Forum » Omrežja in internet » Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave
Strumf29 ::
@jani123 Hvala!
Uporabil switch in dela kot namazano! Spet sm hitrej pisu, kot razmišlu!
Uporabil switch in dela kot namazano! Spet sm hitrej pisu, kot razmišlu!
BladE_ ::
Mene neki zanima! da nam nove teme odpreu (mogoc jo pa bom) bom kr kle napisu !
U kratkem bi s sosedom povezu net prek switcha in recimo da mam 2Mb linijo kako jst to linijo razdelim na dva dela da bi on meu 1Mb pa jst 1Mb ?? a obstaja ksn program da ti omeji ceu pretok interneta na 1Mb pa bi ga pol oba mela recimo przganga k bi pac biu racunalnik przgan da si nebi kradla povezave!
Tnx
U kratkem bi s sosedom povezu net prek switcha in recimo da mam 2Mb linijo kako jst to linijo razdelim na dva dela da bi on meu 1Mb pa jst 1Mb ?? a obstaja ksn program da ti omeji ceu pretok interneta na 1Mb pa bi ga pol oba mela recimo przganga k bi pac biu racunalnik przgan da si nebi kradla povezave!
Tnx
Akcija - Reakcija
pbezja1 ::
Pozdravljeni!
imam en problem glede interneta. In sicer tezava je naslednja. Imam namrec narejeno mrazo ki je povezana s swithem in ta swith je pol priklopljen na routera (Intellinet 4s). En racunalnik je priklopljen na routera direkt in ma nastavljen DHCP ki mu nastavi IP in vse potrebno avtomatsko in mu internet dela brez problema
NA drugi port pa je priklopljen prej omenjeni swith! In moj racunalnik je na tem swithu in tudi jaz imam nastavljeno da vse poisce avtomatko in mi internet na laufa pa ne vem zakaj! Kaj moram kaj posebnega nastaviti? Sicer sem se z inernet explorerjem
priklopil na routera preko njegovega IP in sem pol prisel v nastavitve ampak tam se mi zdi da je nastavljeno vse kot je treba, saj namrec tisti racunalnik ki je priklopljen direkt na njega deluje, moj pa pa ne ki je na njega priklopljen preko switha!
Lepo prosim za pomoc saj se s tem ze zafrkavam 14 dni in tudi na siolovi pomoci mi niso nic pomagali (tam se vedo manj od mene)!!!
Lp Peter
imam en problem glede interneta. In sicer tezava je naslednja. Imam namrec narejeno mrazo ki je povezana s swithem in ta swith je pol priklopljen na routera (Intellinet 4s). En racunalnik je priklopljen na routera direkt in ma nastavljen DHCP ki mu nastavi IP in vse potrebno avtomatsko in mu internet dela brez problema
NA drugi port pa je priklopljen prej omenjeni swith! In moj racunalnik je na tem swithu in tudi jaz imam nastavljeno da vse poisce avtomatko in mi internet na laufa pa ne vem zakaj! Kaj moram kaj posebnega nastaviti? Sicer sem se z inernet explorerjem
priklopil na routera preko njegovega IP in sem pol prisel v nastavitve ampak tam se mi zdi da je nastavljeno vse kot je treba, saj namrec tisti racunalnik ki je priklopljen direkt na njega deluje, moj pa pa ne ki je na njega priklopljen preko switha!
Lepo prosim za pomoc saj se s tem ze zafrkavam 14 dni in tudi na siolovi pomoci mi niso nic pomagali (tam se vedo manj od mene)!!!
Lp Peter
Peter Bezjak
icko ::
Ekola prebral vseh 10 strani in ni mojega problema s katerim se ubadam že 1/2 leta:
Pc & notebook
Internet preko adsl in switcha. Dinamični ip. Kabel od adsl-ja gre v switch nato pa v oba compa.
Internet dela normalno na obeh neodvisno od tega ali je en komp prižgan ali disconnectan..
Dostop iz pc na notebook dela normalno. Workgroup je enak, firewalli so na off.
Notebok na pc pa ne dela: V računalnikih delovne skupine notebook vidi pc vendar je access denied. Dodati omrežno mesto se ne da, kerga ne ponudi nima pa dostopa do pc-ja preko menija microsoft windows network. V nadz. plošči sta na obeh kompih vklopljena oba networking servicea. Računa za goste sta oba ON.
Rabil bi med drugim tudi zaradi skupne rabe printerja.
Where is the catch???
Upam da sem napisal vse?
Pc & notebook
Internet preko adsl in switcha. Dinamični ip. Kabel od adsl-ja gre v switch nato pa v oba compa.
Internet dela normalno na obeh neodvisno od tega ali je en komp prižgan ali disconnectan..
Dostop iz pc na notebook dela normalno. Workgroup je enak, firewalli so na off.
Notebok na pc pa ne dela: V računalnikih delovne skupine notebook vidi pc vendar je access denied. Dodati omrežno mesto se ne da, kerga ne ponudi nima pa dostopa do pc-ja preko menija microsoft windows network. V nadz. plošči sta na obeh kompih vklopljena oba networking servicea. Računa za goste sta oba ON.
Rabil bi med drugim tudi zaradi skupne rabe printerja.
Where is the catch???
Upam da sem napisal vse?
Poldi112 ::
Blade, glede na to da imas switch ti je edina opcija da si oba nastavita netlimiter (oz. kaj podobnega). Ampak morata si zaupati. Pa ta resitev je malo neumna, ker potem ne mores uporabiti njegove pasovne sirine, ce je on ne potrebuje.
pbezja, ali lahko pingas router?
icko, ne vem, ampak mogoce moras dati printer oz. kaksen disk v skupno rabo.
pbezja, ali lahko pingas router?
icko, ne vem, ampak mogoce moras dati printer oz. kaksen disk v skupno rabo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
jernej_0x ::
OK jaz pa mam 3 rač doma en je server in preko tega ma na druga dva net na vse rač so XP SP2 samo problem imam pri file sharingu kako lahko ponastavim file sharing ???
Kami ::
Povej kaki operacijski sistem maš na strežniku.
Če imaš Linux na strežniku si pomagaj s sambo - maš članek na tej strani
Če imaš Linux na strežniku si pomagaj s sambo - maš članek na tej strani
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kami ()
blazko ::
Zdravo.....js nisem šel brati celga foruma ampak iščem rešitev za problem!!!
mam 2M/380k povezavo pr siolu in uporabljam program za Download: BitTornado. BittComet, pa BittLord......pa mi zasedejo celotno pasovno širino čeprav je pretok manjši 200kb/s.
Imam pa brata ki mi teži, da ne more pošiljati mailov pa da ne gre po intrernetu surfat...
Hočem pa dobit rešetev Kako bi razdelil povezavo-PASOVNO ŠIRINO do mojega rač samo na 1Mb/s tako da bi bratu še vedno ostalo nedotaknjenih 1Mb/s!!
pomagite
mam 2M/380k povezavo pr siolu in uporabljam program za Download: BitTornado. BittComet, pa BittLord......pa mi zasedejo celotno pasovno širino čeprav je pretok manjši 200kb/s.
Imam pa brata ki mi teži, da ne more pošiljati mailov pa da ne gre po intrernetu surfat...
Hočem pa dobit rešetev Kako bi razdelil povezavo-PASOVNO ŠIRINO do mojega rač samo na 1Mb/s tako da bi bratu še vedno ostalo nedotaknjenih 1Mb/s!!
pomagite
amaze646 ::
Js mam pa nasledn problem.Doma mam dva kompa in kabelski dostop do interneta.Modem je prikloplen na moj racunalnik in iz mojega racunalnika na switch in iz switcha potem na drug racunalnik.Internet je priklopljen na moj komp.Mrezno kartico na mojem kompu mam nastimano po navodilih, ki sm jih nasel tukaj in je stvar delovala do zdaj.Na moji mrezni je nastimano IP:192.168.0.1 in maska podomrezja 255.255.255.0..Ta drug komp, ki pa je priklopljen preko switcha ima na mrezni IP 192.168.0.2, maska podomrezja je 255.255.255.0, gateway je 192.168.0.1
DNS pa je najprej bil moj ip 192.168.0.1 pa je stvar delala.Probal sem tudi vpisati DNS ponudnika.Tudi LAN mam nastiman.V glavnem kar naenkrat je net na drugem kompu nehal delat. Mrezo mam zdej postavleno vidita se oba kompa normalno pingata se oba normalno in vse.Js mam nastimano deljenje internetne povezave.Vse zgleda ql.Je pa problem, da drugi komp se ne more povezati na internet.
V cem bi lahko bla tezava???
Hvala
DNS pa je najprej bil moj ip 192.168.0.1 pa je stvar delala.Probal sem tudi vpisati DNS ponudnika.Tudi LAN mam nastiman.V glavnem kar naenkrat je net na drugem kompu nehal delat. Mrezo mam zdej postavleno vidita se oba kompa normalno pingata se oba normalno in vse.Js mam nastimano deljenje internetne povezave.Vse zgleda ql.Je pa problem, da drugi komp se ne more povezati na internet.
V cem bi lahko bla tezava???
Hvala
blazko ::
kupi ruter pa neboš mel več težav pa še požarni zid boš mel!!!
...........................................................................................
Z netlimiterjem sem že probu pa ne dela, ker ne zasede dejanske hitrosti in se samo vsede na pasovno širino...
No, pa če gdo ve kk fizično razdelit pasovno širino......pa mam pa linux server ( če je kako orodje za linux ko fizično razdeli pasovno širino? )
ajd
...........................................................................................
Z netlimiterjem sem že probu pa ne dela, ker ne zasede dejanske hitrosti in se samo vsede na pasovno širino...
No, pa če gdo ve kk fizično razdelit pasovno širino......pa mam pa linux server ( če je kako orodje za linux ko fizično razdeli pasovno širino? )
ajd
pbezja1 ::
ja lahko pingam routerja pa tudi na njega se lahko povezem! V cem je finta da pol net ne dela nimam pojma!!!!
Peter Bezjak
Stampl ::
verjetno je ze blo to omenjemo med 10stranmi sam jst nisem zasledu^^
imam 2 racunalnika na obeh win XP, na enem je sp1 na drugemu sp2(nevem ce to kej vpliva)
v prvem imam 2 mrezne kartice, ena za adsl in druga na drug comp.
na mreznih svetijo lucka da delajo in na tadrugemu je povezava postavlenja, se cas pristeva in tud nekej paketov se je poslalo, ampak z tadrugim ne morem dostopat do interneta....
a je nujno da moram nastavlat ip-je? jst sm samo vkljucu "allow other networs users to connect through this internet connection" in dal "set up small home network.
povezavo sm ze naredu 3 in so bli zmerej eni "problemi" in zdaj sm hotel narediti kot zadnjic da se je povezalo ampak ni blo ucinka.
cya
imam 2 racunalnika na obeh win XP, na enem je sp1 na drugemu sp2(nevem ce to kej vpliva)
v prvem imam 2 mrezne kartice, ena za adsl in druga na drug comp.
na mreznih svetijo lucka da delajo in na tadrugemu je povezava postavlenja, se cas pristeva in tud nekej paketov se je poslalo, ampak z tadrugim ne morem dostopat do interneta....
a je nujno da moram nastavlat ip-je? jst sm samo vkljucu "allow other networs users to connect through this internet connection" in dal "set up small home network.
povezavo sm ze naredu 3 in so bli zmerej eni "problemi" in zdaj sm hotel narediti kot zadnjic da se je povezalo ampak ni blo ucinka.
cya
strelajasna ::
zdravo.....
doma imamo 3 računalnike in router... in zdej bi rad igraw z enim prijateljem igrco po ip-ju.....
kaj je možno, da bi nekdo po ip-ju vdrl u druga dva računalnika preko routerja. kaj ima router kakšno zaščito, da nebi mogel udret tuj uporabnik v ostale računalnike... če nima kako to rešit....
hvala za odgovore....
doma imamo 3 računalnike in router... in zdej bi rad igraw z enim prijateljem igrco po ip-ju.....
kaj je možno, da bi nekdo po ip-ju vdrl u druga dva računalnika preko routerja. kaj ima router kakšno zaščito, da nebi mogel udret tuj uporabnik v ostale računalnike... če nima kako to rešit....
hvala za odgovore....
ZeMo-lds4 ::
js imam pa velik problem. Namreč imam imam dva računalnika in na prvem računalniku imam naložene xp pro na drugemi pa debian gnu linuxe-ta računalnik je namenjen serverju. ter imam na vsakemu računalniku po eno mrežno kartico kako naj naredim mrežno povezavo da bosta oba imela internet in da je server nonstop v povezavi z internetom kljub temu da bi računalnik z win xp lahko ugasnil. Zadevo bi rad speljal brez dragih ruterjev.
Ampak vseeno predvidevam da potrebujem še eno mrežno kartico tako da na serverju imam dve in ena bo povezana z internetom druga pa bo potekala od serverja pa do računalnika.
Ampak vseeno predvidevam da potrebujem še eno mrežno kartico tako da na serverju imam dve in ena bo povezana z internetom druga pa bo potekala od serverja pa do računalnika.
djurko ::
opajec ::
Jaz imam isti problem, s tem da so mi enkrat že poštimali, pa mi je šlo vse spet v k. Kaj ti je že kdo kaj dal odgovor ali si problem rešil. Mi lahko odgovoriš, če so ti problem poštimali? Lp, andrej
Zgodovina sprememb…
- polepsal: OmegaBlue ()
djurko ::
Nisem še porihtal. Prosim če kdo ve kak bi to naredo mi naj pove. Če pa mi prej uspe pa vam sporočim
jurre ::
djurko:
Jaz imam narejeno podobno, vendar je server hkrati tudi router (linux clarkconnect). Tako da mi je sam dolocil en IP notranji na prvi mrezni kartici (npr. 192.168.2.2), in zunanji IP naslov na drugi (fiksen). Racunalnike imam naprej povezane tudi preko routerja, vendar je uporabljen kot switch (vse funkcije routerja so izklopljene). IPje racunalnikov pa lahko nastavis od tam naprej (192.168.2.3, 2.4...), ali pa vklopis DHCP. privzeti prehod je pa IP od routerja. S serverja pa priklopi v wan pomoje.
Poskusi nekaj v tem smislu, nisem pa preprican ce bo 100% delovalo...
Povej kaj imas na serverju? linux, win?
Jaz imam narejeno podobno, vendar je server hkrati tudi router (linux clarkconnect). Tako da mi je sam dolocil en IP notranji na prvi mrezni kartici (npr. 192.168.2.2), in zunanji IP naslov na drugi (fiksen). Racunalnike imam naprej povezane tudi preko routerja, vendar je uporabljen kot switch (vse funkcije routerja so izklopljene). IPje racunalnikov pa lahko nastavis od tam naprej (192.168.2.3, 2.4...), ali pa vklopis DHCP. privzeti prehod je pa IP od routerja. S serverja pa priklopi v wan pomoje.
Poskusi nekaj v tem smislu, nisem pa preprican ce bo 100% delovalo...
Povej kaj imas na serverju? linux, win?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jurre ()
mich ::
Zacetnisko vprasanje;
Imam kabelski internet, rad bi vspostavil wifi mrezo tko da bi se z leptopom; ki ze ima vgrajeno wifi; in z stacionarnim PC povezal na internet. 1. kaj potrebujem
2. kaksen je postopek povezave
Imam kabelski internet, rad bi vspostavil wifi mrezo tko da bi se z leptopom; ki ze ima vgrajeno wifi; in z stacionarnim PC povezal na internet. 1. kaj potrebujem
2. kaksen je postopek povezave
mich
PrimozR ::
Wireless router al pa wireless PCI mrežno kartico za crossover povezavo. Postopek je dost simpel, pr crossover samo nastaviš IPje in to je to.
Hammer123 ::
Moj problem:
Nevem točno kako naj priklopim dva računalnika(preok routerja), dva tv-ja in en telefon.
Namreč, v omarici pod telefonom imamo nameščene vse stvari(router,...). Od telefona navpično navzgor pelje po steni kanal(premera 19mm), ki pa že vsebuje telefonski kabel.
Po tem kanalu navzgor bi se napeljala še dva kabla(za dva tv-ja). Pa me zanima katera kabla sta to, kako široka sta in če se jima da na koncu odščipniti priključke, da bi ju sprevil skozi kanal, nato pa bi jima priključke nazaj "vštukal". Koliko stane meter kabla?
Ker bi ga potreboval pribl. 2x po 15 m.
Hvala za odgovore!
Lp!
edit: settup boxa bi bila direkt za tv-jem in ne n-metrov stran!
Nevem točno kako naj priklopim dva računalnika(preok routerja), dva tv-ja in en telefon.
Namreč, v omarici pod telefonom imamo nameščene vse stvari(router,...). Od telefona navpično navzgor pelje po steni kanal(premera 19mm), ki pa že vsebuje telefonski kabel.
Po tem kanalu navzgor bi se napeljala še dva kabla(za dva tv-ja). Pa me zanima katera kabla sta to, kako široka sta in če se jima da na koncu odščipniti priključke, da bi ju sprevil skozi kanal, nato pa bi jima priključke nazaj "vštukal". Koliko stane meter kabla?
Ker bi ga potreboval pribl. 2x po 15 m.
Hvala za odgovore!
Lp!
edit: settup boxa bi bila direkt za tv-jem in ne n-metrov stran!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hammer123 ()
MEDENA ::
Kako konkretno zaščitit wlan omrežje med mano in laptopom ki je drugje recimo.
Imam siemens ruter pa access point in mislim,da mi nekdo zastonj surfa
Imam siemens ruter pa access point in mislim,da mi nekdo zastonj surfa
Swiwer ::
djurko, kaj pa ce bi vse racunalnike skupaj z serverjem in ADSL modemom vklopil v router/switch ? V tem primeru ne rabis dveh mreznih kartic v serverju. Jaz imam ADSL modem in server PC (ki ga uporabljam kot router) ter vse ostale racunalnike pripete direktno na switch in potem z server/router PC-ja vzpostavim povezavo na Internet in na ostalih racunalnikih nastavim za gateway IP od server/router PC-ja (v mojem primeru 192.168.0.1), za DNS pa dva IP-ja od SiOLa. Meni ta setup dela na ADSL ze vec kot stiri leta brez problemov. Je kaksna slabost tega ?
ToniT ::
@Perplexer
Slabost tega načina je, da moraš imeti server PC zmeraj vklopljen!
@MEDENA
WMA je Windows Media format....
WPA je pa trenutno ta boljše kriptiranje za WiFi (obstajajo sicer še boljša, vendar jih večina kartic ne podpira).
Slabost tega načina je, da moraš imeti server PC zmeraj vklopljen!
@MEDENA
WMA je Windows Media format....
WPA je pa trenutno ta boljše kriptiranje za WiFi (obstajajo sicer še boljša, vendar jih večina kartic ne podpira).
Swiwer ::
Aha no ce je "samo" to in ni kaksne hujse slabosti potem je pa zame cisto OK. Jaz raje uporabim za router kar "24/7" PC, ker lahko nanj instaliram raznorazne servise (npr. FTP, mailserver, itd.), program za omejevanje hitrosti posameznih racunalnikov v mrezi, ki preko tega PC-ja dostopajo do Interneta, pa se kaksen BWMeter za graficni prikaz obremenitve Internetne povezave za posamezni client in raznorazne statisticne podatke. Pa se printer/scanner je prikljucen na ta PC, da ga lahko uporablja kdorkoli, tako, da se na koncu vse kar izide. BTW ta router PC je PII, 300 Mhz, Windows XP Pro, 192 MB RAM. Za firewall in port mapping pa uporabljam kar vgrajen ICF. Mi kot tak dobro sluzi ze od zacetka tisocletja brez kaksnih vdorov ali sesutij. :-)
steev ::
Doma imamo tri računalnike.
ADSL
|
|
ROUTER--------------------1. comp 192.168.123.1
192.168.123.254
|
|
192.168.123.2 (ics omogočen)
2. comp
192.168.0.1(druga mrežna karta)
|
|
3. comp(preko drugega)
192.168.0.2
Subnet majo vsi isti.
Jaz pa bi rad, da bi se vi sistemi med sabo videli, da bi lahko na 3. comp prenašal datoteke iz 1. compa. Se to da? Kako je treba nastaviti (ip-je ni problem menjati)?
Lp
ADSL
|
|
ROUTER--------------------1. comp 192.168.123.1
192.168.123.254
|
|
192.168.123.2 (ics omogočen)
2. comp
192.168.0.1(druga mrežna karta)
|
|
3. comp(preko drugega)
192.168.0.2
Subnet majo vsi isti.
Jaz pa bi rad, da bi se vi sistemi med sabo videli, da bi lahko na 3. comp prenašal datoteke iz 1. compa. Se to da? Kako je treba nastaviti (ip-je ni problem menjati)?
Lp
:|
#000000 ::
Mam dva pc-ja oba xp sp2, mam tri kartice, povezano je, narejena povezava s čarovnikom, ampak na internet grem lahko samo z enim ?
Zdej bral sem tole temo in se matral z nastaitvami, in ne dela oz. jest tega ne znam nastavt. LP
Zdej bral sem tole temo in se matral z nastaitvami, in ne dela oz. jest tega ne znam nastavt. LP
Aja zgleda da je težava va tem da za povezavo med škatlama nimam 'crosover' kabla ampak običnega, se prav da moram prvo tole porihtat.
Dans je Harvey N orprt ane ??
Dans je Harvey N orprt ane ??
steev ::
*ebeš čarovnika:
Se povežeš na internet (ADSL al karkol že je) in greš v nastavitve mrežne (ne katero je prkloplen modem) in omogočiš ICS (internet connection sharing). Greš v nastavitve druge mrežne, TCP/IP. In boš videl ip-je (samo dva, prvi je 192.168.0.1, drugi je 255.255.255.0).
Potem pa greš v nastavitve mrežne na drugem compu, spet TCP/IP. In vpišeš ip-je:
ip: 192.168.0.2 (namest 2 je lahk kej druzga do 255, sam 1 ne sem bit)
subnet: 255.255.255.0
geatway: 192.168.0.1
DNS: odvisn pri katerem ponudniku si, če je siol, gre tako
DNS1: 193.189.160.11
DNS2: 193.189.160.12
Seveda pa more biti vse fizično dobro povezano (vse lučke morjo goret na mrežnih kartah).
Lp
Se povežeš na internet (ADSL al karkol že je) in greš v nastavitve mrežne (ne katero je prkloplen modem) in omogočiš ICS (internet connection sharing). Greš v nastavitve druge mrežne, TCP/IP. In boš videl ip-je (samo dva, prvi je 192.168.0.1, drugi je 255.255.255.0).
Potem pa greš v nastavitve mrežne na drugem compu, spet TCP/IP. In vpišeš ip-je:
ip: 192.168.0.2 (namest 2 je lahk kej druzga do 255, sam 1 ne sem bit)
subnet: 255.255.255.0
geatway: 192.168.0.1
DNS: odvisn pri katerem ponudniku si, če je siol, gre tako
DNS1: 193.189.160.11
DNS2: 193.189.160.12
Seveda pa more biti vse fizično dobro povezano (vse lučke morjo goret na mrežnih kartah).
Lp
:|
Ja sej lučka na drugi kartici se ne prižge če prklopim nanj kabel od druge kište 'če prklopim kabel od adsl-ja' se pržge, to bo zgleda skor 100% v kablu težava. Mam konektorje, sam klešč nimam, a obstaja kaka fora da bi skup stisnu brez klešč ?
Hvala. LP
Hvala. LP
Aja, a sploh rabim ta crosover kabel ali ne ? da ga grem nekam kupit al pa magar narest, ker men tole neče delat. LP
bigbang ::
Pozdravljeni
Jaz imam 2 računalnika ki bi jih rad spravu v brezžično omrežje. Mi lahko kdo po korakih razloži kako. Ruter in krtico že imam. Na obeh računalnikih imam WindowsXP sp2.
Havla!
Jaz imam 2 računalnika ki bi jih rad spravu v brezžično omrežje. Mi lahko kdo po korakih razloži kako. Ruter in krtico že imam. Na obeh računalnikih imam WindowsXP sp2.
Havla!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bigbang ()
bijoloh ::
Živijo!
Ker je tu kar nekaj ekspertov bi imel en čuden problem za rešiti.
Doma imam LAN s štirimi računalniki skupaj povezanimi s switchem, IP naslovi se nastavljajo z DHCP. Enega prenosnika pa mi ne uspe povezati.
Gor imam dualboot: Win XP sp2/ Kubuntu Linux. V XP mi napiše obvestilo, da je povezava omejena in se nastavi nek samodejni IP, vendar ne morem dostopati do ostalih treh - ne dela nič, niti ping ne dela. Podobno naredi Linux, ki mi teži, da povezave ni mogoče vzpostaviti - isto kot ce bi imel kabel iztaknjen ven.
Kar mi je najbolj čudno pri vsej zadevi, je to, da se mi ta prenosnik poveže brez problema samo direktno (brez switcha) na glavni računalnik (ki nudi vse servise in dostope...) s crossover kablom. Potem sem poskusil še z ostalima dvema povezati (isto s crossover kablom) in mi z enim dela iste probleme kot če je switch vmes, pri drugem pa se uspe povezati, vendar je izguba podatkov pri pingu več kot 90%.
Probal sem že menjati kable in narediti razne kombinacije s switchem in brez, a brez uspeha.
Na koncu ne vem več kaj bi lahko še naredil, ker se mi ostali trije brez problema povežejo, ta prenosnik pa noče in noče delati.
Verjetno je neki narobe z mrežno in me zanima, če obstaja kak tester, ki bi mi povedal, če mrežna kartica na tem prenosniku dela kot je treba.
Ima kdo kak nasvet kako bi to preveril?
Hvala in lep pozdrav
Ker je tu kar nekaj ekspertov bi imel en čuden problem za rešiti.
Doma imam LAN s štirimi računalniki skupaj povezanimi s switchem, IP naslovi se nastavljajo z DHCP. Enega prenosnika pa mi ne uspe povezati.
Gor imam dualboot: Win XP sp2/ Kubuntu Linux. V XP mi napiše obvestilo, da je povezava omejena in se nastavi nek samodejni IP, vendar ne morem dostopati do ostalih treh - ne dela nič, niti ping ne dela. Podobno naredi Linux, ki mi teži, da povezave ni mogoče vzpostaviti - isto kot ce bi imel kabel iztaknjen ven.
Kar mi je najbolj čudno pri vsej zadevi, je to, da se mi ta prenosnik poveže brez problema samo direktno (brez switcha) na glavni računalnik (ki nudi vse servise in dostope...) s crossover kablom. Potem sem poskusil še z ostalima dvema povezati (isto s crossover kablom) in mi z enim dela iste probleme kot če je switch vmes, pri drugem pa se uspe povezati, vendar je izguba podatkov pri pingu več kot 90%.
Probal sem že menjati kable in narediti razne kombinacije s switchem in brez, a brez uspeha.
Na koncu ne vem več kaj bi lahko še naredil, ker se mi ostali trije brez problema povežejo, ta prenosnik pa noče in noče delati.
Verjetno je neki narobe z mrežno in me zanima, če obstaja kak tester, ki bi mi povedal, če mrežna kartica na tem prenosniku dela kot je treba.
Ima kdo kak nasvet kako bi to preveril?
Hvala in lep pozdrav
BlazP ::
A imas novejsi prenosnik? Ima gigabitno ethernet kartico? Poizkusi nastaviti link speed na 10Mbps v half duplex nacinu na prenosniku, pa probaj, ce dela.
bijoloh ::
Prenosnik je ze malo starejši - 2001, ima SiS 900 kartico. No zdaj sem probal nastaviti na 10Mbps in stvar dela!
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.
Sirki ::
Da ne odpiram nove teme.... Doma imam preko cross over kabla povezan domači računalnik in službeni notebook. Mreža dela normalno in oba računalnika lahko pingam med sabo, oba imata sherane direktorije. Problem je, ker en računalnik ne vidi drugega v "Entire network". Oba računalnika imata WinXP SP2, domači računalnik je prijavljen v "Workgroup", notebok v službeno domeno. Ali ju je možno prepričati, da bo mogoče sheranje datotek? Mislim da je problem v tem, da je notebook prijavljen v domeno, domači pa ne. Na obeh imam administrator pravice.
Imel sem idejo genialno, zdaj pa jo izvajam.....
šmarčan ::
lp,
imam problem
postavil sem mrežo sedaj pa ne morem nikakor v ruter (belkin) pripeljati interneta.
če imam v modem priklopljen samo en računalnik internet dela normalno, ko pa ga dav v ruter mi zahteva 16 mestno kodo. koda ki jo imam pa na siolu je pa 8 mestna.
zanima me kaj naj storim
hvala za odgovore
imam problem
postavil sem mrežo sedaj pa ne morem nikakor v ruter (belkin) pripeljati interneta.
če imam v modem priklopljen samo en računalnik internet dela normalno, ko pa ga dav v ruter mi zahteva 16 mestno kodo. koda ki jo imam pa na siolu je pa 8 mestna.
zanima me kaj naj storim
hvala za odgovore
ne it na vegovo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
RatipoK ::
Jaz mam tud en problem oz. kar več. Na compu. preko katerega bi rad dostopal do neta iz drugega compa internet dela normalno. Ko vklopim "allow other users of the network to connect to this computers internet connection" mi internet ne dela več oz. lučke še gorijo normalno, je connected/firewalled problem je pa ta, da mi noče več komunicirat oz. ne odpira strani in noče se priklopiti nikamor čeprav je povezava na videz aktivna. Router inštalacijo se mi zato prekine.
Če izklopim "internet sharing" vse spet dela normalno. Inštaliram router.
Internet dela na(telemach) Assigned by DHPC :
IP 192.168.100.6.
SN 255.255.255.0
Sledim inštalaciji routerja. Vse pravilno priklopim. Lučke kažejo vse dobro. Router nastavim na:
IP 192.168.100.6
SN 255.255.255.0
GW 192.168.100.6
DNS 192.168.100.6
Internet povezava ne dela več. Torej zanima me kako zrihtam povezavo modem-router-comp. Pol za naprej se bom pa kasnej jebu.
Če izklopim "internet sharing" vse spet dela normalno. Inštaliram router.
Internet dela na(telemach) Assigned by DHPC :
IP 192.168.100.6.
SN 255.255.255.0
Sledim inštalaciji routerja. Vse pravilno priklopim. Lučke kažejo vse dobro. Router nastavim na:
IP 192.168.100.6
SN 255.255.255.0
GW 192.168.100.6
DNS 192.168.100.6
Internet povezava ne dela več. Torej zanima me kako zrihtam povezavo modem-router-comp. Pol za naprej se bom pa kasnej jebu.
gasperb ::
jest bi pa tut mev en problem ki bi ga rad rešil!
rad bi žično povezal dva računalnika tako da bi na obeh imel adsl. problem pa je ker sta 100m narazen(nimata vidne linije). utp kabel bi pripel na telefonski kabel kar pa je še en problem zaradi strel (ali mogoče kdo ve za kako zaščito). naj mi prosim kdo napiše kako naj to izvedem, kaj naj kupim in koliko bi me to cenovno prišlo. hvala!
rad bi žično povezal dva računalnika tako da bi na obeh imel adsl. problem pa je ker sta 100m narazen(nimata vidne linije). utp kabel bi pripel na telefonski kabel kar pa je še en problem zaradi strel (ali mogoče kdo ve za kako zaščito). naj mi prosim kdo napiše kako naj to izvedem, kaj naj kupim in koliko bi me to cenovno prišlo. hvala!
jump ::
za gasperba! lynksys wrt 54 g cca 22ksit+kartica sprejemna za drugicomp(ne rabiš nič vlečt)kartica cca 10-15ksit ne vem točno
šmar: vpiši 8 mestno kodo ki jo maš od ponudnika interneta(16 mestna -jo ruter skrije samodejno)ponavadi
wing:ali imaš šerano mapo tudi na notesniku(tudi notesnik mora biti prijavljen v workgroup)
šmar: vpiši 8 mestno kodo ki jo maš od ponudnika interneta(16 mestna -jo ruter skrije samodejno)ponavadi
wing:ali imaš šerano mapo tudi na notesniku(tudi notesnik mora biti prijavljen v workgroup)
noob
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 341991 (42447) | ignats |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27752 (8618) | fpopla87 |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52221 (23971) | simone |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23342 (22258) | MTB |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44105 (19645) | imallears |