Forum » Na cesti » Kateri avto?
Kateri avto?
WarpedGone ::
Garancijo 7 let (pre)plačaš na preventivnih menjavah.
Se pravi, praktično me izsiljujeo da plačam zamenjavo nekega dela, ki še deluje? Kje je tuki garancija sploh?
Če je res takole, kot sm razumu, je zadeva zrela za tržni inšpektorat.
Zbogom in hvala za vse ribe
RejZoR ::
Nimam Kie in številke sem navajal čist hipotetično gledano. A zdravstveno zavarovanje pa je zato da delajo tebi v korist? 3/4 časa plačuješ za brezveze, lahko da se sploh nikoli ne polomiš niti nimaš nobenega posega. Eni so zavarovani celo življenje pa niso niti enkrat konkretno koristili tega. In zdej misliš da bojo proizvajalci dajali garancijo za tvoj profit? Logično da ne. Ampak ko jo koristiš si dejansko koristil vlaganje drugih, ki niso imel okvare. Tako deluje sistem zavarovanja in tako bo vedno deloval. In tko kot moraš pri zdravstvenem prebrat drobni tisk, enako moraš pri tem za avto. Kar večina nikoli ne stori, pol pa se kregajo dokler jim nekdo v faco ne zarine pogojev in utihnejo. It's that simple.
O izsiljevanju in inšpektorjih pa raje ne bi dokler bo šlo o besedah neke tretje osebe, ki je od nekoga slišala nekaj in po možnosti narobe povedala naprej. Rekla kazala, noben pa ne ve ničesar točnega.
O izsiljevanju in inšpektorjih pa raje ne bi dokler bo šlo o besedah neke tretje osebe, ki je od nekoga slišala nekaj in po možnosti narobe povedala naprej. Rekla kazala, noben pa ne ve ničesar točnega.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
BlaY0 ::
Warped: Noben te nič ne izsiljuje... v servisni knjižici imaš intervale za menjavo delov. Serviserji radi določene dele zamenjajo tudi že prej in potem spet takrat ko je to navedeno v razpredelnici. Pa ne mislim zdaj pogonskih jermenov ampak recimo filter potniške kabije. S tem ko ga zamenjajo, ti ga prodajo po svoji maloprodajni ceni poleg tega pa zaračunajo še samo menjavo. Če boš rekel, oziroma se zmenil kaj naj ti zamenjajo (seveda po priporočilih proizvajalca), ti bodo zamenjal pač samo to. Če si tiho na začetku moraš biti pa naknadno toliko bolj glasen da se kaj premakne. Skratka ne splača se z raznimi inšpektorati in podobno.
WarpedGone ::
Kje je tuki potem grožnja o izgubi garancije? Zapletli smo se v rekla kazala...
Zbogom in hvala za vse ribe
Super Sonic ::
Pri Toyoti imajo to najbolje rešeno. Prideš v salon, tam je ena taka velika tabla, za vsak njihov model, kjer so napisani servisni intervali in cena servisov. Mislim, da je napisano do 200k km.
In po spominu, je bil prvi servis za Toyoto Corolo (l.2008, 1.4 VVTi) edini pod 200€, potem so šle cene krepko proti 300€ in nekje po 100k km, čez 400€. Jermena pa tisti avto ni imel.
Še ena direktna primerjava: Hyundai Accent & Toyota Corola. Toyota se je precej bolj kvarila (3 izredni servisi do 25k km + štala z volanskim drogom), ampak če bi še enkrat šel čez, bi vzel Toyoto. Njihov servis je bil kot iz puščice, vse so zamenjali v sklopu garancije in to brez prepiranja, celo avtoradio (ki ni bil ravno majhen), ker je imel prasko. Pri Hyundaju si bil pa vedno nategnjen (ali vsaj večino časa). Rabili so tudi po dva dni, da so naredili servis, rokov, ki so jih obljubili se niso držali, poleg tega je avto, po 60k km dobil napako lučke, ki je javljala zamašen filter. Napake niso znali odpraviti na 3 (uradnih) servisih. Renaultov servis je spet zgodba zase, enako velja za VW in Citroen.
Tako, da te izkušnje so zelo različne in spet je vse različno.
Glede Kie bi samo rekel to, da vse skupaj prihaja od iste hiše kot Hyundai in je zelo verjetno, da še vedno vlagajo zelo malo v izobraževanje lastnega kadra in imajo zaposlene ljudi, ki niso kos, naprimer, Toyotinim.
In po spominu, je bil prvi servis za Toyoto Corolo (l.2008, 1.4 VVTi) edini pod 200€, potem so šle cene krepko proti 300€ in nekje po 100k km, čez 400€. Jermena pa tisti avto ni imel.
Še ena direktna primerjava: Hyundai Accent & Toyota Corola. Toyota se je precej bolj kvarila (3 izredni servisi do 25k km + štala z volanskim drogom), ampak če bi še enkrat šel čez, bi vzel Toyoto. Njihov servis je bil kot iz puščice, vse so zamenjali v sklopu garancije in to brez prepiranja, celo avtoradio (ki ni bil ravno majhen), ker je imel prasko. Pri Hyundaju si bil pa vedno nategnjen (ali vsaj večino časa). Rabili so tudi po dva dni, da so naredili servis, rokov, ki so jih obljubili se niso držali, poleg tega je avto, po 60k km dobil napako lučke, ki je javljala zamašen filter. Napake niso znali odpraviti na 3 (uradnih) servisih. Renaultov servis je spet zgodba zase, enako velja za VW in Citroen.
Tako, da te izkušnje so zelo različne in spet je vse različno.
Glede Kie bi samo rekel to, da vse skupaj prihaja od iste hiše kot Hyundai in je zelo verjetno, da še vedno vlagajo zelo malo v izobraževanje lastnega kadra in imajo zaposlene ljudi, ki niso kos, naprimer, Toyotinim.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()
Mja no, spet ne moreš posploševat, ker imam ravno s Hyundai-em povsem drugačne izkušnje. In ko pride problem, ki ga še nihče na svetu ni odkril potem ti ga noben uradni servis ne bo rešil. V takih primerih dajo poizvedbo v centralni sistem kjer jim vrže podobne zadeve in pol preštudirajo kako in kaj naprej. Če še vedno ni rešitve se pošlje poizvedba v matično firmo kjer pol inženirji preverijo zadevo in javijo servisu rešitev. To zna sicer mal trajat ampak vsaj v mojem primeru je prišla potem rešitev da se del menja v okviru garancije, zadevo so mi kot vedno v enem dopoldnevu zrihtal in sem odšel srečen. Jebi ga, pri toliko elektronike in mehanike se vedno lahko kaj zalomi že v tovarni.
Nategnjen si pa toliko kolikor se nategnit pustiš. Pa ni treba povzdigovat nobenega glasu, grozit z inšpekcijo in imet živalske izpade...
Nategnjen si pa toliko kolikor se nategnit pustiš. Pa ni treba povzdigovat nobenega glasu, grozit z inšpekcijo in imet živalske izpade...
WarpedGone je izjavil:
Nikjer. Mislim da je tekla beseda o tem, da če ga pelješ k sosedovemu Franceljnu in ne na pooblaščeni servis, pa čeprav tukaj ne gre več za neki jaki servis ampak samo za menjavo delov nekako tako kot v kišti zamenjaš kartico oz. dodaš ram. Izpostavil sem samo to, da kdor jezika špara kruha strada.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Tilen ::
WarpedGone je izjavil:
V primeru, da imajo oni v servisni knjizici označeno menjavo diskov in ploščic drugo leto, bodo to tudi zamenjali. Tudi, če si ti naredil le 5k km in je oboje praktično novo. To je zame nateg.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Danes je na "pooblaščenem" servisu takole. "Serviser" oziroma vodja servisa v "kalkulator" vtipka št. šasije ter kilometre na števcu in iz printerja mu prileze delovni nalog z vsemi "ček pointi". Ti ček pointi so različnih tipov... en je recimo "replace no questions asked", drugi "check and replace if..." in tako naprej. Zraven vsake točke piše čas predviden za preverjanje/menjavo in eventuelno orodje potrebno za poseg. Skratka vse je definirano do potankosti s strani proizvajalca. Ponavadi je zraven "ček pointa" tudi kakšen pripis ala "refer to manual XXX page YYY diagram ZZZ". Nekateri serviserji si potem te reči malo po svoje predstavljajo in delajo malo po svoje, recimo uporaba macole in šraufncigrja za 90% posegov ki jih opravijo ali še kaj bolj banalnega recimo uporaba silikona (če kaj pušča, bi najraje cel avto s silikonom premazal)...
Tilen ::
Konkreten primer (sodelavec) za Kio 1.6 bencinar - redni servisi v prvih treh letih skupno cca 750EUR. To je skoraj 10% cene novega avtomobila. Tukaj niso všteti izredni servisi in dodatki, ko se servis spomni, da moraš dokupiti neko plastiko za 20€, da ti ne preneha veljati garancija proti rji in podobne neumnosti.
Saj na forumih je polno negodovanja glede Kia servisnih intervalov - 310 EUR drugi servis.
Saj na forumih je polno negodovanja glede Kia servisnih intervalov - 310 EUR drugi servis.
2. servis:
olje Mobil 5,3l: 44,36 EUR (cene so brez DDV)
filter olja: 9,71 EUR
filter klime: 20,37 EUR
filter zračni: 20,37 EUR
filter: 23,90 EUR
čistilo zavor: 9,50 EUR
vitrex: 2,37 EUR
hladilna tekočina Castrol NF 3l: 17,81 EUR
zavorna tekočina Castrol 1l: 14,33 EUR
mehanična dela 310: 88,35 EUR
strošek odvzema odpadnega materiala: 3,33 EUR
drobni material: 4,17 EUR
-------------------------------------
SKUPAJ: 310,29 EUR (z DDV) (s popustom na menjavo olja in na dele)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Tole so tud cvetke. Drugi servis z dodatnim litrom zavorne tekočine. Vitrex!? 3 litre hladilne tekočine!? Moraš bit pa totalni neznalec da tole sprejmeš kot normalno... čudno da je bil avto sploh še vozen, če so moral dolit toliko tekočin...
Tamala je imela servis na Kangooju (novi), 1,6 bencinar (NI TURBO) in so ji zaračunal +230€ (z DDV) samo za OLJE, češ, da je to -> to. Ker mi ni pustila, da bi jim tistga Kanguja zarinu direkt not v poslovalnico na Viču, je seveda plačala.
Tko, da men se zdi pocen tale olje, skor zastonj, praktično! ;)
Tko, da men se zdi pocen tale olje, skor zastonj, praktično! ;)
djordjevic ::
WTF? Dajmo jo olupiti, češ saj je trapasta baba?
No grave is deep enough to keep us in chains.
Ja, verjetno. Pa sploh ni edina.
Pa tudi to mi je zanimivo (se ne petlam te stvari, ker se potem lahko skregava), na onboard kompu in v servisni je lepo pisalo, da je servis na 30k km, medtem ko so ji na pooblaščenem lepo rekli, da mora pridt na 15k km na servis, če ne bo garancije.
Po eni strani je logično, da je olje tako drago, če res drži 2 leti oz. 30k. Druge razlage itak nimam.
Pa tudi to mi je zanimivo (se ne petlam te stvari, ker se potem lahko skregava), na onboard kompu in v servisni je lepo pisalo, da je servis na 30k km, medtem ko so ji na pooblaščenem lepo rekli, da mora pridt na 15k km na servis, če ne bo garancije.
Po eni strani je logično, da je olje tako drago, če res drži 2 leti oz. 30k. Druge razlage itak nimam.
Vejšda. :) Vlili so ji kak Elf (ki je sicer čist ok olje), ki se ga dobi 5 l na mimovrste za 30 evrov. Meni je serviser popoldanc kasiral 55 evrov zanj. Ko grem naslednjič k njemu, mu lepo nesem zraven olje. Tisto glede 15 pa je tako tako. Pri dizlih še razumem, ker si preprosto ne upajo držat intervala na 30k, čeprav je kao predpisan. Po takem času je olje najbrž kot voda. Da pa tako komplicirajo pri bencincu, pa je beside me. In 200 evrov za olje ... Ma, spustim ga ven in jim ga dam za spit. Očitno vsebuje vitamine!
Zheegec ::
Super Sonic je izjavil:
Ja, verjetno. Pa sploh ni edina.
Jaz imam olje tudi na 30k km pa pride pod 200 še z vsemi filtri in delom zraven, pa še dizel je.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Dejstvo je, da servisi služijo predvsem na "preprodaji" originalnih delov. Delo samo je bagatela, poleg tega pa kot sem že napisal je vsak poseg časovno normiran in se tukaj ne morejo preveč zmišlevati. Jaz zadnjih par let naročam originalne dele kar prek eBay-a. Imaš prodajalce, ki ti prodajo recimo 2-year maintenance kit v katerem so vsi filtri, olje in po možnosti še svečke (te prišparaš za čez dve leti). Vse skupaj s poštnino pride pol ceneje kot pri servisu... prinesem lepo v vrečki na servis in oni mi to zmontirajo notri ter potrdijo servisno knjižico.
"Ma, spustim ga ven in jim ga dam za spit. Očitno vsebuje vitamine!" :)) Bom naslednjič predlagal namesti parkiranja v salon, bom vidu če bo šlo čez.
"Jaz imam olje tudi na 30k km pa pride pod 200 še z vsemi filtri in delom zraven, pa še dizel je. "
Mislim, da je vsem jasno, da gre gladko za čisti nateg ljudi. 1,6 bencinar je najbolj obična mašina ever made in razloga za F1 olje praktično ni. S tem, da je šla tista kanta, ki sem jo vozil samo ene parkrat, komi 130 km/h. V bistvu je bila kar končna hitrost to, počutje je bilo pa kot, da bi vozil bombnik iz druge sv. vojne. Kaj hočem povedat -> Fernando Alonso bi imel težave spravit tisto na 4k obratov.
"Jaz imam olje tudi na 30k km pa pride pod 200 še z vsemi filtri in delom zraven, pa še dizel je. "
Mislim, da je vsem jasno, da gre gladko za čisti nateg ljudi. 1,6 bencinar je najbolj obična mašina ever made in razloga za F1 olje praktično ni. S tem, da je šla tista kanta, ki sem jo vozil samo ene parkrat, komi 130 km/h. V bistvu je bila kar končna hitrost to, počutje je bilo pa kot, da bi vozil bombnik iz druge sv. vojne. Kaj hočem povedat -> Fernando Alonso bi imel težave spravit tisto na 4k obratov.
Super Sonic je izjavil:
Fernando Alonso bi imel težave spravit tisto na 4k obratov.
Kdo je to Fernando Alonso?
"Kdo je to Fernando Alonso?"
Ti bi šel pa z mojo ženo skupi.
Ti bi šel pa z mojo ženo skupi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()
D3m ::
Moj račun pred kratkim. Uradni servis AC Kondor pri 90.000 km
VW GOLF V 1.9 TDI 66kw/90km
vsi filtri, olje castrol VW 505.01, tesnila zadnje luči, 3 dni nadomestni avto GOLF VI,
cena: 240 EUR z DDV
LP.
VW GOLF V 1.9 TDI 66kw/90km
vsi filtri, olje castrol VW 505.01, tesnila zadnje luči, 3 dni nadomestni avto GOLF VI,
cena: 240 EUR z DDV
LP.
|HP EliteBook|R5 6650U|
No, to je zelo spodobna cena. Imaš kak poseben paket vzdrževanja?
D3m ::
Da. bom naštel, kar piše v računu + ceno.
1.Paket Intervalni servis 3 cena: 98,52 EUR
-filter olja, 1 kos
-olje castrol VW 505.01, 5L
-tesnilo čepa, 1 kos
-intervalni servis
-kontrola zavornega učinka
-zunanje pranje vozila
2.Zamenjava zavorne tekočine cena: 29,99 EUR
-zav. tekočina, 1 kos
-menjava zavorne tekočine 2006 in starejši
3.Filter zraka cena: 22,62 EUR
4.Filter kabine cena: 13,72 EUR
5.Tesnilo luči, 2 kos cena: 18,75 EUR
6.Nadomestno vozilo VW Golf cena: 32,40 EUR
7.Zračni filter demontirano (čiščenje)+ montaža cena: 15,03 EUR
8.Protiprašni filter demontaža + montaža cena: 5,01 EUR
9.Zadnje luči demontaža + montaža cena: 10,02 EUR
To je več ali manj vse.
1.Paket Intervalni servis 3 cena: 98,52 EUR
-filter olja, 1 kos
-olje castrol VW 505.01, 5L
-tesnilo čepa, 1 kos
-intervalni servis
-kontrola zavornega učinka
-zunanje pranje vozila
2.Zamenjava zavorne tekočine cena: 29,99 EUR
-zav. tekočina, 1 kos
-menjava zavorne tekočine 2006 in starejši
3.Filter zraka cena: 22,62 EUR
4.Filter kabine cena: 13,72 EUR
5.Tesnilo luči, 2 kos cena: 18,75 EUR
6.Nadomestno vozilo VW Golf cena: 32,40 EUR
7.Zračni filter demontirano (čiščenje)+ montaža cena: 15,03 EUR
8.Protiprašni filter demontaža + montaža cena: 5,01 EUR
9.Zadnje luči demontaža + montaža cena: 10,02 EUR
To je več ali manj vse.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
prox ::
Si bom kr sposodil temo :)
Kateri avto bi se mi zaj najbolj splačalo kupit?
najbolj sem se nagledal tega SEAT ibiza select 1.0
Kaj si mislite o tem avtu? Je znan po tem da rado kaj crkuje? Danes sem bil tam, in sem avto videl tudi v živo, a prodajalca ni bilo, tako da sem si ga samo malo ogledal. Ima še kdo kakšno informacijo če ima ta avto centralno zaklepanje, in če uporablja daljinski upravljalnik za zaklepanje, ker tega nisem zasledil.
Mislite da je zanesljiv avto? Bi mi še priporočali kak drug avto, ki ima nizko porabo? Najbolj sem pač zainteresiran za seat ibizo.
Hvala za odg, lp.
Kateri avto bi se mi zaj najbolj splačalo kupit?
najbolj sem se nagledal tega SEAT ibiza select 1.0
Kaj si mislite o tem avtu? Je znan po tem da rado kaj crkuje? Danes sem bil tam, in sem avto videl tudi v živo, a prodajalca ni bilo, tako da sem si ga samo malo ogledal. Ima še kdo kakšno informacijo če ima ta avto centralno zaklepanje, in če uporablja daljinski upravljalnik za zaklepanje, ker tega nisem zasledil.
Mislite da je zanesljiv avto? Bi mi še priporočali kak drug avto, ki ima nizko porabo? Najbolj sem pač zainteresiran za seat ibizo.
Hvala za odg, lp.
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|
scipascapa ::
Sorry ker sem temo potegnil iz naftalina hehe.
Na hitro do sobote se rabi backup avto do 1200-1300€ za kratke relacije za max 1 leto. Predlogi.....Kranj in okolica.
Na hitro do sobote se rabi backup avto do 1200-1300€ za kratke relacije za max 1 leto. Predlogi.....Kranj in okolica.
Spxy ::
scipascapa je izjavil:
Clio/Twingo kaj maš tle za razmišljat...
scipascapa je izjavil:
Clio/Twingo kaj maš tle za razmišljat...
Edit: Takega ki ti bo šel 1 leto dobiš za pol tega...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spxy ()
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
predrago? za ta denar bi lahko bil vsaj 2002? Pozna kdo s prve roke, kakega ohranjenega itd? Na avto.net me je res strah hehe....a rabim do sobote...v ponedeljek šiht :P
predrago? za ta denar bi lahko bil vsaj 2002? Pozna kdo s prve roke, kakega ohranjenega itd? Na avto.net me je res strah hehe....a rabim do sobote...v ponedeljek šiht :P
hojnikb ::
sej lahko gres na siht tut z kolesom/taxijem/busom
avto pa nabavis k najds kj pametnega..
avto pa nabavis k najds kj pametnega..
#brezpodpisa
Služba je v LJ, ni povezave do tja(taxi je predrag dude)...doma imamo že VW POLO, katerega vzamem jaz do LJ. Drugega za krajšo pot, dokler ne našparamo malo do 2-3k nekaj.
Tale clio zgleda v redu. Bi blo pa fajn če maš kakega kolega mehanika da gre s tabo pa si pogleda avto. Pa ne se takoj v prvega zagledat, pojdi jih nekaj pogledat, zapeljat. Pretipkaj vse gumbe in stikala pa preveri če dela. Pa seveda se pogajaj za ceno Boš pa veš avta za isti denar dobil pri privat, avto hiše in preprodajalci bodo vzeli svoj del.
thanks guys:
regija: gorenjska-lj in okolica
želje: klima
too muč to ask? :P
spxy: poznam osebno lastnika hehe. morda dobim za nižjo ceno.
Unknown_001 ::
Tale clio zgleda v redu. Bi blo pa fajn če maš kakega kolega mehanika da gre s tabo pa si pogleda avto. Pa ne se takoj v prvega zagledat, pojdi jih nekaj pogledat, zapeljat. Pretipkaj vse gumbe in stikala pa preveri če dela. Pa seveda se pogajaj za ceno Boš pa veš avta za isti denar dobil pri privat, avto hiše in preprodajalci bodo vzeli svoj del.
Vsak, ki je hotel kaj glihat ni pri nas nič dosegel. Razen če je imel denar pri sebi. Pol smo se še nekak pogovarjal. Braz denarja račun pisat na novo... GTFO
Tko da... PNS.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
scipascapa je izjavil:
thanks guys:
Ah ne, klima je itak že standardna oprema tut pri tok starih avtih.
Tega od @hojnikb sem mislil. Če poznaš pa lastnika pri tvojem potem pa če je fer ti bo povedal ali je avto vreden toliko kot hoče zanj in kaj je z njim narobe.
Unknown_001 je izjavil:
Vsak, ki je hotel kaj glihat ni pri nas nič dosegel. Razen če je imel denar pri sebi. Pol smo se še nekak pogovarjal. Braz denarja račun pisat na novo... GTFO
Tko da... PNS.
Če imaš pošteno ceno avta in prodajaš to kar si napisal ne vidim problema, but it's not the case most of the time
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spxy ()
jep od hojnika je clio tudi super 1390€....če bi dal za nekje 1200 hehe.....sej se da glihat....
Utk ::
Tist clio ima staro 60 konjsko masino, novejsa 16v manj porabi in boljse gre. Na ceno pa ne more dost vplivat.
jero_no1 ::
scipascapa je izjavil:
Ta avto je s polnim tankom in letno vinjeto vreden točno pol manj :)
hojnikb ::
Ah ne, klima je itak že standardna oprema tut pri tok starih avtih.
Klima danes ni standardna oprema niti pri novih avtih. Primer Ford Fiesta (tanov model) čisto base model.
#brezpodpisa
jero no1: na dan z možnostmi, v ponedeljek imam šiht, povezavo do šihta v pm.....kaj naj vzamem do sobote? :D
jero_no1 ::
scipascapa je izjavil:
jero no1: na dan z možnostmi, v ponedeljek imam šiht, povezavo do šihta v pm.....kaj naj vzamem do sobote? :D
Sem bil malo odsoten zadnje dni :) Sicer pa če si v službi, si menda že kaj nabavil.
Ker nisem ravno ljubitelj Renaultov, so tukaj moji predlogi.
Še komentar na precej linkane CLio2 - tisti avti so kot rečeno v odličnem stanju vredni zame max 800€.
Sicer pa za kak teden bi se menda dal problem rešit tudi drugače (makar bi ti kak kolega, ki je na dopustu, posodu avto) in v miru izbrat brezhiben avto. Nič ti ne pomaga, če hočeš na vsak bnačin takoj kupit avto, če ga boš potem imel po 1 teden v mescu na servisu.
anketar ::
unironically dobiš zlo dobr ohranjenega getza s klimo, airbagi itd 1.3 mašina za do jurja, sam poglej da nima preveč rja, drgač je top
holabaluza ::
Ozivljam temo.
Nabavljan nov (rabljen) avto, letnik cca. od 2019 dalje, budget priblizno 16k eur, voznja priblizno 70 km/dnevno (delo).
Avto je super, ce je prostorki za druzino.
Ima mogoce kdo priporocila?
Nabavljan nov (rabljen) avto, letnik cca. od 2019 dalje, budget priblizno 16k eur, voznja priblizno 70 km/dnevno (delo).
Avto je super, ce je prostorki za druzino.
Ima mogoce kdo priporocila?
IL_DIAVOLO ::
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Jožko ::
Tegale probaš pobarantat na cca 17K pa si zmagal,družinski potovalnik z vso potrebno opremo:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nakup rabljenega avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 91414 (56958) | lucky13 |
» | Nov avto za 15000€ (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 66558 (50324) | kljhjkhkjh |
⊘ | Prvi avto (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 62704 (56089) | bluefish |
» | Nakup avtomobila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 18928 (15234) | antonija |
» | Svetovanje za nakup avtomobila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 28567 (26176) | amigo_no1 |