» »

Koga ima AMD za norca?

Koga ima AMD za norca?

1 2
3
4

Malecky ::

The amount of bullshit in this thread is huge:)

A sploh še kod misli k piše...to se lohk nardi le v S-T forumu..

Hyao..

Ps. navijanje...1600+ gre na 2200+ zj že vsak...z zračnim pa 1.85V.

TESKAn ::

Ok, Malecky, talk is chepa - povej lepo, kaj je bullshit. Če ga je res veliko, ti to ne bo problem.
In za navijanje ja, če si nekdo, ki ima pošlihtano zračenje. Kaj pa nek average joe, ki ima računalnik nekje pod mizo zabasan? Za nas ni tak problem odklenit procesor, ga uredu shladit in potem navit - kaj pa za nekega povprečnega uporabnika, ki ne ve niti kaj je mostiček?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

morphling1 ::

Samo to napišem, ker se tud meni zdi da je tema polna predsodkov brez osnove.
Kako naj pa ta isti average Joe navije P4 saj ni nič lažje kot pri amd-ju. Še vedno moraš iti v bios in premkniti nekaj nastavitev, katere so za Joa čista neznanka :) in ker ne zna pač kupi procesor pri dani frekvenci in kaj več kot 2200+ Joe sploh rabi, še vedno pa pride dosti ceneje skozi...
Tako in tako je najbolj prodajan Intelov procesor Celeron P4 kljub temu da je čisti podn. Folk gleda v večini samo nizko ceno, je pa res da Intel večino denarja zasluži s svojimi High End procesorji in to je edino kar tepe Amd, na trgu nima procesorja za katerega bi lahko recimo iztržil 300-400 ali celo več dolarjev kot ga ima recimo Intel.
Za iznajdljivega posameznika so pa procesorji tipa 1600+ božji dar. In samo upajte da ne gre Amd po gobe, jaz se še dobro spomnim časov ko je bil Intel 486 66dx2 okoli 3000dem ali pa prvi pentiumi, auch . Takrat prave alternative v bistvu ni bilo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

TheJack ::

Justy: Morda pa res.... Drugi se raje prepričujejo, kako čudovito gre AMDju in kako krasne procesorje izdeluje. Če bo enkrat res zagrizel v tla, bo pa nenadoma to hud šok in presenečenje. Kar propadli so brez vidnega vzroka! Uee. In huda krivica se jim je zgodila (vsi so se zarotili proti njim!), nič krivim. Tako kot ubogemu, nič krivemu 3dfxu.

Nič si tega ne jemljem k srcu. Le preveč časa imam trenutno. Ampak ne več dolgo, saj se bližajo izpiti, tako da...

Kakšne ''skrivne'' pogodbe se sklepajo med Intelom in OEMi (si to mislil, ne?), je vseeno. Dejstvo pa je, da oboji delujejo po tržni logiki. Drugo dejstvo je, da bi si OEMi zelo želeli prave konkurence med proizvajalci procesorjev, kajti potem bi bile (tudi) za njih cene nižje. In če bi Athloni res bili cenejša, drugače pa enakovredna alternativa Intelu (zanesljivost, zmogljivost, neproblematičnost, stabilnost...), bi jih OEMi pograbili z obema rokama. To je moja teza, v katero bo težko kdo naredil luknjo. Vse ostalo je namreč v nasprotju s temelji ekonomske logike.

Malecky: Kaj točno bi rad povedal, ne vem. Se mi pa nekako dozdeva, da bi rad izpadel pameten s tem da si vse skupaj označil za bullshit. Brez enega samega argumenta. No, ni ti uspelo. Izpasti pameten, namreč.

morphling1: ''Samo to napišem, ker se tud meni zdi da je tema polna predsodkov brez osnove.''

To ti ne bo nič pomagalo. Na predsodke pokaži in jih argumentirano zavrni. Reči da je z nečim nekaj narobe, hkrati pa ne povedati zakaj, je nesmiselno.

Mimogrede, če hočeš dokazati, da je Athlone enako lahko navijati kot P4, veliko sreče. Potreboval jo boš. Sicer pa to ni pomembno. Jaz sem navijanje omenil le mimogrede, saj ni bistveno tukaj.
Kaj je ''Celeron P4'', pa res ne vem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

nodes ::

Intel Celeron 1700-P4 Powered. :D

TuXterrestrial ::

Celotna zadeva med AMD-jem in Intelom ima več skupnega z hladno vojno, kot pa z tržno ekonomijo.
Intel ima pač več dnarja pa ne za tehnološki razvoj pač pa za izdajanje procesorjev na trg kot po tekočem traku(kar je bistveno dražje kot sam razvoj). Pri vsem tem mislim da bilanca ni pozitivna. Igra pač na karto, da se bo AMD spustil v to vojno, ki je ne more zmagat, in bankrotiral.
Kaj ima to veze s hladno vojno???
Na enak način je USA premagala CCCP, ki je na koncu v bistvu bankrotirala.:|

morphling1 ::

TheJack, če si naredil topic še ne pomeni da je vsak odgovor namenjen spodbijanju tvojih argumentov. S tvojim začetnim postom se strinjam v celoti, stvar je v tem da ima amd v teh trenutkih praktično najslabši položaj v svoji zgodovini, predvsem finančno, dejstvo je da morajo imeti v Dresdnu hude težave z procentom dobrih procesorjev na dano silicijevo rezino, zato je ta nova generacija t-bredov praktično samo v vzorcih, s paper launchi se probajo vsaj malo dvigniti s slabega položaja, čeprav je to dvorezen meč. O njihovih PR sposobnostih pa ne bom govoril ker so res pod vsako kritiko.
Motijo pa me izjave v o nekvaliteti amd procesorjev, ter njihovi tehnološki zaostalosti.
Zakaj bi bil amd manj kvaliteten kot P4 ? na osnovi česa, to da ima P4 integriran heatspreader in ga ne moreš polomit? Nekdo, ki se vsaj malo spozna na mehanizme prenosa toplote, bo vedel da ta heatspreader poslabša prenos toplote iz procesorja na hladilnik saj predstavlja samo dodatno oviro med jedrom procesorja in hladilnikom. P4 brez heatspreaderja zgleda praktično enako kot axp, s tem da je tisto jedro bolj krhko kot na amd-ju (slabše kvalitete). Potem nek mit kako P4 deluje hladno, si je kdo sploh ogledal kako zgleda P4 box hladilnik, to ni majhna reč, ampak ogromen hladilnik z bakrenim jedrom,ter tihim ventilatorjem,ki pri default frekvenci ter napetosti deluje zadovoljivo, to pa ne pomeni da je hladen, samo tako kot pri amd-ju, procesor deluje popolnoma stabilno do neke temperature,če pa dvigneš frekvenco ter napetost, P4 odda več toplote kot vsak amd. Potem me motijo izjave o nestabilnosti amd procesorjev, to in tisto o nekvaliteti prihaja od wannabe overclockerjev, ki nimajo pojma in potem se pritožujejo kako vroč je njihov procesor kako nestabilen je in tako dalje, sploh ker v večini primerov to sploh nima zveze z procesorjem, ampak v drugih komp. ali največkrat softweru. Če ne poznaš zadev imej na defaultu in vsak amd bo deloval stabilno.
To kako je pa določena frekvenca (pod 1G) popolnoma dovolj za vsako delo, je tudi smešno. Ja je dovolj če uporabljaš software ki je bil napisan v tistem času, tudi tu je napredek in zahteve rastejo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

nodes ::

Strinjam se da je to gledi paper launchov da je ugotovitev točna in to naj skrbi AMD.
Dejstvo je, da večino kupcev sploh ne moti, če so procesorji, ki stanejo 170.000 SIT paper launchi.
Največjo škodo ima sam AMD zaradi izgube dobička, ko je železo še vroče in ne more kovati zlatnikov.
Pri nas je večina ljudi za računalnik pripravljena odšteti do 250kSit in kaj ti potem ostane razen AMD-ja, (zmoglivost+stabilnost)/cena. Od Intela bi bil že šrot.
Potem, omenjen je bil OC. Vsi tisti, ki zagovarjate boljši OC Intela, je to res prednost Intela. Imate morda statistiko koliko je vseh prodanih računalnikov res navitih z dvignjeno voltažo itd.
Če propade AMD bomo izgubili vsi, tudi Intelovi privrženci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

Brane2 ::

Poleg tega ima AMD ta trenutek najcenejšo dual-CPU rešitev, če ne štejemo že prestarih Intelovih S370 plat.

Za domačo/napol profi uporabo je na voljo Tyanka z dvema XPjema za cca 150 kSIT če se ne motim pri MLacomu za 200 kSIT z DDV.

Pri Intlu stane samo poštena Xeon plata krepko čez 100 kSIT, za dual CPU pa nisem našel podatkov, verjetno je še bistveno več...

Čeprav razmišljam že o tem, pa bi še vedno raje počakal da vidmo kaj bo s Hammerji.

Po drugi strani pa je najcenejša dualCPU Tyanka z dvema 1600+ XPjema že prav mamljivo poceni...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

TheJack ::

morphling1: Z vsem spoštovanjem, ampak ne vem, ali je zgornje pisanje namenjeno meni ali komu drugemu (morda bi bilo dobro napisati, komu je kaj namenjeno). Pa se bom kljub temu potrudil in ti odgovoril po najboljši moči. Če si pri posameznih rečeh mislil koga drugega, pa tisto preprosto preskoči.

O tehnološkem zaostajanju AMDja sem govoril v pravem postu, s katerim se baje strinjaš. Če AMD trenutno ni sposoben na trg poslati procesorja, ki bi zmogljivostno lahko konkuriral Intelu, kaj je to drugega kot tehnološko zaostajanje?

O sami kvaliteti procesorja (Athlon) sem govoril malo ali nič. Izpostavil sem troje problemov pri AMDju: slabi čipseti, pomanjkanje učinkovite termalne zaščite in odsotnost heat spreaderja. Samo zadnja reč se tiče direktno samega procesorja. In ta je verjetno najmanj pomembna. Učinkovito termalno vezje je lahko tudi na matični plošči, ampak problem je, ker je večina plošč za Athlone brez te termalne zaščite, čeprav jo je AMD naredil že kar nekaj časa nazaj (proizvajalci pač šparajo pri stroških). O tem so dosti pisali na Tom's Hardware. In jaz sem veliko napisal o tem v tem topicu. Tudi pomanjkanje intel-like kvalitetnih čipsetov pri AMD platformah nima nobene veze s kvaliteto procesorja samega.
Skratka: o vsem skupaj ne bi rekel čisto nič, če bi bili za AMDje na voljo boljši čipseti (kaj je narobe s temi, sem pisal zgoraj) in plate z učinkovito termalno zaščito (merjenje temperature v zelo kratkih intervalih -> izklop sistema, ko procesor doseže določeno temperaturo.), pa čeprav bi bili procesorji taki kot so danes. Heat spreader je sicer dobrodošel, ni pa tako zelo kritičen. Velika večina problemov z AMD sistemi (in posledično težav matične družbe) torej ne izhaja iz samih procesorjev, ampak iz plat in čipsetov.

Da so P4 vroči procesorji je znana stvar. Prav tako pa je tudi znano, da se jih da prav fino naviti tudi z originalnim hlajenjem. In to mimogrede, iz biosa (če imaš pravo plato). Dalje. Lahko si še tak norec, pa boš P4 težko uničil. Si slabo pritrdil hladilnik (pri P4 težko verjetno)? Ni problema, procesorja zaradi tega ne boš uničil, le frekvenco bo znižal. Ti je odpovedal ventilator? Procesor bo ostal cel. So odpadla rebra (pri P4 skorajda nemogoče)? Procesor bo nepoškodovan. Pri Athlonu lahko vsaka stvar, ki sem jih sedajle naštel, uniči procesor (s tem, da je slaba pritrditev ali odpad reber precej verjetnejša kot pri P4, ki ima luštno držalo za rebra). Pri P4 gre vse na ziher, pri Athlonu je lahko (ne nujno) ena stvar usodna. Hoja po robu. Sicer sem pa o tem že govoril. Zelo na široko celo. In nič od tega ni problem procesorja samega, oz. njegove nekvalitete.

Jaz recimo se ne pritožujem, da je moj procesor vroč in zato nestabilen. Vroč sicer je, nestabilen pa nikakor. Tudi drugače ne vem za veliko primerov, kjer bi nestabilnost AMD sistemov izhajala iz pregrevanja procesorja. V večini primerov so problemi drugje (daleč največkrat v plošči oz. čipsetu). AMD navsezadnje, kar se temperature tiče, zdrži precej. Moj recimo preizkušeno zdrži 85 stopinj. :D

''Če ne poznaš zadev imej na defaultu in vsak amd bo deloval stabilno.''

Tole pa nikakor ni res. Vsak AMD pač ne bo deloval stabilno, niti na defaultu ne. Danes se je sicer situacija že precej popravila (v primerjavi s KT133 in KT266 časi), ampak izjava, da vsi AMD sistemi delujejo stabilno, je pa močno pretirana. To verjetno v zgodovini ni veljalo za noben sistem. Probemi so bili, so, in bodo. Z vsakim sistemom.

''To kako je pa določena frekvenca (pod 1G) popolnoma dovolj za vsako delo, je tudi smešno.''

To verjetno ni namenjeno meni, ker jaz tega nikoli nisem rekel. Ne tu, ne kje drugje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

TheJack ::

nodes: S tvojim postom se skoraj v celoti stinjam. Le nekaj: Paperlaunch sicer povprečnega kupca resda ne moti, moti pa tiste, ki bi tak procesor radi kupili in jih je AMD po domače povedano nategnil, saj procesorjev ki jih je splovil, ni poslala na trg. Ti ljudje bodo najverjetneje sedaj kupili Intelov procesor, saj se ga da dobiti. Kar je zelo slabo za AMD (zaradi bližajoče se nakupovalne sezone je vse skupaj le še slabše). Ki je zaradi svoje zgrešene politike skorajda že na robu propada (močno upam, da je tole pretirano). Tudi zaradi paperlaunchov. In TO bi moralo motiti vsakega kupca procesorjev. Razen če si morda ne želi kupovati celeronov za 60 jurjev.

Brane2: poleg tega ima Tyanka AMDjev čipset, kar je pa sploh še najboljše...

morphling1 ::

TheJack, nič ni letelo nate ker sem celo temo samo površno preletel sem se pa zataknil na parih stvareh.
Ja čipseti so problem pri Amd-ju samo zato ni kriv on (no posredno je ker če bi imel dovolj velike proizvodnje sposobnosti bi lahko tudi sam izdeloval čipovje), ampak jaz še vedno pravim da je 95% nestabilnostnih težav povezana z neznanjem uporabnikov, sam nisem imel nikoli problemov s stabilnostjo pa imam sistem vedno zelo navit.
Ok o tehnološki zaostalosti, recimo da se omejimo na procesor t-bred proti P4, za to gre a ne. Prosesor ima interno diodo za branje temp. , ki v primeru podpore plate zaščiti procesor, tu za slabo stanje ni kriv Amd. Zmanjševanje frekvence če odpade hladilnik ali kaj podobnega je neumnost, ki jo je demonstriral Tom. Kdaj sploh lahko normalno pride do take situacije, lahko odpove ventilator v tem primeru reši procesor zaščita ki naj bi jo snovna plošča imela. Naprej bistvo kar jaz razumem pod tehnolški razvoj in to je sama struktura ter učinkovitost procesorja in tu sta procesorja čisto izenačena če gledaš + rating proti frekvenci, če gledaš clock za clock je Amd dosti bolj učinkovit, prednost P4 je v 512Kb predpomnilnika ter minimalno v SSE2 , to da pa Amd ne more izdati hitrejšega procesorja je pa dosti bolj povezano s finančnim stanjem firme kot pa z neznajem njihovih strokovnjakov. Kar se tiče idej in inovacij je Amd v prednosti.
Marketing je tisto kar jim hudo smrdi.

Če se še malo vrnem k nestabilnosti, zadeve ki se dejansko prodajajo so sestavljeni sistemi blagovnih znamk in tam poskrbijo da hladilnik ne bo odpadel dol, da je v biosu vse pravilno nastavljeno, imajo naložen sistem in programe ter vse driverje, za take sisteme sem 100% prepričan, da so brezhibni in stabilni. To seveda ne velja za Slovenijo.



http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

nodes ::

Ti ljudje bodo najverjetneje sedaj kupili Intelov procesor

In sedaj smo izluščili bistvo topica.
AMD je s tem izgubil še tiste redke petične kupce, ki bi z nakupom njegovih najnovejših procesorjev financirali nadaljni razvoj.
Procesor za 30k je samo populi procesor.

In kaj je še ostalo AMD-ju?

Da štanca Hammerje na meji dampinga in verjame v čudeže...ali poljubi kakšno žabo.

nodes ::

Razprodaja na katero nakazuje Brane je samo zrcalo stanja duha, dejanje obupa in zabava kupcev. Na žalost to nikoli ne traja...

Brane2 ::

Zakaj je dejanje obupa ?

Ni pametnega razloga zakaj bi dual CPU plata morala stati bogastvo in ni enako velja za "SMP capable" CPUje. Vse skupaj je le marketinška poteza Intla, ki pač hoče dodatno zaslužiti na solidnih kupcih. Tiste Tyanke so poceni, ker gre pač za zaostale količine prve serije. Stvar ni slaba, le podpira ne tazadnjh USBjev itd. Resda ni po predpisih, da bi tlačil not XPje, a če stvar dela, je za domačo in polprofi uporabo verjetno več kot zadosti dobra.

Če že govorimo o dejanju obupa, bi mogoče omenil razprodajo dual-S370 plat pri MLacomu za samo 35 KSIT, ko je pa težko dobiti CPUje ki pašejo not. Seveda se da dobiti P3-1.13 GHz za 41+ kSIT (brez DDV) a to nekako ni konkurenca XP1600+...

nodes ::

Res se mi zdi prepoceni in neekonomsko za ta segment na katerem bi morala podjetja v bistvu ustvarjati prihodek.
Dvoprocesorske plošče in procesorji naj bi bili kvalitetnejše in na koncu se proda bistveno manj enot.
Za tiste, ki bodo to iskoristili vsekakor ugoden nakup. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

MadMax ::

TheJack je napisal:
Skratka: o vsem skupaj ne bi rekel čisto nič, če bi bili za AMDje na voljo boljši čipseti (kaj je narobe s temi, sem pisal zgoraj) in plate z učinkovito termalno zaščito (merjenje temperature v zelo kratkih intervalih -> izklop sistema, ko procesor doseže določeno temperaturo.), pa čeprav bi bili procesorji taki kot so danes. Heat spreader je sicer dobrodošel, ni pa tako zelo kritičen. Velika večina problemov z AMD sistemi (in posledično težav matične družbe) torej ne izhaja iz samih procesorjev, ampak iz plat in čipsetov.

Se zelo strinjam.

morphling1 pa je napisal:
Ja čipseti so problem pri Amd-ju samo zato ni kriv on (no posredno je ker če bi imel dovolj velike proizvodnje sposobnosti bi lahko tudi sam izdeloval čipovje), ampak jaz še vedno pravim da je 95% nestabilnostnih težav povezana z neznanjem uporabnikov, sam nisem imel nikoli problemov s stabilnostjo pa imam sistem vedno zelo navit.

Kaj pa, ce je AMD kriv, ker proizvajalcem chipsetov ne izda vseh specifikacij svojih procov?

Neznanje uporabnikov?
Ja, tebi dela, pa meni bi tudi. Ampak midva spadava v tistih 5%. Kaj pa povprecen uporabnik, kateremu je racunalo le orodje/pripomocek za delo-o racunalu samem pa nima pojma? In takih je 95%!

Ce torej sklenemo:
AMD bi moral v svoje CPUje vgradit termalno zascito, hkrati pa ukrenit nekaj z drobljenjem jeder.
Ko bo to dvoje reseno, cez AMD ne bo vec pripomb.

Ampak to se ni konec:
Vse uporabnike zanima sistem kot celota-in dokler ne bo pametnega chipseta, ne bo pametnega AMD-based sistema.
S samim procesorjem-pa naj bo se tako izjemnih performans-si zal ne morem veliko pomagat.
Lahko ga le podstavim pod mizo, ker tla v kuhinji niso ravna:P
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Malecky ::

Ne...tule nočem jaz izpasti pameten, ker post kr razganja od pameti...počasi že mislem da vi snujete prihodnje rodove procesorjev, najbolj pa obvladate prodajo in trženje le teh.

Nebi odgovarjal z argumenti, ker se tole lahko zavleče pa še celga threada nisem prebral... ko bom mel čas bom omenil kkšne napake ki se stalno ponavljajo, drugače pa vas pustil pri miru.


Jure2k ::

Ne vem, kaj imate toliko proti AMD procesorjem. Meni osebno ne pade na kraj pameti, da bi si kupil kakšnega intelovega za celo premoženje.

morphling1 ::

Kaj pa, ce je AMD kriv, ker proizvajalcem chipsetov ne izda vseh specifikacij svojih procov?

Ja točno to bo držalo, amd skriva določene zadeve, da bodo 3rd party čipovja nestabilna...

Ja, tebi dela, pa meni bi tudi. Ampak midva spadava v tistih 5%. Kaj pa povprecen uporabnik, kateremu je racunalo le orodje/pripomocek za delo-o racunalu samem pa nima pojma? In takih je 95%!

Teh 95% bo kupilo sestavljen računalnik, z vsem programovjem in driverji naloženimi, kot je praksa v tujini in jim bo vse delovalo stabilno, ne govorim o stanju pri nas, tu hoče bit vsak pameten in sam sestavit računalnik potem pa ta isti jamra kako je vse nestabilno, če ne poznaš zadev, jih pusti pri miru.

AMD bi moral v svoje CPUje vgradit termalno zascito, hkrati pa ukrenit nekaj z drobljenjem jeder.

Od axp naprej amd vgrajuje interno diodo za branje temperature v zelo kratkih intervalih in vse osnovne plošče od Kt400 naprej (ter tudi nekatere Kt333), to zaščito imajo. Drobljenje jeder. Ja je problem ampak samo če si nepreviden, oz. največkrat slaba zasnova pritrjevalnega mehanizma hladilnika, ampak spet 95% uporabnikov ne bo sama vgrajevala hladilnikov ampak ji bo to naredil nekdo ki ima izkušnje, samo od sebe se ne bo nobeno jedro odkrušilo. Res je da ima P4 tu bolj eleganten sistem ko samo obrneš dve ročici in pritisne hladilnik na jedro z veliko silo, ker ima pač heat spreader in ta s svojo veliko površino potrebuje tako silo da je kontakt kot mora biti. Kar se samega prenosa toplote tiče je ta rešitev slabša, nova generacija Amd procesorjev bo to imela. Za mene sicer nažalost za druge pa na srečo, za zračne hladilnike bolje, za vodni blok slabše...

Zakaj je potem Amd v takem stanju kot se nahaja zdaj. Težko reči, ja ne bi rekel da je zato krivo zaostajanje v tekmi MHz, ampak res zelo slab marketing njihovih dobrih produktov, vse to je pa povezano s finančnimi zmožnostmi in proizvodnjimi zmogljivostmi in tu je Intel v veliki prednost, saj zaradi velikih rezerv lahko zelo agresivno konkurira Amd -ju, kar pomeni nižanje cen procesorjev in seveda s tem manjši zaslužek Intel si tako tekmo lahko privošči, tudi na daljši rok. Amd pa dobesedno umira zaradi nje.

http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

TheJack ::

Če se spet malce povrnem na originalno temo, sem našel dve novici z xbitlabs.com:

On AMD Athlon XP Higher-End Processors Availability [new fact added]
Posted 10/12/02 at 3:25 pm by Anton

We reported a few weeks ago that AMD started to supply their Athlon XP 2400+ and 2600+ processors in small quantities to a reseller in Scandinavia. It is quite strange, but since then AMD still has not managed to begin the volume shipments. Moreover, as stated by ExtremeTech, the USA-based resellers will only start getting the 2400+ and 2600+ CPUs in late- or mid-October.

Officials at Accubyte, a dealer in Illinois, said they expect to receive a supply of 2400+ processors next week, while a representative of Sonicparts, another reseller., said the firm expects the mentioned CPUs on October 29th. Meanwhile, ComputerHQ.com, based in San Jose, should receive supplies of the Athlon XP 2400+ and 2600+ at the same time, about mid-October, a salesperson said. In fact, according to AMD, NEC has been offering the Athlon XP 2400+ based personal computers from September. Moreover, NEC-UK offers its PowerMate i-Select Multimedia XL4 powered by Athlon XP 2600+ processors here.

Frankly speaking, if I say that AMD cannot supply all its clients with the high-end processors, I think I will be right. Since the actual devices were announced on the 21st of August, it is a pity that AMD still cannot provide them for the customers after almost two month of waiting.

What about the recently unveiled AMD Athlon XP 2700+ and 2800+ processors then? If AMD has constant problems with increasing the core-frequency of their processors, one can doubt that the company will supply its novelties on time. However, we still may hope for the best.

Addedum: According to one of our readers, this computer store from the USA offers the Athlon XP 2400+ and 2600+ from October the 1st. Our reader said he has bought his 2400+ CPU and now uses it in his computer.

So, there are some Athlon XP 2400+ and 2600+ processors, but it seems that there are too few of them on the market yet.
[originalna novica tukaj]



Overclockability of Athlon XP 2800+ Processors. They Cannot Be Overclocked
Posted 10/12/02 at 5:36 pm by Anton

We have already discussed the situation around availability of the newer Athlon XP processors earlier today (see this news-story), and I expressed some doubts about AMD’s ability to start the volume shipments of the 2800+ CPUs on time. By now I have received indirect confirmations to my concerns. Apparently, Athlon XP 2800+’s 2250Mhz frequency is very close to the highest core-clock the core can function at.

Unfortunately for AMD, I now have to admit that with Athlon XP 2800+, AMD has reached the point of the maximal frequency the Thoroughbred can achieve. Our friends from OverClockers.ru web-site managed to grab a sample of the mentioned processor and tried to overclock it. To their great disappointment, they only succeeded in launching the CPU at 172MHz FSB, while the nominal frequency is 166MHz. The resulting core-speed was 2327MHz. They did not test the processor on stability at this clock as there is no sense to overclock so fast CPU by 77MHz. The whole issue from our Russian friends can be founded here.

We can sum up that 2250MHz is the highest speed AMD K7-family processors can achieve. In early 2003 AMD will launch its Barton CPU that will contain 512KB of L2 cache, hence, will be clocked much lower due to increased number of transistors. Of course, AMD can still add another metal layer to the integrated circuits design in order to be able to increase the frequency, though, I seriously doubt it will help the company much. On the other hand, we now see that AMD will hardly be able to provide a lot of its 2800+ processors this year without adjusting their manufacturing technology. Since I cannot remember AMD to tune their processes so that the CPUs were more easy to overclock, the Athlon XP 2800+ processor may become a “sacred” device for AMD closest partners and will never reach the retail.
[originalna novica tukaj]

Hja, izgleda da nismo samo mi ''pametni''... Stvar je še hujša kot sem mislil, ko sem pisal prvi post.

[za admine: Če vas celotni novici motita, ju preprosto izbrišite in pustite le link.]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

dexterboy ::

Uf, Uf, zdejle pa moram še jaz dodati piskerček:P
Kot prvo, tema, ki sem jo prvo v celoti prebral - TheJack, svaka ti čast.
Zdej pa moje mnenje: osebno delam v informatiki v podjetju z 200 zaposlenimi. Res je, kar je bilo napisano za zanesljivost - Intel rules. Če bi folk vedu, koliko stvari zaposleni sprašujejo in kakšne težave znajo imeti računalnikiških težav - pa sploh niso v zvezi z računalniki!, bi se meni in mojim sodelavcem zmešalo v glavi, če bi nam kje še "zgoru proc". Kajti, ko enkrat daš uporabniku PC, MORAŠ pozabiti na težave s strojno opremo - že programi so tisti, ki ti pijejo živce!
To lahko potrdim na osebnem primeru; ko na službenem peceju naložiš Windowse in daš nato CD od Intlove mamaplate not, samo odkljukaš stvari, ki jih hočeš imeti naložene in - Voila, po nekaj restartih stvar DELA! Doma pa imam amd 1600+ na gigabaytki ga-7dxr+ pa mi še danes NI USPELO spraviti k v red cd-rom, da mi dela normalno na raid krmilniku kot samostojna enota.

Druga stvar je naslednja: mogoče kdo še ne ve, ampak letni proračuna Intela za reklame je ENAK proračunu, ki ga AMD vlaga v razvoj! Že tu se lahko vidi, kako "majhen" (ne mislim dobesedno, da ne bo zamere) je AMD, da pa bi bila ironija še večja, amd NE DOHAJA povpraševanja na tržišču.

Imeti konkurenco je EDINA ZDRAVA logika na današnjem tržišču. Ne vem točno kdo je že pisu za cene novih procesorjev v času 486/pentium, ampak osebno se spomnim, kako "astronomske" so bile cene, ko je bil Intel še "car" - P3 350 je rabljen koštal toliko kot novi celeron 500 ali nekaj več, ne vem točno več na pamet. HALO ?!?!?!
Jasno da sem takrat kupil zase celerona, če ne drugega zaradi garancije (bil je nov).

Zato si osebno raje želim naslednje leto iti na pir kot pa brati o propadu AMDja.

Tako, lahko bi se še razpisal, ampak prepričan sem, da tole ne bo zadnja "replika" v tej temi in ob še dosti "elektronov preteklo", tako, da se bomo najverjetneje še oglašali.:\
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

zile ::

A si ti model prepričan, da ti MORA CD enota delati na raid kontrolerju. V navodilih za plate ponavadi piše, da ni priporočljivo priklapljati CD ROM enot na konektorje od Highpoint RAID kontrolerja. Tko da poglej in se prepričaj kako je s Promisom.
PS:Kwa ma to veze z AMD procesorjem :\ ?

Jure2k ::

Jaz nisem imel problemov s tem, ampak je pa res, da včasih viini gonilniki niso delovali najbolje in se je UDMA prenos zmanjšal. To sem odpravil z inštalacijo VIA gonilnikov, tistih, ki imajo zraven tudi programček IDETOOL, je pa tudi res, da se ti potem računalnik nekoliko dalj zaganja, ampak to niti ni tak problem.

Z novim čipovjem tega nisem zasledil in mislim, da so napako odpravili. Kljub manjšim težavam še vedno prisegam na AMD, ker za manj denarja dobiš več. Glede tega, da AMD ni za normalne uporabnike pa tole. Sosed, popolni računalniški nevednež, je imel včasih celerona 466 in je bil zelo nezadovoljen, ker ni mogel na njem gledati niti filmov v divx formatu (kriva tudi integrirana sis grafična kartica, nesposobna normalnega prikazovanja 32bitne barvne globine). Sedaj ekstremno zadovoljen z duronom 1000 lahko gleda vsak divx, igra večino iger, če že ne vseh, poleg tega ve, da bo lahko na to matično ploščo kasneje dal boljši procesor naprime XP 2800+.
Čeprav sem se mu ponudil da mu procesor odklenem tega ni želel, sedaj mu je sicer rahlo žal, ampak ni hudega.

AMD je zakon

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jure2k ()

borchi ::

vsi tisti, ki so napisali, da je P4 lažje overclockat kot Athlona XP naj povejo zakaj!!!

če bi mel cajt bi šel čez celo tole kačo in vsakega, ki je trdil kaj takega, ozmerjal z moronom!

ko sem preletaval poste je en napisal, da pri p4 pa lahko vse nastaviš v biosu in že je procesor oveclockan!

a bejž, pri amd-ju se pa tega ne da? pri amdju da je treba pa neke mostičke barvat!

kk lahko nekdo reče neki tako butastega mi ne bo nikol jasno!!! samo zato, ker pri amdju imamo še dodatno možnost spreminjanja množilnika (z minimalnim naporom) to pomeni, da jih je ful komplicirano navijat???!!!

athlone xp je bolj enostavno oveclockat kot P4! in pika!

razen, če so ti osebki iznašli enostaven način spreminjanja množilnika na P4. v kar pa resno dvomim.
l'jga

City ::

Borchi zdaj pa lahko sam sebe ozmerjaš z moronom. :D

Oboje je eni in isti jajc!

borchi ::

City: zakaj? a sem kdaj trdil, da je lažje oveclockat P4 kot athlona? kje?

kaj je oboje isti jajc?
l'jga

Jure2k ::

To pa NE. Niti slučajno ni isto sranje.
jaz imam athlona XP 1600+ (1400MHz) navitega na 2100+ (1778MHz) in to z navadnim zračnim hlajenjem, tako, da mi ne more noben srat o tem da je vse eno in isto sranje. Pred tem sem imel mnogo procesorjev intelovih seveda in se ni niti en tako elegantno navijal.
Odklepanje pomnoževalnika pa je še dodaten atribut, ki pripomore h kvalitetnejšemu navijanju.

City ::

Ti si trdil ravno obratno, sam pa sem in še kdo 101% prepričan da je glede enostavnosti ali kopliciranosti navijanje intela in amd-ja isto.

City ::

Jure odvisno v kakšne skrajnosti greš. Jest ne trdim da je p4 lažje navijat, gledamo na način navijanja za katerega pa ne potrebuješ nobenega strokovnega znanja in to zna delat vsak moron.
V tvojem primeru si pa ti to še tako rekel da bi pri p4 rabil vodno hlajenje. če bi hotel dosečti iste spacifikacije

borchi ::

City: ne vem na čem si ampak če mi pokažeš kako se odklene množilnik na P4 pol lahko govoriš, da je isto sranje. če ne veš zakaj je dobro imeti še možnost odklepanja množilnika, ti pa itak ni pomoči.
l'jga

City ::

Borchi zdaj pa se odloči a govorimo o možnostih ali o načinu? Glede možnosti ja ima AMD opcijo več, če gledamo maximum je pa intel spet spredaj. Isti jajc, glede NAČINA pa sploh.

Na čem sem?? Kaj si to mislil mamila??:D :D Ne jem mamil
Drugače pa imam tako AMD-ja kot Intela če si mislil to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: City ()

borchi ::

City: da bi ti lahko odgovoril, mi boš mogu povedat kaj ti razumeš pod MOŽNOSTI in NAČIN. js nisem govoril ne o prvem ne o drugem in ne vidim torej potrebe, da bi se odločal o čem govorim.

oveclockanje:

athlon P4

fsb yes yes
multip. yes* no


se pravi, da je enako enostavno overclockat amd in intel preko fsb-ja (z ustrezno plato, seveda).

preko množilnika je p4 nemogoče overclockat, amd pa z minimalnim naporom.

maximalnega overclocka nisem niti omenil. zdej si zgleda ti max. oveclock nekak stišal v tvojo definicijo "načina" oz. "možnosti", da lahko rečeš, da je isti jajc.
l'jga

Jure2k ::

Z višjim FSB se mnogo bolje navije kot pa z multiplyerjem in, če je procesor nekvaliteten, lahko znižaš pomnoževalnik in FSB naviješ do onemoglosti in tak način navijanja prinese mnogo več, kot pa navijanje prek pomnoževalnika. Pri Intelovih procesorjih si pa omejen s strani pomnoževalnika, se pravi tudi, če imaš kvaliteten RAM in ne vem, kaj, se lahko na trepalnice postaviš, ker je procesor zanič in ga ne moreš spraviti na FSB, ki bi ga lahko v nasprotnem primeru.
Nisem rekel, da rabiš vodno hlajenje za Intelove procesorje, niti nisem reku, da se jih ne da navijati, vendar je res, da se zdajšnji AMDji mnogo lepše navijajo od Intelovih.
When I die, I want to die like my grandmother who died peacefully in
her sleep. Not screaming like all the passengers in her car.

morphling1 ::

Ne,Ne, nažalost ni čisto tako. Res je da recimo 1600+ nav. na 2500+ samo zato se moraš zelo potrudit. Novi t-bred B-ji bodo kar se tega tiče boljši, čeprav je TheJack podal tisto novico iz Xbits-ov je to en primer, več uspešnih primerov je tam okrog 2.4-2.5Ghz (čez 3000+) z vodnim hlajenjem. P4 lahko zelo visoko naviješ tudi preko fsb-ja, samo memory dela asinhrono, ampak tukaj zaradi quad busa ni problemov s prepustnostjo vodila kot pri amd-ju, pa še eno dobro lasnost imajo da se da zakleniti pci in agp bus na 33 oz. 66 Mhz , fsb pa dvigaš po svoje. Tudi maximalna frekvenca je zaenkrat dosti višja kot pri amd-ju, ker t-bredov B praktično še ni zunaj v omembe vredni količini. Ampak price/performace je še vedno zelo na Amd strani.
Tako da bi rekel približno tako povrečen oc. z vodnim hlajenjem ter Amd-jem xp palomino je tamo okrog 2300-2400+ , P4 northwood pa med 2.5-3Ghz razlika je zaenkrat očitno na strani P4
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Mr.B ::

Evo vam loleke , ki v svojem življenju niso navili nobenega p4.

Jaz imam plato ASUS p4t-E : Nakratko gor je rambus PC800 , P41.6A , pa sem ga samo s presvičanjem FSB-ja za 33% torej po MHZ-jih več kot un B... iz 1400 na 17pm. PA imam PCI še vedno 33MHZ in AGP še vedno 66Mhz . Torej imam kao zakljenjen PCI/AGP. PRavtako pa imam sedaj FSB na 533MHz-jih , pa mi ni bilo treba nobenih mostičkov limati itd , da ne omenim ljudi , ki so se jim okrušili amd-ji , zaradi kao nepravilne montaže hladilnika gor. Torej jim ostane le navijanje preko FSB-ja. Pa da vas nebo razočaral , imam isti hladilnik gor kot je bil prvotno. Sklepam da je ta bistveno tišji od kakega vulcanota. Kakor sem bral na netu gre moj P4 1.6A z običnim kulerjem krepko čez 2.3GHz torej če gremo v procentih je to koliko. Da ne omenim še kaj huje. P4 z vodnim hlajenjem pač gre tam do 3GHz. To pomeni da dela. Seveda AMD ima sedaj mejo po XP standardu XP2800. To je zgornja meja delovanja , če pa navijate še nevem s kakimi kolimi dodatki , pa sklepam da ni noben lolek da si bo kupil razne hladilne tekočine na H , samo zato da bo vsak dan eno 50literco izpraznil samo zato da bo trdil , da ga lahko več navije , oz. enostavneje , karkoli že..

Če pač neznate kupiti plate , pa ko izberate kaj boste kupili , ne preberete opisov do konca , ste si sami krivi ,Prav tako če neznate uporabljati interneta. Prosim vas dejte se malo bolj spraviti na višji način pisanja po forumuih. Fantje če nekdo reče da mu dela njegov procesor oz njegova FSB na 200 MHz , pa se mu ne posta ,še ne pomeni da dela. Ko ti enkrat pride v Windowsw ali Linx , pa laufaš kak test , pa ti dela saj ene par dni , potem lahko rečeš da ti dela na 200MHz-jih ne pa razne oslarije.Ne pa da po vseh forumih razlaga kako mu to super dela , potem pa še ostali loleki zraven ploskajo.

PS : Z radeonom 8500Le ne navit imam z UT2003 : dom-suntemple : 90.0854937
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Jure2k ::

.......kot un B... iz 1400 na 17pm...........

Kaj naj bi blo B...?
in kaj 17pm?

Mislim, da vem, kaj misliš s pm ampak če je to res se hudičevo motiš!

Aja, če misliš, da se tudi jaz kot imaginarni osebek z 200FSB hvalim in da mi v resnici ne deluje na 2100+ potem res ne vem, kaj bi ti rekel, ker imam računalnik kot server in je prižgan tudi več dni skupaj brez resetiranja (včasih je to nujno, ker imam winXP).
Naj povem, da mi dela tudi na višjih frekvencah (preizkušeno 1850MHz = >2200+) vendar ga z zračnim hlajenjem (Zalman) , ki btw niti slučajno ni glasno, ne mislim preveč pregrevati, ker si bom v kratkem sestavil vodno hlajen sistem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jure2k ()

Mr.B ::

Se oproščam gospodu borchi-u sem se zmotil.

Gospod Jure2k , sklepam da si nov na forumu , pa ti bom lepo razložil sledeče: Če bi sedaj na Slo-techu naredili anketo z uprašanjem : koliko ljudi meni da je integrerana grafika ala intel , sis , ali VIA primerljiva s kakšno MX2 ali še boljšo kartico , bi bil tTI povsej vrjetnosti prvi in edini glas ki bi trdil da je onbord varianta saj tako hitra če šene hitrejša , zaradi tega ali onega "marketinškega" razloga.

Nočem te razočarati imel sem PIII plato 815E čipset , pa sem lahko z MX2 gledal DVD pri resoluciji 1280x1024 , BP , ko sem MX2 dal ven , in probal z onbord , z isto resolucijo , pa sem imel slide show. Pa normalno je tudi če uprabiš procesor ki je saj za 500MHz hitrijši "seveda v tvojem primeru" da Divix nebo štekal več in bo seveda tisti tvoj kolega ful zadovolen , ko si mu prodal svojo staro plato in procesor in si si ti omislil kaj hitrejšega......
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

footprint ::

Sentry: Od kod ti tvoj nick? Pravzaprav me ne zanima, zanima pa me če si že slišal za Sentry firewall distribucijo Linux-a???? Če si in si kej delal z njo te prosm če mi lohk poveš kako se obnese. mail me
TNx

Ostalim pa se opravičujem za neumestno pripombo, ki se ne tiče ravno teme.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: footprint ()

Jure2k ::

Mr. B na celi liniji si zgrešil.

-Nisem nov na forumu, no ja, tudi star maček nisem, se pa približuje moja prva obletnica.
-NIKOLI nisem hvalil česarkoli onboard integriranega še posebno NE!! grafične kartice, če si boš prebral bolj natančno boš videl, da je ravno zaradi ene od teh kolegu računalnik delal po polžje.
- Nisem mu prodal svoje plate s procesorjem, čeprav sem imel jaz takrat T-birda 900, ki sem ga pred kratkim res prodal, vendar ne njemu.

Res se mi zdi čudno da ljudje tako radi tolčejo proti AMDju.
Aja glede 200FSB, a si s tem mislil Morphlinga? Sammo on se je približal 200MHz busu, nisem pa siguren če ga je dosegel.

Mr.B ::

No jurček-2k
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glede tega, da AMD ni za normalne uporabnike pa tole. Sosed, popolni računalniški nevednež, je imel včasih celerona 466 in je bil zelo nezadovoljen, ker ni mogel na njem gledati niti filmov v divx formatu (kriva tudi integrirana sis grafična kartica, nesposobna normalnega prikazovanja 32bitne barvne globine). Sedaj ekstremno zadovoljen z duronom 1000 lahko gleda vsak divx, igra večino iger, če že ne vseh, poleg tega ve, da bo lahko na to matično ploščo kasneje dal boljši procesor naprime XP 2800+.Čeprav sem se mu ponudil da mu procesor odklenem tega ni želel, sedaj mu je sicer rahlo žal, ampak ni hudega.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sklepam da znaš za sabo brati.
Torej :
1.Ti trdiš , oz hočeš reči na izjave ki so jih dali nekateri da je AMD neprimeren za domače uporabnike , in to dokazuješ z sledečo izjavo :

Sosed, popolni računalniški nevednež, je imel včasih celerona 466 in je bil zelo nezadovoljen, ker ni mogel na njem gledati niti filmov v divx formatu (kriva tudi integrirana sis grafična kartica, nesposobna normalnega prikazovanja 32bitne barvne globine). Sedaj ekstremno zadovoljen z duronom 1000 lahko gleda vsak divx, igra večino iger, če že ne vseh,...

Ja kdo ki je popolni računalniški nevednež pa nebi tega rekel , da je ful zadovoljen. Sej ta bi bil zadovoljen tudi če bi mu prodal p4celerona navitega na 3GHz , pa ga samo po sintetičnih testih en P4 2.0A prekaša na celi črti.

2. Sklepam da sedaj nima več onbord grafike ?
Normalno da sedaj igra igrice ki jih prej niti v slide shovu ni mogel gledati.

3. Si se pa le dobro protrudil , da si mu prodal svoje stare zadeve.

4. Ta tvoj računalniški nevednež je normalno zelo zelo zadovoljen s svojo novo mašino , kot prvič lahko gleda svoje divix filme zaradi najmanj enkrat hitrejšega procesorja. In normalno lahko igra sedaj igrice še najmanj enkrat hitreje oz. višjo resolucijo , ker nima več onbord grafike. Kateri nevednež pa tega nebi hvalil kako je njegova mašina , ki bazera na AMD-ju bistveno boljša od Intla. In ko enkrat tak človek pride na Slo-tech , bo seveda na vse lovorike dal na AMD-ja.

Juček če bi mu prodal recimo celerona p4 1.7 , kaj misliš kaj bi ta nevednež trdil v tvojem primeru ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Brane2 ::

Matr, v eni uri se je name usulo brdo mailov s ST. Sem pomislu da je server znoru in že hotu klicat gasilce, ko padem v tale thread...

Otroci, v odsotnosti snega bi se pa lahko kepal s kamni (>:D ), tole na žalost nima nobenih efektov... |O :\

Jure2k ::

OK Gospod B

še enkrat: NISEM mu prodal svojega satrega računalnika ali katerekoli komponente!
Priznam, da bi bil verjetno s celeronom prav tako zadovoljen, vendar fora ni v temu...

Celo v trgovinah ljudje v želji po prodaji dražjih procesorjev na vse grlo hvalijo Intelove produkte. Veliko podpovprečno računalniško izobraženih ljudi še vedno misli, da so AMD procesorji
a: nestabilni
b: počasni
c: nekompatibilni z ostalim hardverom in softwareom
d: slabe kvalitete (se hitro pokvarijo)

Pri zadnjem bi samo omenil, da imajo enoko dolgo garancijsko dobo kot Intelovi procesorji.

Priznaj, da nič od zgoraj naštetega ni res. Ti to morda veš, ampak trgovci in tudi sam Intel pa bo nekatere uporabnike še naprej zavajal. Glede PR pa povem, da se mi ne zdi to prav nič tragičnega. Osebno bi sicer na osnovi videnih testov že odločil, katerega od procesorjev se splača kupiti, kaj pa neuki začetniki, ki so šele začeli vstopati v svet računalništva? Če nebi imel pojma, kakšni so rezultati testov bi pa videl, da Intelovi P4 delujejo na naprimer 2,8GHz, AMDjevo "sranje" pa samo 2200 MHz ali še manj, kako bi se potem odločil? Verjamem, da bi si kupil prvega seveda bi vzel celerona, ker nimaš denarja za P4, potem pa glej no glej sosed je kupil AMD 2000MHz in mu dela še enkrat hitreje kot tvoj celeron.
Povej mi, če se ti nebi zdelo, kot da te je intel na suho nategnil s svojimi gigahertzi.

glede tvoje opazke na koncu, ki me enači z enim od računalniškim moronom, ki je šele začel vstopati v svet računalništva ter informatike jo bom pa raje prezrl. V karijeri sem imel več Intelovih procesorjev razmerje je 4:2 za Intel in povem samo to, da sta bila samo dva nakupa Intelovih procesorjev res vredna to je predpotopni P133 in C2 600, no ja slednji niti ne.

Jure2k ::

Mislim, da bi bilo pametno temo končati, ker res nikamor ne pelje.

želim samo, da tudi zvesti pristaši priznate, da procesorji AMDja niso glej zgoraj pod a,b,c,...

S to temo sem končal.... upam
When I die, I want to die like my grandmother who died peacefully in
her sleep. Not screaming like all the passengers in her car.

TheJack ::

Jure2k: Kje je problem AMDja sem pisal jaz in to precej. Res je sicer, da na moje trditve ni treba nikomur odgovarjati, ampak zdi se mi preprosto brez veze od začetka iti z isto debato (nestabilnost, nezdružljivost, problematičnost...AMDja), in ignorirati vse, kar je bilo o tem povedanega prej. Rad pa verjamem, da se nikomur ne ljubi brati, ja.

Da še še v tole vtaknem: Če nebi imel pojma, kakšni so rezultati testov bi pa videl, da Intelovi P4 delujejo na naprimer 2,8GHz, AMDjevo "sranje" pa samo 2200 MHz ali še manj, kako bi se potem odločil? Verjamem, da bi si kupil prvega seveda bi vzel celerona, ker nimaš denarja za P4, potem pa glej no glej sosed je kupil AMD 2000MHz in mu dela še enkrat hitreje kot tvoj celeron.

Kje se pa dobi AMDja na 2000 in 2200 MHz? Ti prijateljsko zaupam, da AMDja, ki bi šel čez 1800 MHz v trgovini ne boš dobil.Če boš imel res izredno noro srečo (skoraj nemogoče) boš dobil 2 GHz. To bi sicer vedel, če bi bral topic, v katerega tako neutrudno postaš.

Sem pa vesel DexterBoyevega posta, ki je podprl moje trditve o neprimernosti AMDjeve platforme za določene namene.

Mimogrede citat z The Registra:This year, Intel will account for 81 per cent of desktop processor sales, an "overwhelming lead" which it will maintain through to 2003, In-Stat/MDR forecasts. Worse, for AMD, Athlon XP will not be a"ble to keep pace on speed(with Pentium 4) and will be pushed into competition with Celeron, much as the K6-2 was", the analyst firm says in its latest report on Intel's desktop processor business. (cel članek tukaj)

Dobesedno isto in še huje kot sem jaz napisal v prvem postu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

TheJack ::

Jure2k: Še nekaj.... Kakšni pristaši? Intela? To mi ni jasno. Kako je lahko nek človek pristaš določene korporacije? Ima v njej naložene delnice, je morda v upravi ali nadzornem svetu? Saj Intel in AMD nista fuzbal kluba, za boga!

Zame je odrasel človek, ki se razglaša za pristaša določene družbe (AMDja, nVidie, Intela, ATija, Ljubljanskih mlekarn...) vodenoglav. To je sicer normalno za (geeky) najstnike, ki si želijo imeti nek občutek pripadnosti. In potem pač hvalijo tisto, kar imajo v gajbi (ki so jim jo sestavili v trgovini). Če je to AMD, potem hvalijo AMDja. Če je to Intel, potem je pa P4 ''da best''. In tako še danes odkrivam topice v stilu ''3dfx rulz'', ki jih pišejo tisti, ki jim še ni uspelo zamenjati kartice.

Meni so taka razmišljanja povsem tuja. Z niti eno komponento v računalniku nisem povsem zadovoljen. Z nekaterimi sploh ne, z drugimi pa skoraj. In na pamet mi ne pade, da bi se oklical za pristaša vseh družb, katerih proizvodi so se znašli v mojem kompjuterju. Celo več - za nekatere sem dokaj prepričan, da se ne bodo spet zlahka znašli na mojem nakupovalnem spisku. IBM in Toshiba sta med njimi, recimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

Jure2k ::

Lepo, pri tem se pa popolnoma strinjava. Imel sem Intele, imam AMDja in intela, imel bom intele in če bo sreča bom imel tudi AMDje.
IBM diska ne bom kupil nikoli več (na srečo sem ga prodal nekomu, ki je bil nad firmo IBM navdušen, slabe sektorje sem pa prej odpravil >:D )
S Toshibo pa nimam nobenih izkušenj, lahko pa ti povem, da s Teacom ne moreš zgrešiti (če je Toshiba CD-RW), če pa bi rad dober DVD-R le poseži po Pioneerju, ker meni brezkompromisno deluje že 2 leti.

nodes ::

Dok sam razmišljala o prošlosti i maštala o budučnosti, tako divna sadašnjost je prolazila pored mene! :D

Dejstvo je, da so procesorji AMD, ki jih lahko danes kupiš, čisto uporabni. Drugače se ne bi na internetu dnevno pojavljali podobni članki. Sam ne recite, da so vsi ti ljudje navadno teslo.

Dileme kaj bo jutri še vedno ostanejo. Niti Bog ne ve, če je tista teza o življenju v simuliranem svetu res pravilna.

TheJack ::

Sej je tud fiat Punto čisto uporaben avto. Ampak mercedes S pa ravno ni, ne?

Mam občutek, da si malce zgrešil bistvo tega topica... Kdo pa je trdil, da Athloni niso uporabni? Le primerni niso najbolj za določena opravila (glej topic).
Sicer ti pa tu o kvaliteti Athlonov ni treba nikogar prepričevati. Za večino ljudi tukaj so tako ali tako ''da best'' (celo tako zelo, da posamezni karakterji še vedno besno svetujejo AMDje celo tistim, ki so izrecno poudarili, da hočejo P4). Ampak AMD še vedno tone čedalje globje. Ti čudo prečudno! Očitno ljubezen le ni vse kar potrebujejo...:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

San ::

Sam imam 900 Athlona in imam rad AMD z vsem srcem, vendar po tem kar sem danes videl, bo moj naslednji procesor DEFINITIVNO p4. Žal. Res.

Ravno sem dobil v roke nov comp. od kolega, da ga poinštaliram - AMD 2000+. Moj bivši naslednji nakup. Super računalnik, šopa 100 na uro brez problema, UT2003 sam leti...dokler nisem položil roke na kišto - vroče za kavo kuhat! Iz napajalnika pa naravnost fen !!!

Odpade. Moj 900 je hladilnik proti temu in že tako se mi zdi moj Zalman preglasen. Ne vem kok denarja pa tud ne dam za vodno hlajenje. Mi je vseen, če ima AMD manj močne procesorje, 2GHz je že prava žival, sam glede segrevanja pa je že res skrajni čas, da nekaj naredijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: San ()
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD želi 50-odstotni tržni delež (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
577934 (6564) Alexius Heristalski
»

Nova anketa!

Oddelek: Novice / Ankete
452560 (2560) Roadkill
»

Procesorske vojne je konec (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
844752 (4752) ||_^_||
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
635045 (4002) batiushka

Intel Vs. AMD (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
615271 (4324) whatson

Več podobnih tem