Forum » Omrežja in internet » Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
matejv ::
poglej nastavitve na racunalniku, vcasih se shranijo kaka gesla od drugih omrezij in se potem s temi skusa povezati, na kratko: izbrisi vsa wi-fi omrezja ki so shranjena na laptopu in poskusi se enkrat, pomoje bi moralo delat.
Tauron. ::
Pozdravljeni!
1 mesec nazaj mi je crknu prejšni router, zato sem nabavil Netgear RP614v4. A odkar ga mam, so sami problemi . Občasno (beri: tudi nekajkrat na dan) se namreč vse skupi sesuje, tako da ni možen ne dostop do interneta in ne do routerja. Edino kar pomaga je, da izvlečem vsaj en kabel (včasih potrebno tudi 2), nato vse spet deluje normalno. Ker sem mislil, da je nekaj narobe z routerjem, sem ga s pomočjo garancije zamenjal, pa se z novim dogaja isto. Obupno prosm za pomoč
1 mesec nazaj mi je crknu prejšni router, zato sem nabavil Netgear RP614v4. A odkar ga mam, so sami problemi . Občasno (beri: tudi nekajkrat na dan) se namreč vse skupi sesuje, tako da ni možen ne dostop do interneta in ne do routerja. Edino kar pomaga je, da izvlečem vsaj en kabel (včasih potrebno tudi 2), nato vse spet deluje normalno. Ker sem mislil, da je nekaj narobe z routerjem, sem ga s pomočjo garancije zamenjal, pa se z novim dogaja isto. Obupno prosm za pomoč
gorann ::
Zivjo!
Sodelavec je nabavil brezzicni ruter. Ruter je priklopljen na adsl modem od siola(sagem). Kabel gre iz adsl modema iz eth1 luknje na levi strani v wan luknjo na brezzicnem ruterju. Probelm nastane, ko treba pridt v nastavitve brezzicnega ruterja, ceprav je podana povezava 192.168.2.1 , namrec nikakor nama ne uspe pridt v nastavitve. Kaj tocno treba narest, nevem, probal sem pa ze vecino kombinacij od vtikanja kablov v druge luknje do izklopa dhcp serverja na adsl modemu...ampak se vedno ne prideva v nastavitve brezzicnega ruterja. Kako to usposobit?
Lp, Goran!
Sodelavec je nabavil brezzicni ruter. Ruter je priklopljen na adsl modem od siola(sagem). Kabel gre iz adsl modema iz eth1 luknje na levi strani v wan luknjo na brezzicnem ruterju. Probelm nastane, ko treba pridt v nastavitve brezzicnega ruterja, ceprav je podana povezava 192.168.2.1 , namrec nikakor nama ne uspe pridt v nastavitve. Kaj tocno treba narest, nevem, probal sem pa ze vecino kombinacij od vtikanja kablov v druge luknje do izklopa dhcp serverja na adsl modemu...ampak se vedno ne prideva v nastavitve brezzicnega ruterja. Kako to usposobit?
Lp, Goran!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gorann ()
Blisk ::
Ali mi lahko kdo pomaga nastaviti wlan router, tako, da bo mogoče dostopati na internet preko berzžične povezave in preko žične povezave.
Ter da bo mogoče uporabljati tudi firewall tega routerja. Ruter je pa Linksys wrt54gl.
Problem je v tem, da modem sam že drži internet povezavo, zato sem ga priključil na ruterju kar na lan port in brezžična povezava deluje, medtem ko žična ne deluje, uporablja se pa DHCP za IPje.
Ter da bo mogoče uporabljati tudi firewall tega routerja. Ruter je pa Linksys wrt54gl.
Problem je v tem, da modem sam že drži internet povezavo, zato sem ga priključil na ruterju kar na lan port in brezžična povezava deluje, medtem ko žična ne deluje, uporablja se pa DHCP za IPje.
gkovac ::
Evo še jaz pristavljam svoj lonček...
Pri sodelavcu sem nastavljal novo DSL povezavo in lokalno mrežo. Vse lepo in prav: router (WRT54GL), trije računalniki XP Pro/SP2 na vseh. Ko sem končno usposobil internet na vseh (smeha in veselja) sem prišel do drugega problema:
dva računalnika se med seboj vidita, tretji pa kot da ga ni. Naj poudarim da imajo vsi računalniki:
- različen IP 192.168.1.XXX (na koncu sem poskusil tudi z DHCP pa vseeno ni delalo)
- pravilno nastavljen DNS na IP routerja 192.168.1.1, subnet mask in pa gateway (IP routerja)
- omogočen share datotek in folderjev
- v local security policy imajo vsi trije omogočen "acess this computer from the network"
vsi trije računalniki lahko dostopajo do interneta in pingajo router. Ne morem pa pripraviti, da bi se v mreži pojavil še tretji.
ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe? sem kaj spregledal?
edit:
prej so si DSL "sposojali" pri drugi firmi (so bili priklopljeni na router druge firme) in nisem popolnoma prepričan, ampak se mi zdi, da tudi prej niso vsi trije računalniki videli eden drugega.
Pri sodelavcu sem nastavljal novo DSL povezavo in lokalno mrežo. Vse lepo in prav: router (WRT54GL), trije računalniki XP Pro/SP2 na vseh. Ko sem končno usposobil internet na vseh (smeha in veselja) sem prišel do drugega problema:
dva računalnika se med seboj vidita, tretji pa kot da ga ni. Naj poudarim da imajo vsi računalniki:
- različen IP 192.168.1.XXX (na koncu sem poskusil tudi z DHCP pa vseeno ni delalo)
- pravilno nastavljen DNS na IP routerja 192.168.1.1, subnet mask in pa gateway (IP routerja)
- omogočen share datotek in folderjev
- v local security policy imajo vsi trije omogočen "acess this computer from the network"
vsi trije računalniki lahko dostopajo do interneta in pingajo router. Ne morem pa pripraviti, da bi se v mreži pojavil še tretji.
ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe? sem kaj spregledal?
edit:
prej so si DSL "sposojali" pri drugi firmi (so bili priklopljeni na router druge firme) in nisem popolnoma prepričan, ampak se mi zdi, da tudi prej niso vsi trije računalniki videli eden drugega.
lp,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gkovac ()
gkovac ::
pa ti misliš, da firewall blokira tako prihodni kot tudi odhodni promet? en računalnik sploh ni viden na mreži in ne vidi ostalih dveh medtem, ko na njemu net dela brez problemov.
lp,
Blisk ::
en tak raččunalnik imam tudi sam in problem je ker nise dober izbrisal antivirusnega programa.
Zadevo ni uspel reššiti niti microsoft.
Pomagalo je samo na novo nalaganje windowsev
Zadevo ni uspel reššiti niti microsoft.
Pomagalo je samo na novo nalaganje windowsev
J-Master ::
mene pa zanima, kako ojačati signal v stanovanju, namreč router je v 1 nadstropju in skoraj nimam signala(enkrat je enkrat ni-1 črtica) tam kjer je moj računalnik(pritličje po celi diagonali glede na router). pomislil sem, da bi nabavil močnejšo anteno za pci kartico, ampak mi je prodajalec povedal da po stanovanju ne pomaga dosti in da praktično ni nič za storit, zato se obračam na vas maherje ki ste premagali tudi to oviro.
LP
LP
! Nikoli ne reci Nikoli !
jimyboy ::
Imam vprašanje:
Ali je zelo pomembno kolikšna je dolžina kabla iz modema do kompa ? Do sedaj sem imel modem ob kompu (dolg kabel od telefona do modema), zdaj bi pa rad zaradi IP telefonije modem dal bližje telefonu (dolg kabel bi bil potem od modema do kompa). Imam pa ADSL.
Ali je zelo pomembno kolikšna je dolžina kabla iz modema do kompa ? Do sedaj sem imel modem ob kompu (dolg kabel od telefona do modema), zdaj bi pa rad zaradi IP telefonije modem dal bližje telefonu (dolg kabel bi bil potem od modema do kompa). Imam pa ADSL.
PrimozR ::
J-Master antoeno routerja umseri pod kotom - ne navpično. Usmeri jo tako, da bo pravokotnica usmerjena proti računaniku. Antene navpično ne oddajajo praktično nič, pravokotno pa najmočnejši signal. Lahko tudi narediš deflektorje signala.
j0k3R ::
Najprej en lep pozdrav vsem skupaj! Sem novi tukaj in imam vprašanje
Doma imam dva racunalnika ampak imam samo enga priklopljenega na internet (imam pa kabelski dostop-kabelski modem) in bi zdaj rad se na drugi racunalnik priklopil dostop do interneta. Pa bi vprasal ce lahko priklopim drugi racunalnik na internet brez routera ali switchera, da bi mi en racunalnik sluzil kot server pa ce gre me zanima kako??
LP!
Doma imam dva racunalnika ampak imam samo enga priklopljenega na internet (imam pa kabelski dostop-kabelski modem) in bi zdaj rad se na drugi racunalnik priklopil dostop do interneta. Pa bi vprasal ce lahko priklopim drugi racunalnik na internet brez routera ali switchera, da bi mi en racunalnik sluzil kot server pa ce gre me zanima kako??
LP!
Tauron. ::
@petercastro: Pa uporablaš isti router (Netgear RP614v4)?
Ker jst ne vem več kaj še lahko naredim sem že čist obupal, tko da prosim čemi lahk kdoo pomaga
Ker jst ne vem več kaj še lahko naredim sem že čist obupal, tko da prosim čemi lahk kdoo pomaga
OmegaBlue ::
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
j0k3R ::
Sem si routera kupo.. sedaj pa imam se eno tezavo.. Na enem racunalniku imam uTorrent vklopljen, na drugem pa mi internet vec ne dela, kadar pa uTorrent ne deLa pa vse dela lepo in normaLno. Imam pa Linksys Wireless-G BroadBand Router pa en racunalnik imam priklopljen preko kabla drugi pa mi deluje brezzicno
mihapl ::
Kaj moram narediti da bo imel PC 4 internet. Nikakor mi ne uspe povezati. Povezal sem s crossover kablom. LAN mi deluje internet pa ne.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
rzidar1 ::
Lep pozdrav!
Kupila sem nov prenosnik in ker ni za dobiti driverjev za XP-je, imam sedaj naloženo Visto.
Sedaj pa zanima, če mi lahko mogoče kdo pomaga, kako narediti domače omrežje (takšnega, da bi se videli računalniki med sabo - na njih so xp-ji). Priznam tudi, da nisem prebrala vseh teh strani, ki so tukaj napisane.
U bistvu je to VPN, če se ne motim in potem dam Use my Internet connection... Samo me potem povpraša po Internet Address in Destination name, pa ne vem, kaj pride sem
Hvala za vso pomoč
Kupila sem nov prenosnik in ker ni za dobiti driverjev za XP-je, imam sedaj naloženo Visto.
Sedaj pa zanima, če mi lahko mogoče kdo pomaga, kako narediti domače omrežje (takšnega, da bi se videli računalniki med sabo - na njih so xp-ji). Priznam tudi, da nisem prebrala vseh teh strani, ki so tukaj napisane.
U bistvu je to VPN, če se ne motim in potem dam Use my Internet connection... Samo me potem povpraša po Internet Address in Destination name, pa ne vem, kaj pride sem
Hvala za vso pomoč
rzidar1 ::
Zdaj sem prišla tako daleč, da iz Viste pridem v računalnik z XP-ji in lahko delam na drugem računalniku, kar želim (ker imam take pravice).
Ko pa želim iz XP-jev prided v računalnik z Visto, pa mi napiše, da želi neko uporabniško ime in geslo. Kaj mi je tu za storit? Enkrat sem že imela tudi takšen problem XP-XP.
Hvala
Ko pa želim iz XP-jev prided v računalnik z Visto, pa mi napiše, da želi neko uporabniško ime in geslo. Kaj mi je tu za storit? Enkrat sem že imela tudi takšen problem XP-XP.
Hvala
mesoreznica ::
V visti nastavi user-ja z uporabniškim imenom in passwordom. POtem ko se hočeš konektat na prenosnik vpiši nastavljen user name in password.
LP
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
mosnik ::
Sprašujem za kolega od soseda bi rad potegnu inernet je 300metrov odaljen kaj bi rabu kakšen ruter ali kaj podobnega ali je sploh možna takšna razdalja
imel bi brezžičnega
imel bi brezžičnega
danč
mesoreznica ::
Uhh 300m. Za to boš potreboval dodatno anteno, ki ima tako zmogljivost. Za Wlan router je to prevelika razdalja.
Pobrskaj tule:
http://www.nakupi.net/kategorija_Wlan-a...
LP
Pobrskaj tule:
http://www.nakupi.net/kategorija_Wlan-a...
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mesoreznica ()
Gapi ::
Gre tudi brez dodatne antene . Mora biti vidna linija med routerjem in kartico brez kakih drevesnih krošenj in hiš. Če se soseda vidita med sabo brez da bi lezla po strehah je ta opcija odprta za uporabo wi-fi. Če pa vidne linije ni pa tudi boljša antena včasih ne pomaga.
hooger ::
Mogoče lahko kdo pomaga?
imam kabelski modem povezan na Netgear wireless router. V hiši imam en prenosnik in en navaden računalnik. Oba sta na internet povezana brezžično. Kako naj naredim zadevo, da se bosta računalnika videla med seboj. Rabim bi samo, da bi lahko oba dostopala do neke mape.
imam kabelski modem povezan na Netgear wireless router. V hiši imam en prenosnik in en navaden računalnik. Oba sta na internet povezana brezžično. Kako naj naredim zadevo, da se bosta računalnika videla med seboj. Rabim bi samo, da bi lahko oba dostopala do neke mape.
r5r ::
Obema računalnikoma nastaviš enako ime delovne skupine in uporabi deljenje map (skupno rabo datotek in map).
Mene zanima, kako hitro vam prenaša brezžična povezava ... datoteke iz skupne rabe.
Mene zanima, kako hitro vam prenaša brezžična povezava ... datoteke iz skupne rabe.
And it makes me wonder.
K0K0 ::
Eno vprašanje.Imam Buffalo WHR-HP-G54 MIMO w-lan ruter, pa me zanima če se ga da nastavit da dela kot wireless bridge al bi mogu met 2 routerja da bi en sprejemal en pa oddajal ?
Phoenix ::
KOKO
Eno vprašanje.Imam Buffalo WHR-HP-G54 MIMO w-lan ruter, pa me zanima če se ga da nastavit da dela kot wireless bridge al bi mogu met 2 routerja da bi en sprejemal en pa oddajal ?
ob reset gumbu imaš stikalo. Za bridge ga prestaviš na BRI. za auto pa pustiš na auto kot do sedaj
No jst mam pa eno frko z istim routerjem.
Ni pogojev da bi priklopil wireless comp v omrežje. Po pravici, nimam pojma kaj bi moral narediti. Kupljeno danes btw.
T2 optika->buffalo->2 desktop compa+laptop
skratka glavni comp(desktop) ima internet. Wireless pa ne znam naštimat. Pa vse kar piše v navodilih nardim pa mi vseeno laptop ne vidi mreže ali jo jst nimam naštimane. Pa enkripcijo sem ugasnil na obeh(routerju in laptopu), pa še vedno ne vidi povezave. A bi jst mogu na desktopu naštimat brezžično povezavo al kaj? No dejte prosm kej nasvetov al pa walk-through tisti k mate točno ta router ( WHR-HP-G54 MIMO w-lan )
ob reset gumbu imaš stikalo. Za bridge ga prestaviš na BRI. za auto pa pustiš na auto kot do sedaj
No jst mam pa eno frko z istim routerjem.
Ni pogojev da bi priklopil wireless comp v omrežje. Po pravici, nimam pojma kaj bi moral narediti. Kupljeno danes btw.
T2 optika->buffalo->2 desktop compa+laptop
skratka glavni comp(desktop) ima internet. Wireless pa ne znam naštimat. Pa vse kar piše v navodilih nardim pa mi vseeno laptop ne vidi mreže ali jo jst nimam naštimane. Pa enkripcijo sem ugasnil na obeh(routerju in laptopu), pa še vedno ne vidi povezave. A bi jst mogu na desktopu naštimat brezžično povezavo al kaj? No dejte prosm kej nasvetov al pa walk-through tisti k mate točno ta router ( WHR-HP-G54 MIMO w-lan )
jos69 ::
A je kdo iz Celja ali okolice pripravljen povezat dva compa in prenosnik prek
routerja v domače brezžično omrežje,ker mi enostavno ne uspe.
Seveda sem pripravljen to zadevo ustreno finančno nagraduti
routerja v domače brezžično omrežje,ker mi enostavno ne uspe.
Seveda sem pripravljen to zadevo ustreno finančno nagraduti
Wolfman ::
POGLEJ pod spuna raba datotek
Jst mam en problem namreč wirelless se mi noče povezat z ruterjem. Delal je kar nekaj časa nato pa je kar naenkrat crknil. Kriv pomojem ni wireless ker mi zazna sosedovo omrežje, router povezan s kablom na računalnik dela, torej je mogoče kriva njegova antena ali pa nastavitve med obema. Kdo ve kako bi lahko to pogledal.
Jst mam en problem namreč wirelless se mi noče povezat z ruterjem. Delal je kar nekaj časa nato pa je kar naenkrat crknil. Kriv pomojem ni wireless ker mi zazna sosedovo omrežje, router povezan s kablom na računalnik dela, torej je mogoče kriva njegova antena ali pa nastavitve med obema. Kdo ve kako bi lahko to pogledal.
traktor ::
Mene pa zanima kateri wireles ruter kupiti za simobilov unlimited internet, če je hitrost majhna bo sploh odajal internet?
Kybernetes ::
Zdravo,
imam problem pri povezavi compa z ruterjem. Comp je sicer povezan direktno na adsl modem in internet dela brez problemov, ko pa sem ga zdaj hotel povezati na ruter (delam LAN) pa ga ta (D-Link DIR-655) ne zazna in pošilja sporočilo, naj preverim povezavo. Druge računalnike v mreži ruter zazna, problem ostaja, tudi če poskusim z različnimi kabli.
Hvala vam za odgovore!
imam problem pri povezavi compa z ruterjem. Comp je sicer povezan direktno na adsl modem in internet dela brez problemov, ko pa sem ga zdaj hotel povezati na ruter (delam LAN) pa ga ta (D-Link DIR-655) ne zazna in pošilja sporočilo, naj preverim povezavo. Druge računalnike v mreži ruter zazna, problem ostaja, tudi če poskusim z različnimi kabli.
Hvala vam za odgovore!
seljo ::
No imam še jaz eno čuno vprašanje danes sem dobil od siola nov modem ki imat tudi wireless ok vse lepo in prav grem v nastavitve in če nastimam da ne pregleduje passworda se laptopa normalno skonekta in net seveda deulje. Ko pa hočem nastaviti password pa se laptop nikakor ne skonekta na net vedno najde napako in pise da imam omejen internet oz nekaj takega...saj veste brez gesla pa res ne morem bit v teh časih helppp....
u zivotu sve se vraca sve se placa
zbrisi nastavitve omrezja na racunalniki, potem poskusi znova, ce to ne bo delalo, spremeni zascito omrezje v WEP, WPA zna na nekaterih racunalnikih vcasih mal jebat, nisem se prow ugotovil zakaj
J3RZ ::
A se da povezat računalnika prek LAN-a za igranje iger preko routerja (asus wl500g-premium), en je povezan wireless drugi pa s kablom, oba imata windows xp. Če bi lahko kdo razložil ali pa dal link kaj morem narediti, ker moram nujno vzpostaviti zadevo danes in ne morem brati vseh 16 strani.
Na obeh računalnikih je nameščen windows XP OS.
Hvala za pomoč.
Na obeh računalnikih je nameščen windows XP OS.
Hvala za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: J3RZ ()
J3RZ: seveda se da sam potrudit se je treba. Če si se držal navodil nameščanja routerja pol ti to že dela samo isto delovno skupino še izbereš in stvar bi mogla delat. Aja pa pa kje kako klukco na routerju morš popravt. zdej žal nimam mojga asuaa 500g na voljo da bi ti povedal kaka je situacija.
klebsiela ::
Vprašanje.
Imam ADSL preko Siola, neki Ganimed modem in Asus router. Postavil sem si omrezje in vse je delalo OK nekaj let. Zdaj sem naenkrat zacel opažati, da je postal internet preko routerja in lan kabla zelo počasen. Ko kliknem na povezavo piše levo spodaj 'cakam na www.google' potem 'povezujem se na www.google..' potem 'prenasam podatke z www.google' Vse skupaj traja skoraj minuto za cisto preprosto stran. Ko pa downloadam podatke preko bitorrenta ali emula je hitrost normalna in ni nobenih tezav. Tudi laptop, ki se povezuje na router wireles deluje popolnoma normalno in teh tezav ni. Nekje sem prebral, da moram izkljuciti za nekaj casa modem in stvar je morda bila v zacetku malo boljsa ampak zelo hitro sem bil spet na istem. Imam rocno vnesene IP in pa siolove DNSe. Ustavil sem vse ostale programe, ki bi lahko vplivali na hitrost. Pri pinganju so odzivni casi 32ms. Ne vem vec kaj. Ima kdo kako idejo?
Lp
Bojan
Imam ADSL preko Siola, neki Ganimed modem in Asus router. Postavil sem si omrezje in vse je delalo OK nekaj let. Zdaj sem naenkrat zacel opažati, da je postal internet preko routerja in lan kabla zelo počasen. Ko kliknem na povezavo piše levo spodaj 'cakam na www.google' potem 'povezujem se na www.google..' potem 'prenasam podatke z www.google' Vse skupaj traja skoraj minuto za cisto preprosto stran. Ko pa downloadam podatke preko bitorrenta ali emula je hitrost normalna in ni nobenih tezav. Tudi laptop, ki se povezuje na router wireles deluje popolnoma normalno in teh tezav ni. Nekje sem prebral, da moram izkljuciti za nekaj casa modem in stvar je morda bila v zacetku malo boljsa ampak zelo hitro sem bil spet na istem. Imam rocno vnesene IP in pa siolove DNSe. Ustavil sem vse ostale programe, ki bi lahko vplivali na hitrost. Pri pinganju so odzivni casi 32ms. Ne vem vec kaj. Ima kdo kako idejo?
Lp
Bojan
|ke ::
Pozdrav!
Bom kar tukej uprašu, da ne odpiram nove teme..
V bloku si delimo internetno povezavo. Na en modem smo priklopljeni 4je uporabniki. Zanima me kako bi točno razdelil povezavo na 4 dele? Linija je rečmo 5/2 MBs, pa da ma pol vsak točno četrtino upload-a in četrtino download-a. Gre se zato, da si recimo en zmisli met odprt torrent (+ upload do konca) in potem vsem ostalim krade povezavo.
Najbrž se da to kako nardit al kaj?:)
Bom kar tukej uprašu, da ne odpiram nove teme..
V bloku si delimo internetno povezavo. Na en modem smo priklopljeni 4je uporabniki. Zanima me kako bi točno razdelil povezavo na 4 dele? Linija je rečmo 5/2 MBs, pa da ma pol vsak točno četrtino upload-a in četrtino download-a. Gre se zato, da si recimo en zmisli met odprt torrent (+ upload do konca) in potem vsem ostalim krade povezavo.
Najbrž se da to kako nardit al kaj?:)
Ike
Rabiš router ki podpira QoS. Tako lahko določiš pasovno širino za vsakega. Vsi boljš routerji ga podpirajo v taki ali drugačni obliki. Večina tukaj v tej temi ali keri podobni temi priporoča Linksys WRT54GL z aftermarket firmware kot so:
Linksys WRT54G series @ Wikipedia
Linksys WRT54G series @ Wikipedia
Jst mam eno teyavo. Torej imam NETGEAR ruter, in wireless. Wireless dela večino časa normalno, vsake toliko pa povezava crkne. Poveze se, kaze da je povezano, ampak internet ne dela. Paketke kaže da pošilja samo okoli 200 in prejema 50. Nazadnje sem prroblem rešil s tem da sem vrnil ruter na tovarniške nastavitve. Ampak tega se mi ne da delati vsak dan in zato prosim za pomoč
SORRY ZA DVOJNI POST.
Težavo sem ugotovil, panda mi nekako blokira povezavo med ruterjem in mojim kompom, ker ko sklopim firwall mi dela.
Prosil bi če mi lahko kdo svetuje kako se izogniti temu da imam firewall zaprt.
Težavo sem ugotovil, panda mi nekako blokira povezavo med ruterjem in mojim kompom, ker ko sklopim firwall mi dela.
Prosil bi če mi lahko kdo svetuje kako se izogniti temu da imam firewall zaprt.
izbrisi pando, daj gor drugi protivirusni in uporabljaj windows firewall ki je vec kot dovolj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matejv ()
CheapShit ::
Pozdravljeni!
Imam eno noobovsko vprašanje. In sicer:
Pri konfiguraciji active directory (Windows Server 2008) me pri določenem koraku opozori, da moram na obeh mrežnih karticah določit statičen ip. Sedaj pa problem. Kartico, ki naj bi skrbela za povezavo z internetom mi je uspelo usposobiti tako, da sem ji pač dodelil ip in vpisal siolove dnsje (imam dodeljen statičen ip s strani siola). Kakšne nastavitve moram določiti na drugi kartici (tisti, ki bo skrbela za povezovanje računalnikov na ta strežnik)?
Hvala za pomoč!
Lp!
Pri konfiguraciji active directory (Windows Server 2008) me pri določenem koraku opozori, da moram na obeh mrežnih karticah določit statičen ip. Sedaj pa problem. Kartico, ki naj bi skrbela za povezavo z internetom mi je uspelo usposobiti tako, da sem ji pač dodelil ip in vpisal siolove dnsje (imam dodeljen statičen ip s strani siola). Kakšne nastavitve moram določiti na drugi kartici (tisti, ki bo skrbela za povezovanje računalnikov na ta strežnik)?
Hvala za pomoč!
Lp!
gokky ::
Pozdravljeni!
Hvala za pomoč!
Lp!
Pojdi na lastnosti mrežne povezave, ki je povezana z drugo kartico in nastavi. Če ne veš, kateri IP, potem ti predlagam 192.168.1.1, če bo računalnik deloval tudi kot usmerjevalnik ali 192.168.1.2, če ne. Seveda je potem dobro nastaviti še DHCP strežnik za ostale računalnike (ali pa tudi ne, če se tako odločiš),... Sicer pa malo več opiši, kaj pravzaprav že imaš.
lpG
P.S.: Sam ne bi nikoli postavil Windows Serverja direktno (brez predhodnega strojnega usmerjevalnika/požarnega zidu) v internet. Ampak odločitev je tvoja.
dëych ::
Kako bi najlažje ločil internet od ostale lokalne mreže, če dostopam do interneta preko AP (access point)?
Sedaj se s prenosnikom povezem v internet preko AP, ampak hkrati lahko dostopam do ostalih shareov v mreži, če vem uporabniska imena in gesla.
Sedaj se s prenosnikom povezem v internet preko AP, ampak hkrati lahko dostopam do ostalih shareov v mreži, če vem uporabniska imena in gesla.
gokky ::
Predvidevam, da želiš zaščititi ožičeni del mreže pred dostopom iz brezžičnega dela mreže?
Ena rešitev je mrežno stikalo (switch), ki omogoča delitev mreže na VLAN-e (Virtual LAN). Potem pa na en VLAN priključiš AP, na drugega pa računalnike, za katere želiš, da so izločeni iz dostopa preko AP. Funkcijo omogočajo tudi nekateri usmerjevalniki (recimo Draytek Vigor 2200 ali 29xx).
Druga rešitev je, da med sedanji usmerjevalnik in ožičeno mrežo dodaš še en usmerjevalnik (lahko nizkega cenovnega razreda). Do prihoda VLAN v nižji cenovni razred usmerjevalnikov sem uporabljal to rešitev.
Nekateri (pa sploh ne več tako dragi) usmerjevalniki z WLAN (Wireless LAN) omogočajo tudi izločitev WLAN točke v svoje omrežje, vendar pa verjetno obstaja razlog, da imaš AP ločen od usmerjevalnika.
Ena rešitev je mrežno stikalo (switch), ki omogoča delitev mreže na VLAN-e (Virtual LAN). Potem pa na en VLAN priključiš AP, na drugega pa računalnike, za katere želiš, da so izločeni iz dostopa preko AP. Funkcijo omogočajo tudi nekateri usmerjevalniki (recimo Draytek Vigor 2200 ali 29xx).
Druga rešitev je, da med sedanji usmerjevalnik in ožičeno mrežo dodaš še en usmerjevalnik (lahko nizkega cenovnega razreda). Do prihoda VLAN v nižji cenovni razred usmerjevalnikov sem uporabljal to rešitev.
Nekateri (pa sploh ne več tako dragi) usmerjevalniki z WLAN (Wireless LAN) omogočajo tudi izločitev WLAN točke v svoje omrežje, vendar pa verjetno obstaja razlog, da imaš AP ločen od usmerjevalnika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 342070 (42526) | ignats |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27770 (8636) | fpopla87 |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52238 (23988) | simone |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23350 (22266) | MTB |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44112 (19652) | imallears |