» »

tezave z monitorjem ali z graficno ?

tezave z monitorjem ali z graficno ?

joze ::

Imam tezavo, pri vsaki stvari v windowsih vidim odsev, naprimer določen tekst je lepo berljiv, pod njim pa vidim senco oz. odsev tega teksta, ki se ponovi vsaj v štirih odsevih.Isto je z vsemi ikonami, robovi , praktično povsod se pojavi.To sicer ni hudo moteče, se mi pa zdi, da je vsak dan slabše.Ali je kriv monitor(poskušal sem ga razelektrit pa ne pomaga), ali grafična kartica(geforce 2 mx, nikoli navit, star 6 mesecev).Windowsi skoraj gotovo niso krivi, saj mi na drugi particiji, kjer imam win me (drugače win xp), dela isto.Vse nastavitve imam na privzeto.
Ali mi lahko kdo pomaga ugotoviti kje je tezava?

borinho ::

Problem je v grafikulju oz. gonilnikih za le-to, vsaj mislim da.

zamenjal gonilnike, nič bolše.

Dej probi grafikuljo v kšno drugo mašino, or prklop monitor na drug PC, da takoj vidiš v katerem grmu tiči zajklja

čudno, nesel sem masino k sosedu, kjer je vse delalo brez tezav, misli sem ze da je 100% monitor kriv, potem pa pridem domov pa priključim nazaj pa vse dela brez tezav ze 15 minut. Moje ugibibanje je da se nekaj greje, pa smo spet tam, ali monitor ali grafična oba sta imela med odklapljanjem in prenosom dovolj časa, da sta se ohladila.Pojma nimam.

Po moje je pol kr monitor

sedaj sem zagnal igrico(need for speed) in po petih minutah igranja se mi po vrnitvi v winse problem pojavi znova, to bi lahko kazalo na to, da je problem grafična.Med igro težav ni opaziti.

Ja a si grafično probu v drugi mašini

Highlag ::

Tipična napaka pri slabih, poškodovanih ali "štukanih" :D kablih za priklop monitorja na grafično kartico je pojav sence na sliki.

Pri slabih kablih in pri podaljšanih kablih pride pri konektorjih do odboja signalov, kar se odraža na dvojni sliki oz. senci.

Igirce imajo dinamično sliko, kjer je napake tako ali tako težko opaziti. Sence so vidne predvsem na statični sliki. Natančno preglej celo sliko ne samo črke.

Pa še nekaj če je napaka v kablu bi se morale sence spreminjati tudi glede na resolucijo in osveževanje , ki jo imaš izbrano. Poizkusi samo za test zmanjšati sliko in osveževanje pa boš videl če imaš še enake sence.

grafične se nisem šraufal ven, bom poskusil v prihodnjih dneh.
Kabel gotovo ni štukan, pa tudi delalo je vse lepo do nekaj tednov nazaj, vednadar pa se stvar slabsa.S spreminjanjem resolucije se senca ne spremeni, le na najmanjsi je mogoce za malenkost manjsa.
Kako naj si pojasnim, da je pred zagonom igre slika bila normalna, potem pa se je spremenila.

zdaj sem fizično iztaknil kabel iz grafične in potem priključil nazaj in je pomagalo, zdaj se zaenkrat se ni pojavilo nič tudi če sem igral igro.
Kako bi dolgoročno rešil ta problem s kablom?
hvala fanta!

Highlag ::

Ponavadi je zadosti, da je kabel trdno privit na kartico.
Če maš čas, malo izklopi računalnik pa parkrat konektor priključi na kartico pa snemi. Če so kontakti oksidirali se bodo malo očistili, pa boš imel nekaj časa mir.

CaqKa ::

kak star je monitor?
pomojem se barvni topovi več nea ujemajo na monitorju.. kako to popravit bo pa brane2 razložil :p upam vsaj.. težko bi reko da bi bila fora v gonilnikih.. kvečjemo je to harverska težava.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962583824 (23153) Dominator
»

FulHD TV kot monitor

Oddelek: Strojna oprema
373959 (1709) Silck
»

GTX 770 Problem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
402057 (1480) m0LN4r
»

Črke in sence na LCD monitorju

Oddelek: Strojna oprema
81626 (1464) roli
»

Cenejsa grafa, ki podpira 1440x900 wide LCD monitor?

Oddelek: Kaj kupiti
141967 (1527) T(he) Boss

Več podobnih tem