Forum » Pomoč in nasveti » Slaba odzivnost računalnika
Slaba odzivnost računalnika
xteakwondox ::
Pozdravljeni imam problem in sicer računalnik se mi zelo dolgo prižiga in otripa tudi lučka od diska ter tu in tam konstantno gori ali dlje časa utripa kar se mi ne zdi normalno. Windowsi pa se tudi zelo dolgo nalagajo, čeprav bi se morali na moji konfiguraciji sistema pomoje veliko hitreje. Opažam tudi da mi Everest pokaže temperaturo procesorja 72stopin, temperaturo posameznega jedra pa 24stopin, kar se mi ne zdi logično saj imam ninja hladilnik in v biosu je temperatura 35stopinj ob zagonu. Windows 7 sem naložil nanovo in vse potrebne gonilnike ter je sistem brez antivirusnega programa tako da resnično nevem zakaj tako slaba odzivnost sistema. Prosim za pomoč?
Konfiguracija:
* procesor AMD phenom II X6 1055T
* grafična kartica ATI RADEON HD4870 1GB
* 4Gb rama Corsair XMS
* disk 500GB WD 7200rpm
* napajalnik LC 550W
* osnovna plošča GIGABYTE MA74GMT-S2
Konfiguracija:
* procesor AMD phenom II X6 1055T
* grafična kartica ATI RADEON HD4870 1GB
* 4Gb rama Corsair XMS
* disk 500GB WD 7200rpm
* napajalnik LC 550W
* osnovna plošča GIGABYTE MA74GMT-S2
Enron x86 ::
Lahko onemogočiš še servis System Restore, če ga ne uporabljaš.
Lp
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
hvala sem ga vendar ni nič bolje in resnično nevem kaj bi bilo z njim narobe do sedaj je deloval brezhibno sedaj pa sem zamenjal disk in grafično ter so se začele pojavljati te težave
Lp
Lp
Duhec ::
1.Je šla inštalacija Win7 brez problemov ?
2.32 ali 64 bitni Win7 ?
3.So inštalirani vsi gonilniki za osn.ploščo - link je za osn.pl. ver1.4 (chipset/audio/lan...)?
4.Je namešče zadnji bios (F10) za osn.ploščo?
5.Ali gre skozi osnovni test diska s proizvajalčevim programom ( http://www.wdc.com/en/ )?
6.Pokaže test za s.m.a.r.t podatke diska kake napake ?
7.Preveri sata kabel, če je dobro na(za)taknjen ali pa ga enostavno za test zamenjaj z novim/brezhibnim!
8. Varni zagon je sicer hiter, vseeno ga izvedi in prečekiraj preko programa MSCONFIG, zavihek Startup, če se v neki vrstici ne skriva kak program, ki nima kaj početi ob zagonu in mu odstrani kljukico ter izvedi restart.
9. Določi mrežni kartici nek fiksen IP, da se ob zagonu hitreje povoha z routerjem/adsl modemom. Po restartu test zagona. Malo si prej meri čas koliko časa rabi zagon do neke točke, ko se vse na namizju umiri.
Poročaj po točkah, testiranje pa lahko začneš kar s št. 9.
2.32 ali 64 bitni Win7 ?
3.So inštalirani vsi gonilniki za osn.ploščo - link je za osn.pl. ver1.4 (chipset/audio/lan...)?
4.Je namešče zadnji bios (F10) za osn.ploščo?
5.Ali gre skozi osnovni test diska s proizvajalčevim programom ( http://www.wdc.com/en/ )?
7.Preveri sata kabel, če je dobro na(za)taknjen ali pa ga enostavno za test zamenjaj z novim/brezhibnim!
8. Varni zagon je sicer hiter, vseeno ga izvedi in prečekiraj preko programa MSCONFIG, zavihek Startup, če se v neki vrstici ne skriva kak program, ki nima kaj početi ob zagonu in mu odstrani kljukico ter izvedi restart.
9. Določi mrežni kartici nek fiksen IP, da se ob zagonu hitreje povoha z routerjem/adsl modemom. Po restartu test zagona. Malo si prej meri čas koliko časa rabi zagon do neke točke, ko se vse na namizju umiri.
Poročaj po točkah, testiranje pa lahko začneš kar s št. 9.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
Jankolovski ::
Fajn bi blo narest tut kaksn RAM Test.
Pa windowsi so pirati al original???
1. Support for AM3 processors: AMD Phenom™ II processor/ AMD Athlon™ II processor
* Due to chipset spec limitation, if you install AM3 CPU on this motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s); however, the frequency of AM3 CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information.
Pa windowsi so pirati al original???
1. Support for AM3 processors: AMD Phenom™ II processor/ AMD Athlon™ II processor
* Due to chipset spec limitation, if you install AM3 CPU on this motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s); however, the frequency of AM3 CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jankolovski ()
No tle maš pa CPU Support List ki pravi N/A = not support, ne podpira ta matična tvojga procesorja, zato je tolk počasn probaj nujno POSODOBIT BIOS!
http://www.gigabyte.com/support-downloa...
To se nanaša če ma tvoj procesor 125W! Poglej točno ker procesor maš ker sta dve verziji!!!!!!
http://www.gigabyte.com/support-downloa...
To se nanaša če ma tvoj procesor 125W! Poglej točno ker procesor maš ker sta dve verziji!!!!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jankolovski ()
Fora je da večina matičnih podpera procesorje z 95W in pol če si kupu procesor z 125W nima te podpore in ti vse upočasni!
Aha pa grafiko si menjal pa disk, ja jst bi probu tut z ksknim drugim diskom in močnejšim napajlnikom saj ti porabi tvoja grafika 500W minimum tko da mu pomojm tut mal energije prmankuje, še posebi pr teh LC Power k so bl švoh napajalniki!
duhec moji odgovori na tvoja vprašanja
1.DA
2.64bitni
3.Vsi driverji so inštalirani
4. za zadnji bios nisem siguren bom preveril in posodobil=)
5. testiram sporočim
7. zamenjal
8. ni nobenega
9. imam nastavljenega in deluje
Hvala za nasvete bom sprobal vse te napisane stvari. Hm če je procesor 95 ali 125W nikjer ne najdem podatka, in tudi napajalnik sem posumiv vendar me čudi da mi je prej poganjal q6600na 4ghz in isto grafično ter 6gb rama in dva diska tekoče! ne izključujem možnosti da je napajalnik oslabel=)
1.DA
2.64bitni
3.Vsi driverji so inštalirani
4. za zadnji bios nisem siguren bom preveril in posodobil=)
5. testiram sporočim
7. zamenjal
8. ni nobenega
9. imam nastavljenega in deluje
Hvala za nasvete bom sprobal vse te napisane stvari. Hm če je procesor 95 ali 125W nikjer ne najdem podatka, in tudi napajalnik sem posumiv vendar me čudi da mi je prej poganjal q6600na 4ghz in isto grafično ter 6gb rama in dva diska tekoče! ne izključujem možnosti da je napajalnik oslabel=)
Prvo en test za disk nared, pol ram test nared, sposod si močnejši napajalc če ne bo nič delal pa poklič unga od koga si kupu procesor pa ga praši a ti je 95W prodal al 125W??
hvala za nasvet delam na tem amapk resnično nevem ker procesor če je 125w al 95w in tudi everest mi nikjer ne pokaže ali lahko še kako drugače ugotovim?
pa bios imam posodobljen in trenutno testiram rame ter disk
pa bios imam posodobljen in trenutno testiram rame ter disk
test za disk gre normalno skozi in ne javi nobene napake prav tako test za rame napajalec imam močnejši venar mi ne paše v ohišje saj ima prekratek kabel za napajanje MB saj imam napajalca odspodaj in ne pride do vrha bom sprobal kar tako=)
hm možno da je procesor 125W in da mi tudi zaradi tega everest javlja temperaturo procesorja 75stopinj??? temperatura posameznega jedra je pa 28stopinj? imam nanovo nameščeno pasto in ninja kuler kar za kar mislim da nebi smelo biti pregrevanja?
hm možno da je procesor 125W in da mi tudi zaradi tega everest javlja temperaturo procesorja 75stopinj??? temperatura posameznega jedra je pa 28stopinj? imam nanovo nameščeno pasto in ninja kuler kar za kar mislim da nebi smelo biti pregrevanja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xteakwondox ()
ugotovil procesor je 125W na žalost To pomeni da mi ne preostane drugega kot menjati osnovno ploščo saj resnično nisem bil pozoren da sta dve verziji procesorja??
Škoda, če maš možnost zamenjaj ali procesor ali matično!!! Če ne bi novi procesor prodal in kupil novega, ali pa matično prodal in kupil novo!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matična plošča AsusOddelek: Strojna oprema | 1006 (729) | Hayabusa |
» | kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6163 (4587) | Rainbow Dash |
» | Problem AMD Phenom II X4 945 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4030 (3366) | Pšenični |
» | Kateri CPU za MB Asus M2N-E SLI?Oddelek: Kaj kupiti | 1261 (1073) | patrikkc |
» | AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Strojna oprema | 61022 (24532) | Meizu |