» »

42LH3000 in DVB

42LH3000 in DVB

Mercier ::

Nabavil sem ta model LG-jevega LCD-ja. Sem na Turnškovem kablu in imam digitalni sprejemnik (škatla poleg TV-ja, da ne bo pomote). Če vtaknem kabel direkt v TV, ne dobim digitalnega signala. Ima ta model vgrajen digitalni sprejemnik, ali ne? Oziroma, kaj pomeni tisti DVT-karkoli v opisih trgovcev? Nekaj drugega?

Bigbang
Vrsta TV sprejemnika: FULL HD LCD TV, DVB-T(C) MPEG4
Enaa
DVB-T, DVB-C, digitalni tuner
  • spremenil: Mercier ()

Alexius Heristalski ::

Če so podatki pravilni, ima vgrajen sprejmnik DVB-T (dig. zemeljska TV) in DVB-C (dig. kabelska, to, kar ti potrebuješ). Mogoče moraš slednjega aktivirati nekje v nastavitvah?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Mercier ::

Nikjer v nastavitvah tega ne vidim. Niti nikjer v podatkih na LG-jevi strani, da bi naj digitalni sprejemnik bil. Kdo z LG TV-jem?

AndrejS ::

LG-jeve "jajce" ne podpirajo DVB-C... Torej slaba naložba. DVB-C imajo Sony in Philips.

Mercier ::

Tnx!

Kaj pa opisi? Je možno, da mislijo še kaj drugega? (al zgolj nategujejo?)

Alexius Heristalski ::

DVB-T po podatkih na uradni strani ima (t.i. Freeview), naše trgovine pa zgleda nategujejo z obljubami o DVB-C.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Mercier ::

Tnx, moram probat na navadno anteno ob priliki, da vidim, če to kaže kakšno veselje do dela. Freeview sem gladko odpravil kot nekaj lokalno nepomembnega, ko sem gledal specifikacije. Sej mogoče tudi je? :)

Je pa LG obupen za urejanje kanalov. Ne moreš jih poimenovati, če že niso, niti pregledati kar prestavljaš. Vsak anonimni kanal prestavljaš na pamet. Malo celo upam, da ne bo nič našel. :)

Alexius Heristalski ::

Freeview je komercialno ime brezplačne britanske DVB-T platforme, tako da MPEG-2 DVB-T sprejemnik garant imaš. Pri nas uporabljamo MPEG-4 AVC, morda ga tvoj televizor vseeno podpira, čeprav izrecno ne piše (glede na to, da je dokaj nov model).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

NiKeC ::

državo nastavi na finsko in ponovno poženi iskanje. Za Slovenijo očitno nimajo nastavljenih možnosti za iskanje DVB-C, če pa nastaviš na Finsko, se pojavi možnost iskanja DTV - vsaj pri moji LG LH5000 seriji je tako in digitalna tv deluje brez problemov.

Če želiš pa vklopiti še predvajanje .mkv in .avi datotek iz usb diska oz. ključka pa priporočam ogled te strani: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1...
Tu je opisano kako downgradat firmware na v3.15 (tam lahko omogočiš predvajanje omenjenih datotek) in nato upgrade na najnovejšo verzijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NiKeC ()

Mercier ::

Fala mnogo! Deluje. Ampak slika je pa slabša kot pri zunanjem, predvsem pri SLO 1,2,3, HTV 1,2, mogoče še kaj drugega. Se da še kaj ročno nastavljat?

polde66 ::

Matr tole k berem mi nč ni jasn zakaj men ne dela. Imam gorenjski babel, tv je pa LG 37LH5000, probal sem vse nastavitve pa mi tud slučakn ne poje nobenega programa, aj to odvisn tud od ponudnika? Sicer imam zravn še DVBT škatlco na testiranju in tam mi požene preko 80 gledljivih programov. načeloma naj bi mi blo vseeno ker jih gledam preko druge škatle ampak nekak se ne morm sprijaznit, da kljub takim reklamam kaj vse podpira to pri meni ne dela.
polde

kozi ::

Državo nastavi na Finsko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833434666 (74194) zavajon
»

Philips 47PFL6067K/12 ne najde nobenega kanala (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9820474 (19203) todman74
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4413419 (6991) yanz
»

DVB-T DVB-C (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10122317 (18246) Domn
»

vgrajen DVB-T sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
399325 (6233) Alexius Heristalski

Več podobnih tem