» »

3D HD TV Sprejemniki

3D HD TV Sprejemniki

1
2
»

Mr.B ::

1. Ker je potrebno dati nekaj novega ven, da ljudje kupujejo. Pač če bi imel TV, ki bi bil tehnološko napreden, kaj misliš kdo bi plačal vse te inženirje, ter dividende...
2. Ker se BluRay, kljub temu da ni že dolgo konkurence s strani HDDVD-ja, ne prodaja. Vsak čip in vsak Medij, pa recimo Sony pobere svoj cent od licence.
3. In ker seveda gledamo zadeve pri 60HZ-jih, oziroma EU po 50 HZ-jih, potrebuješ za tekočo 3D sliko 2x 60 Hz-jev. 30Hz-jev oziroma 2x24/25 Hz-jev je že v preteklosti bilo premalo.
4. In ker sedaj zraven BluRay napisa dobiš še 3D, seveda bo masa kupovala glej moj ima pa še 3D, pa čeprav ne bo imel za 4xOčala,. Kupil bo pa BluRay player ali pa playstation.
Torej ponuditi nekaj, za kar bo nekdo kupil še en TV, še dodatne sedaj 3D Bluray medije, itd....pač pospešil potrošnjo...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Senitel ::

Okapi je izjavil:

Mimogrede, že vrsto let obstajajo 3D DVD-ji, kjer se prepletena slika izkorišča za 3D (pol vrstic za levi uč, pol vrstic za desni uč), s shutter očali, gleda pa se to na klasičnih katodnih televizorjih. Kakšna je kakovost tega, ne vem, lahko je tudi "ne hvala", ampak imaš dovolj entuziastov, da tehnologija živi in da izhajajo takšni 3D DVD-ji.

Kvaliteta je slabša kot pri 3D DLP-jih, ki predvajajo šahovnico. Poskusi pa to priklopit na LCD/plazmo in stvar sploh ne bo delovala.

Okapi je izjavil:

V glavnem, mene zanima tehnična izvedljivost, mi je pa čisto jasno, da bi se moral sprijazniti z nekaterimi kompromisi, kar se kakovosti tiče.

Problem je, ker LCD/plazme delajo "neko procesiranje". Če ti ujameš vsync signal na kablu iz DVD predvajalnika na TV in takrat preklopiš iz levega na desno oko ti noben bog ne garantira, da se je takrat tudi zamenjala slika na panelu. Pri CRT-jih gre to direkt.

In še vedno nisi odgovoril kaj je razlika med 60Hz na CRT-ju in 60Hz na LCD/plazmi, pa kljub temu še vedno bluziš kako je 2x 24 sličic dovolj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()

Lonsarg ::

Ma on je mislil, da je 2*24 sličič dovolj, da pride 3D signal preko 60Hz notri v TV, TV pa je potem itak zmožen te ki imajo 100Hz, ali pa celo 200Hz prikazat večkrat. To je možno tehnično, torej da 60Hz signal prenaša 3D sliko ki jo potem TV prikaže v 3D z vsakim očesom 60Hz. AMPAK spet se pozabla, dekodiranje signala v TVjih je dosti hardwersko, ni to del firmwara, vsaj ne vse, tak da taka zadeva pomeni spajkanje po notranjosti TVja da bo delalo.

Torej še enkrat, niso uporabni zdajšni TVji.

Okapi ::

ni to del firmwara, vsaj ne vse, tak da taka zadeva pomeni spajkanje po notranjosti TVja da bo delalo.
Ja, to res ne vem, koliko se da na procesiranje vplivati samo s firmwarom, ampak tudi če se ne da - od kdaj pa je modchipanje problem?

O.

Mr.B ::

PRimer Čipa : http://www.siliconimage.com/products/fa...
Ej če znaš modati na mikronskem nivoju, kar začni...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Osprey ::

Kako zdaj, je že kaj novega na tem področju? Ve kdo za kak TV, ki se ga da dobiti pri nas ali v EU, ki že ima možnost prikaza 3D?
Sam sem malo raziskoval in ugotovil, da se dobijo Panasonicove 3D plazme, ampak plazme ne bi želel kupiti. Sony Bravia s podporo 3D so izšli, ampak očitno se jih še nikjer ne da dobiti. LG-jev 3D tv še tudi ni dobavljiv, čeprav ga oglašujejo na strani. Ampak glede na vso razpravo tu, niti ni toliko pomembno ali TV ima oznako 3d ali ne, saj bi naj v prihodnosti vsi tvji, ki znajo tudi na vhodu sprejemati in prikazovati vsaj 100 ali 120Hz bili sposobni prikaza 3D. Torej je kak konkretni dobavljiv model, ki to zmore, in je velik vsaj 52''?

Okapi ::

Philipsi se menda že dobijo, ali pa se bodo vsak hip.

ni toliko pomembno ali TV ima oznako 3d ali ne, saj bi naj v prihodnosti vsi tvji, ki znajo tudi na vhodu sprejemati in prikazovati vsaj 100 ali 120Hz bili sposobni prikaza 3D.
AFAIK ne. Mora imeti oznako 3D, ker drugače ne zna pravilno prikazovati 3D slike in nanj ne moreš priključiti oddajnika za sinhronizacijo očal.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Lonsarg ::

pozabi na 3D, raje daš zdaj 1000EUR, pa takrat ko bo 3D nov TV za 1000EUR, kot pa če boš zdej neki hotu, k te bo 5000EUR in več prišlo. Noben TV nima več kot 60Hz vhoda žal, tisti 3D, ki so majo nekaj tretjega.

DarwiN ::

@Grudge:
Samsung UE55C8000
Samsung UE55C7000

Plačal boš torej kot se spodobi..Dobrih 1000EUR za 3D, ampak TV kot vidiš premore vse kaj obstaja, tudi 200Hz seveda, pa tudi kritike ima zelo pozitivne, čeprav bi "človek" vseeno raje plazmo Panasonica vzel, a če ti ni všeč...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Osprey ::

Zakaj plazme? Plazme so po moje počasi v zatonu, celo EU namerava prepovedati njihovo prodajo zaradi energetske potratnosti.

DarwiN ::

Ampak to je samo prisililo plazemsko tehnologijo v bolj zeleno prihodnost in tako nove plazme niso več požrešne. Panasonic pa itak vemo, kaj pomeni v TV svetu - Best of the best.

Sicer pa, ker iščeš 52+, plazma itak najbrž odpade, omenjen Samsung je gotovo špica, vprašanje edino če si pripravljen odšteti 3kEUR in postati prvi 3D slotekovec :P
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Lonsarg ::

Če boš bral review od teh dveh samsungov, boš videl da se občasno pojavi ghosting, ker LCD ni zmožen tako hitro refreshati slike kot bi moral. Ampak to načeloma ni problem 3D-ja, ampak dejstva, da je ta LCD ratan 200Hz, v bistvu pa določenih pixlov ne more v 1/200 sekunde zamenat, tako potem včasih na eno oko vidiš del slike, ki je namenjena za drugo oko. Tega problema najbrž ne bi blo, če bi ta panel povezali na čip, ki refresha z 120Hz, oziroma bi vsaj bilo dosti manj vidno. Torej da so dobili večjo številko, da se kao bolje prodaja so z tem naredili si kvečjemu škodo...

Konverzija 2D videa deluje bizarno slabo, tako da res ne bo dosti kontenta za gledat sploh in se bo na koncu kot samo 2D TV uporablal, v čemer je sicer zelo dober, ampak vseeno malce predrago se ti ne zdi? :)

Tak da prepričat za kak model da nima ghostinga, drugače pa raje plazmo, kjer tega ni, teh dveh modelov pa glede na reviewe ne bi.

Osprey ::

Torej bi bil Panasonic P50VT20 boljša (in tudi cenejša) izbira?

Lonsarg ::

Bolša izbira če mene prašaš ja, čeprav ji ne moreš sploh reči cenejša, ker tista od Samsunga sta pa večja. Pri teh velikostih pač prehod iz 50 na 55" pomani 50% podražitev. Najbrž obstaja tudi kaka 50" 3D LCD, ki stane isto kot tale plazma, ampak kolikor sem prebral bi jaz vseenoT20 Panasonic izbral, če bi se že šel 3D.

rezator ::

A se splača že zdaj kupit 3d tv? kakšna je spoh kvaliteta slike? ista kot 2d samo da je 3d?
Some people feel the rain. Others just get wet.

zcetrt ::

3D TV je boljši 2D TV, v primeru plazem pa skorajda le druga programska oprema. Če imaš kaj za gledat na 3D TV-ju, potem se splača. Sicer pa dvomim...
4.

Okapi ::

Zaslon je enak. 3D imajo samo nekaj dodatne elektronike, ki na kakovost slike čisto nič ne vpliva.

Glede na to, da se televizorjev ne menja ravno vsako leto, bi rekel, da če že kupuješ nov televizor v višjem cenovnem razredu, se vsekakor splača vzeti 3D. Ti utegne biti drugače čez dve leti žal, ko bodo olimpijske igre prenašali v 3D.

O.

rezator ::

Ja če bi kupil bi kupil samsungov c750 46 inchev. Vendar za ta denar dobim panasonic g20 iste veličine. Teška je izbira. Ja 3D materiala nimam veliko da bi gledal. Samo a ne tv sam spreminja 2d v 3d signal?

Samo a to deluje na isti princip kot 3D kino? Ker do zdaj sem gledal 2 filma v 3D varijanti in moram rečt, da me je cel filem obakrat nekaj motilo, pa nevem točno kaj, ali tista očala na nosu ali "nenaravi" 3d, nekaj me je skratka motilo. Ali lahko isto pričakujem pri 3D tvju?
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rezator ()

Okapi ::

Ali lahko isto pričakujem pri 3D tvju?
Ja.

O.

rezator ::

KAj pa kvaliteta 2d slike pri samsongu?
Some people feel the rain. Others just get wet.

zcetrt ::

Samsungova najcenejša serija 3D televizij je, vsaj za 3D, res le pogojno sprejemljiva. Ogromno ghostinga zaradi prepočasnega LCD-ja.

2D pretvorba v 3D jemlje dodatno informacijo iz zraka. Res je, da je bilo kar nekaj filmov v kinih 3D, čeprav so jih snemali v 2D, a so bili kot prvo bolj kot ne ubogi v 3D učinkih, kot drugo pa so si vseeno vzeli več časa za pretvorbo kot TV, ki mora to delati v realnem času.

TV pretvorba je torej prej igrača in zanimivost za navdušence, ki lahko potem užgejo debato o tem, kako je to včasih presenetljivo dobro in kako včasih popolnoma zanič ter kako zanimivo je analizirati algoritem, ki to počne. In nič več ;) Gledati se tega praviloma ne da, ker je preveč površnosti in nelogičnosti.
4.

Okapi ::

Gledati se tega praviloma ne da, ker je preveč površnosti in nelogičnosti.
Ja, uporabno je samo kot zanimivost - kaj vse zmorejo dandanes videoprocesorji. Pa da testiraš očala, če nimaš nič drugega pri roki;-)

O.

rezator ::

Potem odsvetujete c750 za 3D? 2000E + pa ne mislim dajat za tv, tako, da mi je boljše za zdaj še tv ki ni 3D, če prav razumem?

In ja, HVALA!:)
Some people feel the rain. Others just get wet.

Mr.B ::

cca 1x na leto se menja tehnologija. Torej pred slabim leto smo začeli govoriti 3D, odštejemo še 6 mesecev, smo začeli govoriti še o mega kontrastu 200Hz + osveževanju, LED... Torej danes poglej TV-je ki jih pordajajo po 600EUR, in poglej po kvaliteti, kaj si dobil pred enim letom in kaj pred dvema letoma.....
Čez dve leti bo razmerje 16:9 obsolit, ampak se bo implementiral filmski format, hitrejše matrike zaradi 3D, boljši kot gledanja v 3D, 2k format kot standard....

Predlagam ti, da razliko prišparaš za čez dve leti, vmes pa greš raje v kino pogledati, teh nekaj 3D filmov.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Spajky ::

Jest bom pa 3D TV kupil, ko bo na voljo 3D+ tehnologija = s podporo podnapisom v Brail-ovi pisavi :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Mr.B ::

Spajky, ti kar mej fensi očala, pa kolegom kaži tistih nekaj kupljneih 3D filmov, če te to štangira, kar.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Spajky ::

Moja očala imajo avtomatsko zatemnjevanje (na soncu) in embedded dioptrijo, TV pa je Hi-Color True Flat LECRT (lajt emiting katoud rej tjub) z avtomatskim preklopom na 16:9 in PowerBass audio tehnologijo ter odložno ploščadjo na vrhu za spominke ter TDCC (true dust collection capable) feature ... :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3D Filmi? Ne pa ne! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11119374 (12390) kitl76
»

3D igre

Oddelek: Igre
182009 (1673) opeter
»

TVji in Herzi

Oddelek: Zvok in slika
71332 (1169) janezJ
»

3D TV - v čem je štos?

Oddelek: Zvok in slika
152783 (2297) St235
»

3D v Tušu

Oddelek: Loža
111353 (902) Okapi

Več podobnih tem