» »

sesutje grafične kartice

sesutje grafične kartice

Qlimax ::

LP,
Danes se mi je zgodil primer:

Zgnal sem igro COD Black Ops (igra zahteva minimum 2 GB rama - ravno toliko ga imam jaz)in kot ponavadi mi na začetku enkrat, dvakrat igra malo zamrzne/zašteka in nato deluje vse normano (predvidevam, da je to zaradi rama). Tokrat in že nakajkrat se mi je zgodilo, da me je vrglo ven iz igre in mi prikazalo nek error v zvezi z grafično kartico in mi resetiralo windows resolucijo, to sem seveda ponastavil nazaj in vse je vredu.

Sedaj me zanima ali je možno, da preobremenjenost ramov lahko slabo vpliva oz. poškoduje graf. kartico in celoten pc ?

...razmišlam o nakupu še 2GB RAM.

Lepo prosim za odgovore, Qlimax

Procesor: quad-core
RAM: 2GB
Grafična kartica: HD 5770
Napajalnik: 550W

FishFreak ::

preobremenjenost rama naj ne bi poškodovala grafične..bolj verjetno je da so se ti driverji sfrkali..si jih probal odstranit in namestit najnovejše iz AMDjeve strani?..vsekakor ti priporočam nakup še teh 2gb rama (rezerve ni nikoli preveč impa 2gb je dandanes res malo premalo)

Lp,
Wolf

ja, imam nameščene najnovejše driverje in tudi jaz ugotavljam, da sta 2gb rama res malo premalo. Konec maja, začetek junija jih bom kupil, jih imam že ogledane :D ...pa hvala. Če še kdo ve mogoče kakšen razlog zakaj bi se lahko to zgodilo, naj prosim pove.

IvoJan ::

Driverji so, drugo ne more bit. Instaliraj kaksno starejso verzijo in porocaj.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Enron x86 ::

Poženi še program FurMark ("stress test") in spremljaj naraščanje temperature. Če se zgodi isto kot pri igri (Windows prikaže napako, resolucija se zniža), utegne biti nekaj narobe s strojno opremo. Si slučajno kaj višal frekvence grafične kartice (GPU/SHADER/VRAM)?

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

@tKBurek
Če bi inštalliral starešjso verzijo driverjov bi moral sigurno dolgo čakati na retultat, saj se mi to zgodi, (če) se zgod 1 na mesec...mene je samo zanimalo ali je možno, da na to vpliva ram in če se zaradi tega lahko poškoduje grafa...vseeno hvala :)

@Enron x86
...zagnal sem fun mark test, vse deluje normalno in tudi nobenega errora ni. Nič nisem spreminjal frekvenc, ampak je vse tako kot je bilo :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

R9 380 prenizka frekvenca... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9011141 (9464) D3m
»

Grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
957435 (5527) matonson
»

ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

87560739 (24977) Galaxy
»

Posodobitev računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
311893 (1324) igiwarcraft
»

ATI Radeon HD3870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43528437 (18376) smarty

Več podobnih tem