Forum » Pomoč in nasveti » Debata o navadnih LCD-jih in LED LCD-jih
Debata o navadnih LCD-jih in LED LCD-jih
ZuPk0 ::
Pozdravljeni!
Premišljeval sem ali se mi splača prodati tale LCD in kupiti enga LED, ker kot sm vidu je slika dosti bolj...ostra, boljši kontrast? mi priporočate kakšnega za do ene 250Eur od 22" do 26" ker sam dobro ne pozna kvalitetnih znamk LED LCD-jev :)
hvala za mnenja in lp!
Premišljeval sem ali se mi splača prodati tale LCD in kupiti enga LED, ker kot sm vidu je slika dosti bolj...ostra, boljši kontrast? mi priporočate kakšnega za do ene 250Eur od 22" do 26" ker sam dobro ne pozna kvalitetnih znamk LED LCD-jev :)
hvala za mnenja in lp!
jazbec ::
tale-->http://www.pcplus.si/monitorji/lcd-moni...
drugače pa se sam odloči če se ti splača menjavat
res, da ima led lepše barve-velika razlika pri črni barvi
drugače pa se sam odloči če se ti splača menjavat
res, da ima led lepše barve-velika razlika pri črni barvi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jazbec ()
BALAST ::
Ne splača se kupovat LED, res da ima številke v specifikacijah bolj napihnjene, ampak še vedno gre za LCD panel.
Pa 2ms proti 5ms razlike ne opaziš, ker vsak proizvajalec drugače meri to hitrost (ugasnjena-prižgana pika, medtem ko se barvne pike rišejo počasneje).
Če že nadgrajuješ poglej za IPS panel, recimo Dell u2311 za 260EUR ali pa u2410 za 460EUR.
Pa 2ms proti 5ms razlike ne opaziš, ker vsak proizvajalec drugače meri to hitrost (ugasnjena-prižgana pika, medtem ko se barvne pike rišejo počasneje).
Če že nadgrajuješ poglej za IPS panel, recimo Dell u2311 za 260EUR ali pa u2410 za 460EUR.
ZuPk0 ::
Hvala vama! sm gledu razliko med IPS oz 6bit pa 8bit al kako je že...se mi zdi to bolj pametno..glede cene sm pa presenečen da je tok "pocen", ker tok sem dal za svojga 2 let nazaj :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16350 (14759) | skyline |
» | Kateri monitor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 22022 (17223) | hotig |
» | kateri 22" lcd monitor? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 50708 (22353) | silo |
» | Mura efekt na LCD-jihOddelek: Zvok in slika | 1797 (1215) | Runnagain |
» | Kaj veste o LCD-jih?Oddelek: Strojna oprema | 1694 (1484) | ABX |