» »

3D ready BlueRay predvajalniki?

3D ready BlueRay predvajalniki?

urosp ::

Pozdravljeni,

prosim, če bi mi lahko kdo razložil, kako deluje 3D tehnika, ki jo podpirajo nekateri Blue Ray predvajalniki. V osnovi me zanimajo sledeče stvari:

- Katera očala se potrebujejo, navadna kartonska z modro-rdečo folijo ali neka posebna, prozorna očala, ki izmenično zapirata levo in desno lečo?
- Če očala izmenično zapirajo leče, kako dosežemo usklajenost med očali in BluRay predvajalnikom? So očala povezana z blurayem?
- Ko se na spletu išče film, ki je posnet v 3D, kakšno oznako nosi, da vemo, da bo to 3D film? So to lahko BR ali DVD Rip-i ali ripani odpadejo?
- Ali vsi HD televizorji podpirajo 3D prikazovanje ali mora biti tudi televizor prilagojen temu?

Sem pač laik v tem in me zanimajo vaše izkušnje in znanje okoli tega. Hvala!

PS: Lastim si ta BR: Philips 7500
  • spremenil: urosp ()

mgermo ::

Bom kar na zadnje odgovoril. TV seveda mora biti 3d.

lmfao ::

očala so sinhronozirana s TV-jem preko IR povezave, baterija v očalih dela nekaj čez 100 ur, filmi se dobijo na blu-ray ploščah, za inernet ne vem.


ZELO ti priporočam obisk sony centra v city parku ali pa big banga, boš videl, kako hudo to zgleda.

Okapi ::

Televizor mora biti 3D, očala so taka, da izmenično zapirajo levo in desno stekelce (LCD), za sinhronizacijo skrbi televizor. Filme 3D imaš pa v različnih oblikah, ni kakšne enotne oznake. S tem, da DVD-rip sigurno ni pravi, ker so 3D-filmi samo na blu-rayih. Na DVD-ji so kvečjemu tisti, za katere potrebuješ modro-zelena očala, ampak se je brezveze z njimi trudit, ker je slika slaba.

O.

urosp ::

Sem bil v bigbangu in si ogledal kako zgleda 3D in morem rečt, da je bil prvi vtis res fantastičen, po daljšem gledanju pa se mi zdi, da očem ni najbolj pasalo. Ampak to je lahko tudi zaradi tega, ker so tista očala tam fiksno pritrjena in si jih ne moreš lepo prilagoditi na obraz...

Drugače pa so se mi razblinili upi, da bom samo s 3D BR predvajalnikom in očali dobil 3D sliko, ker kot mi je zdaj jasno, mora biti tudi televizor takšen, da podpira 3D. To pa bo moralo zaenkrat še malo počakati na seznamu želja.... :)

Hvala vsem!

Blazz ::

če bi imel film rdeče/moder (stara 3d tehnika) potem lahko ta film z papirnatimi rdeče/modrimi očali gledaš na kateremkoli TVju. Taki filmi se valajo po netu, so negledljivi brez očal, sama kakovost je katastrofalna in nimajo veze z bluray 3D playerji.

St235 ::

drugač pa je sama sinhronizacija itd. odvisna od televizije in ne BR predvajalnika. BR predvajalnik samo priskrbi sliko. Za pravile prikaz in sinhronizacijo z očali skrbi televizija.

urosp ::

Lakotnik29, bi rekel ja. Ker med BR-jem in TV-jem obstaja vsaj nek minimalni zamik signala in bi BR težko usklajeval, ker je ta zamik odvisen od številnih faktorjev, na katerega imamo ali pa nimamo vpliva...
Potemtakem se sprašujem ali se splača TV in očala kupovati v kompletu oz. vsaj iste firme, da si zagotovimo karseda učinkovito sinhronizacijo?

lmfao ::

Glede sinhronizacije se ne sekirat, za to skrbi izključno televizor sam, pa ni važno ali dobi sliko ir BR predvajalnika ali pa jo "ustvari" sam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3D Filmi? Ne pa ne! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11119279 (12295) kitl76
»

Kateri 3D LED TV s pasivnimi očali? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5920507 (15140) fpbs
»

3d ready

Oddelek: Zvok in slika
111425 (1119) sofka
»

3D HD TV Sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
769257 (7172) Spajky
»

Z Nvidio bodo lahko vse igre 3D

Oddelek: Novice / Igre
357868 (3181) xsannyx

Več podobnih tem