Forum » Zvok in slika » LG freeview
LG freeview
aussie31 ::
Pozdravljeni,
kupujem nov LCD TV, pa me zanima če ima kdo kakšne konkretne izkušnje z zadevo imenovano LG Freeview. Slednji omogoča gledanje zastonj kanalov, sam ne vem če je to podprto v Sloveniji?
Drugače sem pa že slišal, da se lahko na določenih televizorjih vseeno nekako "pridobi" kar lepo število zastonj kanalov, preko določenih nastavitev oz. prek drugih držav v nastavitvah...neki tazga. Ima kdo kakšne izkušnje?
Hvala
kupujem nov LCD TV, pa me zanima če ima kdo kakšne konkretne izkušnje z zadevo imenovano LG Freeview. Slednji omogoča gledanje zastonj kanalov, sam ne vem če je to podprto v Sloveniji?
Drugače sem pa že slišal, da se lahko na določenih televizorjih vseeno nekako "pridobi" kar lepo število zastonj kanalov, preko določenih nastavitev oz. prek drugih držav v nastavitvah...neki tazga. Ima kdo kakšne izkušnje?
Hvala
logout ::
Freeview je blagovna znamka skupine TV operaterjev v nekaterih tujih državah (UK, Avstralija, Nova Zelandija). Nekateri proizvajalci prodajajo opremo (televizorje in set-top boxe), ki so certificirani za njihov sistem in so zato označeni s tem logotipom. Podobno je pri nas stanje z logotipom "Digi".
Tebi torej TV s takšno oznako ne omogoča nič več, kot TV brez takšne oznake.
Glede drugega vprašanja, spreminjanje države v nastavitvah TV sprejemnika je bilo potrebno na začetku oddajanja digitalnega signala pri nas, ko oprema še ni bila prilagojena našim lokalnim posebnostim. Z izbiro kakšne druge države smo dosegli to, da so se sploh prikazali novi digitalni signali, ki jih drugače sprejemnik ni našel. Danes z novimi televizorji to večinoma ni več potrebno, sploh pa na ta način ne moreš gledati več programov, kot jih tvoj "operater" oddaja.
L.p., Kloko
Tebi torej TV s takšno oznako ne omogoča nič več, kot TV brez takšne oznake.
Glede drugega vprašanja, spreminjanje države v nastavitvah TV sprejemnika je bilo potrebno na začetku oddajanja digitalnega signala pri nas, ko oprema še ni bila prilagojena našim lokalnim posebnostim. Z izbiro kakšne druge države smo dosegli to, da so se sploh prikazali novi digitalni signali, ki jih drugače sprejemnik ni našel. Danes z novimi televizorji to večinoma ni več potrebno, sploh pa na ta način ne moreš gledati več programov, kot jih tvoj "operater" oddaja.
L.p., Kloko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 444261 (83789) | zavajon |
» | DVB-T sprejemik problem...Oddelek: Zvok in slika | 3187 (2685) | lebang1 |
» | Pin koda za T260HDOddelek: Zvok in slika | 3296 (2924) | Matko |
» | vgrajen DVB-T sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 9516 (6424) | Alexius Heristalski |
» | 42LH3000 in DVBOddelek: Zvok in slika | 1983 (1521) | kozi |