» »

Hišni kino

Hišni kino

[Eraser] ::

Prosim mal mi svetujte glede nakupa hišnega kino sistema, prijatelj mi je rekel naj ne kupujem teh že sestavljenih kino sistemov, ker bom baje razočaran ......
Vendar posamične komponente: reciver, dvd player , zvočniki, kar nekaj denarja znesejo .....
a je res tako velika razlika glede na sestavljene komplete ki jih dobiš že za 130000 sit ???? :\

Spooky ::

....veš razlika v kakovosti predvajajnja je, temu se ne da oporekati......pri avdio komponentah je vedno tko da si naprej zadaš koliko denarja hočeš porabit, pa pol kupiš sistem v tem cenovnem razredu, in seveda več aparatov med sabo poslušaš to je pa najpomembneje. Gelde kvalitete predvajanjae pa tako, če si zadovoljen z kvaliteto mp3 in nisi pretiran avdiofil( v primeru če doma nimaš že kakega ojačevalca in CD komponento pa spodobne zvočnike), je ta izbira sestavljenega sistema zelo dobra nadgradnja, ker tudi dandanes proizvajalci za ta denar iztisnejo kakovosten zvok. Ker pol milijona je res velika vsota. Je pa verjetnos da posamezne komponente lahko tudi zbereš za primerno vsoto denarja(kakih 200ksit ali kaj več), ampak potem lahko vse skupaj igra bolj slabše kot če bi kupil komplet. Pri nakupu teh stvari je vse v poslušanju komponent, kakšne dodatke imajo je pa stranska izbira ni prvotnega pomena, in seveda v $.

Izbira je pa tvoja....jaz bi se odličil za kak kompelet priznanega proizvajalca.

lp, Spooky

monster-x ::

jst mam sony dav s 300, ker takrat ko smo kupovali so bili to še prvi tak sistem. skratka: zadeva je super. vse maš v enem. manj vzame placa,... seveda je odločitev tvoja, sam mogoče bi bli zvočniki loh mal bolši al pa sm jih že jst preveč sfuku, sam je pa drgač kul ta sistem:D

Iztirjenec ::

Poglej mal k sonyju, v nov katalog, za 100-150k dobiš komplet ki bere tudi SACD, res dobra roba, priporočam.
V Avstriji je cenejš...

San ::

Večina ljudi, ki ti pravi da je super stvar, prej prav gotovo ni imela sestavljen sistem iz komponent. Zato tudi so zadovoljni in sem tudi prepričan, da boš tudi ti.
Sam imam iz komponent in ne bi nikoli zamenjal za celotni sistem, ker sem se razvadil - no, razen za kakšen Bose - za mojo punco pa je tak komplet več kot zadosti. Pa ne kopuj takih stvari kokr ti prijatelji pravijo ampak poslušaj, kaj ti govorijo ušesa. Boš tako s časom bolj zadovoljen.

BlackHole ::

JAz bi se strinjal z Suntracom. Tisti, ki prešaltajo iz na hišni kino in v prvem poskusu kupijo komplet sistem, so jasno da zadovoljni, ker je razlika iz stereo na 5.1 sistem ogromna. Ampak ker niso svojega sistema primerjali z kakim boljšim oz. takšnim ki je setavljen iz izbranih komponent, je normalno da hvalijo svoj sistem. Jaz sem v prvem poskusu kupil komponente, je pa tudi res, da svojega sistema še nisem primerjal s kakim drugim, razen v trgovini. Samo to ni to, ker tam so odprti prostori in se zvok porazgubi. Če hočeš kvaliteten sistem, kupi po komponentah, če je denar ovira, pač kupuj postopoma.

Iztirjenec ::

Se strinjam, da je po komponentah reš boljš, ampak ti kompleti od sonya za home theatre so res dobri za svoj denar recimo tale spodnji za okoli 200000.
pa poglejmo kolk bi blo to po ločenih komponentah, primerljive kakovosti? Mislim da vsaj 100k več. Mislim, da ne slišim tako dobro, da bi blo vredno dodatnih denarjev.
Pa tud večina folka ma take akustično zelo neugodne sobe.
Mam pa kolega, ki se res spozna in tudi sam dela in načrtuje zvočnike, sam pri njem en zvočnik pride tam 100k sit, (če bi kupo firmo primerlijvo s temi bi bli vsaj 300k+) pa je reku da je DAV-s880 kar dober sistem.

DAV-S880
Features

Stylish all-in-one system including beautiful slim floorstanding speakers and DVD and Super Audio CD playback

Multi Channel & Stereo Super Audio CD/CD/CD-R/CD-RW/MP3 playback
DVD-Video / Video CD playback
S-Master 6-channel digital amplifier
Digital Cinema Sound
Dolby Digital & DTS Decoder
Passive Subwoofer
5 x 100 W + 100 W subwoofer (RMS)
AM / MW Tuner with 30 presets
Optical digital in-/ outputs
2-way front, rear and centre satellite speakers
Easy Set-up via colour coded speaker wires
Easy operation via Graphical User Interface
Remote commander and stylish speaker stands supplied

Zgodovina sprememb…

manijakk ::

Veš kaj ti bom povedu, jest sem pred dvema mesecema kupu hišni kino od AIWE in sicer tistga ku je v Big Bangu 139.990. SiT. Sem zelo zadovoljen, zvok je odličen, sek tud zelo, skratka ti ga priporočam. Ti povem da nima smisla kupovat vsako komponento posebej ker te pride predrago. Za ta denar ne boš nikol dobu take kunfiguracije. Sicer pa dons več nima smisla kupovat tiste velike bokse k sem jih mel dozdej, pa sem jih vrgu ven.

BlackHole ::

Saj pravim. S kompletom si zadovoljen, ker nisi primerjal s čim drugim. Jaz sem tak, da če bi npr. slišal nek občutno boljši sitem od svojega, bi mi potrebe (želje) po spremembi sistema hitro narasle. Zato pa je boljše kupiti že na začetku dobro in daš malo več. Pač odvisno od finančnih zmožnosti. Jaz bi res rad enkrat slišal en sobni kino, ki je sestavljen iz kompleta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12230800 (22339) p|X|
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16634068 (16839) josko674
»

Kateri hišni kino kupiti??

Oddelek: Zvok in slika
2412915 (11077) musomanov
»

Hišni kino [nakup]

Oddelek: Kaj kupiti
133072 (3072) Scarface
»

Predlogi za domači kino

Oddelek: Kaj kupiti
131644 (1395) gumby

Več podobnih tem