» »

AMD vs Intel

AMD vs Intel

1
2
3

noraguta ::

sutrace smesen si

San ::

Od nekoga, k nore guta je pa to res lep kompliment. Pa še brez argumentov.

noraguta ::

katero programje je tako optimizirano za intel? v katerem mojem mikru?v katerem letu? In kaksna je razlika v stabilnosti???

navrzi nekaj konkretnega.

tha_man ::

SunTrace, stabilnost nima nobene zveze z arhitekturo CPUja (razen če bi bla kaka napaka v procesorju, te pa ni... no, če odmislimo prve Pentiume:\ ). Drgač pa je res, da je P4 je v določenih (SSE2) aplikacijah hitrejši, Athlon pa spet v drugih, in teh drugih je zaenkrat več kot prvih. P4 pač zahteva SSE2 optimizacijo da pokaže zobe (to pa je posledica arhitekture na strojni ravni), medtem ko je Athlonu dovolj navadna x86 koda - v tem primeru *je* hitrejši kot P4, lahko pogledaš katerikoli test ali pa stestiraš sam (jaz se sem o tem res tudi sam prepričal).

Transmeta je po strojni plati res čisto drugačen procesor, ampak še vedno je popolnoma kompatibilen z x86. Problem je le da ni *optimiziran* za x86, kar tako Intel kot AMD sta (še posebej slednji).

Jasno da je GF4 strojno močnejši od kakega Radeona 8500, ampak to ni vse. Igre po grafični plati niso pisane za specifičen hardver, ampak za Direct3D (ali OpenGL ali kaj drugega), medtem ko s CPUjem kontaktirajo neposredno. Programerji tako lahko optimizirajo za določene dobre lastnosti ene kartice, a te prednosti so lahko samo posledica slabih gonilnikov nasprotnega tabora, ne nujno slabšega čipa. In enkrat v prihodnosti utegne ta isti čip biti v isti igri boljši kot oni za katerega je igra optimizirana. Seveda pod pogojem da tukaj primerjamo čipe iz podobnega zmogljivostnega razreda.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Zheegec ::

Kaj ti o enih korakih? A urini cikli? A strojni cilki? Kaj to? kakšna poprava napak? Saj vsaka napaka se mora popraviti (recimo da se zgodi) in tukaj je tudi predost AMDja, ker lahko vsako napako v krajšem času popravi. Ves software je pač pisan za x86 arhitekturo, za hardwerske značilnosti pa ne more biti, saj za program te ne obstajajo. SSE2 pospeši delovanje na SSE2 optimiziranih programih, ampak teh programov je zelo malo. Pojem stabilnosti je odvisen samo od matične, če je ta dobra ne bo nobenih težav s "stabilnostjo". Dejte no, bodite malo konkretni... Zakaj AMD ni stabilen? A kr tako, ker tako trgovci pravijo?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sims ::

Revija Moj Mikro, številka 9, letnik 18, september 2002.

Stran 86-87

"Nove tehnoloigije"
podnaslov "64 bitov za množice!"


Citiram:
" 64- bitni Opteroni in Athloni naj bi bili pri izvajanju 32-bitne programske opreme približno enako hitri kot 32-bitni procesorji x86, medtem, ko delujeta Itanium in Itanium 2 pri istih taktih z 32-bitno programsko opremo bistveno počasneje kot Pentium III in Pentium 4, saj sta posebej prirejena za izvajanje novih 64-bitnih programov." ...

To je to, ostalo piše v reviji ...

San ::

Ni ta moj mikro, bo recimo od poletja lanskega leta. Če bom imel čas, bom šel res poiskat v NUK tisto kopijo, pa bom dal gor.
Transmeta izvaja x86 programsko in ne strojno. To vem še zmeraj.

Moram it, ker imam še druge stvari. Se oglasim, da bom tole bolj dodelal kot pravi Alien3001.

Mr.B ::

Sims , ti pa si eno falil danes. Itanium je namenjen čisto za drugi segment kot atholon 64. Sicer pa tudi cena Itaniuma pove svoje.Prav tako bo OS narejen za Itaniuma , ter v nobenem primeru za kakšne hibride. Oz. Bolj za specifične zadeve. Sicer bo pa čas pokazal svoje. Drugače pa bo Atholon 64 imel namen za polnizti nišo med 32 biti in 64 biti. Sicer uprašanje je na kaj cilja AMD , domači uporabnik itak še nekaj časa nebo dobil uporabnosti. Drugače pa je Intel in njegov Itanium dobil softwersko ozadje že od samega začetka. AMD pa je šele začel pred kakim letom dobivati nekaj ozadja tako linux kot tudi MS z svojim OS-om 2003 , itd..


Ampak bomo videli ko pridejo zadeve ven. Isto kot je NV30 , dokler ni nekaj nevtralnih testo , pač ne bomo vedeli resničnih možnosti NV30 čipa , in seveda če ga bomo sploh februarja že videli na policah.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Sims ::

"Sims , ti pa si eno falil danes"

Ne razumem, se ne nanaša na to temo? Ali ni res kaj piše?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

Jure2k ::

No, ste si prebrali članek o overclockabilnosti intelovih Northwoodov? In o tem, kako storijo bridko smrt? Ste slišali, kako se 3.06GHz P4 greje? Ali imate Athlona 2600+?
Jaz lahko na vsa vprašanja odgovorim pritrdilno. Athlona z Zalmanom navijem na 2300MHz, kjer ima notranjo temperaturo procesorja pri 100% obremenitvi malo nad 60°C NOTRANJO!!
Upam, da AMDji ne bojo crkaval kot za stavo, tako kot se to dogaja z Intelovimi Northwoodi.
Kar se tiče dvoprocesorskih plošč: Imam 2× 1800+ @ 2100+ in gre kot raketa, v kratkem bom poskusil dat gor dva T-breda B 2400+ in ju navit do kolkor bo šlo, in pomoje bo šlo do 2800+ sigurno.

AMD bo pridobil veliko novih porabnikov, če se bo izkazalo, da ima samo intel probleme z crkavanjem procesorjev narejenih v 0.13 mikronski tehnologiji.

Govorite o stvareh o katerih kaj veste, ne pa mlatit slame;((

Jure2k ::

Aja, da ne pozabim, nekateri govorite o stabilnosti !!?? WTF, kaj je to zaena stvar? Ne mi tega omenjat, če imaš pravilno porihtan sistem ti vedno dela stabilno. Inteli so lahko prav tako kot AMDji nestabilni, kolikor vem so AMDji celo dosti bolj trdoživi, kar se temperature in voltaže tiče.

Mr.B ::

Pa še enkrat. P4 crkne zelo hitro , takrat in le takrat ko dvigneš NAPETOST JEDRA!
V tem trenutku moj P4 navit iz 1.6GHz danes navit iz 4x140 MHz na 4x 145 MHz torej 2.3GHz še ne kaže težav s crkavanjem oz. mi ni bilo treba dvigniti voltaže. Više pa ne gre zaradi Rambusa , ker je ala pc800. Pa če bi šel modificerati zadeve da bi dvignil voltažo na Rambus bi šel še višje.
P4 1.6A imam skoraj celo leto navit na 4x133MHz pa mi še ni odletel. Pa mi tudi nebo. Bomo videli kaj bo z AMD-ji na 0.13 mikrona ,res je da so šele pred parimi mesci ven prišli . Sklepam pa , da bodo isto crkvali če boš dvignil napetost. Za P4 se je potrdilo šele po dobrem letu.
PS moja temperatura v tem trenutku , pri celodnevno prižganem računalniku ni prišla do 40°C , če Motherboard monitor prav kaže. Za hladilnik pa uporabljam bakrenega Zalmana. Sicer pa po forumih pridejo z mojim procesorjem nekje do 2.4 GHz z višanjem voltažo pa še višje.

Sicer ko pa bo P4 3.06 HT prišel v masovno uporabo bo moral dati AMD ven saj svojega Athlona 64 , da mu bo sploh lahko konkureral .Do takrat se pa intlu itak nebo mudilo.Za navadne smrtnike itak nebo kaj dosti uporaben kot za igranje Doom3 , ostali pa bodo posegali po Xeon-ih s podporo HT , če ne drugaga zaradi bisveno višjega cacha. Sicer sta v tem trenutku tako P4 3.06 kot tudi Xenon (MP, DP) itak drugi cenovni razred , ki je saj v večini ljudi v tem forumu , krepko izven finančnih zmožnosti.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

Zheegec ::

AMD Throughbred ne crkujejo če jih naviješ. Mr.B, tvoj P4 seveda ne crkne, govorimo o Northwoodih.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

morphling1 ::

To temo bi bilo treba zaklenit že takoj na začetku...
Komentiral bi rad samo to bombastično novico o umiranju P4, ker ti ni nič drugega kot novica za širit paniko . P4 nimajo nobenih problemov z visoko voltažo ob dobrem hlajenju, cel kup overclockerjev lahko to potrdi, tistih nekaj, ki pa v oc. forumu piše o umiranju je pa res samo peščica, sploh če pomisliš kakšne količine P4 so prodane, mogoče je malo bolj občutljiv na višje napetost kot Amd, ampak P4 tako in tako ni nikoli dobro delal na več kot 1.85V . Tud Amd so nenapovedano crkovali, men je že en. Pa kaj. Naj zdaj tud objavim novico in v oc. forumu odprem novo temo o tem... Brez veze se zgodi da crkne, večina jih dela. Je pa logično da je 0.13 mikronski čip bolj občutljiv kot 0.18.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Mr.B ::

Alien3001 če mi sandra pravi da je moj P4 Northwoodih steping B0 , s 512k Cacjha o.13 u itd potem to tudi je. Sicer pa še nisem videl navadnega P4 na 0.18 mikrona ki bi bil navit do te mere , brez extremnih hlajen.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zheegec ::

Ah sorry, drugič daj pa črko A zraven proca, če je Norhwoody, da bomo vedl :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Soldier ::

Sam tole je pa ful zakon brat kok se folk za prazen nic prepira, k itak nima noben nc od tega.
-pa res djte se skregat za ATI vs Nvidia, pol se pa ko vam bo zmankal postov, pa se obdelite q3 vs ut,....>:D >:D >:D >:D >:D

tha_man ::

Hehe Soldier, nič skrbet, saj tudi bomo! :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Soldier ::

To ja :D :D Ful bi blo dobr da bi ble te teme necenzurirane:D

sidney ::

Hahahahaha. 100x premleta tema. Pa vseeno: primerjava med intel-om in AMD-jem je kot bi primerjal Marcedesa in BMW-ja, ali pa kaj podobnega. Res je , da so po testih AMD-ji hitrejsi, toda a se je kdo vprasal, kako je mozno primerjat enega z drugim, ce ne delata na istih platah. Najvecji absurd pa je, ko primerjajo hitrosti Athlona in Celerona8-O . Athlon naj bi bil najboljsi procesor med AMD-ji, Celeron pa najslabsi Intlov mlincek. Pa se nekaj: chipset ? Intel vs Nforce, VIA ali SiS ? Odgovor pa ze pticki civkajo..... Torej: AMD je cenejsi, Intel pa boljsi !
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Jure2k ::

Sidney :\ :\ :\ :\ :\ :O :(
100× preemleta tema, pa še veno ni vsem jasno za kaj gre. Athlon ni samo cenejši, ampak je v določenih pogledih tudi boljši kot intel. Vsak bi moral pri sebi razčistiti, za kaj rabi procesor, se za dva dni zakopat na internet, pregledat teste, dejstva... in se odločit, jaz sem se odločil za Athlona in mi ni nič žal.
PS, imam soseda, ki sem mu pokazal, kako hiter je moj procesorin njegov odziv? Rekel je, da AMD itak v vseh testih goljufa! Na koncu je sicer priznal, da nima prav, ampak grenak priokus ostaja. Ljudje, ki ste kupovali Intele več let nazaj, se ne morete sprijazniti, da je AMD sposoben narediti čip, ki ne le daj je sposoben konkurirati Intelu, ampak ga v določenih pogledih celo presega.

Jure2k ::

Nič nimam proti Intelu, da ne bo pomote, vendar mi gre pošteno na jetra stereotipno nalaganje privržencev Intela. ALi nvidie ali včasih 3DFXa (še vedno poznam folk, ki trdi da je vodoo najbolj kul grafična:\ ).

Če ima kdo Intela odveč, naj mi ga le odstopi, obljubim, da bom dobro skrbel zanj ;):D

sidney ::

Jure2K:
To je to. Sem privrzenec Intla in voodooja. Racunalnik mam ze vec kot desetletje, od starega dobrega spectruma,schneider-ja XT-ja (0086), pa 368, 2X 486 in 2x pentium. Vsi PC-ji razen 486 so bli Intelovci. Probleme sem imel samo s cyrexom 5x86. Ena navadna creativ SB kartica mi ni delala na njem, ker pac ni bil kompatibilen. Kot, da bi bla zanic. Zakaj? Naj se folk se tolk upira izjavi, da firme, oz. proizvajalci strojne opreme niso skorupirani med seboj, je to cisto res. Lahko napisejo, da je dolocena komponenta 100% kompatibilna, pa ni. S tem imam zelo slabe izkusnje. Firme, ki imajo ime (Logitec, Creative, Teac ...) bojo delale povsod brez problema. Razne kvazi firme za malo denarja, pa povzrocajo samo probleme. Sestavil sem ze kar precej masin in vem kaj to pomeni. Ko ti nabavis sestavljeno masino se ne boj, da bo kaj narobe. Ponavadi je ze vse stestirano, zato vse stima. Ko pa zacnes sestavljat po svoje se pa zacnejo problemi. In ravno zato sem pristas Intla in podobnih firm, saj sem 100% siguren v to kar imam.
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

San ::

Nihče ne trdi da je amd slabši od intela. Jaz imam amd900, sem zelo zadovoljen, bolj kot kolega z Cely1700, grafa pa je ATI8500, tudi brez pritožb.
Kar se mi zdi da je narobe, pa je da ljudje včasih kar podcenjujejo Intel proc., ki pa imajo nekatere dobre lastnosti in jim jih ne priznajo. Recimo, že tako banalno stvar, kot je da so hladnejši. Stavim, da je tukaj mali miljon, ki bi vedeli povedati kaj slabega zaradi tega.
Poleg tega se mi zdi zelo napačno ljudjem priporočati za isti denar 2400+, namesto 2,4 p4. Intelove plate slovijo po zanesljivosti. Viine ravno ne, da sis ne omenjam, itd.

Stabilnost je še danes problem, zato jure2k, če ti dela, res super, je pa mnogo primerov z amdji, ko ne dela vse super in ga sam bog vedi zakaj ne.

San ::

p.s.: Grem jutri v NUKa.

Jure2k ::

Moram neki povedat. Prvi računalnik ki sem ga kupil je bil P133MHz. Kupil sem sestavljenega in pod garancijo. Seveda se ga nisem upal niti pogledat od znotraj, čeprav mi je lepo živce kravžljal. No, tri leta so minila in odločil sem se, da bom sestavil naslednji računalnik po komponentah... In res, kupil sem celerona 366MHz in začuda je vse delovalo precej bolje kot pri celotnem sistemu, ki sem ga kupil. Potem sem nabavil še celerona 600, ki me je popolnoma razočaral, zato sem rekel, da bom poskusil z Athlonom, ki je bil takrat precej boljši od Intelovih procesorjev. Nabavil sem si Thunderbirda 900MHz. Kljub temu, da je bil procesor znan po tem, da se lepo navija, ga jaz nisem uspel spraviti niti na 1000MHz, ampak, začuda je sistem kot celota deloval mnogo bolje kot kadarkoli prej. Poleg stabilnosti in hitrosti (zaradi večjega predpomnilnika in FSB, o kakršnem sem pri celeronu lahko le sanjal) sem bil fasciniran predvsem nad tem, da nisem imel s strojno in programsko opremo nobenega problema.
Prišel je čas in nabavil sem si Athlona XP 1600+, deluje še vedno na 2200+ z Zalmanovim hladilnikom. Težav mi ni povzročal (celo pri 90°C, ko sem ga testiral, kako se obnaša pri visokih temperaturah) PS. Stari XP procesorji se obesijo pri 97°C glede na moje meritve>:D . Procesor je še vedno živ in pripravljen na nove izzive.
Zdaj imam še Athlona XP v 0.13 mikronski tehnologiji in sicer različico 2600+. Z zračnim hlajenjem sem ga navil na nekaj manj kot 3000+ in deluje brez kakršnegakoli problema. Z vodnim hlajenjem in voltažo okoli 2V, bi zagotovo dosegel še veliko boljše rezultate.
Na tem računalniku lahko delam vse, noben program mi še ni odrekel poslušnosti, kartice in ostala periferija deluje 100%.

Intel ima takšno vodstvo v prodaji le na račun starih PREDSODKOV, in upam, da bodo ljudje končno nehali verjeti nekaterim posameznikom, ki še vedno govorijo, da naprimer zvočna kartica ne bo delala v AMD sistemu, dočim s Pentiumom 4$$, problemov ne bo. ČE ima AMD probleme s kompatibilnostjo, je vzrok nekje drugje... proizvajalci matičnih plošč in čipovij zanje.. preden se za enega odločiš moraš počakati vsaj nekaj mesecev, da te ne preseneti kakšen hrošč.
nForce2 je izredno čipovje in v kratkem si bom kupil Epoxovega predstavnika, s katerim bom upam dosegel 3000 - 3500+ z vodnim hlajenjem.

Jure2k ::

Še za Sun Trace-a, ki se je vmes postavil med mojim prejšnjim pisanjem.
Ni Amd kriv, da nekater hardware ne deluje z njegovimi procesorji, krivi so proizvajalci čipovij, in matičnih plošč, enaka stvar se lahko zgodi tudi s čipovjem za P4, ker kot vsi vemo tudi P4 deluje na Sisovem in Viinem čipovju.

Druga stvar, ki mi zadnje čase pade v oči je temperatura procesorjev...
Mogoče še ni prišlo do vas, da so novi Athloni izredno hladni (tudi 10 in več °C hladnejši od Palominov).
Kako je s Pentiumom 3.06? Greje se!! bolj kot marsikater Athlon, poleg tega jim je Intel začel zviševati napetost, kar pomeni, da bo kmalu dosegel končno mejo 0.13 mikronske izdelave procesorjev, kot jo izvaja v tem trenutku. Nebi vas rad strašil, ampak AMD lahko to izkoristi, sploh zaradi strahu pred umrlimi northwood procesorji.

Firebat ::

Jez sem za AMD (AMD powah)>:D noben mi ne bo krive vere otipaval glede INTLA.
Vsaj dokler ne bo INTEL prisel do cene AMDja.

I am cheap.:D

LP

sidney ::

eeee... pa smo skupaj. ravno chipseti oz pljate so problem pri AMD-ju. Temu pa jest pravm kompatibilnost (ne beri tega dobesedno). Ni res, da je AMD zanic oz slab, je pa slabsi od intela, pa ga obrni kamorkoli ali kakorkoli hoces. Denar pove vse. Je pa res, da so P4 predragi. Se pa kljub temu prodajajo. Pri meni se vrti C1.0A na i815 chipsetu + 512 SDRAM & Gforce4 MX440. Vse skupaj je blo zelo poceni, pa se super mi dela. Procesorja ne mislim navijat, ker se mi to zdi totalno brezveze. Tisto kar rabim mi dela brezhibno in precej hitro. Za razne teste in grafe me pa mal briga. :D .
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

_Mortal_ ::

Sideny: V kerem pogledu je slabši od intla. A v tem da je cenejši al pa ker je hitrejši?!>:D
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Jure2k ::

Celerona maš? SDRAM? odlična konfiguracija ni kej. Pomisli, da bi si za enak denar lahko kupil za najmanj 20% boljši AMD sistem.

Aja, glede plat je pa takole, tako slabe pa niso niti slučajno. Vsake tolko časa se izkaže da obstaja kakšna slabost (naprimer 6:2:1 divider pr KT400) ampak če ne navijaš to sploh ni problem!!

nForce2 pa deluje bolje celo od granite bay in Xeonov (nisem točno prepričan, ampak sem izvedel od precej zanesljivega vira). nForce2 je za AMD zadetek v polno, upam samo, da ne bodo proizvajalci matičnih plošč naredili podobnih napak, kot jo je storil ABIT, ker je ukinil 4 luknje okoli socketa. BTW, ABIT bo na trg predvidoma januarja poslal nForce2 plato v2.0, ki bo kao navijalska in bo imela višje voltaže, več nastavitev (?) in luknje za pritrditev močnejših/težjih hladilnikov.

Iztirjenec ::

Pa kaj je danes z folkom no... a ste vsi eni kretenčki al kaj? Vprašite se kam gre ta debata? po mojem nikamor. A nimate bolj pametnega dela kot pa da tu gor govorite, v bistvu pa nimate pojma o vsem tem. (sam sem študent 3. letnika računalništva tako, da kar nekaj vem, a vseeno ne solim pameti drugim, ker vem da vsega tudi ne vem). Pejte se rajš s ženskami ukvarjat, če jih mate seveda, če ne pa se dobite rajš ob hmeljski pijači. Res lahko bi dosti povedal o sami arhitekturi Intela in AMD-ja, povedal pa bom le to: sama arhitektura Intela in Amd-ja mora biti enaka, sicer ne bi delovali programi Razumete kaj hočem povedati? Razščistite par pojmov preden se spuščate v debate...
Res pejte rajš na pivo, bote več koristi naredli...
LP!

sidney ::

:D :D :D :D :D :D
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Jure2k ::

Aleluja, sem prec za en pirčk.>:D
Pizdun :8) , Arhitektura je pri obeh različno implementirana in dodelana,... ampak anyway, temelji so precej podobni.
Ta debata resno nikamor ne pelje, ker dokler AMD ne crkne, bodo Intel hvalil na vsa usta, pol ko AMD crkne, pa ne bo več AMDjevih pristašev in itak ne bo o čem za govorit.

NE DAJ SE AMD!!
Od takrat, ko sem slišal, da AMD brede kupujem samo še Athlone :D 8-) In to na veliko >:D

sidney ::

Dej pizdun ne seri.... ce si student pol bi lahko vedu, da je pogoj za dialog neskladje med razlicnimi mnenji. Ce bi vsi isto mislili bi bil tale forum 99% manj popisan... Pa se tole: kako bi zgfledalo, ce bi se pogajala tipa, od katerih se eden vozi z BMW-jem, drugi pa z MB ? Priblizno isto, kot zgleda tale forum. BTW: ja celerona mam, pa ga ne menjam ta AMD-ja. Zato ker je drazji in pocasnejsi (intel):D >:D !
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Iztirjenec ::

Ja ampak to je pa že mikroprogramski nivo.
Glede arhitekture-> pred davnimi leti ko je bil Ibm se majhen je motorola izdelala čip(beri procesor), ki je bil in je tudi v današnjih časih fantastično zmogljiv, imel je boljše rešitve kot katerikoli računalnik (tudi v 2002 letu ja... drgač pa so appli & co tud boljši od x86) In zakaj, če je bil tako huronsko dober ni ražširjen? ja ker arhitektura ni združljiva ena z drugo. So pač ljudje vzeli Ibm-a za svojga, in sedaj smo v osnovi na arhitekturi, ki se ni drstično spremenila skoraj 30 let... Pomislite malo, 30 !!!!!! let. Ok zdaj pa grem s faksa direkt na pivo, pol pa domov k svoji ženski. uživite.

sydney: načeloma pozdravljam vsko debato, ampak le če je dovolj dobro argumentirana (argumenti ki so veljavni, mnenja morajo biti argumentirana. Ravno danes smo pri podatkovnih bazah imeli primer, ko je prof. Welzer-jeva vprašala:
Kaj je osnovni gradnik mrežnega podatkovnega modela?
Hrabri študent lahkomiselno kot iz topa ustreli: množica!
Pa ga vpraša: Kakšne pa so lastnosti seta? Pa jo debelo gleda. Pa ponovi: Kakšne so lastnosti množice? Pa ne ve odgovora. (btw. set=množica). Pa ne ve čeprav je odgovoril na 1 vprašanje pravilno...

Nauk: bodi raje tiho, nikoli ne veš kje boš zaribal...
Ista situacija je tu; če hočes sodelovati v kakršnikoli debati imej za sabo ogromno znanja, da boš lahko argumentiral vse kritike, ki jih dobiš. in to ne mislim v stilo (ja amd je boljš, ker je cenejši, intel je hitrejši ker ma to pa to, amd pa.... to ni zadosten pogoj, in s tem ne moreš argumentirat svojih trditev, za to moraš imeti vsaj magisterij s področja Računalniških arhitektur, kjer spoznaš fizično procesor, njegovo arhitekturo (kar ni nek kratice v smislu tehničnih informacij ala Intel, ampak tak diagram povezav, da bi povprečnega poznavalca rač. - Slo-techerja, začela boleti glava, pol bi pa reku, kaj so te črte med miljoni kvadratki; pol pa pojdi pisat mikroprogram na najnižjem nivoju strojnega jezika ali celo nov ukaz... jaz sem ga tako da bodite raje vi tiho g. Sydney.)

Zgodovina sprememb…

sidney ::

AMEN Tut jest bi raj keksen pir dol vrgu, kot razglablal o necem, cesar ne bomo spremenili: najveckrat gre za princip, pa mislenje, ki ga nekateri ne spreminjamo kar tako... na zdravje

pripisujem: g. Pizdun:
1.Ni me treba vikat, ker sem star sele 32
2. dal si mi super primer, pa se boljso razlago in zakljucek,da naj bom tiho.
3. Generalno se strinjam s tem, da za vsak komentar rabis argumente...
4. kot zadnje: kdo sploh sme na tem forumu potemtakem pisati oz komentirati, ali pa izrazati svoje mislenje?
5. razno
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sidney ()

Zheegec ::

Neki o trgovcih:
Lani sem sošolcu napisal sistem, mislim da je bil
Athlon XP1600+
Epox 8k5a (KT333)
Sapphire Radeon 8500LE
-----------
Potem mu je pa prodajalec reku, da AMD in Radeon se ne "razumeta" (dobesedno tko mu je reku) in mu je uturil Celerona 1,6 za ISTO ceno, kot XP1600+. Potem smo se mu pa vsi smejali, ker me ni klical in je zapravil denar za en...Intel.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Jure2k ::

Ja ne razumeta se, ampak data vseeno noro dobre rezultate. Jaz mam Radeona in dela vse v redu, da ne bokdo res mislu, da je kej na tem. Ej, dej povej kje v kateri trgovini so ga tako nategnil?

Zheegec ::

Ma kr ena. Nisem prepričan pa raje ne bom nič rekel, da mi ne bojo zamerli :) Drugače pa ful grdo od trgovca. Mojmu sošolcu smo se pa vsi smejal kaj je tolk naiven :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

nodes ::

Pizdun po tebi nimam pravice trditi, da je zajec hitrejši od polža, ker ne poznam njegove paramorfoze.
In kaj si potem ti, da bi lahko sodil? :D

kuglvinkl ::

Ali se da komu prešteti kolikokrat je bilo v tej temi izdavljeno itak (in jezikovne različice)?

Sindey: tvoj podpis je veličasten ;)
Your focus determines your reallity

nodes ::

...itak nam še ni nič jasn...je boljši AMD ali Intel? :D

City ::

Najboljše da kupiš plato ki podpira 2 procesorja in notri vtakneš v eno režo Intel v drugo pa AMD in imel boš vse najboljše lastnosti obeh procesorjev, mašina pa ti bo letela da jo boš po sobi lovil. :D :D :D

nodes ::

...da bi se stepla..zgoraj je nekdo razlagal, da sta kot brata...

sidney ::

kuglvinkl tnx.
Drugac je pa zanivivo dejstvo, da tale tema se ni dobila kljucavnice ??? Res je to, da smo ze veckrat tole temo opeval, ampak zmenil se pa se nismo. Torej: OBA STA NAJBOLJSA !!! :D :D :D
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

nodes ::

Kaj bi bilo če bi vsi samo eno firmo kupoval?...ne bi bilo več konkurence in kaj potem sledi? spet monopoli.

Soldier ::

Nodes: to mas pa prekleto prav. Hvala bogu da smo razlicnih mnenj:))

San ::

Men je žal za tiste, ki čakajo na moj odgovor,sam nikakor ne najdem časa, da bi šel v NUKa iskat tisto izdajo Moj mikro. Če je komu res do tega bom šel pogledat, drugače pa se opravičujem za nastalo zmedo iz moje strani in se pridružujem sidneyu.

sidney ::

pocasi pa pridemo na cisto... maloprej sem odgovoril na temo plex vs teac... podobna tema. Ne mislim usiljevat nekaj, cesar sami ne dojamete. Lahko si mag. al dr. potem imas pravico komentirat... Ja tko dalec smo prisli. Ne nisem uzaljen, samo nekaj bi rad povedal: izkusnje vs sola... ali naj odprem novo temo? Na neki soli so razljabljali od reklame "vsaka ima svoj faktor": vsi jo poznatre.. lepe ritke vsaka po svoje pobarvana... prfoks pa trdi, da je to nesmoselno oglasevanje, saj izkoriscajo erotiko,povrh vsega pa soi riti se celuliticne itd.... torej reklama je totalno, po trditvah tega prfoksa, zanic... Po moje pa je zadeto bistvo: ce se o neki svari govori, je raklama odlicna, sploh pa ce je prodaja uspesna... torej: ne se pustiti prepricati grafom, doticnim osebam itd... Kdor je nasprotnega mnenja, naj mi posreduje podatek, da je p4 hitrejsi od athlona...Ne boste ga nasli. Atrhlon je res dober procesor od xp2000+(tam nekje) naprej, samo se vedno ne kit p4 (intel)
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Celeron D procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
635174 (3481) radiator
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
634735 (3889) Zheegec
»

Kateri procesor ? AMD al INTEL ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716032 (5149) frenk
»

Bartoni

Oddelek: Novice / Procesorji
362588 (2588) Gejmer
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
635020 (3977) batiushka

Več podobnih tem