» »

Kateri procesor ? AMD al INTEL ?

Kateri procesor ? AMD al INTEL ?

1
2
»

Zavo ::

Jest recem sam to: Intel RoX ( in nikol neb kupu amd-ja <--- moje prepricanje, ki si ga vsak lahk po svoje razlaga)


Revež, so v trgovini tudi tebe ...., da si doplačal 50kSit in vzel Intela? :D :D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

|_CoBrA_| ::

Fanj tema ni kaj:D
No jaz tudi mislim kupit en procesor poleti, se pa odličim za AMD (pristaš sem), samo se pojavi težava pri izbiri.

Na "voljo" imam AMD 2600+, 2400+ in Barton 2500+. Plato bi si vzel z NF2 čipovjem. Zdaj pa me zanima kerega se splača vzet za igrice :D , delo v acadu, ripanje DVDjev in programiranje???

Več glav več ve:D
AMD Athlon (BArton core) 2600+@11,5*185, Abit NF7-S, 2x 256MiB Samsung TCCC,
Gigabyte Maya Radeon 9000Pro 275/550@325/640, Maxtor 160GiB SATA,
Nec 3500, LiteOn DVD, Plextor 52/24/52A, all in Chieftec Midi Tower Black

Zavo ::

Če boš kupil poleti potem odpri topic dva dni preden greš v trgovino, ker se bo do takrat še marsikaj spremenilo!

boštjan ::

zavo,pazi na jezik izražanja prosim.
cobra,prešvoh proci>:D :D

Mr.B ::

za tistega ki je testeral PS , kje v 3dstudio max pa je kak AMD primerljiv po performansah in ceni s P4 HT. Ga ni. Prav tako novi AMD-ji podperajo SSE2.Ravnotoliko je P4 dražji kolikor je hitrejši. In kdor kupuje v zgornjem rangu, mu cena procesorja ni toliko pomembna kot performanse, to je tako v grafičnem kot tudi v serverskem segmentu kjer je dodatna cena, ki jo doda recimo p4 v primerjavi z AMD-jem prav nikakva, če primerjaš s ceno celotnega sistema. Tako pa danes z dvema HT procesorjema dobiš štiri procesorje.Pa današni Xeon procesorji, ki se prodajajo v sistemih, so že vsi HT.

Žal kot je bilo že ne vem koliko krat na to temo rečeno " še vedno ne znate uporablati funkcije iskanja na Slo-tech forumu", še vedno razmišlate na nivoju posameznega domačega kupca, na katerega se tako AMD kot intel prav ....., pa se opravičujem, če sem koga užalil.

Prav hec se mi zdi ko se nekdo hvali da je danes prodal čež dvesto kosov AMD procesorjev, pa toliko Intel sistemov prodamo na teden samo eni stranki.Povdarek je na sistemu.

Kar se tiče navijanja P4 : 1.8Ghz se navije bp nad 2.1GHz. Z bolšim hladilnikom nad 2.3Ghz. Toliko je šel meni, za več bi rabil bolši ram, ker Rambus PC800 ne gre višje. Temperatura procesorja je sedaj ko pišem post 37°C pa so ventilatorji vsi na nizkih obratih.Tako da se ga da naviti še višje, in to brez dvigovanja napetosti.

In AMD-jev problem so palte ne procesorji. Tu je kriva predvsem VIA, zato pa Intel ni dal licence VIA firmi, žal pa AMD ni imel druge izbere.Zato pa je dobil naziv nsetabilnosti. Intel pa je obdržal naziv stabilnosti, kar pomeni dodatni argument. Firmi pač ne moreš prodajati na enak način, kot praktično vsem na forumu. Če boš ti rekel da je : AMD tim -AMD hitrejši.....Intel tim: Intel je stabilnejši... Hm le kaj si bo firma izbrala?
Firme ki kupujejo sisteme, se bodo težko odločili med drugim sistemom, še sploh za minimalne cenovne razlike v cenah sistemov.Sicer pri nas cena enega serviserja ni toliko plačana kot v tujini, saj se pri nas že vsak ukavrja s serviseranjem....

V tem trenutku je edina plata, ki se jo splača kupiti za AMD je nforce2, ki pa ni brez težav. Sicer pa vsi čakajo plato za AMD-ja, ki bo konkurerala novemu Intlovemu chipsetu.

Pa kdor koli je delal na konkretnem Intel sistemu, ni bil do sedaj nikoli zadovoljen z AMD-jem, pa prav zaradi VIA chipseta.Pri današnjih performansah je itak np če iamš za dveto toč nižji 3dmark ali 10Fps-jev , pa kaj je to proti 300fps-ji.ŠE vedno raje delam na malo počasnejšem sistemu, kot pa na sistemu, kjer bi moral kar naprej nadgrajetvati sietm z raznimi BIOS popravki in softwerskimi popravki... Za mojo plato so bili še trije poprevki. HM za vijo plato v enemu letu devet, pa ne tistih za samo dodatne nove procesorej, kot da je težko dodati dodatni množilnik za novi procesor... Kar poglejte lastniki AMD-procesorjev, koliko imate novih fix-ov preko BIOS-a, od kar ste kupili plato...

EDIT by Boštjan:Mr.B,tisto besedo na p.sem izbrisal,ker ne sodi na forum,vsaj v tem primeru ne.Brez zamere.;)
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

Zavo ::

prodal čež dvesto kosov AMD procesorjev, pa toliko Intel sistemov prodamo na teden samo eni stranki.Povdarek je na sistemu.



Buhaha...Muhaha :D :D :P :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

Mr.B ::

Zavo , v sloveniji so firme, ki imajo tudi več kot 50 računalnikov, kot jih proda recimo Mlacom končnim kupcem na mesec.
Kot sistem pa je tipično tu mišljeno, kjer Intel dobi profit. Amd = samo procesor. Inte= Procesor , chipset plate, mržna na plati, ponavadi onboard grafika in še kaj...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

[D|g|t] ::

ah kje... nism dal 50k za njega... mam 1000MHZ in sm zelo zadovoljen z njim. Drgac pa bi bil dat prpravljen tudi 50k dat za procesor (in verjetn bom tud dal, sam se nevem kdaj, najbrz k bo ta predpotopen)...8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [D|g|t] ()

boštjan ::

Zavo ,a res ne gre na enem normalnem nivoju diskusijo držat.BTW, malo sem ti skrajšo tvoje buhahaje in smajlije.
Če se bo tako nadaljevalo,bom prisiljen zaklepat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

_Dejan_ ::

jst mam tut AMDja pa sm čist zadovoljen dal sm 17k sit za XP1700 pa 25k sit za vodno pa mam zdej XP2400 pri 36 stopinjah in čisto tihem sistemu( razen napajalnika ki tuli k pra....) tko da če stane je P4 42k sit nimam nič proti P4. sam celeron je pa čisti poden še slabši od durona.
Drugač pa AMD=hiter, poceni, stabilen INTEL=drag, stabilen
zdaj pa naj se stranke odločjo za nakup.

PS. sošolec ma P4 1.8 pa ga je začel comp. jeb..(proc. se mu pa greje 45C)winsi so se mu sesul pol pa P4...stabilen(žal ne)
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

dr.J ::

Hyperthreading je bolj za nategovanje kupcev kot pa za resno uporabo. Da iz dveh procesorjev dobiš štiri, je performančno gledano navadna laž. Sistem sicer zares vidi štiri CPUje (pa najbrž je treba Gatesu dati cekine za štiri licence?), samo niti v sanjah ne gre dvakrat hitreje. Preverjeno. Vklopim HT, itak prevajam z Intel prevajalnikom, pa je rezultat na koncu 1% boljši, če je HT vklopljen. In večina aplikacij pridobi samo par %, nekatere pa celo nekaj izgubijo.

Pač, različni procesorji za različne namene. Marsikje je boljši P4 (ali Xeon, saj je praktično enak), spet drugje AMD. Slednji zlasti v plavajoči vejici da pošteno lekcijo vsem 32 bitnim pentiumčkom/xeončkom, ki capljajo za njim.

Tisto Anandtechovo primejavo je pa treba pogledati malo bolje. Primerja 4-procesorski HT-Xeon@2GHz in 2-procesorski AMD @1.8 GHz. Seveda je potem jasno, kaj je hitrejše. Objektivnost, kje si?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.J ()

San ::

Fury ::

Dr_M: Se strinjam da je za graficne design stvari P4 bolsi. to drzi.

Se absolutno ne strinjam glede gretja. Stereotip.
Glede navijanja... 1.8->2.3 za P4 primerjaj z mojim procom ki ma 1.45 po defaultu in zdej dela z ZRAKOM = ZALMANOM na 2.2 tko da tuki so amdji cist konkurencni.

Skratka moj nauk je: ZA DOMACO RABO (IGRE, KKSNI NA EASY DESGINI, OFFICE AND STUFF) KUPIS AMD. ZA NEKO TEZKO _PROFESIONALNO_ OBLIKOVANJE KUPIS INTEL KER SO VECINOMA PROGRAMI BOLS ZOPTIMIZIRANI PA CENA PAC NI OVIRA CE KUPUJES ZA RESNO DELO.

Sicer pa so nforce2 plate zlo lepo stabilne in polne ugrajenih bombomnckov. Sam se bluetooth manka pa bi mele vse not.

Aja pa se neki.. tom's hardware.. za njih se ze ve da so ene, oprostite izrazu, ku**ice Intelove... skos jih ful neki hvaljo.. se k se pokaze AMD za bolsiga napisejo kksno proti AMD in za Intel... pac.

Dead_Eye ::

NO COMMENT!!

AMD RULZ! (le zakaj mi gre po glavi una fraza Intel inside IDIOT outside...?):D
The one and only

frenk ::

No zakaj pa tisti, ki pravte da se intel manj greje, ne kupte xp2500+ namesto p4 1800 in ga spustite na 1800+...pa poj poglejte temperature...sicer je zniževanje takta totaln budalizem ampak je pa ena varianta:D

Tarzan ::

AMD all the way.
Mam dual 2400+, ki se lahko navije na okoli 2800+, samo mu moram hlajenje zrihtat :'( . Ta stroj je izredno hiter in kodiranje videa je skoraj prehitro>:D .
Imel sem pa tudi AMDja, v Epox 8RDA+ plati, ki je laufal veselo na 2530MHz, FSB je bil ušivih 220MHz in lahko rečem iz prve roke, da se je P4 3.06 lahko skril pred njim v vseh pogledih. Kaj je zdaj s tem sistemom? Napajalc mi je ubil plato, po dvodnevnemu preklapljanju štromarjev. Sumim, da je prišlo do prenapetosti in puff. Procesor je seveda še vedno živ in zdrav, samo bolšo plato potrebuje>:D .
Intela pa nimam nobenega več, nazadnje sem prodal 1,4GHz Celerona na Tualatin jedru, ker me je spravljal ob živce.

Jure

iration ::

amd, razliko v ceni pa drugam vloži, recimo v h2o cooling...

Človek, ki ne ve, al bi kupu AMD al Intla, po moje še nekaj časa ne bo vodnega vgrajeval :D
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Marjan_2 ::

---
Pa kdor koli je delal na konkretnem Intel sistemu, ni bil do sedaj nikoli zadovoljen z AMD-jem, pa prav zaradi VIA chipseta.Pri današnjih performansah je itak np če iamš za dveto toč nižji 3dmark ali 10Fps-jev , pa kaj je to proti 300fps-ji.ŠE vedno raje delam na malo počasnejšem sistemu, kot pa na sistemu, kjer bi moral kar naprej nadgrajetvati sietm z raznimi BIOS popravki in softwerskimi popravki...
---
V firmi kjer delam smo pred kakim letom vse 500 pentiume zamenjali z 1,7ghz Athloni XP, pa ni bilo nič več problemov kot prej, celo manj, bi si upal trditi. Aja, pa to je 40 mašin, ene za programerje, ene za designerje, ene za inštruktorje,... Procesorji AMD so čisto stabilni, to pa da kak sistem crkne, ker se folk spravi navijat, je pa njihova stvar in samo po sebi ne bi smelo vplivati na mnenje da AMD ni stabilen. Ker tile ta-novi so prav tako stabilni kot Intelovi.. aja, pa eni štirje strežniki tudi na Athlonih delajo, ni problemov sploh, pa tudi z gretjem ne. Da ne rečem seveda, kok je firma prišparala z tem nakupom (kakšen miljonček, sicer ni ne vem kok, samo za ta denar, so potem lahko večje diske nabavil zraven :P).



Pa stvar je enostavno taka, da AMD pri istih "frekvencah" kot Intel zna delati tudi do 50% hitreje, brez navijanja! Samo poglejte si te "frekvence" najhitrejših AMDjev, komaj čez 2Ghza pridejo! Pa še vedno šibajo enako hitro ali pa tudi hitreje kot Penitumi z 50% večjo "deklarirano frekvenco"!!! Kar samo pokaže, da se ne sme samo na herze gledat. To je tko, kot če bi en rekel, da je Athlon XP1700 (1,46Ghz al nekaj tazga) samo 5krat hitrejši od Celerona 300A. Pač, glede na frekvenco, je to 5*300 = 1.500. Realno gledano, pa je ene 20krat hitrejši, ne samo 5krat (sicer jaz to nisem meril, ampak po izkušnjah ko sem primerjal hitrosti doma pa v službi, je nekaj takega).

Athlon je pač bolj "pametna" mašina, medtem ko je Pentium bolj naspidirana, pa kljub naspidiranosti, še zmeraj zaostaja napram AMDju kjer je večini uporabnikov najbolj pomembno. Potem pa dodaš še cenovno razmerje zraven, in odgovor na, kaj je bolj pameten nakup, je lahko samo eden. AMD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marjan_2 ()

kopernik ::



Marjan_2:
To je tko, kot če bi en rekel, da je Athlon XP1700 (1,46Ghz al nekaj tazga) samo 5krat hitrejši od Celerona 300A. Pač, glede na frekvenco, je to 5*300 = 1.500. Realno gledano, pa je ene 20krat hitrejši, ne samo 5krat (sicer jaz to nisem meril, ampak po izkušnjah ko sem primerjal hitrosti doma pa v službi, je nekaj takega).



Logično je, da je novejša mašina toliko hitrejša. Kajti od časa, ko so bili celeroni 500 do danes se je več
stvari spremenilo- hitrejše grafične, hitrejši diski, itd. Ni le "hitrejši" AMD kriv za tako
pohitritev.




Marjan2:
Athlon je pač bolj "pametna" mašina, medtem ko je Pentium bolj naspidirana



Athlon ni nič bolj pametna mašina. Pametnejša pa bi bila (ali pa vsaj komercialisti na AMD),
če bi končno že enkrat dajali take oznake procesorjem kot je treba. Če je ime
procesorja Athlon XP1700, potem naj ima tako tudi frekvenco. Ne pa da delajo stalno
primerjave z Intelom oz. da so pentiumi referenčni procesorji pri določanju hitrosti.
Da o tistem XP sploh ne govorim. Počasi bojo izdali Athlon .NET :D

Kakorkoli, AMD ima vsekakor zelo dobre procesorje, zato je za tiste, ki kolebajo med
Intel in AMD, res AMD boljša izbira. Za tiste pa, ki so že prepričani pa sploh ni problema.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Marjan_2 ::

---
Logično je, da je novejša mašina toliko hitrejša. Kajti od časa, ko so bili celeroni 500 do danes se je več
stvari spremenilo- hitrejše grafične, hitrejši diski, itd. Ni le "hitrejši" AMD kriv za tako
pohitritev.
---
Itak, Hotel sem samo povdarit, da se ne sme samo na "megaherce" gledat.




Aja, pa mislim da to, da so jim žačeli dajati "relativne" oznake megahercov, ena boljših marketinških potez, in verjetno kar nujna. Ker zdaj en, ko se na to glih ne spozna, vidi Athlon pri 2Ghz in Pentium Celeron pri 2Ghz za 7.000 ceneje, logično je za-kaj se bo odločil. Čeprav Athlon XP 2400+ pri 2.000Ghz pelje celerona pri 2.000 Ghz scat, tako da boli lulek (itak ga že XP 2000+ pelje scat da ni primere), je še zmeraj velika možnost, da bo folk rajši celerona kupil glih zaradi tega, ker primerja samo megaherce. Tako da, s tem, da so nekako "izenačili" realno hitrost Athlona z realno hitrostjo "pravega" Pentiuma, so na boljšem. Pa še malo fore vedno pustijo tukaj, tako da je v glavnem vsak Athlon XP na ceniku z istimi megaherci kot pentium od le-tega zmeraj hitrejši :).

Zheegec ::

JankoFer, Intel IN AMD bi morala oznake procesorjem dajat glede na OPERACIJE NA SEKUNDO in edino to je kar na koncu šteje pri performansah. 500 op/s je pač več kot 499 op/s (pač primer), pa če je eden proc 200Mhz, drugi pa 300Mhz so na koncu važne samo operacije in Athloni XP naredijo v enem urinem ciklu več operacij kot P4, zato pa Athloni tudi ne dosegajo tako visokih frekvenc (pa še manjša jedra imajo Athloni - za okoli 50% manjša od Northwoodov, tako da je že logično da se bolj greje).

[edit] Pa P4 1Ghz je počasnejši od P3 1Ghz -> zakaj je potem enako Mhz pa slabše performanse?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

frenk ::

zarad 20 stopenjskega cevovoda in premajhnega predpomnilnika...mogoče še kj:D
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Athlon XP 3000+: končno procesor, ki prehiti P4 3,06 GHz?

Oddelek: Novice / Procesorji
372355 (2355) morphling1
»

Bartoni

Oddelek: Novice / Procesorji
362588 (2588) Gejmer
»

AMD vs Intel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1076387 (5000) Zheegec
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
635025 (3982) batiushka

Intel Vs. AMD (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
615256 (4309) whatson

Več podobnih tem