» »

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave

««
9 / 36
»»

mTjay ::

Eee too.. a in b mi ne prideta v poštev... na proxy sm pa totalno pozabu, zato ker sm se enkrat že mogu zajebavat z nastavitmami proxy strežnika, pa mi ni blo čist nch jasn, ko sm se zgubu tm not...

Imaš mogoče kak nasvet enga dost dobrga proxya, k je u eazy za naštimat ??? (asyproxy, wingate, proproxy, winproxy) te mam na compu pa nobenga ne znam dost dobr usposobit..

Ej hvala za idejo C.

Lepo se smej..

neved ::

Jest mam pa tut en problem k ste ga najbrs ze tokrat tuki gor bral da vam gre ze na zivce. Rad bi razdelu adsl (navadn najcenejsi paket) na tri racunalnike prek rutarja (tko da bi bli neodvisni en od druzga). Sam problem je k je eden oddaljen 80m. Ce dam kabl po zraku (prpev bi ga zravn telefonskega) bi blo ene 115m kabla, ce pa bi ga zakopu pa bi rabu ene 150m kabla - kar sem slisu da je bol zarad strel. Zdej me pa zanima ce je to na tej dovzini sploh mozno, kaksen rutar moram dat pa kok stane, kaksn kabl pa ce se kej zmansa hitrost delovanja neta z dolzino kabla (to vem da ce bomo trije gor bo slo bl pocas). Hvala za odgovore!!

Gandalfar ::

kaj pa wifi?

neved ::

A to je brez zicno a ne? Ja to bi blo tut vredu sam ce bo vlekl. jest vidn njegovo hiso sam bi mogu anteno potegnt na drugo stran hise. ja ce bi tko naredu bi blo pol ene 70m zracne linije med antenama. sam kokr jest vem to dela bl pocas pa se zlo drago je. Ce kdo ve ksne cenike nej napise kok bi me to prsl!

Gandalfar ::

za adsl je dovolj hitro. Cena sitnica je pa tam nekje 20-30k za access point na tvoji strani in 10k za anteno na njegovi

mkonci ::

Morda kdo od vas ve, kaj morem naredit!!!

Radi bi igrali age of empires 2 pa se nekako ne mormo povezat prek INTERNETA !!!!
Mi lahko kdo svetuje, kako se naredi server za AGE 2, in kako naj to določene osebe vidijo, recimo kot pri COD...

Help plessss!0:)

CaqKa ::

maš firewalle izkloplene?

mkonci ::

ja, pa se vedno nič, kaj pa v all see aye se vidi, ce naredim server, ker ko gledam v All see se ne vidi, pa me zanima je to OK¨?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mkonci ()

neved ::

Ja ce lohka men en to mal bl razlozi k nimam pojma o tem. Kokr jest vem mam probleme pri brez zicni povezavi zato ker imava vsak na drugi strani hise racunalnik in se tako ne vidiva, antene se pa baje prov delec ne da prestavlat (npr. 10m). Tko da mi ostane zicna varjanta (120m) kabla - a se kdo kej na to spozna in mi bi lahko to bl podrobno opisov.

Adrijan ::

Pozdravljeni!
Sem nov na tem fodumu, tako da te teme nisem spremljal. Prebral sem prvo, drugo in zadno stran :)) in svojega odgovora nisem nasel vmes. Se opravicujem ce je na keri drugi strani, samo res nimam casa za bol obsezno branje. Vseeno prosim za pomoc.

Problem je pa sledec:

Doma imam mrežo treh računalnikou (server, pc1, pc2). Server ima Windowse 2003 in deli internetno povezavo vsem ostalim, pc1 in pc2 imata XP in vse dela vredu. Zdej pa sem priklopil še en računalnik (pc3), ki pa ima windowse 98. Uspelo mi ga je povezat v mrežo, vendar internet ne deluje. Ip in subnet mask sem sam nastavil.

NEVEM pa kje se nastima Default Gateway.

Po moje mi internet zaradi tega ne deluje.
Ce kdo ve, prosim ce mi razlozi.

Lp
in Hvala

Adijan
Carpe diem

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Adrijan ()

Poldi112 ::

Zavihki so. Default gateway je samo nekaj zavihkov stran od ip naslova. Gres na control panel, desni klik na network, properties. Tako, po spominu.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Adrijan ::

Ja vem da so zavihki, tm sm stimu ip, pa subnet mask, pa mau naprej je Dns, sam da bi pisal default gateway, a mogoce pise s kerimi drugimi besedami?
Carpe diem

Adrijan ::

Internet dela. Tm zravn je en zavihek, kjer mores dns nastimat, ime racunalnika in spletno mesto. Potem mores pa se na enem drugem zavihku nastimat ip od deljitelja povezave. No usaj tako men zdej dela.

Opa! Samo kot vedno ne gre brez zapletou, zdej noce delat skupna raba podatkou. Iz drugih računalnikou ne vidim Pc3 niti iz njega drugih. No samo internet pa deluje :D :D

Ce se mogoce ve kdo, kaj pa pri tem naredit. Ni pa bistvenega pomena. Važno da internet dela. Aja, skupno rabo imam vklopleno.

Lp

Adrijan
Carpe diem

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Adrijan ()

OmaDesala ::

Imam naslednji problem:
- obstojeca mreza ima vec racunalnikov (priblizno 8); sistemi so WIN98, WIN98SE, WIn2K, WIN XP.
- v mrezi je server in obstaja domain controller, DHCP server ali DNS server zato ICS ne pride v postev
- eden od PCje z WIN 2K dostopa do interneta preko dialupa (externi ISDN modem)

Tako postavljena mreza dela brez problema, sedaj pa bi radi dostopali do interneta se z enim PCjem (WIN98 ali WIN2k ali WIN PX - kar bo lazje). Ker ICS ne pride v postev (zaradi serverja), sprasujem ce ima kdo resitev kako deliti internetno povezavo se na drugem PCju. Razmislajm o kakem WinRoute ali podobnem programu...samo mora biti brezplacen.

Prosim za ideje in nasvete....

Trubadur ::

Še jaz imam en problem s postavitvijo mreže med dvema računalnikoma.
Imam ADSL, ki si ga obadva delita preko routerja (D-Link DI-604). Problem se pojavi, ko poskušam vzpostaviti mrežo.
Če določim ip-je se kompa normalno vidita ampak net ne dela.

Imam pa takole:

ADSL modem
|
|->ROUTER
|->PC1
|->PC2

V routerju je vklopljen DHCP, če ga izklopim vseeno ne dela.

lp
Berite Thomasa!

Origa ::

Mam WinXP na obeh compih in omrežje povezano takole...PC1 in Laptop-->router(adsl je povezan na router)
Najprej sem šel pod Nadzorno ploščo-->Omrežne povezave in izbral Nastavi domače omrežje. Pri izbiri trditve sem izbral Drugo/Računalnik vzpostavlja povezavo z internetom neposredno ali prek omrežnega zvezdišča.... Nato sem dokončal čarovnika. Tako sem naredil pri PC1 in pri Laptopu. Če si ogledam računalnike delovne skupine na PC1, se mi pokažeta oba računalnika, a ko kliknem na Laptop, se napiše, da Laptop ni na voljo in da morda nimam dovoljenja za uporabo tega omrežnega vira. Na Laptopu sem omogoču sharing, pa ne dela. Isto je pr Laptopu, ko poskuša priti do sharing docs na PC1-isti qrc. Če ve kdo, kaj naj naredim, mi naj prosim pomaga!
Enjoy!!

Jackal ::

Že par ur se zafrkavam z deljenjem internetne povezave - sem že obdelal članek, sprobal skoraj vse.. pa ne dela.

Povezava je:

Modem (ADSL) ----> PC1 (host) -------crossover kabel-------> PC2(client)

Za vzpostavitev ADSL povezave uporabljam RasPPPoE, na obeh računalnikih je nameščen Windows XP + SP2

Na PC1 imam dve mrežni (ena na modem, druga na PC2)

PC1:
Mrežna za internet ima nastavitve:
- obtain an IP adress automatically
- obtain DNS server address automatically
- vklopljeno je deljenje internetne povezave

Mrežna za LAN:
- IP address: 192.168.0.1
- Subnet Mask: 255.255.255.0

PC2
Mrežna za LAN
- IP address: 192.168.0.2
- Subnet Mask: 255.255.255.0
- Default gateway: 192.168.0.1
- Preferred DNS server: 192.168.0.1

Internetna povezava na PC1 dela, prav tako dela mreža med obema PCjema (lahko delim datoteke), ne dela pa internetna povezava na PC2.

Kaj sem pozabil nastavit?

Poldi112 ::

Poiskusi DNS na pc2 nastaviti na ISP dns.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Jackal ::

Sem sprobal tudi že to, pa prav tako ne dela.
DNS-ji:
193.2.1.66
193.2.1.72
193.189.160.11
193.189.160.12

Slowenc ::

Si poskusil na PC1 naredit bridge connection?
Skiny gate.

Jackal ::

Če naredim bridge, potem ne morem delit internetne povezave. Mam občutek, da me na veliko zafrkavajo Windows-i, ker sem začel, odkar hočem naredit to povezavo, dobivat BSOD-je v stilu "Machine check exception".
Bom na novo naložil Windows pa se potem javim kakšna bo situacija.

BlazP ::

@Jackal: pojdi v Control Panel -> Internet Options -> Connections -> LAN Settings. Obkljukaj "Use automatic configuration script" in vpisi Address 192.168.0.1 (oz. IP prvega racunalnika).

Nande ::

Se opravičujem, če sem odgovor slučajno spregledal...
Zanima me, kaj je potrebno 'imeti', da dva računalnika (v dveh nadstropjih, med sabo nista povezana) čim bolj neodvisno dostopata do kabekskega interneta...?
Če je možno, bi rad dobil nasvet za povezavo brez oz. z čim manj kablovja. Seveda se priporočam tudi za informacijo o možnih ponudnikih komponent.
Če povzamem:
kabel + modem ....? (router)..... PC 1(?)......? .....PC 2(?)
Hvala.

Jan987 ::

iz routerja gere potem svoj signal v pc1in svoj v pc 2.

Nande ::

jani123:
Nabavil bi brezžični router...Morda kakšna ideja katerega?
Kaj pa potrebujem v PC-ju za sprejem signala?

Jan987 ::

jest mam belikn-ak ma mislim da za 2 brezžičnapa 4žične. Za sprejem signala potrebuješ pa brezžično meržnokarticok te pride ene 7k (od belkina).Sam jest ti svetujem da zraven pc1 pšostaviš ruter in pc ena povežeš s kablon na pc2 pa daš brezžično sam bo mel ta na brezžični mal slabšo hitrost prenosa (vsaj tko je pri nas) aja pa router stane okol20k sit!

Nande ::

jani123:
Točno tako bom naredil...
Če razumem prav, bo v PC 1 zadostovala integrirana mrežna (abit NF7-s)...
Kabel je pa...???
Potem pa veselo na delo...Hvala.

Jan987 ::

kabel mislim da je8 žilni. Ni tko drag. Poglejv kakšnem merkurju. sejseimenujemrežni kabelj. Če pa maš računalnika enega pod drugimseti papomojemsplača luknjo zvrtat pa potegnit kabel ker bo mel drugi komp večjo hitrost prenosa ter pa boljši ping pa še 15-20k ceneje bo vseskupaj!

Nande ::

jani123:
Ceneje bi že bilo, a kaj ko je skoraj neizvedljivo...
In o kakšni razliki v hitrosti je sploh govora...polovični???

Jan987 ::

ne ne. odvisno pri katerih stvareh in koliko jeoddaljeno. če je recimo prenosnik povsem zraven routerja je ista hitrost kot pa na kablu če pa gren v drugo nadstropje pa je hitrost približno 4/5 ali pa še več samo večji problemje to da je ping večji! ko enkrat začne neki downloadat se sploh ne pozna

Nande ::

jani123:
Tole sem zasledil čisto slučajno... Bo v redu?
Drugače pa vsaj vem, kaj potrebujem...
Ko bom rabil pomoč pri nastavitvah, bom kontaktiral preko ZS...če nimaš nič proti...
Hvala zaenkrat...

Jan987 ::

ja lahko me kontaktiraš.jest imam identičen router samo kartica je že integrirana v notesniku.

Greg-xtr ::

No, tudi jaz imam en problem.Kolega bi pač imel rad preko mene adsl(prebral sem že članek o deljenju internetne povezave). Včeraj sem dobil ruter(Linksys WRT54GS) in sem zadevo priklopil. Iz mrežne na mojem PCju v ruter(v eno od 4ih prostih mest), iz DSL modema pa tudi v ruter(v tisto luknjo, kjer pač piše Internet). Prek tistega čarovnika pač nastavim določene zadeva(tako ni veliko za nastavit), vnesem username in password za dostop do siola, nakar se ruter hoče povezat, vendar ne uspe. Napiše mi, da nej poskusim izklopit in ponovno vklopit dsl modem(sem poskusil, pa ne pomaga). Mi lahko prosim kdo malo bol podrobno opiše zadevo(lahko tudi na ZS- pa upoštevajte, da se s temi zadevami še nisem ukvarjal.

Jan987 ::

ja jest sem mel isti problem rešil sem ga tako da v knjigci pogledaš za link (številke) da prideš v router, pol pa moraš tam še enkrat vpisati geslo in uporablniško ime ter dati conect. Tam je še veliko drugih nastavitev

Greg-xtr ::

Mi lahko prosim malo bol podrobno razložiš? Ti si verjetno mislil, da pač v brskljalnik vpišeš http://192.168.1.1 ne? Pojavi se tole okno.

Mi lahko poveš, kaj vse moram tu nastavit?

Greg-xtr ::

Sem že zrihtal! Jani hvala za namig- je bil to problem!

PrimozR ::

Sam imam problem pri Ad-Hoc wireless (crossover) povezavi. Moj računalnik je router, sestrin notebook pa klient. Povežeta se, pongata ne torej tudi mreža ne dela najbolje. Povsod XP, povsod 192.168.0.x IPji, več pa v tej temi.

drjack.dj ::

Nikjer mi nima noben nč za pomagat, pa sm probu še kle.
Zanima me kje in za kolk dnarja bi se dal kupit UTP kabel, ki bi mi vleku 180 m daleč (navadenga sm že probu na kolutu pa ne potegne skoz, se nekako signal izgubi oziroma preveč mot). Poskušam se izognt usmerjenim antenam ker so kakor vem kar drage (če upoštevaš da je pot enosmerna, rabiš še sprejemnike).
Jack

drjack.dj ::

Po kolk pa se prodaja optičen kabel in kako daleč nese? Aja kam pa ga vtakneš, v navadno mrežno?
Jack

bjack ::

Torej ker ste mi zaklenili temo
kljub temu da sem prebral vseh teh 9 STRANI, se vedno nisem nasel ogdovora....
in zato bi tu SE ENKRAT postavil vprasanje:

2 compa, na obeh XP, na 1. pc-ju je mrezna levelOne fnc-0109tx, na drugem pc-ju paje mrezna integrirana na plati - K7 Triton GA-7VT600 1394
kabel je crossover (15m ) in se preverjen z ohm-metrom. Mreze pa enostavno ne morem postaviti ( mogoce je tudi problem z mrezno, ker jo xp-ji prepoznajo kot Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC ) - no, driverje - ver. 3.0 sem 'na silo' nalozil vendar se vedno pise "network cable unplugged" .....
pa se to: niti na eni in niti na durgi mrezni kartici ne sveti nobena lucka. In pa sam sebe lahko pingam ( localhost )


LP

PrimozR ::

Glede prepoznavanja kot napačna mrežna. To je ime/tip čipa, torej v googla viši realtek ter model in po vsej verjetnosti boš dobil najnovejše driverje nekje na realtekovi strani. Sam imam Planet mrežno, prav tako realtek čip, imam tudi Wireless mrežno (sicer ne vem katero), pa ima RaLink čip.

drjack.dj ::

a bi se dal kako ojačat signal mrežne kartice (voltaža al kej podobnga)?
Jack

JamesBond ::

Offtopic:

zbodel me je tale podpis:

Democracy is when 2 wolves and sheep meet to decide who is for dinner.
Liberty is when the sheep have a gun.


In me zbode v oči slovnična napaka, potem pogledam število postov, v katerih se je pojavil in vidim 12k+, to je pa res številka, po kateri bi lahko kdo opozoril lastnika, naj si popravi :D (Razen, če je pred kratkim menjal).

PrimozR ::

Mogoč če anteno zamenjaš s satelitskim talarjem.;) Pa itak ti 180m ne bo neslo oz. ZLO težko. Tole boš IMHO naredu z usmerjeno anteno oz. kablom.

bjack ::

sedaj nalozu sm najnovejse driverje ( od realteka ), pa se vedno nic - isto kot prej
niti ena dioda na kartici ne dela, kljub temu da je vse lepo povezano....

LP

_blind_ ::

Zdravo mene zanima neki
namrec imam mrezo: modem --> linux gateway (debian OS) ----> PC1 (xp os)
-----> PC2 (xp os)

PC1 pinga debiana PC2 tudi obratno gre tudi lepo
ce pa pingam iz PC1 PC2 in obratno pa ne gre....
Zanima me kaj morem se z iptablesom nardit. Hvala.
I like SkA

Dzuro10 ::

Sem nov v teh zadevah z routerji pa tem...
Mam adsl, pa router (mam 2 kompa) in me zanima, če se da na routerju naštimat, da bi recimo en racunalnik porabu 30% prenosa, drug pa 70%? A je možno sam da je 50:50?
lp

jurre ::

@glista
odvisno kaksen ruter imas. Nekateri to omogocajo, drugi ne. Ce ne si pa lahko nalozis netlimiter pa tam dolocis za vsak racunalnik posebej.

Strumf29 ::

Zanima me kako bi v moji situaciji v mrežo dodal še en računalnik.
Imam pa tako situacijo ADSL modem je povezan routerjem ( 4 porti ) na router pa priklopljene štiri računalnike. A lahko v en rač dam dve mrežni kartici in nato priključim peti računalnik? Ostale možnosti?
Hvala za odgovor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Strumf29 ()

Jan987 ::

če tist računaklnik ne bo skoz piržgan je pomoje boljša rešitev swich
««
9 / 36
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8725983 (6849) fpopla87
»

Linksys WRT45GL

Oddelek: Omrežja in internet
252818 (1421) SaXsIm
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951373 (23123) simone
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5622512 (21428) MTB
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543469 (19009) imallears

Več podobnih tem