» »

Kateri hišni kino kupiti??

Kateri hišni kino kupiti??

Aleko7 ::

A mi lahko kdo svetuje, kateri hišni kino se trenutno najbolj splača kupiti?

Hvala.

Trancedeejay ::

Za dober hisni kino rabis kar nekaj testiranja komponent, zvocnikov. Pozabi na variante z majhnimi satelitki in in raznimi kompletki in pa raznimi all in one komponentami. Rabis DVD, Receiver in pa 5 zvocnikov z aktivnim subom. Vedeti moramo kaksen je tvoj cenovni razred. Recimo obstaja veliko ljudi, ki zadevo kupijo, na koncu pa ugotovijo, da bi za ta denar lahko dobili veliko vec ali pa je recimo nekomu njegov sistem vsec in to mnenje posreduje na forumu, zraven pove se nekaj reklame koliko eisa in podobnih nagrad so prejeli, recimo ko pa bi slisal sistem bi se pa vprasal, ce clovek ve kaj to dober zvok sploh je. Tako da moras vse jemati relativno oz. sisteme poslusati. Recimo sam sem zelo kriticen, zato ker sem slisal za marsikaj(I work at the HI-FI Show) in sem tudi ze imel doma veliko robe in sem recimo par zvocnikov za 1900 eur prodal in kupil cenejse, ki so bili bolj primerni za mojo sobo in elektroniko. Marsikaj je v denarju, ni pa vse.
Za dober surround potrebujes primerno sobo, primerno razporeditev zvocnikov, primerne kable, primerno nastaviti receiver in pa DVD predvajalnik, ki pa sta povezana preko coax in ne optike. Odvisno od televizije je tudi ali bos izbral kaksen boljsi scart ali pa hdmi.
Veliko domacih sistemov ima pomanjkljivost, ker imajo postavljene surround zvocnike preblizu uses, morajo pa biti oddaljen recimo toliko kot fronti, saj se mora zvok do uporabnikovih uses ze razprsiti(ne da clovek se slisi kaj prihaja iz visokotonca in kaj iz midbas enote) in surroundi so zelo pomembni, ker ustvarjajo atmosfero. Vsi zvocniki v surroundu so pomembni, eden najbolj pomembnih je center, ki mora biti primerne velikosti in ne kaksna majhna kvadratasta jajcka. Zelo je pomembno da center ce se le da, ni postavljen v kaksno polico, saj ta zelo pokvari zvok(da ne omenjam centrov z bas refleksom zadaj, ki so na to obcutljivi bolj)........
Bi se pisal samo se mi vec ne da. Vglavnem za dober surround potrebujes ze kar nekaj izkusenj. Moj moto je, da je bolje enkrat dobro kupit kot pa poceni jajca, ker potem celo zivljenje sama jajca clovek kupuje. Naj pa se omenim, da se tudi za vec denarja da dobit slabo robo, tako da naj vam cena ne bo glavno merilo. Ce mislite nabavit en poceni kompletek, potem raje kupite stereo ojacevalec in dva dobra zvocnika, boste bolj uzivali v filmu, kot pa z vecimi zvocniki nizjega ranga.
OK, 5 centov od mene.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Izi ::

ki pa sta povezana preko coax in ne optike

Zakaj pa to?
Razlike v kvaliteti ne more biti saj je oboje digitalno, je pa več možnosti, da bo do kakšne motnje prišlo na slabem coax kablu. medtem ko z optiko ne more v nobenem primeru biti nič narobe.

Drugače pa bistvo hišnega kina primeren prostor pravilne oblike in velikosti in zelo pomembno je kje so viri svetlobe (okno, luči).
Šele glede na to začneš načrtovati kakšne komponente potrebuješ.
Prva in najpomebnejša komponenta je seveda dovolj velik LCD TV, drugače vse skupaj sploh nima smisla,
druga stvar je kvaliteten receiver, katerega moč je najmanj pomemben faktor, bolj važno je da podpira čimveč različnih zvokovnih standardov kot so nujni DD in DTS in pa mogoče še WMA.
Na koncu pa pridejo zvočniki. Najprej levi in desni sprednji, ki morata biti najkvalitetnejša, nato je pomemben subwoofer, kot četrtega moraš nabaviti sprednji center, ki naj bo tudi kvaliteten, na koncu pa še dva satelita, katerih kvaliteta pa ni ravno najpomembnejša.

Čisto na koncu pa pridejo na vrsto nepomebne napravice kot so raznorazni playerji ali rekorderji ali pa računalnik, ki lahko nadomesti prav vse ostale komponente.

boris22 ::

Kot prvo moreš napisat kaj sploh hočeš imeti in koliko denarja si pripravljen uložit v sistem,pa če ti je vseeno kakšen dizajn je.Uglavnem malo se raspiši kakšne so tvoje zahteve.Kar se tiče otičnega digitalnega izhoda imam jaz tudi jaz isto mišljenje kot Izi.Baje pri digitalnih povezavah naj bi bile izgube minimalne bodisi pri coax in optični povezavi. Drugače je lepo imeti uporabnike kot je Trancedeejay.Se vidi da se spozna na hi-fi zadeve in tvoje poste je vedno lepo brati. Najbolj mi je všeč da poveš tako kot stari stojijo. Jaz pa bi samo nekaj dodal. Tukaj vas je kar nekaj ljudi, ki se spoznate na zadeve. Imate možnost kombinirat različne reciverje, dvd playerje, kable, zvočnike med seboj bodisi ker delate v kakšni hifi trgovini hodite na sejme...itd. Uglavnem ste povni znanja in zelo kritični.Večina ljudi pa nima teh možnosti in so laiki na tem področju povrhu vsega niso vsi pripravljeni odšteti več kot 1000-2000 -3000 eurov za sisteme. Po drugi strani imam kolege ki govorijo, da bi radi imeli dober hišni kino ampak so pripravljeni odšteti 150 eurov za njega. Ko pa jim rečeš da za ta denar ne dobiš nič pametnega se vžalijo. Najhuje je pa da potem kupijo zadevo 5.1 iz kakšnega Neckermana pa poganjajo mp3je zvočnike dajo na ves glas da hreščijo da je joj in ti govori no vidiš da se da dobit za 150 eurov super zadevo pa še predvajalnik sem dobil zraven. Tako da potem izpadem jaz lolek.Do sedaj sem bil v big bangu in harvey norman pa prodajalci ne znajo ne vem kako dobro svetovat na tem področju. Vsaj ne na ravni kot razlagate nekateri uporabniki tukaj na slo-tech forumu. Poslušat ti dajo kar imajo na raspolago že povezano in to je to. Ostane ti samo še internet. Gledat kakšne teste pa forumi. No ko bom imel čas bom šel gledat mediamarket v Kopru in upam da imajo dobro zalogo stvari za poslušat. Drugače pa s tistim kar sta napisala Izi in trancedeejay se popolnoma strinjam.

Izi ::

vidiš da se da dobit za 150 eurov super zadevo pa še predvajalnik sem dobil zraven. Tako da potem izpadem jaz lolek

:D
Seveda, ko pa poskušaš odgovoriti z konkretnim odgovorom na nedoločena vprašanja.
Kot vidiš, Aleku7 nihče niti ne poskuša odgovoriti direktno, ker na tako vprašanje vsaj po mojem mnenju človek niti ne pričakuje kakšnega konkretnega odgovora ampak samo nasvete.

Če bi bil zloben bi mu postavil protivprašanje:
Kupujem avto, povej mi, kateri avto se trenutno najbolj splača kupiti? >:D
Vprašanje je popolnoma enakovredno zgoraj navedenemu in se nanj ne da odgovoriti. Če poskušaš, boš samo užalil tistega ki sprašuje. Če mu svetuješ Smarta ti bo zameril, ker mu svetuješ jajca od avta, če pa mu svetuješ Ferarija pa te bo pa nazijal, da on pa že ne bo dajal za avto 100.000 €, če pa se dobi avto že za 3000 €.

Isto je z hišnim kinom, ki je zelooooooo, raztegljiv pojem, še posebno trgovci ga zadnje čase vedno bolj raztegujejo, ko prodajajo "hišni kino", ko pa pogledaš kaj prodajajo pa vidiš, da dobiš en DVD player zraven en beden kompletek računalniških zvočnikov :D
Mislim, haloooo! Kaj ima en cenen DVD player in komplet računalniških zvočnikov skupnega z hišnim kinom?

Najcenejši "hišni kino" torej stane samo 50 €. En star TV že imaš in si kupiš še en DVD player za 50 € in si misliš, da imaš hišni kino >:D
Po isti logiki si za 150 € sestaviš že hišni kino z prostorskim zvokom.
Zakaj pa ne. Če se ti zdi gledanje CRT TV-ja z diagonalo 70 cm, ki po možnosti še utripa z 50 Hz in nekaj hreščečih zvočnikov postavljenih naokoli primerljivim z obiskom kinodvorane, potem blagor se tebi.

Smisel hišnega kina je, da ti nadomesti odhode v kinodvorano. Občutek ko se usedeš v fotelj svojega hišnega kina mora biti primerljiv z občutkom v kinodvorani, z pozitivno razliko, da vse naokoli ni glasnih in smrdečih osebkov >:D

Tu pa se šele začnejo pravi hišni kinoti in cena je od 2000 € naprej.
Pravih hišnih kinov se ne da kupiti v kompletu ampak si moraš vsako komponento kupiti po svojih željah in potrebah in seveda tudi po svojih zmožnostih.
To je tisti vstopni razred z polovično (HD Ready) resolucijo in povprečnim zvokom, ki pa že mora biti digitalen v DD ali DTS in preko SPDIF

Čisto pravi hišni kino z polno HD resolucijo, zadosti velikim ekranom in kvalitetnim zvokom pa te pride okoli 4000 €. Tukaj je že vštet tudi računalnik ali HD predvajalnik, ker v tem razredu pa DVD-ji z svojo nizkoresolucijsko megleno sliko, nimajo kaj več iskati :D
Občutek tukaj pa že brez razmišljanja prekosi tistega v kinodvorani, ki jo potem ne boš nikoli več obiskal, razen morda ko pelješ kakšno sramežljivo punco na prvi zmenek. Na drugem ali tretjem zmenku jo boš vsekakor bolj impresiral z ogledom filma v tvojem domačem kinu, preden ... :D

Trancedeejay ::

Izi, sicer ne vem kaksen sistem imas, vendar ti priporocam, da en teden scekiras musko filme in vse podobno preko optike, potem pa preklopis na coax. Naj bi bilo identicno, pa ni.
Zato ze takoj priporocam coax. Recimo preko coax obcutis bolj povezanost zvocnikov, dejansko surround, preko optike pa slisis vse zvocnike okoli, vendar ni take povezave, kot bi vmes nekaj manjkalo. Vsaj pri meni je tako in pa se na parih sistemih smo probavali.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Izi, doma nikoli ni isto kot v kinu, ze komponente v kinu so cisto druga stvar, pa tudi prostor verjetno nimas tako velik. Da ne omenjam da je kino bolj druzabna stvar. Je pa res da kar se audio dela tice doma - yeah I have better at home, vendar je treba razumet da so tisto PA zvocniki, pa front zvocniki so v kinu za platnom in je ze postavitev druga.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

boris22 ::

Izi s tabo se popolnoma strinjam sej tudi jaz sem mislil isto kot ti.Zato ker je postavil tako vprašanje, da je nemogoče na njega odgovorit sem mu svetoval da naj se raspiše bolj podrobno kaj sploh hoče imet, da mu lahko sploh kdo svetuje kaj naj kupi. Drugače jaz njemu še nisem nič svetoval. Pa tudi imam premalo izkušenj na tem področju da bi mu svetoval. Za razliko od prijateljev, ki so mi povedali njihove zahteve. Dober hišni kino za 150 eurov. Še sam pa si napisal da dobri hišni kini se začnejo od 2000 eurov naprej.V primeru mojih kolegov pa sem hotel povedat da nekdo je če verjameš ali ne zadovoljen že z sistemom za 150 eurov. Če pa si ti navajen na dobre stvari boš težko šel na slabše. Vi pa ste posebej razvajeni kar se tiče teh stari ker ste poslušali res vrhunske komponente. :D Moje področje je računalništvo in ko kupujem računalniški hardver mi res ni škoda dat kakšen euro več.Zdej se izobražujem na področju hi-fi in prav vesel sem da lahko kej zvem iz tega področja na tem forumu.

Izi ::

Trancedeejay, žal te moram razočarati glede tvojega mišljenja o coax ali opical.
Imam diplomo iz elektronike šibki tok in ti kabli sodijo tudi v moje področje.
Coaxial ali Optical je popolnoma vseeno, na krajše razdalje do 5 metrov.
Kot sem že omenil gre za digitalni signal in ničlam in enkam je popolnoma vseeno po čem tečejo :D na koncu je rezultat popolnoma enak.
Pri tebi je možnost, da si imel kakšen pokvarjen kabel ali pa celo zanič izhod ali vhod na napravi.

Preveri še ne Googlu, če meni ne verjameš :D Vtipkaj "Coaxial vs Optical" in preberi nekaj prvih rezultatov. Večinoma se vsi strinjajo, da razlike ne more biti, ker je signal do zadnje podrobnosti popolnoma isti. Še enkrat poudarjam, da gre za digitalni signal, ki ga sestavljajo samo enke in ničle in tudi teoretično ne more biti nič drugačen.
Se pa seveda povsod najdejo ljudje, ki prisegajo da je nekje zvok bolj bogat, Gre samo za človeško psihologijo, ko sam sebe prepričaš. Kot imaš še vedno ljudi, ki prisegajo, da je zvok na starih vinilkah bolj bogat kot na CD ploščah, čeprav je to toretično nemogoče. Kot imaš ljudi, ki "slišijo" razliko pri MP3 kodiranem na 160 kbps ali 320 kbps, čeprav so vrhovi signalov rezani samo tisti, ki so visoko iznad človeškega slišnega območja, pa četudi bi jih teoretično lahko slišal, jih zvočniki ne morejo predvajati. Tako, da imamo dvakratno negiranje, najprej zvočniki ne morejo predvajati razlike in nato niti uho ne more zaznati razlike, četudi bi zvočniki lahko predvajali frekvence tja do 50 kHz. Ampak kot sem rekel se najdejo ljudje, ki prisegajo, da z lahkoto ločijo razliko :D

Če se vrnem k Coax ali Opičnemu kablu, se načeloma priporoča optični, ker pri njem ne more priti do motenj, ki se lahko pojavijo na Coax kablu, če je predolg. Coax kabel nikakor ne sme presegati 5 metrov, ker drugače bodo motnje dejansko slišne in signal bo izgubil na kvaliteti, medtem ko je optični kabel lahko dolg neskončno, ker na svetlobo motnje ne morejo vplivati pa čeprav bi kabel trikrat ovil okoli zemlje.
Sta pa dve malenkosti, ki optičnega kabla ne naredita absolutnega zmagovalca in se coax kabel še vedno uporablja. To pa je dejstvo, da je optični kabel precej občutljiv in ga nikakor ne smeš prepogniti, ker so notri steklene cevke in se bo zlomil. Torej če moraš kabel peljati skozi vogal in ga je treba zviti pod kotom 90° potem optični kabel odpade, ker se bo zlomil in signal bo nato seveda zanič.
Druga pomanjkljivost optičnega kabla pa je njegova cena, je namreč precej dražji od coax kabla.
Če te ti dve pomanjkljivosti ne motita pa jasno uporabiš optični kabel je v vseh drugih pogledih v prednosti pred coax.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Izi ::

Izi, doma nikoli ni isto kot v kinu, ze komponente v kinu so cisto druga stvar, pa tudi prostor verjetno nimas tako velik.

Se strinjam, da doma ni nikoli isto kot v kinu. Doma je boljše kot v kinu :D
Kavč ali fotel je doma bolj udoben kot v kinu in še spredaj imaš dovolj prostora da lahko noge iztegneš in jih daš na mizo ali kakšen taburet.
Zvok doma je ponavadi boljši kot v kinu, seveda pa moraš biti na točno določeni poziciji, tako, da moraš biti sam, če se hočeš postaviti v tisto idealno pozicijo.
Kadarkoli lahko prekineš ali ustaviš predvajanje, ...

Kinu ostane samo še družabnost, če pa hočeš gledati film pa pravi domači kino prekosi vsako kinodvorano. :D

Trancedeejay ::

HI
Lej, meni ni potrebno razlagati kaj je optical in kaj coax, ker sva ocitno istega foha. Govorim ti iz prakse, ker drugace nebi ravno poceni opticen kabel stal zapakiran v omari.
Enkrat probaj pa bos potem govoril, teorije imam cez glavo.
Ma kaksen pokvarjen kabel, pri meni ne bos videl "pokvarjenih" kablov, karkoli naj bi ze to pomenilo.
Glede vpisa Coaxial vs Optical v google pa se enkrat scekiraj kaksna so mnenja, ker kot si sam napisal ne drzi. Vecinoma je tako, da tisti, ki ni probal nabija teorijo. Torej tisti, ki le teoreticno "ugotavlja". Koliko casa si testiral Coaxial vs Optical?
From most of the reviews that I have read compairing the two, it seems the majority of reviewers felt that Coaxial delivered a warmer richer sound than the optical. I'm not quite sure how this is possible, but I have read it on more than one review.
Glede HI-FI-ja imam ze kar nekaj kilometrine tako da...definitivno coax
Ponavadi je tako, da si nekdo utupi nekaj v glavo brez da bi probal in taki sploh nocejo probat in potrdit teorije.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Druga pomanjkljivost optičnega kabla pa je njegova cena, je namreč precej dražji od coax kabla.

To je zelo relativno receno.
Music is the key

Izi ::

Koliko casa si testiral Coaxial vs Optical?

Vsaj 5 let, odkar sem popolnoma opustil analogno.
Nekaj let sem uporabljal Soundstorm, za tiste čase daleč najboljša zvočna, ki jo Creative še danes ni dosegel. Ta je imela tako ali tako samo optični izhod.
Potem sem nekaj let uporabljal Creativovo Audigy 2, preko coax in preko SPDIF ni bilo nobene razlike, je pa sama zvočna bolj uboga in namenjena bolj igram kot za HTPC.
Sedaj pa imam že kakšnega pol leta spet pravo zvočno za domači kino, primerljivo z Soundstormom, ki pa ima spet jasno samo optični izhod in razlike v sami kvaliteti preko SPDIF spet ni nobene.
Vse to sem uporabljal še na starem receiverju, ki je imel dva coax in en optični vhod.
Sedaj pa imam tudi nov receiver in ima samo še optični vhod.
Tako, da sedaj niti ne morem več kaj primerjati, ker imam na obeh koncih samo še optiko.
Verjetno sedaj vse skupaj niti ni več kako važno, ker se kot izgleda coax poslavlja. Vsi receiverji, ki sem jih imel v ožjem izboru za nakup so imeli samo še optiko, brez coax vhodov. Izgleda, da se v novejših zadevah uporablja izključno samo še optika.

Možno, da sem preveč tehničen človek in si sploh ne morem predstavljati kako je lahko zvok bolj ali manj topel in bolj ali manj bogat. To je zame vse navaden bullshit čudaških avdiofilov. :D
Zvok je navadna vibracija, ki pač vibrira z določeno frekvenco, kaj je pri nekem nihanju lahko toplega ali hladnega mi ne bo nikoli jasno :D
Ob "bogatem" zvoku pa imajo verjetno v mislih večji frekvenčni razpon, ki pa je odvisen izključno samo od zvočnika.
Preizkusil sem precej kablov in različnih ojačevalcev ali receiverjev in edine razlike, ki so od modela do modela in od kabla do kabla je samo količina motenj v končnem zvoku.

Zvočnik je tisti, ki zvok dejansko naredi in da zvoku neko osebnost.
Bom malo bogokleten, če je signal popolnoma digitalen od izvora pa vse do končne stopnje potem je popolnoma nepomembno kakšen receiver uporabljaš in preko kakšnih kablov ga vodiš. Tudi tisti najcenejši, ki se ga dobi bo več kot zadovoljivo opravil svoje delo.
Ničla in enka se pripeljeta od izvora preko optike ali coax in preko vseh vezij do dekoderja, ki je že globoko v receiverju popolnoma enaki in precej smešno je sploh pomisliti, da bo ničla preko coax kabla dobila neko toplino, ki jo preko optike ne dobi :D
Verjetno ubogo ničlo ali enko to, da se za kratek čas iz električnega signala spremeni v svetlobo in nato spet nazaj v električni signal tako pretrese, da postane vsa hladna in brezosebna :P In potem dekoder tiste signale, ki vsebujejo hladne ničle in enke drugače dekodira kot tiste ničle in enke, ki so polne topline, ker se jim ni bilo potrebno nič spreminjati.
Razen, če tista toplina ne pride iz vseh dodatnih ničel in enk, ki se kot motnje vrinejo v signal ko potuje po coax kablu, podobno, kot naj bi bil zvok na starih vinilkah bolj bogat, kar je poln motenj, tisti na CD pa reven ker je popolnoma čist.
Verjetno bo to, da avdiofili motnje razumejo kot obogaten in bolj topel zvok, drugače si jaz zadeve ne znam predstavljati.
Kot sem že omenil je pri receiverju pomembno samo kakšna kodiranja signalov prepozna in kakšne priključke ima na razpolago. Za domači kino boš na koncu ugotovil da rabiš samo en optični vhod in en HDMI izhod in nič drugega. Vsaj pri meni je tako.

Sedaj pa zaključujem to kreganje, ker zagretega avdiofila v nekaj prepričati je isto kot fanatičnega vernika prepričati, da bog ne obstaja. >:D

boris22 ::

Izi katero zvočno kartico imaš za htpc? Kaj mogoče veš kateri kabel bi rabil za povezat mojo audigy 2 (tisto z pozlačenimi konektorji) z digitalnim optičnim oz koax vhodom reciverja od hišnega kina. Drugače sem premoren zamenjat zvočno. V mislih sem imel Zvočna kartica Club 3D Theatron DTS 7.1.
Opis zvočne dobiš tukaj http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
ta zvočna kartica ima optični izhod pa zmerno ceno. Zvočne kartice firme emu pa so za moj žep predrage.

Izi ::

Na Creative karticah iz neznanega razloga ni digitalnih izhodov in rabiš dodatno kartico, ki se jo vtakne v zadnji konec katerekoli Creativove zvočne kartice. Ravno zaradi tega so to neprimerne kartice za HTPC. So pa odlične za igralce iger. Tisti dražji modeli imajo zraven dodatne enote, ki gredo na sprednji konec računalnika in tam so digitalni izhodi, kar pa je tudi neuporabno, ker imaš potem spredaj na ohišju vtaknjene kable.

Theatron sem pa ravno hotel omeniti. Je odlična kartica za HTPC. Poceni in poleg starega Soundstorma menda edina zvočna kartiva, ki zmore real time kodiranje v DD ali DTS.
Sicer to za HTPC ni ravno pomembno, ker je večina filmov (DVD in vsi HD filmi) že tako ali tako v DD ali DTS in ti uporabljaš potem samo "SPDIF passthru", v tem primeru povsem zadostuje tudi Theatron DD varianta kartice.
Moram pa omeniti, da na driverjih še delajo in še niso popolni. Kolikor mi je znano WMA skozi SPDIF ne deluje. Če ti receiver sploh zna dekodirati WMA signal. Novejši znajo tudi to.

Če torej nameravaš uporabljati zvočno samo za SPDIF passthru je dovolj dobra čisti vsaka, ki ima digitalni izhod, ker signal teče nespremenjen skozi kartico na receiver. So pa kot vedno zelo pomembni dobri driverji.

Pri HTPC se moraš vedno odločiti ali boš zvok obdeloval na zvočni kartici in bo receiver samo predvajal kar je naredila zvočna, ali pa boš skozi zvočno pošiljal originalni signal in bo dekodiranje in vse ostalo naredil receiver. Druga varianta prinese neprimerno boljše rezultate, če je receiver seveda dovolj zmogljiv in zna dekodirati vsaj DD in DTS. Theatron kartica pa je dobra za obe variante.

boris22 ::

Izi se mi je zdelo da bo potrebno menjat zvočno. Bom vzel kar Club 3D Theatron DTS 7.1 za HTPC audigyja 2 pa bom dal na pc namenjen igram in gor priklopu zvočnike logitech z 5500. Zadnji odstavek pa nisem dobro razumel kaj si mislil oz kako se to naredi. Mi lahko opišeš bolj po domače če se da. Jaz bom priklopu video signal iz grafične kartice na vhod hdmi, dvi ali vga od tvja ( 42 lcd full hd) za zvok pa preko optike iz zvočne na reciver.Uglavnem bom poganjal dvixe, xvide, mov, wmv... formate ki jih dvd predvajalnik ne predvaja. Kasneje ko se bojo cene spustile bom še kupil kvaliteten hd predvajalnik in to bo to. Kar se tiče komponent za hišni kino pa berem tu po forumu in se nikakor ne morem odločit kaj bi rad. Upam da mi bo lahko tukaj trancedeejay pomagal. Vsekakor ko bom imel več časa bom šel po trgovinah in videl kaj ponujajo pa obvezno treba šlišati zadevo u živo preden se odločim za nakup.

rs1975 ::

tudi jaz kupujem domači kino in vas prosim za pomoč, ker sem na področju ozvočenje laik.
kupil sem si projektor za gledanje filmov in sedaj potrebujem še ozvočenje tam do 1000 eurov. kaj mi vi predlagate:
1. receiver + 2 floorstanding zvočnika malo boljše kvalitete
2. receiver + sistem 5.1

za receiver sem imel v mislih kakšnega onkyo, marantza ali pa denona tam do 400 eurov. preostalih 600-650 eurov pa sem pripravljen odšteti za ozvočenje. glede na to, da je soba velika okoli 18 m2 in pa da sem v stanovanju, me zanima kaj je boljši nakup?

še nekaj: vaše mnenje o zvočnikih DALI, in sicer o modelu concept 1 (za sistem 5.1) ali pa concept 2 (stereo).

ride100 ::

Bom kar tukaj vprašal...

rad bi kupil avdio sistem za priklopit na pc. Zanima me kaj priporocate od home theather kompletov, 5.1 skupaj z dvd player-jem? Seveda mora imeti 5.1 vhod .

Druga varianta je da vzamem en navaden DVD player in kupim namenske racunalniske zvocnike (genius, logitech...)

Hvala za vse predloge.
bye from kotsilandija:)

rs1975 ::

imam par vprašanj:
1. trenutno je v BB akcija zvočnikov DALI: concept 6 (floostanding)+concept center+concept 1 (sorround) za 489 EUR. je to ugodna cena?

2. ali kdo ve kje bi se še dalo dobiti zvočnike Monitor Audio v SLO, razen v JAE? ali pa mogoče v AUT ali ITA?

rs1975 ::

3. kakšna je razlika med modeloma B4 in BR5? vem, da je B4 starejši model, zanima me razlika v kvaliteti.

mgermo ::

1. trenutno je v BB akcija zvočnikov DALI: concept 6 (floostanding)+concept center+concept 1 (sorround) za 489 EUR. je to ugodna cena?

Se pridružujem vprašanju.

delfinus ::

Ce gre za cel komplet brez dvoma. Ker je cena samo za Concept 6 v EU okrog 600EUR (glej idealo). Se mi zdi skoraj nemogoce..., da po tej ceni prodajajo cel komplet. Mogoce, ce je bilo kaj razstavnega in da jim je v glavo kaj padlo, da so v Big Bangu tako zelo znizali (pohvalno ce je res). Ce je tako kot pravis takoj po njih. Lp, D.

rs1975 ::

jaz sem ta komplet kupil ene 3 mesece nazaj, skupaj z receiverjem harman kardon (ne vem točno kateri model). jaz osebno sem z njim zelo zadovoljen!

PlayTheGame ::

Da ne bom nove teme odpiral... Kupujem hišni kino. Ne bi rad kupil kakega šrota za 150€, ne bi pa rad tudi zapravil več kot 600 €. Kupoval bi po komponentah, naredil sem že ožji izbor in tu me zanimajo mnenja:
1. DVD player bi bil:
- Yamaha DV S-661 klik ali
- Pioneer DV-400V-S klik

2. Receiver in zvočniki:
- Komplet Onkyo HT-S590 klik ali
- Yamaha RX-V 361 ali RX-V 461 klik, klik + zvočniki JBL SCS 200.5 klik

Kaj mi torej priporočate oz. na kaj moram biti pozoren pri nakupu in zakaj je recimo ena stvar boljša ali slabša od druge? Vidim, da vas je tukaj kar nekaj poznavalcev (prodajalci so bolj bogi pri svetovanju) in mislim, da nasvet ne bo pretežak. :D
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

musomanov ::

Živjo!

Imam eno uprašanje.Nameravam kupiti hišni kino za okoli 1000evrov naj mi kdo svetuj katerega naj kupim in kaj se mi bolj splača?Hočm pa da mi del supr pri gledanju filmov in poslušanju glazbe.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako priključiti računalnik na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
173805 (1157) francimedo
»

Zvok iz PC v Hišni kino

Oddelek: Strojna oprema
9907 (684) Mavrik
»

kako priključiti zvok tv na starejši hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
174018 (3834) gorann
»

WD Live in domači kino

Oddelek: Zvok in slika
346579 (5816) lowac
»

Priklop TV-ja z zvočniki hišnega kina 5.1

Oddelek: Zvok in slika
114189 (4047) borut_p

Več podobnih tem