Forum » Omrežja in internet » Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
moNcica ::
LP
Pred kratkim sem kupila računalnik in brezžični ruter, saj bi na obeh rada imela internet. (Linksys WRT54G)
Imam naslednji problem.
Ruter imam priklopljen pač na stari računalnik, vendar pa zgleda ta računalnik ni vzet kot glavni, ampak je tanovi, ki ima wireless kartico. Na novem internet dela, na starem pa ga nikakor ne morem usposobit. Probala sem že vse možne načine, pa mi ne uspe.
Mogoče kakšna ideja, bi mi fino polepšala vikend?!
Pred kratkim sem kupila računalnik in brezžični ruter, saj bi na obeh rada imela internet. (Linksys WRT54G)
Imam naslednji problem.
Ruter imam priklopljen pač na stari računalnik, vendar pa zgleda ta računalnik ni vzet kot glavni, ampak je tanovi, ki ima wireless kartico. Na novem internet dela, na starem pa ga nikakor ne morem usposobit. Probala sem že vse možne načine, pa mi ne uspe.
Mogoče kakšna ideja, bi mi fino polepšala vikend?!
gregy ::
zdravo
Se opravičujem ker nisem šel najprej brati 650 člankov (!?) v tejle temi.
Zanima me samo, ali se lahko preko VNCja konektam na drug racunalnik,ki je na istem routerju?
lp
gregor
Se opravičujem ker nisem šel najprej brati 650 člankov (!?) v tejle temi.
Zanima me samo, ali se lahko preko VNCja konektam na drug racunalnik,ki je na istem routerju?
lp
gregor
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX<br />
Vstopnice.com so moja strast ...
Vstopnice.com so moja strast ...
windowsxp ::
Lp
Rad bi naredil povezavo na dveh ali več računalnikih. Rad bi naredil wireless povezavo, ampak na bi rad mel problemov z dometom...Compi bi bli v dveh nadstropjih in vmes več zidov. Kolko je wireless siguren? ali se bolj splača na kabel?
Hvala
Rad bi naredil povezavo na dveh ali več računalnikih. Rad bi naredil wireless povezavo, ampak na bi rad mel problemov z dometom...Compi bi bli v dveh nadstropjih in vmes več zidov. Kolko je wireless siguren? ali se bolj splača na kabel?
Hvala
Damjan Jagar ::
Jaz ti ga lahko samo priporočam. Bajta v dveh štukih, surfanje zunaj na klopci, pred garažo...
http://jagar.si
Damjan Jagar ::
Linksys WRT54 (nekaj čez 20 kSIT leto nazaj), mrežna pa integrirana v prenosniku, na eni izmed mašin je pa canyonova kartica, za katero sem odštel cca 4.5 kSIT.
http://jagar.si
amigo_no1 ::
Linksys wrt54gl
19900 sit
Canyon CN WF-511
4500 sit
http://ceneje.si/linksys-brezzicni-usme...
http://www.bolha.com/index.php?search=W...
19900 sit
Canyon CN WF-511
4500 sit
http://ceneje.si/linksys-brezzicni-usme...
http://www.bolha.com/index.php?search=W...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
moNcica ::
Kaj je lahko z racunalnikom, na katerem je prej normalno delal internet (adsl, siol) zdej pa ce se cz ruter povezm, pa ne dela (medtem ko na wireless dela)?? kar se tice varnosti je vse odklopljeno, pa ruterja se vseeno ne zazna pod nobenim pogojem.
pumaxx ::
Zanima me ena stvar okrog wrt54gl. Je res da treba paziti na verzijo, ker nekateri se naj nebi dali nadgraditi.( katera je potem najboljša)
wrt54gl
v1.0 in v1.1
oba lahko nadgradiš z DD wrt in HyperWRT Thibor
v1.0 in v1.1
oba lahko nadgradiš z DD wrt in HyperWRT Thibor
Zgodovina sprememb…
zee ::
vprašanje na temo postavljanja domačega omrežja:
prijatelju sem v nadstropju nastavil modem in router Asus WL500g Premium. Postavljeno omrežje dela brez problema, enako velja tudi za tiskanje.
prijatelj si je zdaj zaželel internet še v pritličju (obstoječe omrežje je v prvem nadstropju). preigravala sva več scenarijev, vendar so bili vsi povezani s precejšnjim tveganjem, saj mora omrežje delovati tudi na vrtu, ki je cca 50 metrov od hiše.
preigravani scenariji:
- v pritličje potegnemo običajen UTP kabel, na katerega navesimo AP z dvema antenama, eno od obeh zamenjam s kakšno "močnejšo" (katero?), da potegne tudi do vrta; slabost: UTP kabel je precej debel, postavljene cevi pa precej ozke
- povezovanje preko wirelessa: v pritličje postavimo AP (katera znamka/model ?) in ga preko wirelessa povežemo z routerjem v zgornjem nadstropju, "močnejša" antena za delovanje mreže na vrtu; slabost: šibka antena na obstoječem Asusovem routerju + moje neznanje
- povezovanje preko tel. kabla: modem prenesemo v pritličje, kjer posadimo tudi router (ne Asusov), ki ga preko wirelessa povežemo z Asusom v zgornjem nadstropju
kateri scenarij je bolj smiselen oz. vključuje najmanj dela/stroškov? nekako se najbolj ogrevam za tretjo možnost.
vnaprej hvala za nasvete in lp
prijatelju sem v nadstropju nastavil modem in router Asus WL500g Premium. Postavljeno omrežje dela brez problema, enako velja tudi za tiskanje.
prijatelj si je zdaj zaželel internet še v pritličju (obstoječe omrežje je v prvem nadstropju). preigravala sva več scenarijev, vendar so bili vsi povezani s precejšnjim tveganjem, saj mora omrežje delovati tudi na vrtu, ki je cca 50 metrov od hiše.
preigravani scenariji:
- v pritličje potegnemo običajen UTP kabel, na katerega navesimo AP z dvema antenama, eno od obeh zamenjam s kakšno "močnejšo" (katero?), da potegne tudi do vrta; slabost: UTP kabel je precej debel, postavljene cevi pa precej ozke
- povezovanje preko wirelessa: v pritličje postavimo AP (katera znamka/model ?) in ga preko wirelessa povežemo z routerjem v zgornjem nadstropju, "močnejša" antena za delovanje mreže na vrtu; slabost: šibka antena na obstoječem Asusovem routerju + moje neznanje
- povezovanje preko tel. kabla: modem prenesemo v pritličje, kjer posadimo tudi router (ne Asusov), ki ga preko wirelessa povežemo z Asusom v zgornjem nadstropju
kateri scenarij je bolj smiselen oz. vključuje najmanj dela/stroškov? nekako se najbolj ogrevam za tretjo možnost.
vnaprej hvala za nasvete in lp
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
rebro ::
Pozdravljeni!
Jaz imam pa eno zanimivo vprašanje...
Doma imam modri Siolov ADSL paket z dinamičnim IPjem... Čezenj se lahko klicno povežejo do 4je uporabniki hkrati...
Vsaka izmed teh 4ih ima povezavo 1024/256 kb tako, da če so preključeni vsi hkrati, je skupni download skoaj 4Mb - že stestirano. Zdaj pa me zanima, ali si lahko na enem računalniku napravim tako, da se povezuje na internet z dvema takšnima klicnima povezavama, da bi imel hitrejši internet.
Hvala!! ... LP Rebro
Jaz imam pa eno zanimivo vprašanje...
Doma imam modri Siolov ADSL paket z dinamičnim IPjem... Čezenj se lahko klicno povežejo do 4je uporabniki hkrati...
Vsaka izmed teh 4ih ima povezavo 1024/256 kb tako, da če so preključeni vsi hkrati, je skupni download skoaj 4Mb - že stestirano. Zdaj pa me zanima, ali si lahko na enem računalniku napravim tako, da se povezuje na internet z dvema takšnima klicnima povezavama, da bi imel hitrejši internet.
Hvala!! ... LP Rebro
zee ::
točno tako
zee
Zdravo!
Ja saj vem, da mora biti vsota vseh dial up ADSL povezav nazivna hitrost (v mojem primeru 1024kb), vendar ima v mojem primeru vsak dial-up na ADSL za sebe nazivno hitrost (torej 1024kb downlouda)...nevem, ali so kaj narobe nastavli na DSLAMu, da deluje tako....tako je pričelo delovati potem, ko sem prešel iz Siola solo na Siol trio - torej z dodano televizijo, pred tem je delovalo, tako, da se je download sešteval iz vseh aktivnih povezav, da je bil skupno 1024kb....no uglavnem: ali je možno uporabljati dve klicni ADSL povezavi naenkrat na enem računalniku??...se to sploh da?
LP ...
Ja saj vem, da mora biti vsota vseh dial up ADSL povezav nazivna hitrost (v mojem primeru 1024kb), vendar ima v mojem primeru vsak dial-up na ADSL za sebe nazivno hitrost (torej 1024kb downlouda)...nevem, ali so kaj narobe nastavli na DSLAMu, da deluje tako....tako je pričelo delovati potem, ko sem prešel iz Siola solo na Siol trio - torej z dodano televizijo, pred tem je delovalo, tako, da se je download sešteval iz vseh aktivnih povezav, da je bil skupno 1024kb....no uglavnem: ali je možno uporabljati dve klicni ADSL povezavi naenkrat na enem računalniku??...se to sploh da?
LP ...
jurre ::
ne more tebi 1Mb vlecti iz vsakega racunalnika, ce imas skupno 1Mb! Hitrost imas nastavljeno na 1Mb potem in ce se bos s stirimi racunalniki povezal bojo imeli vsi skupaj 1Mb. Z enim se pa ne mores 2x povezat, pa tudi smisla nima, ker ne bi nic pridobil.
Ja pa saj pravim, da je možno, da so na DSLAMu kakšne nastavitve zasrali pa so narobe nastavli, da mi vleče dol hitreje, zato pa bi si rad napravu na 2 klicni povezavi hkrati, če se da....
LP
LP
mikko ::
Pozdravljeni!
Imam router Linksys WRT54GL in kartico WUSB54G.
Z laptopom se lahko povežem preko routerja na internet, ampak preko te kartice mi pa
router najde in me ne spusti na internet. Kartica niti ne dobi IPja. Pa so nastavitve za avtomatsko
pridobivanje IPja na obeh karticah iste(na linksysovi in na laptopovi).
V čem je lahko problem ? Zadevo rešujem že od sobote zato bi prosil , če se lahko kdo malo posveti temu,
ker izgubljam živce :s
Imam router Linksys WRT54GL in kartico WUSB54G.
Z laptopom se lahko povežem preko routerja na internet, ampak preko te kartice mi pa
router najde in me ne spusti na internet. Kartica niti ne dobi IPja. Pa so nastavitve za avtomatsko
pridobivanje IPja na obeh karticah iste(na linksysovi in na laptopovi).
V čem je lahko problem ? Zadevo rešujem že od sobote zato bi prosil , če se lahko kdo malo posveti temu,
ker izgubljam živce :s
Mislim, da moraš samo v nastavitvah mrežne kartice (tam, kjer je prostor za IPje, nižje dol) vpisati ona dva IP naslova od DNS strežnikov, potem bo delovalo.....
Preden greš to vpisovat, lahko greš testirat.....pingaj en zunanji IP, ki ga poznaš in veš da deluje. Če ti bo javlo, da je našlo povezavo, potem samo vpišeš še DNS, če ne pa je drug problem....poizkusi!!
Preden greš to vpisovat, lahko greš testirat.....pingaj en zunanji IP, ki ga poznaš in veš da deluje. Če ti bo javlo, da je našlo povezavo, potem samo vpišeš še DNS, če ne pa je drug problem....poizkusi!!
Bela01 ::
Imam en problemček. Sem našla na forumu nekaj tem s temi vprašanji vendar nisem pa našla uporabne odgovore.
Torej imam dva računalnika, na obeh naloženi winxp. Imam kabelski internet in potem router. Internet lepo laufa na obeh računalnikih.
Sedaj sem ju pa povezala še v mrežo. In zanimivo na prvem računalniku lahko dostopam do datotek drugega, na tem drugem pa sicer vidim prvega, vendar mi zahteva geslo in up. ime. Mrežo sem naredila s pomočjo network setup wizarda. Na obeh sem naredila enako. Nikjer nisem pisala kakšnih IP-jev.
LP, Ines
Torej imam dva računalnika, na obeh naloženi winxp. Imam kabelski internet in potem router. Internet lepo laufa na obeh računalnikih.
Sedaj sem ju pa povezala še v mrežo. In zanimivo na prvem računalniku lahko dostopam do datotek drugega, na tem drugem pa sicer vidim prvega, vendar mi zahteva geslo in up. ime. Mrežo sem naredila s pomočjo network setup wizarda. Na obeh sem naredila enako. Nikjer nisem pisala kakšnih IP-jev.
LP, Ines
promocija ::
Imam 2 računalnika v mreži, oba preko TP-Link brezžičnega routerja, s tem da je eden radijsko preko antence, druga pa preko kabla povezan. Internet pa vse dela, zanima me samo kako naredit skupno rabo datotek ?! Pokaže mi obadva računalnika v omrežju, ampak v drugega ne morem pridet, javi da omrežja ni mogoče najdit ?! Izklučena sta firewalla, tko da nevem več. Na obeh je pa Win XP, s tem da na enem navadni, na drugem pa SP 2.
Prosim za pomoč, nujno bi rabil share!
LP
Prosim za pomoč, nujno bi rabil share!
LP
ni podpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: promocija ()
Jozek82 ::
jaz pa imam tale problemček
upam da mi bo kdo znal pravilno svetovati
Lep pozdrav...
Imam en majhen problemček, ki se mi vleče že nekaj časa... doma imam adsl povezavo, navaden študentski paket pa tako... inkaj se dogaja... to da iz svojega prenosnika do bratovega računalnika preprosto ne morem dostopati... pa nisem mogel prej, in ne zdaj ko sem ga na novo formatiral pa vse dal na novo gor... pa seveda tudi zagnal onega Network Setup Wizard iz njegovega računalnika na svojega lahko dostopam iz svojega na njegovega pa ne morem!!! ma kdo kako rešitev'???
hvala za odgovor
\\Marko is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permission.
logon failure: the user has not been granted the request logon type at this computer
P.S.: na enem računalniku imam windows Vista na drugem pa win XP, ampak isti problem je bil tudi ko sem mel na obeh win xp!
upam da mi bo kdo znal pravilno svetovati
Lep pozdrav...
Imam en majhen problemček, ki se mi vleče že nekaj časa... doma imam adsl povezavo, navaden študentski paket pa tako... inkaj se dogaja... to da iz svojega prenosnika do bratovega računalnika preprosto ne morem dostopati... pa nisem mogel prej, in ne zdaj ko sem ga na novo formatiral pa vse dal na novo gor... pa seveda tudi zagnal onega Network Setup Wizard iz njegovega računalnika na svojega lahko dostopam iz svojega na njegovega pa ne morem!!! ma kdo kako rešitev'???
hvala za odgovor
\\Marko is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permission.
logon failure: the user has not been granted the request logon type at this computer
P.S.: na enem računalniku imam windows Vista na drugem pa win XP, ampak isti problem je bil tudi ko sem mel na obeh win xp!
c00r3 ::
Daj router na isti subnet kot ga ima modem (če ima modem IP 192.168.1.1 naj bo tudi router na 192.168.1.x ,
kjer x ni 1, isto velja za ostale računalnike)
kaj napiše ukaz ipconfig na rač 1 do 4 ?
kjer x ni 1, isto velja za ostale računalnike)
kaj napiše ukaz ipconfig na rač 1 do 4 ?
Zgodovina sprememb…
c00r3 ::
Hvala za pomoč.
Lahko malo bol podrobno razložiš kako to gre, ker nimam veliko pojma. Hvala
Lahko malo bol podrobno razložiš kako to gre, ker nimam veliko pojma. Hvala
Prijaviš se na router in spremeniš IP routerja (npr na 192.168.1.50).
Mrežne kartice pa naj bodo v npr 192.168.1.2 , 192.168.1.3 , 192.168.1.4 ...
Mrežne kartice pa naj bodo v npr 192.168.1.2 , 192.168.1.3 , 192.168.1.4 ...
DaMachk ::
LP, imam manjšo težavico...
In sicer imam v enem stanovanju 1 router (Belkin), ki deli povezavo med 3 uporabnike... 2 stta navadna računala, tako da tu ni težav...
3. uporabnik pa je v drugem stanovanju (do koder je možna samo kabelska povezava z 1 kablom), želel pa bi povezavo razdeliti med dva računala. 1 žično ter 1 brezžično...
Ima wireless router Canyon (nevem točne oznake) pa me zanima kaj točno bi bilo treba nastaviti, da bi 3. uporabnik imel na obeh dveh računalih internet... kako povezati? kako nastaviti? Je kakšna "caka"?
In sicer imam v enem stanovanju 1 router (Belkin), ki deli povezavo med 3 uporabnike... 2 stta navadna računala, tako da tu ni težav...
3. uporabnik pa je v drugem stanovanju (do koder je možna samo kabelska povezava z 1 kablom), želel pa bi povezavo razdeliti med dva računala. 1 žično ter 1 brezžično...
Ima wireless router Canyon (nevem točne oznake) pa me zanima kaj točno bi bilo treba nastaviti, da bi 3. uporabnik imel na obeh dveh računalih internet... kako povezati? kako nastaviti? Je kakšna "caka"?
No signiature, as you see..
homer007 ::
Prav lepo pozdravljeni.
Jaz pa imam samo eno vprašanje in sicer: Za koliko se porazgubi internetna povezava na 60 metrov dolgem mrežnem kablu??
Kakšnega (mrežni kabl) se splača najbolj kupiti?
Jaz pa imam samo eno vprašanje in sicer: Za koliko se porazgubi internetna povezava na 60 metrov dolgem mrežnem kablu??
Kakšnega (mrežni kabl) se splača najbolj kupiti?
raufnk ::
Mene pa zanima če kdo pozna prednosti in slabosti deljenja povezave prek ICS in prek proxy-ja.
Z ICS in raznimi firewalli so včasih pri meni precejšni problemi, tako da me je stvar že rahlo minila in bi zdaj raje stestiral povezavo prek proxy-ja. Pozna kdo kakšen dober proxy server?
Z ICS in raznimi firewalli so včasih pri meni precejšni problemi, tako da me je stvar že rahlo minila in bi zdaj raje stestiral povezavo prek proxy-ja. Pozna kdo kakšen dober proxy server?
lp
raufnk
r5r ::
Povezava se mi prekinja, lahko na 1 uro ali na 1 dan. Paketi se izgubljajo, hitrosti prenosa so ta čas nizke (10kB/s namesto 2MB/s) ali ga sploh ni. Ping ostane konstanten (okoli 3 ms) le ne vrne se vsakič (nekje 20 % izguba in več). Po 5, 10 minutah zadeva spet deluje. To se mi dogaja že 2 dni in vsakič sem bolj žalosten, ker ne deluje zanesljivo.
Lahko so slabi routerji ali optični (single-mode) kabli ali media konverter, napajalniki. Kako bi težavo odpravil?
Lahko so slabi routerji ali optični (single-mode) kabli ali media konverter, napajalniki. Kako bi težavo odpravil?
And it makes me wonder.
n.EJ.c ::
Pozdravljeni,
Doma imam LevelOne WBR-5400 router. Sosed si je kupil LevelOne WBR-3408 router. Rada bi ju povezala preko wirelesa. Sam sem preigral vse opcije na obeh routerjih in mi nikakor ne uspe najti potrebnih nastavitev(pravtako sem pregledal celotna navodila za obe napravi). Kaj je potrebno storiti, da se bosta routerja videla med seboj in da bosta LAN omrežji obeh naprav povezani? Pred časom sem se "igral" z nekim Linksysovim routerjem, kjer se je dalo nastaviti, kakšen "tip" naprave bo oz. čemu bo namenjena, v smislu, ali bo služila le za povezavo dveh AccessPointov, ali bo služila kot router itd.. Tega pri LevelOne ne najdem. Nisem pa tudi siguren, da je to rešitev. Vsekakor bom hvaležen za vsakršne informacije.
Hvala
Doma imam LevelOne WBR-5400 router. Sosed si je kupil LevelOne WBR-3408 router. Rada bi ju povezala preko wirelesa. Sam sem preigral vse opcije na obeh routerjih in mi nikakor ne uspe najti potrebnih nastavitev(pravtako sem pregledal celotna navodila za obe napravi). Kaj je potrebno storiti, da se bosta routerja videla med seboj in da bosta LAN omrežji obeh naprav povezani? Pred časom sem se "igral" z nekim Linksysovim routerjem, kjer se je dalo nastaviti, kakšen "tip" naprave bo oz. čemu bo namenjena, v smislu, ali bo služila le za povezavo dveh AccessPointov, ali bo služila kot router itd.. Tega pri LevelOne ne najdem. Nisem pa tudi siguren, da je to rešitev. Vsekakor bom hvaležen za vsakršne informacije.
Hvala
Če nimata oba routerja podpore za WDS, potem ne bo nič.
Zgodovina sprememb…
Mortir ::
hmm nabavil sem si Linksys WRT54G. ga nastavil kot piše v navodilih, računalnik lepo najde mrežo in se nanjo logiram... vendar pa nikakor ne morem zagnati interneta - javi mi napako:
Error 678: the remote computer did not respond
kaj je narobe?
Error 678: the remote computer did not respond
kaj je narobe?
Hoden ::
Živijo. Jaz pa imam sledeč problem. V stanovanju imamo kabelski ineternet, seveda modem, router (asus rx 3041). Stvar lepo deluje vendar imamo problem da če eden zasede celo linijo potem drugim pač počasi dela internet. Zanima me ali se da nekako nastaviti da ima vsak uporabnik 1/4 povezave - (recimo če imamo 4 mega povezavo da dobi vsak 1 mega).
TNX
TNX
matejv ::
to funkcijo podpirajo samo dobro (beri dragi) ruterji, ena moznost bi bila da namesto ruterja postavis en racunlanik s kakim linuxom, ki bi opavljal isto funkcijo, druga pa da na vsak racunalnik namestis netlimiter in vsakemu omejis na 1mbit.
robotek87 ::
Lp,
Pred kratkim sem nabavil router (ASUS WL-520g) in pa un USB za brezžično povezavo . Na routerju sem izklopil DHCP,nastavil ip-je..
Vendar nikakor ne gre nastavit wirelessa, mislim, ne dela.. če pa že pa za kakšne 2h. Če probam na mojem računalniku dela pa brez težav. Gonilniki so isti na obeh računalnikih, ip nastavitve tud. Razlika je le da mam js xp pro na drugem računalniku pa je xp home edition
kaj bi lahko blo narobe?
Pred kratkim sem nabavil router (ASUS WL-520g) in pa un USB za brezžično povezavo . Na routerju sem izklopil DHCP,nastavil ip-je..
Vendar nikakor ne gre nastavit wirelessa, mislim, ne dela.. če pa že pa za kakšne 2h. Če probam na mojem računalniku dela pa brez težav. Gonilniki so isti na obeh računalnikih, ip nastavitve tud. Razlika je le da mam js xp pro na drugem računalniku pa je xp home edition
kaj bi lahko blo narobe?
tko je.. na trenutke zazna povezavo ampak je ne poveže, drugič sploh nič ne najde.. če poveže je pa signal zlo dober...
ene 10m vmes je stena in okno
a je možno da zarad tega ker ni sp2 gor?
a je možno da zarad tega ker ni sp2 gor?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: robotek87 ()
se pravi razdalja ne bi smela bit problem, SP2 tudi ne vem ce bi kaj pripomogel. aja, mas kaj zascito mrezo?
si poskusil ce dela brez zascite? sklopi samo za testiranje pa poglej. enkrat je mene tudi to zafrkavalo.
Rekrut2 ::
Živijo.
Danes sem v Comtronu nabavil Digitus Wireless Internet Broadband Router IEEE 802.11g/b. Moj ISP je T-2, operacijski sistem pa Windows XP. Imam 2 PC-ja in prenosnik. Na slednjem naj bi bila wireless povezava, ostala dva pa naj bi bila na splet povezana preko modema - routerja z UTP kablom. Lepo prosim, če mi lahko kdo pove kako se ta router nastavi, ker se preko njega nikakor ne morem povezati na net.
Danes sem v Comtronu nabavil Digitus Wireless Internet Broadband Router IEEE 802.11g/b. Moj ISP je T-2, operacijski sistem pa Windows XP. Imam 2 PC-ja in prenosnik. Na slednjem naj bi bila wireless povezava, ostala dva pa naj bi bila na splet povezana preko modema - routerja z UTP kablom. Lepo prosim, če mi lahko kdo pove kako se ta router nastavi, ker se preko njega nikakor ne morem povezati na net.
yellowcube ::
Zdravo, prosim vas za vašo pomoč.
1.) Kupil sem si wireless router Linksys WRT54GS. (prej sme imel router BEFSX41, non-wireless)
2.) Preko interneta dostopam z Thomson TCM420 kabelskim modemom. Na računalniku dela brez težav, vnešene ma vse podatke , ki sem jih dobil od ISP-ja. Povezava torej DELUJE.
3.) Vstavim CD od Linksysa
4.) V Setupu označim Static IP, vnesem enake podatke, ki sem jih dobil od ISP-ja, ker to od mene zahteva inštalacija.
5.) Sredi setupa, se mi pojavi popup od Windowsev, da je prišlo od IP konflikta, ker ga neka naprava na omrežju že uporablja. -"There is an ip adress conflict with another system on the network"
6.) Ko se v setupu hoče router povezat na internet, mi napiše, da se modem ne poveže na internet.
7.) Torej modem in router uporabljata enake podatke.
Kaj morem torej nastavit drugače da ne bo prišlo do konflikta?
Šel sem tudi drugačno pot, brez CD-ja. V router online-intefacu sem nastavil static ip in vpisal podatke, nakar mi napiše "IP adress and gateway is not same subnet mask". Kaj za vraga? Ti podatki so mi delali na starem routerju brez problema, ker če stari router priklopim nazaj, dela.
Buh v routerju, web interfacu, oz. kaj delam narobe?
Hvala
1.) Kupil sem si wireless router Linksys WRT54GS. (prej sme imel router BEFSX41, non-wireless)
2.) Preko interneta dostopam z Thomson TCM420 kabelskim modemom. Na računalniku dela brez težav, vnešene ma vse podatke , ki sem jih dobil od ISP-ja. Povezava torej DELUJE.
3.) Vstavim CD od Linksysa
4.) V Setupu označim Static IP, vnesem enake podatke, ki sem jih dobil od ISP-ja, ker to od mene zahteva inštalacija.
5.) Sredi setupa, se mi pojavi popup od Windowsev, da je prišlo od IP konflikta, ker ga neka naprava na omrežju že uporablja. -"There is an ip adress conflict with another system on the network"
6.) Ko se v setupu hoče router povezat na internet, mi napiše, da se modem ne poveže na internet.
7.) Torej modem in router uporabljata enake podatke.
Kaj morem torej nastavit drugače da ne bo prišlo do konflikta?
Šel sem tudi drugačno pot, brez CD-ja. V router online-intefacu sem nastavil static ip in vpisal podatke, nakar mi napiše "IP adress and gateway is not same subnet mask". Kaj za vraga? Ti podatki so mi delali na starem routerju brez problema, ker če stari router priklopim nazaj, dela.
Buh v routerju, web interfacu, oz. kaj delam narobe?
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: yellowcube ()
Wolfman ::
mene pa zanima če se forwardirat porte tudi brez it nekaj na routerlogin oz. na routerjev ip ker sem to probal a mi začne iskati na windows live search in mi ne gre notr.Imam namreč tako težavo jaz iz tega računalnika lahko dostopam kamorkoli,drugi pa do mojega ne morejo,torej če naredim server ali ustvarim igro ali karkoli ne more nihče priti do tistega, če pa moj prijatelj naredi pa jaz ne morem do tja, torej če mi zna kdo pomagati forwardirati porte.Šel sem tudi na portforward.com ampak kot sem že povedal ne morem dostopati do routerlogin.
se vnparej zavhaljujem pok1yoyo
se vnparej zavhaljujem pok1yoyo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 340959 (41415) | ignats |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27577 (8443) | fpopla87 |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52126 (23876) | simone |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23284 (22200) | MTB |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44069 (19609) | imallears |