» »

Alternativa Ebay-u

Alternativa Ebay-u

McBoby ::

Rad bi se preizkusil še kot prodajalec na Ebay-u in ne samo kot kupec. Ko sem gledal malo za provizijami, me je skoraj ruknilo po tleh. Za vsako potezo, ki jo skoraj narediš, hočejo provizijo. Najprej kako bogato je narejena stran, potem provizija, če postaviš stvar na prodaj, pa provizija, ko stvar prodaš, provizija še pri Pay Pal-u za sklenjen posel, če hočeš pa denar dvignit, pa še posebna provizija. Nekje sem včeraj bral, ko sem se zanimal za te provizije, da za stvari z nizko ceno $1-$2 lahko zmečeš tudi do 75% vrednosti: http://pages.ebay.com/help/sell/fees.ht...
Tako sem se začel zanimati za alternativno avkcijsko stran iOffer: http://www.ioffer.com/ . So še druge strani, vendar niti približno nimajo toliko stvari naprodaj, kot ta. Recimo da kupujem 5V polnilec. Na Ebay-u najde 13064 zadetkov, na iOffer pa 39265 zadetkov. Se pravi, več kot 3x več. Se mi je že pred časom zdelo, da je na Ebay-u vedno manj izdelkov naprodaj.
A ima kdo že kake konkretne izkušnje z iOffer kot kupec? Kaj pa kot prodajalec? Kaj pa kakšne druge alternativne strani še kdo uporablja? Recimo Alibaba.com za nakup direktno od proizvajalca?

KoMar- ::

Prvič slišim za to stran. Naj še kdo pove, če jo pozna, pa boš takoj videl, kako je s tem.

bluefish ::

Z vidika kupcev se preko Googla najde kar nekaj slabih izkušenj. Le te se ne navezujejo toliko direktno na stran ampak prodajalce (kopico teh pravzaprav), ki pošiljajo fake robo. Osebje strani pa se na pritožbe menda prav tako odziva počasi.

bosslipxx ::

Sam sem na ioffer.com kupil letos 3 stvari (oblačila), pa je vse prišlo brez problema. Sem pa tudi sam odkril slabe izkušnje nekaterih, katere so izpričane na raznih tujih straneh.

Kolikor sem bral stran omogoča prenos feedbacka iz ebaya na ioffer.com, ob tem pa da negativne feedbacke na konec seznama, tako da če ne greš pogledat na konec, jih ne vidiš.

Edit: to sem napisal v eni drugi temi:
"Za kitajsko stran ioffer:
Sinu sem kupil adidas trenerko za 25 EUR (piše Made in Germany, hehe), prišla je v dveh tednih, na carini nobenih problemov (še DDV nisem rabil poravnati), trenerka zgleda čisto vredu, ko mu bo pa čez eno leto premajhna, pa spet kupim drugo pri njih."
slo-fishing.si

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Jest sem naletu nanjo ponavad ko sem iskal kako stvar, zadnjič nek inverter za lcd od nekega stroja, pa mi je pokazalo tole jajco med rezultati, seveda sem pogledal in prvič je bil inverter 50 evrov, pol pa se je ob vsakem obisku cena poviševala (verjetno kakak skripta) nazadnje je bil 59 evrov, ampak ga nisem mogel kupit ker je oglas potekel + ni se mi dalo zajebavat z njihovo registracijo, ker pol te samo spamajo.

adrianono7 ::

kaj na ioffer so sami ponaredki al je kaj orginala tudi?

Ma ta ioffer men deluje kot natega.

ja se zato sprašujem, ker meni tudi deluje bol kot ne, ker so eni izdelki res poceni. samo me matra malo firbec, če je recimo mikica ista kot pr nas. ene sem zasledil, da se jim pač vidi da so ponaredki, ker ni takih niti na adidasovi uradni strani so pa eni ko so zlo podobni in ja :)

Če se jim že prek spleta vidi da so lažnjaki, pol itak nima smisla kupovat.

ja se pravim, samo ene stvari so pa na sliki iste in me pač zanima če je že kdo kupo kdaj kaj od tam.

Venomus ::

Če imajo Rolexa Submarinerja za 50 €, potem že niso kaj prida. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Kaj kupiti
5520993314 (305) Machete
»

Nakup oblačil

Oddelek: Loža
169942 (8694) rajc123

[Ebay] Terjatva zaradi neplačila (strani: 1 2 3 )

10118546 (15198) Tilen
»

Spletne trgovine z oblačili

296992 (5443) oracle89
»

Za razpečevanje programske opreme 200 tisočakov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Tožbe
16913127 (10187) pecorin

Več podobnih tem