» »

Hišni kino [nakup]

Hišni kino [nakup]

borcy ::

Živjo!

Nakupujem hišni kino...in me zanima vaše mnenje. Namreč gledal sem nekaj po spletnih trgovinah in si ogledoval sisteme za hišni kino nekje do 1000 €.

Ker sem na tem področju navaden laik me zanima vsaka informacija, nebi pa rad imel neki cenen izdelek, ki bo komaj zmogel poganjati moje želje. Rad imam glasno in čisto glasbo.

Najprej me zanima:
1.) Kaj se bolj izplača, kupovat komplet hišnega kina ali posebej, da si sam sestaviš komponente?
2.) Katere firme bi si naj kupil hišni kino?
3.) Rad bi imel kvaliteten hišni kino, ki bi imel zmogljive zvočnike in če je cena preveč skopa, ali moram odšteti kaj več?

Najbolj so mi padli v oči naslednji:
- JVC TH-R3 (z DVD zapisovalnikom)
- Sony DAV-DZ810W
- Philips HTS9800W
- Sony DAV-DZ830

Ali so ti sistemi dobri, ki stanejo nekaj več kot dobri 600 €.

Če mi kdo priporoča, kaj drugega ga z veseljem poslušam.

Hvala in lp! ;)

Scarface ::

Med temi je verjetno Sony najboljša izbira.
Philips je sicer lep ampak baje nima tako kvalitetnega zvoka kot Sony.
Za 1000€ pa je sigurno najboljša izbira Harman/Kardon, ki tudi mene mika.....to je tale stvarca ampak brez TV-ja... cena je 990€ ;)
Been there, done that....

TRIROG ::

Kar se mene tiče boš največ za ta denar dobil če kupiš Yamaho RX-v661 za 499€ v Bigbangu in zvočnike Dali COncept 6 + concept 1 + Concept Center ...tudi v bigbangu...za 499€

če pa yamaho kupiš v kakšnem Mediamarketu jo dobiš tudi že za 420€

poleg tega nabavi še kakšen subwoofer za okoli 150€ in si zmagal ...

Scarface ::

TRIROG si ti ta komplet lastiš?
Verjamem, da to dobro špila, samo kako pa izgleda vizualno? Glede na to, da bom imel kino v dnevni sobi, hočem da vse skupaj tudi lepo zgleda...
Been there, done that....

TRIROG ::

Ravno sem nabavil DALIje... ojačevalec je trenutno še starejši ampak tudi to ne za dolgo ... pride kmalu namesto RX-v430 RX-v661 ali pa kaj več ... so pa vsaj po mojem mnenju zelo lepi zvočniki ... sicer pa pejt si jih pogledat v kašen BB

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TRIROG ()

delfinus ::

Meni se zdi ta trirogov sistem cenovno zelo ugoden, ker v Nemciji samo 2x Dali Concept 6 pride 620 EUR Idealo. In se mi zdi cel sistem za samo 499EUR skoraj neverjetno ugodno, sploh za naso Slovenijo. lp, D.

Scarface ::

Sem pogledu. Fajn zadeva ampak velki zvočniki. Js mam tok mejhno sobo, da moram gledat neki kar je majhno, močno in kvalitetno. Problem imam še v tem, da imam v enem kotu zadaj dvoja vrata, tako da bo montaža zvočnika nad vrati...
Prioriteta pa mi je zvok v filmih, ker glasbo ne poslušam kaj dosti doma...
Been there, done that....

delfinus ::

Hej, pred 2 tednoma sem se prodajal Sony SA-VE 835ED Pascal 5.1 sistem. Fajn zadevca za filme. Cena novih previsoka, a pol cene sigurno vredno. Montaza nad vrati za prednja zvocnika pa ne bo najbolj optimalna, ker bos potem moral satelite usmeriti navzdol in bos imel optimalno tocko zgolj na zelo ozkem prostoru. Izvedljivo je, ampak je to bolj za silo. Sateliti zadaj pa niso tako aklih, ti pa so tudi lahko na visini.

Od malih sistemov sem slisal se Mordnaut Short Genie in je spilalo fajn. Je pa rang nekje tistih mojih bivsih Sonyev mogoce celo malj boljse. (nasvet preglej mal Ebay, UK in pa DE).

Bose pa ni vreden svojega denarja. Sam uporabljam pasivni 2.1 sistem za PC in za kabinet sobico je OK, ampak mu fali srednje tonski spekter. Sony, Mordnaut sta boljsa za manj denarja.

Potem pa imas tu se Canton. Sam imam sedaj audiofilske Canton Venton 807DC zvocnike, SUB Canton ASD 110SC, center Canton CD 360 F in pa sateliti Canton CD 310 F. Satelite in center sem vzel zaradi prostora, ki ga imam na voljo zadaj in pred TV in so me prepricali. So eni izmed najboljsih malih kompaktnih zvocnikov na trgu. Tudi sama teza pove svoje, ko ga primes v roke. Mali satelitki in 3kg in center vec kot 9kg tudi pove svoje o kakovosti. So pa nemski in jih je priporoceno tam tudi kupiti. Sam sem to naredil pred kratkim. Canton pa ponuja tudi kar nekaj razlicnih satelitskih verzij in ti svetujem, da malo pogledas na njihovi strani CANTON home page. Potem pa malo HIFI-Fabrik iz Nemcije in jih dobis najugodneje kar se da. Postnina pa tudi ni tako velika.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

delfinus ::

typo: Mordaunt Short Genie je prav in ne Mordnaut kot pisem zgoraj.

Amaterček ::

Malce me mika tale Dali Concept komplet v Big bangu za 499 EUR. Stvar se mi zdi precej ugodna.
Ima kdo kakšne izkušnje s temi zvočniki?
Uporabljal bi jih v sobi 25 m2. Poganjal pa bi jih z Denon AVR-1908 ali pa z Onkyo TX-SR605.
Dobrodošel vsak nasvet, izkušnja ali komentar.

cojss ::

Imam ta DALI-jev komplet (2+1+C) že kakšno leto, priklopljenega na Yamaho rx-v440, ki pa je kar malce podhranjena za te zvočnike. Prav tako potrebujejo dovolj velik prostor. Za 25m2 bodo pomoje ravno pravi.

Drugače sem z njimi zelo zadovoljen, edino nizki toni niso najbolj prepričljivi. Malo k temu pripomore ne najbolj akustična soba, malo pa tudi receiver. Zato nameravam nabaviti še subwoofer, da malce razbremenim yamaho in da bodo basi res tapravi.

Scarface ::

delfincek zadnji zvočniki bodo nad vrati oz. višje in v kotu... sprednji pa nekje ob plazmi...
Been there, done that....

cojss ::

@scarface: Za tapravi filmski surround bi zadnji zvočniki tako ali tako morali biti višje od poslušalca, ker so namenjeni bolj za ustvarjanje ambienta. Dajejo se pa nekje na ~1.8 m ali pa recimo čevelj do dva nad nivo ušes.

In pa ponavadi je bolje, da sta zvočnika na stranski steni, kakega pol metra za poslušalcem, obrjena en proti drugemu.

Scarface ::

Hvala za to informacijo... sam sem jih mislil postaviti direktno v kot in diagonalno...
Been there, done that....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC -> smart tv -> hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
365367 (4489) St235
»

Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12230796 (22335) p|X|
»

Nakup Domačega kina!

Oddelek: Kaj kupiti
113181 (2865) nejko8
»

PS3+Volan+Hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
81978 (1859) St235
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16634067 (16838) josko674

Več podobnih tem