» »

Intel ali AMD?

Intel ali AMD?

1
2
»

ive ::

komunistich, ti povej kok dnarja mislis dat za komponente pa ti bojo svetoval kaj kup. Ampak sej priblizn je pa ze jasn, ce miljon $$$ pol hudga intla, za normalen $$$ amd. Pa tut to ti naj bo jasn, da ti bo oboje laufal brez blema ce nous nc naviju pa podobnih stvari zganju.


lp, Ive

City ::

komunistich tuki je "100" folka 50 jih tumba Intel 50 AMD. Poglej kakšne so tvoje finančne sposobnosti in kar se boš odločil bo OK ali Intel ali AMD pri istih specifikacijah boš imel zanemarljivo odstopanje, razen za določene osebke seveda, ki so jim nanosekunde pripomogle k boljšemu življenju saj jim je ta razlika očitna in se ne strinjajo s tem postom.

Ti samo glej s katero plato se določen procesor najbolj klapa.

borchi ::

komu verjet? sj so ti napisali lepo. najprej si razjasn zakaj rabiš računalnik, pogledaš kolk je v pujsu in začneš matematiko. situacija je zelo preprosta za odločit se med amd in intelom. odstran vse tise poste, ki pravijo intel rulz in amd rulz, pa preber tiste, ki ti pravijo v katerem segmentu je boljši amd in v katerem intel. pa js se ne bi odločal zgolj za procesor ampak med kombinacijo "amd procesor+plata" in "intel procesor+plata". js sem bil pred parimi dnevi v podobnem položau kot ti, odločit se kir procesor. ko pa sem začel mal gledat osnovne plošče sem ugotovil, da se ti ne splača kupit trenutno ničesar in zdej šparam za lcd monitor.

amd: kt400 - ne, počakat na kt400a, nforce2 - uporabljam večinoma linux tako da nforce2 (še) ne pride v poštev.

intel: 845PE - pogojno, nima agp8x (čeprav dvomim, da bomo to v realnosti kdaj nucal), slab ide krmilniki, počakat na granite bay! via, sis - podpore (preko bios update-a) za hyper-threading (še??? sploh kdaj??) ni.
l'jga

batiushka ::

Ok, sej sm povedal zakaj rabim pa koliko denarja mislim dat ... Maya pa 100k SIT (rajši manj). Torej če maja podpira tisti SSE2 pol intela, če ga ne pa AMD. Something like that, isn't so?
---------------------- krasnaya gvardia ----------------------

Boky ::

komunistich the_man ti je ze prej dal tale link, kjer imas tudi test v Mayi.
Ugotovitev:
"Maya has no special optimization for any processors, so the results obtained in it show that the performance of new Athlon XP 2200+ is about the same as that of Pentium 4 2.4B GHz."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

Jure2k ::

Maya has no special optimization for any processors, so the results obtained in it show that the performance of new Athlon XP 2200+ is about the same as that of Pentium 4 2.4B GHz.


Citat je iz zgoraj navedenega članka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jure2k ()

morphling1 ::

Ma saj je zadeva čisto enostavna
512mb rama 48k
Epox 8k5a 26k
Athlon XP 2000+ 28k
Evo ~100k pa imaš raketo za svoje delo, plata je ena najboljših za Amd proc lahko enostavno naviješ na 2200+ zračno , ko pa padejo cene pa lahko notri butneš 2400 ali več + ;)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zheegec ::

Malo še počakaj, da se naši trgovci spomnijo znizati cene, ker je AMD vse procesorje od 2200 in manj pocenil za 20 ali več% (recimo XP2000+ bo 90$).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

morphling1 ::

Pri cenah procesorjev iz začetka lestvice ne pričakuj revolucije. Tako in tako so pa Athloni od 1600 do 2200+ zelo podobni kar se tiče navijanja če le malo gledaš stepping. Zato sam vedno vzamem najpočasnejšega s dobrim steppingom.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zheegec ::

question: Ker nikjer ne piše, me zanima, če so v SLoveniji ze Throughbred jedra na XP2000+ in 1800+?! Sicer sem pa ravno gledal nove cene (z DDV):
-Athlon XP 2700+ 123.800 SIT
-Athlon XP 2400+ 62.300 SIT
-Athlon XP 2200+ 48.500 SIT
-Athlon XP 2100+ 31.600 SIT
-Athlon XP 2000+ 28.600 SIT
-Athlon XP 1900+ 26.800 SIT
-Athlon XP 1800+ 24.200 SIT
-Athlon XP 1700+ 20.900 SIT
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

tha_man ::

Glede na te cene priporočam XP2100.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

AngelOfDeath ::

komunistich
reči prodajalcu naj ti sestavi 2 računalnika 1nga na intelu in enga na amd in se pol odloči :D

MCSE ::

Dobra tema, malce preveč osnovana na pripadništvu svoji znamki kot na temu kaj, kako, zakaj, s kerim procesorjem...

Intel: Izdeljujejo procesorje, ki so mišljeni za splošno rabo, in morajo biti sposobni obdelovati operacije vseh vrst z približno enako sposobnostjo. Te procesorji morajo biti frekvenčno zelo sposobni, imeti morajo čim večje število tranzistorjev in vgrajujenih čim več funkcij, ukazov in novih tehnologij, ki so za razvijalce programske opreme nakovalo na katerem se program kuje.
Res je da to ni najbolj racionalna zadeva, zato so njihovi procesorji tudi dražji že v osnovi, je pa res, da se v končni fazi pokaže, da Intelovi procesorji pri svoji tovarniški hitrosti mnogo več stvari opravijo bolje kot konkurenca.

AMD: Racionalno se lotijo problema. V kakšne namene bodo naše stranke sploh uporabljale naše procesorje, katere tehnologije so za to pomembne, katerih (skoraj) ne potrebujemo, pomembne vgradimo, nepomembne ne in za te bomo pač kompenzirali z navadnimi matematičnimi operacijami... Izdelajo zelo dober procesor, ki je pri "ta glavnih testih" boljši od konkurence, overall, tistega kar pa naši home&office userji ponavadi ne uporabljajo pa pač itak noben ne bo testiral...

Iz tega povzetka lahko rečemo, da je za domačo uporabo AMD glede na Price/Preformance boljši, je pa res, da v profesionalni rabi CISC procesorjev kraljuje Intel. AMD si že dolga leta poizkuša prodreti n serverski trg, kar pa je zahtevna zadeva, saj moraš za ta trg res narediti dober vsestransko sposoben procesor ne pa takega ki je optimiziran za ene stvari, druge pa rešuje na podlagi svoje matematične sredice.

Res pa je, da je vse odvisno od software-a katerega ženete na PC-u, PRIMER kako pa software vpliva na preformanco pa si lahko dodobra ogledate na temle šahovskem duelu, kjer tekmujeta AMD-jev in Intel-ov procesor na kombiniranju dveh različnih šahovskih software-ov (Shredder in Fritz).

Za izčrpen članke se zahvaljujem svojemu splošnemu poznavanju PC arhitekture, serverjev in predvsem svoji inteligenci :)

batiushka ::

Mislim da vem kaj bom naredil :D AMD, predvsem zaradi cene, prihranjeni denar pa bom raje porabil za grafiko ali RAM.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri CPU mate in utemeljite zakaj? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23923281 (15061) 54j0
»

Kateri procesor ? AMD al INTEL ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716032 (5149) frenk
»

AMD vs Intel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1076384 (4997) Zheegec
»

Koga ima AMD za norca? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15611252 (7593) TheJack

Intel Vs. AMD (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
615254 (4307) whatson

Več podobnih tem