» »

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave

««
24 / 37
»»

hudini ::

hudini je izjavil:

Prosim za pomoč.

Doma imam VDSL-T2----->Rutar WRT54GL------>PC(wifi povezava)
------>ANDROID TABLIČNI RAČUNALNIK(wifi)
------>ANDROID TELEFON(wifi)

Torej,PC je povezan z rutarjem(wifi) in povezava deluje brez problema.Ko se povežem z TABLICO na rutar prav tako deluje brez problema.Če povezavo na tablici prekinem in se povežem na rutar z telefonom je tudi vse ok.Kadar pa hočem biti povezan na rutar z TABLICO in TELEFONOM hkrati pa se pojavi problem,povezava deluje samo na TABLICI ali pa samo na TELEFONU.Torej ne morem biti povezan z rutarjem z obema napravama hkrati,kje bi bil problem?

kdorkoli????:'(

Lonsarg ::

Kaj pa javi za napako, napaka pri pridobivanju IPja ali napaka pri pvoezovanju na WiFi? Pa probaj še spremeniti avtentikacijo začasno na Open na routerju, če to spremeni zadevo, pa iz obeh androidov daj baterijo ven, pod baterijo ponavadi piše MAC številko, upam da ni enaka, ker potem si zadel loto:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Napiše mi "povezujem...povezava je prekinjena" saj bom čist popi...l.Takoj ko pa na telefonu ali tablici prekinem povezavo pa se takoj poveže.

Odpravil problem,rutar je imel nastavljeno "Maximum Clients--->2":)

Mikec17 ::

Pozdravljeni
Jaz imam tud en problem.
Danes sem kupil range extender od TP LINK-a (TL-WA730RE). Ko sem ga namestil mi ne deluje sploh se neče povezati na moj "glavni" ruter ki pa je Linksys WRT54GL. (imam zaščiten Wi-Fi) In v navodilih tega TP LINK-a piše če se hočem povezati na zaščineno omrežje moram na glavnemu ruterju pritisniti tipko QSS in ali WPS. Ampak ta ruter nima te tipke. Nato sem vseeno poizkusil brez tega gumbka. In sem tiščal tisto tipko na range extenderju 5 sekund oz. do žmiganja lučke, nato sem tipko spustil. Po nekaj časa je lučka nehala utripati in je vgasnila. Interet pa še vedno ne deluje v oddaljenem prostoru. Kaj je narobe prosim za pomoč.

zez ::

Živjo :) Imam vprašanje in sicer v povezavi z wi-fijem. Doma imamo internet (ne optike!) od amisa, hitrost 4mb/512kb. Hitrost je na amisovem modemu ok, imam priklopljen nanj en računalnik in dela lepo. Za wi-fi pa imam router Linksys wrt160nl. In preko njega je internet obupno počasen. Na wi-fi imam priklopljen svoj računalnik in komaj si npr. ogledam na youtubu video z ločljivostjo 360p. Povezal sem se tudi z kablom na linksys in je enako počasno, tako da v samem wi-fiju izgleda ni problem. Je torej problem prav v routarju? Pokvarjen ali bi bilo bolje naložit drug software, trenutno je na njem tovarniški (upgradan). Morda kdo ve kaj bi lahko storil, resetiral sm ga že 100x in sm prou jezen. Sicer ga je že prej na vsake toliko časa sral, enkrat so mi ga že zamenjali in sm prou sit tega routarja. Hvala za odgovore :)

ZeRo_X ::

Pozdravljeni! Bom kar tukaj postavil vprašanje.
Doma imam internetno povezavo preko ponudnika KRS (Selnica-Ruše). Ker imam v hiši le priključke za anteno (TV in R [img]http://shrani.si/f/1q/7X/4KkZZ380/10903... ) imam internet povezan tako, da gre iz stene (preko TV antena priključka) koaksialni kabel v motorolin modem, od koder je preko WAN porta z mrežnim kablom povezan ASUS-ov router, iz katerega je 1 PC povezan z mrežnim kablom, drugače pa se potem vsi v hiši brezžično povezujemo na ta router. Ker je router v kleti, kjer je pisarna, wifi signal zelo slabo oddaja oz sploh ne oddaja v 1 nadstropje (v pritličju še nekako gre).
Kaj bi bila najboljša rešitev za ojačanje signala? postavitev dostopne točke v pritličju oz 1. nadstropju, ali le antena? Imam pa še en problem. V 1. nadstropju je še en PC ki bi ga bilo treba vezati z mrežnim kablom, kjer pa spet nastane problem zaradi tega ker nimamo v steni mrežnih kablov ampak samo TV in R. Kako naj torej še ta računalnik povežem v omrežje (ena rešitev bi bila vgradnja mrežne kartice in potem preko wifi, ampak bi raje videl da je povezan direktno s kablom). Ali torej obstajajo kakšni konverterji ali karkoli da bi iz TV-antena priključka iz stene povezal v dostopno točko, iz katere bi potem z mrežnim kablom povezal še ta PC v 1. nadstropju? Prosim za čimhitrejšo pomoč.
Hvala!
Lp!
Lp!

Se opravičujem, slika zgoraj ni prikazana.. ne vem zakaj :/
Lp!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ZeRo_X ()

whiteghost ::

Pozdravljeni

Doma imamo router (Linksys), s katerim sedaj očitno oskrbujemo že pol naše vasi, zato sem se odločil da wifi zaklenem. Vpisal sem IP adress, geslo in prišel na stran linksys. Tam sem potem zaklenil in deluje kot mora.
Problem nastane v tem, da se na mojem računalniku pokažejo tri wifi omrežja, katera so vsa odprta, razen sedaj ko sem enega izmed njih zaklenil, ampak ostala dva sta še vedno dostopna vsem. Kako lahko zaklenem še ostala dva?

Naj še omenim, da imata oče in njegov brat zmenjeno, da brat jemlje signal od njega, zato imamo na podstrešju tudi dodatno anteno.

matyas31 ::

Na vikend nimam neta pa bi se rad povezal z prijateljem
oddaljenim cca.500m,vem kaj rabim kupit,sami me zanimajo
nastavite povezane,kaj on mi da geslo in username,narednim WiFi
povezavo in to je ti? Npr.kot doma ko hočem se priklopit z smartphoneom
na WiFi

Gapi ::

V idealnih pogojih to drži da ti vpišeš samo geslo z katerim je zaščiten njegow wifi.

Kaj boš šel na varjanto usb ključ in gor večjo anteno ali wifi router ki bo deloval kot repetitor/klient.
No person is rich enough,to buy back his past.

mirage ::

Zanima me kako skonfigurirat omrežje, da se bojo posamezni računalniki videli med sabo.
Imam Siolov router, kjer imam omogočen wifi, ker ima n standard in 2 siol boxa za tv. Žal ima Siolov router samo 4 porte tako, da ni dovolj prostih mest, da bi priklopil še ostale stvari, zato bi rad Asus WL500g router uporabil kot switch. Torej kaj je treba nastavit, da se bojo vsi uporabniki nahajali v istem omrežju?
Še shema:

whiteghost ::

whiteghost je izjavil:

Pozdravljeni

Doma imamo router (Linksys), s katerim sedaj očitno oskrbujemo že pol naše vasi, zato sem se odločil da wifi zaklenem. Vpisal sem IP adress, geslo in prišel na stran linksys. Tam sem potem zaklenil in deluje kot mora.
Problem nastane v tem, da se na mojem računalniku pokažejo tri wifi omrežja, katera so vsa odprta, razen sedaj ko sem enega izmed njih zaklenil, ampak ostala dva sta še vedno dostopna vsem. Kako lahko zaklenem še ostala dva?

Naj še omenim, da imata oče in njegov brat zmenjeno, da brat jemlje signal od njega, zato imamo na podstrešju tudi dodatno anteno.

PrimozR ::

mirage da DHCP server uporabi od drugje, torej da jih ne nastavlja sam. Potem zadeva načeloma dela. Oz. če je opcija, da je 'passthrough' mode, da ne dela routinga.

EDIT: tako dela drugi WLAN (lahko postaviš nov SSID), za mrežo bi pa znala zadeva delati kar direkt, samo WAN porta ne moreš uporabiti. Pač efektivne priključke imaš 3 (plus enega za na SiLOL box).

EDIT2: mnja, pogledal slikco, takole ti ne bo šlo, iz SiOL BOXa vtakni v 1, 2, 3 ali 4 port. WAN je prazen, kot sem rekel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Mogoče nisem najbolje narisal pod tv1 in tv2 sta mišljena siol boxa.

PrimozR ::

No jaz sem s Siol Box mislil siol router. V vskaem primeru, WAN port na routerju uporabiš samo za povezavo z modemom, ki je potem pač samo adapter z etherneta na zunanji svet. Ko si enkrat znotraj mreže (zaradi siol routerja si), uporabljaš samo LAN porte.

Zdaj sem asus router povezal s siolovim preko lan porta. Na Asusu sem izklopil dhcp, na siolovem je vklopljen.
Pc-ji dobijo ip-je internet deluje. Edina težava je, da ko sem povezan na wireless od siol routerja ne vidim printerja oz pc-ja, ki sta povezana preko asusa.

anyone?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirage ()

deklica ::

Živjo.
Njuno rabim pomoč, namreč iz T-2 sem dobila sms: "Obveščeni smo bili, da je na vašem priključku IP naslovu odprt DNS razreševalni strežnik, ki se lahko uporablja kot vmesna točka ojačitvenih DDOS napadov. Prosimo, da na DNS strežniku omejite rekurzivno razreševanje."
Mi zna kdo povedat (postopek) kako to uredim? Hvala. Lp, Maja

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deklica ()

@deklica
Da je do tega prišlo, je moral nekdo nek čuden program/trojanc naložit na tvoj PC, tak da najbolj ziher bi blo, če tirata odkriti vzrok, kater program točno to počne, če ne počne še kaj drugega škodljivega.

Hiter popravek bi pa bil, da na routerju blokiraš port 53, vsaj tako sem bral na googlu, upam da sem pravo informacijo našel. Ampak jaz osebno se ne bi zadovoljil z blokiranjem porta 53 preko katerega se to počne, jaz bi raje najdel krivca, ki je naložen na tvojem računalniku.

Prebrskaj dodaj odstrani, pa odstrani vse sumljive zadeve, potem pa zaženi tale test, ki ti bo povedal, če imaš še vedno aktiven dns razreševalnik(DNS resolver) na temle linku:

@mirage, hm a imaš ziher vse nastavitve prav na PCjih, da bi se morali videti, share omogočen pa to. Vtipkaj na obeh PCjih, ki se ne vidita v start "cmd", pa potem "ipconfig", pa poglej če imate IPja v rangu, ki jih določi Siolov DHCP.

Zgodovina sprememb…

deklica ::

Jaz nimam routerja, računalnik mam priklopljen direkt na modem.

Daniel ::

@mirage Poskusi še onemogočiti Požarni zid na Wl500g in pa NAT če je vklopljen.

Hayabusa ::

deklica
Potem, imaš svinjarijo na pcju.

par zadev, ki jih uporabiš v offline scanu (bootaš iz cd/usb):
https://slo-tech.com/forum/t558035/p393...

Začni uporabljati AV & outbound FW posodib OS&programje (flash, pdf reader, java itd).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

mailer ::

Imam domače omrežje, ki je sestavljeno iz modema, omrežni kabel gre nato do routerja, na router je preko mrežnega kabla priklopljen tiskalnik in dva računalnika. Prvi ima naložen Win XP, drugi pa Win 7. Na prvem računalniku z XP sem dal mapo v skupno rabo in jo vidim tudi na računalniku z Win 7. Problem se pojavi pri hitrosti kopiranja datotek saj je hitrost okoli 11MB/s, kar se mi zdi malo. Je imel že kdo podoben primer in kaj narediti za izboljšanje oz povečanje hitrosti prenosa med obema? Hvala za pomoč.

wooted ::

Router z gigabit porti in na računalnikih gigabit omrežne (če še ni)

StarMafijec ::

Mene pa zanima, če prodajajo kake adapterje s katerimi bi dosegel, da bi preko enega UTP kabla imel dve mrežni povezavi. V eno sobo bi postavil še en računalnik, a do tja vodi le en UTP kabel, dva pa ni mogoče napeljati. Vem, da bi sicer s tem ne imel možnosti gigabitne povezave. Hvala!

Obstaja, ampak vseeno bo lažje in manj problemov kupt en 10/100 5 port switch. Za malo več dnarja pa gigabit switch.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

Tole, kar je na povezavi vsekakor ni tak delilnik. S tem lahko deliš telefonsko linijo, mrežne pa nikakor ne. Velja pa priporočilo, da uporabiš switch in je problem rešen.

mailer ::

Pet objav višje sem opisal moje omrežje in problem, da je prenos počasen. Zdaj se je pojavil čisto drug problem. Ko sem včeraj želel prenašat datoteke jih nisem mogel. Dobil sem izpisano, da nimam dovoljenja kljub temu, da nisem nič spreminjal, na računalniku pa je nastavljena mapa za deljenje datotek in tudi da jih lahko spreminjam. Je imel kdo podobno težavo?

dj_uro ::

shema

shema

kako lahko omogočim, da računalnik2 in laptop2 zaznata zunanji disk in printer?
Hvala v naprej za pomoč!

p.s. router1: smc wbr14s-n2
router2: tp link tl wr740n
zunanji disk je wd
printer pa epson bx610fw
vse je povezano z utp kablom, edino laptop1,2 ter mobitel so na wi-fi
operacijski sistem na računalnikih pa je povsod win7

Predvidevam da imaš na obeh routerjih vklopljen DHCP in povsod svojo podmrežo. Vklopi samo na prvem routerju DHCP na drugem ruterjih izklopi.

tudi to ne pomaga :(
pa še wifi ne dela...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dj_uro ()

evo, uredil...
izklopil dhcp, iz wan v lan premaknil kabel ter ročno vpisal ip zgornjega routerja, s tem, da sem spremenil zadnjo cifro...

2f4u ::

Problemi:

1.
Vsak NOV sistem, ki se priključi moram spremeniti na
Gateway 192.168.1.2 ročno! V osnovi je napisano ali .1 ali .3, kot so WiFi in LANi => Potem Ipv4 dela!

Ali se da kje narediti na 54GL ali 610N, da sam naredi forward gateway ali static Gateway? Pridejo gostje, pa jim moram vedno spreminjat stvari....

2.
Kako se zalaufa IPv6? Ali ga sploh rabim?

3.
V windowsih se direktoriji in datoteke ne vidijo vedno; tudi stream ne dela vedno....

HEEEELEEELLLLLPPPPPPpppppppp ! Porabil sem ze 2vikenda in se vedno ne dela popolnoma ..

Subnet Mask> 255.255.255.0
Static DNS 192.168.1.2 in 192.168.1.13

Opis sistema....
1.
PROSPERO632,
LAN 1 do 4 data
Configurirani IPji od 0.0.0.0 do 255.255.255.255
DHCP off
PPPOE, geslo in user
192.168.1.2

2.
WRT610N, firmware 3.5 cysco
192.168.1.1
vezan na LAN1 PROSPERO632,
DHCP on, 192.168.1.50 do .100
G WiFi on, channell 6
N WiFi on, channell 42

3.
WRT54GL, Tomato_RAF_1.28.121006a_54GL
192.168.1.3
DHCP off
G WiFi on, channell 12
vezan na LAN2 PROSPERO632,

4.
Server I7, Intel
192.168.1.11
LAN3 PROSPERO632,

Naprave, ki se priklučujejo:
XP, na 2 in 3, LAN in Wifi
Dell Laptop, na 2 in 3, LAN in Wifi
WiFi na 3 Printer
Samsung TV, LAN
Telefoni, 3Android, 1xNokia, 1xiPhone 4, floating in vec povezav in nastavitev....

Vaseer ::

@2f4u
Na WRT610N nastavi Gateway na 192.168.1.2, kot je IP od Prosperota, ki vzpostavlja PPPoE (povezavo v net).

Je kakšen poseben razlog, da imaš PPPoE na Prospero-tu in ne na WRT610N, na katerega bi potem vezal WRT54GL (vidim, da imaš na Prospero LAN3 vezan server, vendar ga lahko preklopiš na katerikoli router, če je seveda možno)?

Predlog:
Prospero[192.168.1.1] (deluje kot modem) [LAN1] - [WAN] WRT610N[192.168.2.1] (PPPoE+DHCP+...) [LAN1] - [LAN1] WRT54GL[192.168.2.2] (DHCP off, deluje kot AP in switch)
?

Tudi v WRT54GL vpiši Gateway 192.168.1.2
(Sem spregledal, da sta oba routerja vezana na modem)

Oj,

ja in ne.

Kje se nastavi Gateway - to sem iskal pa ne najdem! Na WRT610N sem poskusil ze različne možnosti pa javlja vedno napako! Tudi static IP, PPTP in tudi drugo... Ali naj dam gor drug Firmware? Tomato ne podpira simultano N in G in tudi ne te hitrosti.... DD-wrt?

Na 54GL še nisem probal saj je 610N DHCP in bo morda sam prepoznal...

Predlog;
sem imel tako pa so 3je porti zgubljeni. Tudi geometrija je drugačna; imam nekje 10m na vsako stran; pomeni, vsi kabli so položeni. Drugače bi moral vleči dol 10 potem gor 20m pa 30m do serverja ... ni logike. Potem je ze bolša alternativa je HUB ali SWITCH....

Lp, Tomaž

Se tole:

IPv6 ?

Kaj je s tem?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2f4u ()

Gateway se ponavadi nastavi v istem zavihku/meniju kot IP naslov naprave, Subnet mask, ipd.
Kako je z uradnim Linksys FW ne vem, ker še nisem delal z omenjenima napravama. Glede DD-WRT pa imajo dobro podporo za WRT54GL, za WRT610N pa, kot sem na hitro preletel, še ni stabilne verzije (vseeno še malo poglej na DD-WRT forumu). Za DD-WRT vem, da v
 Basic Setup

Basic Setup

nastaviš Gateway.

Če boš ostal na trenutni konfiguraciji, potem je najbolje pogledat, kje se nastavi Gateway in vpišeš IP od Prosperota.
Malo "razmišljanja": Na WRT610N obvezno nastaviš Gateway na IP od Prosperota, na WRT54GL pa je mogoče bolje, da vpišeš IP od WRT610N. Zakaj? Na WRT610N imaš DHCP server za vse naprave na omrežju in je dobro, da se naprave, ki se povežejo na 54GL najprej preusmeri na 610N in jih potem ta preusmeri na Prosperota. (Samo v razmislek, če bi v primeru, da v oba routerja vpišeš IP od Prosperota, naprave vezane na 54GL imele težave z internetnim dostopom in/ali pridobivanjem IP naslova.)

Če Gateway nastavitev ne najdeš oz jih ni možno vpisati, potem predlagam, da na 54GL daš DD-WRT, vpišeš Gateway in vse potrebne nastavitve in boš videl kako se obnese (za 610N preveri kako je z delovanjem/stabilnostjo).

Glede WAN nastavitev (omenjaš static IP, PPTP...), tukaj je najbolje da izbereš disabled oz nekaj podobnega, ker ti povezavo vzpostavlja Prospero in ti routerja delujeta kot switcha in AP za WiFi (z izjemo DHCP na 610N).

IPv6, hmm, kar bom napisal, ni nujo da je 100% pravilno, ker se v to še nisem posebej poglabljal.
Trenutno razmišljam nekako tako:
IPv6 se bo v prvi vrsti najverjetneje uporabljal samo za WAN povezave (ker jih tukaj primanjkuje). Za LAN povezave je IPv4 (192.168.1.X / 255.255.255.0 ali 192.168.X.X / 255.255.0.0) še vedno več kot dovolj.
Tu naj me kdo dopolne ali popravi, če sem spotoma ustrelil kakšnega kozla :D

Evo mene,

torej, na "54GL tomato" nimam problema nastaviti Gateway. Na 610N pa mislim, da vem kje je napaka! Nekje je nastavitev Router or Gateway. Imam na router ze zelo, zeeeelleellllo dolgo! To bom probal naslednji vikend.

Torej, ce imam prav, potem je na tem (in drugih forumih) NAPACNA razlaga Gateway and Router (kje so HUB in SWITCH)!? To lahko samo potrdim naslednji teden - doma sem samo cez vikend.... sluzba je sluzba...

Malo "razmišljanja" - Odgovor:
To sem ze naredil; kot prvo. Imam celo loceno, da IP otrok posljem na server (i7) v starsovski nadzor, druge pa direkt na Gateway. LOG je obvezen. Sedaj vidis celoten kompleks za "domaco" LAN uporabo. 5 druzinskih clanov, 3 najstnice, vsaka bolj pametna... razbijejejo mi pa mrezo kot za salo... vsak preboj dobijo tudi denarno nagrado!!!! Se bojo vsaj racunalnistva naucile....

Se vseeno IPv6 mi se sedaj ni jasna.

PS; Mater tolk pa nisem star (45+), da ne bi postavil mreze.... vidim pa, da osnovna logika se zadnjih 15 let ni spremenila....

wooted ::

Pozdravljeni.

ker imam zeloo počasen internet (2048/128) za !5 oseb sem se odločil da bi v mrežo dodal web cache.

trenutna konfiguracija:
modem > M0n0wall > switch > uporabniki & wireless

prosil bi samo za usmeritev kaj in kako. To lahko naredim z uporabo linuxa? kje v mreži naj stoji?

hvala za odgovore

amacar ::

Prosim za nasvet. Imam siolov modem oxygen, na njega je preko kabla (v lan vtičnico) priključen tp-link wr740n, sedaj oba oddajata wifi signal. Ker tp-link podpira wifi bridge me zanima, če bi lahko tp-link prestavil v drugo sobo (to sedaj ni opcija, ker se ne bo vleklo kablov) in ga povezal na obstoječe oxygenovo wifi omrežje, ta tp-link pa bi potem zopet oddajal wifi naprej. Če ja, kako moram nastaviti obe napravi.

amacar ::

Da si kr sam odgovorim. Siolov oxygen ne podpira WDS-ja, zato sem flashal svoj router z Gargoyle in ga postavil v repetition mode, sedaj pa dela brez problema.

Pozdravljeni,

Doma imam dva routerja wrt54gl. Prvi je v kleti in s kablom povezan v modem, tako da ustvari brezžično omrežje, drugega pa sem namestil v prvo nadstropje, saj drugače v prvem nadstropju nimamo signala. Na ta drugi router sem namestil dd-wrt firmware in ustvaril "bridge repeater". Sedaj imamo v kleti omrežje z imenom "xxxxx" v prvem nadstropju pa ta bridge repeater ustvari novo omrežje "yyyyy". Pred tem sem uporabljal TP-Link.ov range extender, ki se je lepo povezal na spodnji router in samo razpršil signal tako da smo lahko tudi v prvem nadstropju brezžično dostopali do omrežja. Sedaj pa me zanima, ali je možno to narediti tudi s tem wrt54gl routerjem? Torej da nebi imel dveh omrežij ampak samo eno, in da bi zgornji router le "razpršil" signal od spodnjega in bi po celi hiši oddajal le eno omrežje z imenom "xxxxx" in ne dveh, kajti to preklapljanje ko greš iz kleti v prvi štok in želiš na internet ni ravno prijetno, v primeru kot je bil prej, ko je bilo le eno omrežje pa ni bilo treba preklapljati med wi-fi omrežjem.
Nekaj sem sicer bral o WDS, ampak ne vem če je to to, in baje razpolovi moč interneta.

Prosim za pomoč in nasvet.

Hvala v naprej!
LP!
Lp!

ZeRo_X je izjavil:

Pozdravljeni,

Doma imam dva routerja wrt54gl. Prvi je v kleti in s kablom povezan v modem, tako da ustvari brezžično omrežje, drugega pa sem namestil v prvo nadstropje, saj drugače v prvem nadstropju nimamo signala. Na ta drugi router sem namestil dd-wrt firmware in ustvaril "bridge repeater". Sedaj imamo v kleti omrežje z imenom "xxxxx" v prvem nadstropju pa ta bridge repeater ustvari novo omrežje "yyyyy". Pred tem sem uporabljal TP-Link.ov range extender, ki se je lepo povezal na spodnji router in samo razpršil signal tako da smo lahko tudi v prvem nadstropju brezžično dostopali do omrežja. Sedaj pa me zanima, ali je možno to narediti tudi s tem wrt54gl routerjem? Torej da nebi imel dveh omrežij ampak samo eno, in da bi zgornji router le "razpršil" signal od spodnjega in bi po celi hiši oddajal le eno omrežje z imenom "xxxxx" in ne dveh, kajti to preklapljanje ko greš iz kleti v prvi štok in želiš na internet ni ravno prijetno, v primeru kot je bil prej, ko je bilo le eno omrežje pa ni bilo treba preklapljati med wi-fi omrežjem.
Nekaj sem sicer bral o WDS, ampak ne vem če je to to, in baje razpolovi moč interneta.

Prosim za pomoč in nasvet.

Hvala v naprej!
LP!

Torej nobenemu se ne sanja? :/
Lp!

@ZeRo_X

Naredi isto, kot sem napisal v tej temi
Potem na obeh routerji nastavi isto ime omrežja (SSID), isto geslo in isto vrsto zaščite (WPA, WPA2, TKIP, AES) - priporoča se uporabo WPA2-AES zaščite. Za frekvenco/kanale je najbolje, da ne enem uporabiš kanal 1, na drugem kanal 11 - obvezno mora biti različno, drugače bodo težave z omrežjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vaseer ()

Vedran ::

Ustvarjam omrezje v firmi katero bo imelo nekaj racunalnikov, mrezni tiskalnik in nas streznik in pri konfiguraciji tiskalnika in streznika sem naletel na vpis imena delovne skupine (WORKGROUP) pa me zanima cemu to ime sluzi, ali ga je pametno spremeniti, ali je omrezje varnejse ce je spremenjeno to ime, ali pa ga je najboljse pustiti enakega povsod po default-u WORKGROUP? Kaj pridobim ce ga spremenim?

To ime nima veze, če ne boš delal domenskega omrežja, kar očitno ne boš. Tak da nima veze, pusti pri miru.

Zgodovina sprememb…

nosecnica ::

Živjo. Bi se dalo kako dostopati do interneta v študentu z mobitelom. Recimo ali obstaja kakšen utp to microUSB kabel ali kaj podobnega?

Če je internet v študentu le preko kabla lahko uporabiš praktično katerikoli Router (Usmerjevalnik) in ga nastaviš, da pridobi internet preko DHCP-ja ter zaščitiš svoje brezžično omrežje, potem pa do brezžičnega omrežja dostopaš s telefonom (predvidevam, da telefon podpira brezžična omrežja).

Če si v rožni dolini, Imaš v menzi in na upravi wi-fi dostop. Gesla so na vidnih mestih.

rupo ::

Imam sledeč problem: kupil sem brezžično dostopno točko Tenda A3. Jo priklopil na prosti port na siolovem modemu. Računalnik mi omrežje zazna vendar pa pri povezavi, javi da napako "omejena povezava". To se dogaja na Windows 8. Medtem ko na Linuxu dela vse normalno. Če pa na ruterju onemogočim wifi iz siolovega modema omrežje dostopne točke dela normalno. Tudi na win 8. Sedaj pa vprašanje kako nastavim IP naslove, da bosta delovala oba omrežja. Na siolu so rekli, da dostopna Točka zabija. njihov modem zato ne dela, če bi bilo res tako tudi na linuxsu nebi delalo. Verjetno so se me hoteli na hitro znebiti :) Upam da ste razumeli vprešanje :D
««
24 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372355336 (55792) ignats
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

8729634 (10500) fpopla87
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11953199 (24949) simone
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

5624284 (23200) MTB
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544886 (20426) imallears

Več podobnih tem