrežno kartico in laufa net preko soseda (in imam seveda drugi IP, pa slabšo linijo ...)
NejcM ::
jest mam pa problem, in sicer da nikakor ne morem povezat dveh računalnikov med sabo za sharing in printanje
imam switch in sedaj po novem t2
internet in to dela, samo medsebojna povezava pa ne, vedno javi, da nimam dovoljenja za dostop
a mi lahko kdo pomaga mogoče?
imam switch in sedaj po novem t2
internet in to dela, samo medsebojna povezava pa ne, vedno javi, da nimam dovoljenja za dostop
a mi lahko kdo pomaga mogoče?
no-limits ::
Imam problem, nikakor mi ne uspe direktno povezati PC-ja in prenosnika. Imam UTP cross kabel, povezal sem v mrežni, nastavil isto delovno skupino, enemu računalniku dodelil IP 192.168.0.1, drugemu pa 192.168.0.1.
Kaj bi lahko še naredil? V My network places se ne pojavi nič :l
Kaj bi lahko še naredil? V My network places se ne pojavi nič :l
Naredi ali ne naredi. Poskušanja ni.
majh, pojdi v Network Connections in klikni zgoraj Advanced -> Advanced settings in v oknu nastavi katera kartica ima prednost ;)
Če to ne bo zadostovoalo si v TCP/IP možnostih nastavi nižji metric pri gatewayu kot druga kartica oz. ko smo že kle.. na drugi kartici odstrani gateway, nastavi statični ip ne dobivat z DHCP.
no-limits: kartici morata imeti DRUGAČNE ip naslove.
Če to ne bo zadostovoalo si v TCP/IP možnostih nastavi nižji metric pri gatewayu kot druga kartica oz. ko smo že kle.. na drugi kartici odstrani gateway, nastavi statični ip ne dobivat z DHCP.
no-limits: kartici morata imeti DRUGAČNE ip naslove.
no-limits ::
Sem rešil problem, firewall je nagajal :l
Čeprav mi je vseeno mal čudno, saj pri izmenjavi datotek, če izberem več kot eno mi vse skupaj zmrzne. Eh, no saj bo.
Čeprav mi je vseeno mal čudno, saj pri izmenjavi datotek, če izberem več kot eno mi vse skupaj zmrzne. Eh, no saj bo.
Naredi ali ne naredi. Poskušanja ni.
Zakaj bi sploh imel to doma? Razen če nimaš več routerjev in čudno vezane skupaj ne rabiš.
r5r ::
Imam 4 :]
Prelen sem, da bi šel vpisovati statične preusmeritve, zato naj to dela avtomatika.
Prelen sem, da bi šel vpisovati statične preusmeritve, zato naj to dela avtomatika.
And it makes me wonder.
Hm, kako pa imaš povezane, ker resno ne vidim potrebe po 4 routerjih doma. :D
r5r ::
Dva preko VPN na oddaljeni lokaciji, torej bi rad, da se route samodejno vzpostavi, ko oprema zazna, da se je omrežje "razširilo". Pri obeh primerih je wifi ločen, zato 2.
And it makes me wonder.
Lep pozdrav...
Pred kratkim sem si nabavil prenosnik Leneovo 3000 n200 z intelovim vgrajenim wlan odjemalcem... standarda a/b/g
Imam pa Belkinov pre-N router in se mi ta dva ne moreta povezati...
Na vseh ostalih klasičnih pcjih ni problema; ko je moj kolega prišel z notebookom se tudi ni mogo povezati :/
Kaj se zgodi:
Ko dvakrat klikneš na povezavo v xpwlan meniju ti samo piše connecting in na koncu ni nič(kot da sploh ne bi dal conect,...) , včasih je tudi napisal da omrežje ni več vidno čeprav ima poln signal :S sem poskusil odstraniti enkripcijo in isto....
A bi kdo vedal kaj je treba narediti in kaj je narobe?
LP
Pred kratkim sem si nabavil prenosnik Leneovo 3000 n200 z intelovim vgrajenim wlan odjemalcem... standarda a/b/g
Imam pa Belkinov pre-N router in se mi ta dva ne moreta povezati...
Na vseh ostalih klasičnih pcjih ni problema; ko je moj kolega prišel z notebookom se tudi ni mogo povezati :/
Kaj se zgodi:
Ko dvakrat klikneš na povezavo v xpwlan meniju ti samo piše connecting in na koncu ni nič(kot da sploh ne bi dal conect,...) , včasih je tudi napisal da omrežje ni več vidno čeprav ima poln signal :S sem poskusil odstraniti enkripcijo in isto....
A bi kdo vedal kaj je treba narediti in kaj je narobe?
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 342051 (42507) | ignats |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27765 (8631) | fpopla87 |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52237 (23987) | simone |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23349 (22265) | MTB |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44111 (19651) | imallears |