Forum » Loža » PayPal
PayPal
Temo vidijo: vsi

cegu ::
Jaz imam sedaj na računu dolarje in jih skušam prenesti na Banko. Je kdo že to poskusil? Paypal mi ne dovoli na mojo Visa Electron prenesti v dolarjih (da bi bila konverzija pri Abanki), vendar zahteva da se konverzija naredi pri Paypalu.
Kolikor berem pa Paypal želi 2.5% + conversion fee od pretvorbe valut. Če je to res, je to ena mafija za mene.
Help-desk pri tistih Indijcih pa čisto nič ne pomaga. Kot da bi govoril z idioti, 8x moraš vprašati isto zadevo da te sploh razumejo kaj želiš.
Kdo od vas kupuje v dolarjih in bi naredil menjavo po domače?
Problem razložen bolj podrobno:
http://www.petersandeen.com/paypal-is-s...
Kolikor berem pa Paypal želi 2.5% + conversion fee od pretvorbe valut. Če je to res, je to ena mafija za mene.
Help-desk pri tistih Indijcih pa čisto nič ne pomaga. Kot da bi govoril z idioti, 8x moraš vprašati isto zadevo da te sploh razumejo kaj želiš.
Kdo od vas kupuje v dolarjih in bi naredil menjavo po domače?
Problem razložen bolj podrobno:
http://www.petersandeen.com/paypal-is-s...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cegu ()

menjalnik ::
Jutri grem po tole predplačniško kartico v banko Koper, ki jo bom uporabljal za Paypal je kdo imel težave z njo?
http://www.banka-koper.si/Fizicne_osebe...
http://www.banka-koper.si/Fizicne_osebe...

Volltlord ::
Vprašanje;
končno sem danes uspel potrditi mojo predplačniško virtualno Visa kartico, ki sem si jo dal naredit pri NKBM. Nakazali so mi na PayPal nazaj tistih 1,50€ in sem šol na Ebay, da bi si kupil telefon (že poprej sem si na račun naložil 220€). kakšnih 3-krat sem poskusil kupiti, in trikrat mi je napisalo Error code: 70049. Poiskal sem že za rešitve na PayPal forumih, kjer piše, da je bil problem odpravljem ne leto dni nazaj. Ko sem poskusil še 4-tič, mi je pa napisalo, da "We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa x-0164. This happened because it has been denied by the card issuer." Sem mogoče prekoračil dnevni limit, kajti opazil sem, da mi je pošiljalo denar za poštnino in mi ga tudi nakazovalo nazaj, za vsak neuspešen poskus nakupa. Kaj torej storit? Jutri poskusiti še enkrat?
končno sem danes uspel potrditi mojo predplačniško virtualno Visa kartico, ki sem si jo dal naredit pri NKBM. Nakazali so mi na PayPal nazaj tistih 1,50€ in sem šol na Ebay, da bi si kupil telefon (že poprej sem si na račun naložil 220€). kakšnih 3-krat sem poskusil kupiti, in trikrat mi je napisalo Error code: 70049. Poiskal sem že za rešitve na PayPal forumih, kjer piše, da je bil problem odpravljem ne leto dni nazaj. Ko sem poskusil še 4-tič, mi je pa napisalo, da "We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa x-0164. This happened because it has been denied by the card issuer." Sem mogoče prekoračil dnevni limit, kajti opazil sem, da mi je pošiljalo denar za poštnino in mi ga tudi nakazovalo nazaj, za vsak neuspešen poskus nakupa. Kaj torej storit? Jutri poskusiti še enkrat?

prox ::
mogoče nimaš dovolj denarja gor, koliko naj bi stal telefon? Ebay si vzame tudi nekaj provizije
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

Alamar ::
Kot kupec ne plačaš provizij. Imaš dovolj denarja gor za nakup? Si povezal paypal račun s svojim ebay računom? Poglej, da nimaš v ebay košarici še kakšne druge predmete od prej in ti zavrača plačilo, ker je premalo denarja gor.

St235 ::
ebay od kupca ne jemlje nikaršne provzije. plačaš točno toliko kot piše. Ni pa logično da ti je posebej trgalo denar za poštnino.

.:joco:. ::
Pozabil sem paypal geslo. Uporabim forgot password, dobim link na e-mailu in za potrditev, da sem to res jaz moram vpisati številko mastercarda.
Problem je, ker tega mastercarda nimam že en lep cajt.
A obstaja kakšen drug način kako lahko pridem do svojega paypal accounta?
Problem je, ker tega mastercarda nimam že en lep cajt.
A obstaja kakšen drug način kako lahko pridem do svojega paypal accounta?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.

Machete ::
Na izpisku od MCja imaš napisano št. kartice. Je pa prav da se tako preverja istovetnost računa. Imho.

Okapi ::

.:joco:. ::
Mnja, ta je bla zgubljena/ukradena/preklicana.
Sem šel na banko, pa so mi povedali cifro.
Sem šel na banko, pa so mi povedali cifro.
"Is science true?"
You don't get it.
You don't get it.

Selotejp ::
Imam eno vprašanje - na mail, ki ni vezan na moj PP account sem dobil sporočilo, da moram ponovno potrditi svoj račun:
Attention! Your PayPal account was limited!
Dear PayPal Costmuer,
As part of our security measures, we regularly check the work of the screen PayPal. We have requested information from you for the following reason. Our system has detected unusual charges to a credit card linked to your PayPal account. PayPal account, you'll need to relog in in your account.
Sumljivo je, da sem to dobil na mail, ki ni vpisan v moj PP accout, zato vas prosim za nasvet - pomoč kako reagirati. Sicer imam za PP odprt ločen račun na banki, pa vseeno me malo skrbi glede tega.
Je kdo že imel ta primer?
Attention! Your PayPal account was limited!
Dear PayPal Costmuer,
As part of our security measures, we regularly check the work of the screen PayPal. We have requested information from you for the following reason. Our system has detected unusual charges to a credit card linked to your PayPal account. PayPal account, you'll need to relog in in your account.
Sumljivo je, da sem to dobil na mail, ki ni vpisan v moj PP accout, zato vas prosim za nasvet - pomoč kako reagirati. Sicer imam za PP odprt ločen račun na banki, pa vseeno me malo skrbi glede tega.
Je kdo že imel ta primer?

bzzero ::
Ja prijavi se v PP in poglej kaj se dogaja na tvojem računu
če moraš res kaj storiti, ti bo to tudi tam pisalo. Če si v skrbeh, piši na njihov support, pa ti bodo takoj povedali, ali je to res ali gre morda spet za scam. Tukaj tu bo težko kdo pomagal - najhitreje si lahko pomagaš sam.

99,9% je phising scam. Tako da niti pod razno klikat na kakšne linke.
Pojedi diretkno na www.paypal.com (glej da je res https) in se logiraj v Paypal, če hočeš bit ziher ali je z accountom vse ok.
Pojedi diretkno na www.paypal.com (glej da je res https) in se logiraj v Paypal, če hočeš bit ziher ali je z accountom vse ok.

RejZoR ::
Za take pomembne storitve (bančništvo nasplošno, plačljive storitve itd) si naredite bookmark (v tem primeru www.paypal.com) in do njega dostopajte izključno preko slednjega. Tud če dobiš po mailu, ne klikaš nič linke v slednjem ampak obiščeš PayPal stran preko svojega bookmarka. S tem se izogneš 99,99% phishinga. Če je dejansko kaj treba storit z accountom, ti bo itaq javilo ob prijavi v njihov sistem.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

darkolord ::
Dear PayPal Costmuer
you'll need to relog in in your account.
Ni treba bit rocket scientist za tole pogruntat.

Ok, bebec jest sem se sicer prijavil preko linka, nisem pa ničesar verificiral. Zdej pa sem preko bookmark linka spremenil geslo in mi ga noče več sprejeti...
Je za spremenjeno geslo treba kaj počakati da deluje? Sicer pa na izpisku nisem videl nič sumljivega, pa tudi PP account imam prazen - nobenega denarja ni gor.
A sem fejst zamočil?
Je za spremenjeno geslo treba kaj počakati da deluje? Sicer pa na izpisku nisem videl nič sumljivega, pa tudi PP account imam prazen - nobenega denarja ni gor.
A sem fejst zamočil?

Tilen ::
Kako misliš, da si ga spremenil in ga noče sprejeti? Torej ga nisi spremenil in so lopovi pred teboj spremenili dostop?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

darkolord ::
Kero je "link" in kero je "bookmark link"?
Če si se prijavil preko tistega linka iz maila, potem si kar zamočil ja. Upam, da nimaš nobene kartice povezane tja ...
Če si se prijavil preko tistega linka iz maila, potem si kar zamočil ja. Upam, da nimaš nobene kartice povezane tja ...

Najprej sem se prijavil preko linka iz maila, ničesar nisem potam verificiral.
Potem pa sem se preko mojega bookmarka prijavil s starim geslom, pogledal da ni kakšna nova postavka noter in spremenil geslo. No, novo geslo mi zdaj ne prime.
Za plačevanje preko PP imam odprt ločen račun in je gor le nekaj evrov drobiža, na PP pa nisem imel niti centa.
Kaj svetujete, da bi svojo naivnost popravil?
Potem pa sem se preko mojega bookmarka prijavil s starim geslom, pogledal da ni kakšna nova postavka noter in spremenil geslo. No, novo geslo mi zdaj ne prime.
Za plačevanje preko PP imam odprt ločen račun in je gor le nekaj evrov drobiža, na PP pa nisem imel niti centa.
Kaj svetujete, da bi svojo naivnost popravil?

Zamenjaj gesla in se bolj jasno izražaj. Staro geslo prime, če novo ne prime?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Najprej sem se preko linka v mailu prijavil v PP, spreminjal nisem ničesar.
Kasneje pa sem se preko mojega bookmarka prijavil v PP in spremenil geslo.
Zdaj mi ne prime niti staro, niti novo geslo.
Na mail pa sem dobil potrdilo, da sem spremenil geslo.
Kasneje pa sem se preko mojega bookmarka prijavil v PP in spremenil geslo.
Zdaj mi ne prime niti staro, niti novo geslo.
Na mail pa sem dobil potrdilo, da sem spremenil geslo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Selotejp ()

možna sta dva scenarija:
ali si se zatipkal pri geslu
ali pa so scamerji vzporedno s tabo spreminjali geslo.
Bo treba preko paypala začeto recovery gesla https://www.paypal.com/webapps/accountr... , kot vem emaila na paypalu ni tako enostavno spremenit tako ,da ne bi smelo bit panike. Bo pa paypal od tebe zagotovo zahteval iziske kartice, kopijo osebnega dokumetna in podobno.
ali si se zatipkal pri geslu
ali pa so scamerji vzporedno s tabo spreminjali geslo.
Bo treba preko paypala začeto recovery gesla https://www.paypal.com/webapps/accountr... , kot vem emaila na paypalu ni tako enostavno spremenit tako ,da ne bi smelo bit panike. Bo pa paypal od tebe zagotovo zahteval iziske kartice, kopijo osebnega dokumetna in podobno.

V geslu sem imel afno, če ga vpišem brez tega znaka, mi pa deluje.
Torej - kaj mi je še storiti da popravim svojo napako?
Izpiske in kopijo osebnega dokumenta?!? Ja kako pa bom vedel, da ne gre spet za kak nateg?
Torej - kaj mi je še storiti da popravim svojo napako?
Izpiske in kopijo osebnega dokumenta?!? Ja kako pa bom vedel, da ne gre spet za kak nateg?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Selotejp ()

Hehe, res je. Afne ne smeš imeti, sem imel sam podobne težave. Lahko imaš npr. zvezdico (*). Skratka, geslo si zamenjal, tako da ne bi smel imeti težav. Poglej, če se niso vmes spremenile kakšne nastavitve na računu za pridobivanje dostopa do računa.
Preveri še, da nisi na scam strani pobral kak spyware.
Preveri še, da nisi na scam strani pobral kak spyware.
Zgodovina sprememb…

ddasd ::
oj!
imam poterjen paypal 1.5e stanje.. danes sem hotel plačati nakupt..
na paypal mi kaže 1.5e znesek pa 302.49e kao s kartice (skupni znesek je 303.99)
pa mi je izpisal tole :
We couldn't complete your purchase, because the card issuer declined the card Visa x-xxx
zdj pa ne vem.. a je problem da mam kak limit za spletni nakup? sm že velikokrat opravil nakupe med 100 in 200e več pa žal še ne.. imam pa debit visa za mlade
imam poterjen paypal 1.5e stanje.. danes sem hotel plačati nakupt..
na paypal mi kaže 1.5e znesek pa 302.49e kao s kartice (skupni znesek je 303.99)
pa mi je izpisal tole :
We couldn't complete your purchase, because the card issuer declined the card Visa x-xxx
zdj pa ne vem.. a je problem da mam kak limit za spletni nakup? sm že velikokrat opravil nakupe med 100 in 200e več pa žal še ne.. imam pa debit visa za mlade
hi

ddasd ::
Na matični banki ti morajo spremeniti limit iz 0 eur na kaj več...
a to sam zarad paypala.. ker drugače normalno kupujem preko interenta..nazadne sm si kupu za 100e+ prek nike.com ,..
pa poterjeno mam ker so mi odbil 1.5EUR
mel sm limit 250e sm preveril na banki
hi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ddasd ()

bastadu ::
Mene pa zanima, ali mi lahko prodajalec plačilo preko Paypala v delih refundira večkrat? Namreč pravkar mi je refundiral napačen znesek (premalo) in me zanima ali bo lahko dal refund še 1x? Ker pri refundu me ne doleti Paypal-ova provizija, če mi bo pa kao nakazal na moj Paypal račun razliko, mi bo pa Paypal zaračunal še provizijo na tisto ... Hvala za odgovor!

Lahko. Nevem pa kolikokrat. V dveh delih gotovo, ugibam pa da večkrat tudi ni problem, če je izvršeno v 60ih dneh.
https://www.paypal.com/au/cgi-bin/websc...
https://www.paypal.com/au/cgi-bin/websc...

nikon ::
Zdravo, mene pa zanima, če kdo mogoče ve. Jaz imam paypal račun aktiviran z viso kartico (abanka), ki je tista kopija debetne mastercard kartice, ki je za študente (ista št. trr).
Ko sem dobil refund nazaj na paypal račun, mi je le ta takoj nakazal denar nazaj na kreditno kartico, predvidevam da na viso. A na mastercard kartici potem tega denarja ni, ker na banki se ga ni videlo?
Sedaj me pa samo zanima, če jaz nekaj naročim preko ebaya, a mi bo vzel paypal denar sedaj iz mastercard kartice, ki sem ga dal gor na banki ali bo najprej porabil ta denar, ki je sedaj na visi?
Hvala za odgovor.
Ko sem dobil refund nazaj na paypal račun, mi je le ta takoj nakazal denar nazaj na kreditno kartico, predvidevam da na viso. A na mastercard kartici potem tega denarja ni, ker na banki se ga ni videlo?
Sedaj me pa samo zanima, če jaz nekaj naročim preko ebaya, a mi bo vzel paypal denar sedaj iz mastercard kartice, ki sem ga dal gor na banki ali bo najprej porabil ta denar, ki je sedaj na visi?
Hvala za odgovor.

mitja_n ::
govorim za withdraw, kjer ne moreš izbirati kdo dela pretvorbo
pri plačilu je seveda drugače in lahko sam izbereš............
pri plačilu je seveda drugače in lahko sam izbereš............

yoco ::
Živjo! Naredil sem PayPal račun. Uporabil sem Mastercard od Moneybookers. Kako zj naložim denar na PayPal? A moram zmeraj z isto kartico al lahko tudi prek svoje banke? Nikjer ne najdem kje to piše!

Denarja se na paypal ne nalaga preko kartice, ampak ti avtomatično bremenijo kartico ko nekaj plačaš s paypalom. Če nisi opazil ima tema že 25 strani in je bilo vse to že 10x povedano.

A moram zmeraj z isto kartico al lahko tudi prek svoje banke? Nikjer ne najdem kje to piše!
Lahko imaš več različnih kartic. Npr. NKBM Visa in NLB Mastercard.
Zgodovina sprememb…

an3333 ::

medenko ::
Kje se že dobijo paypal vrednostne kartice, da si naložim denar na paypal? Trafike? Kako se jim že reče - paypal topup kartice?

hmm23 ::
Denarja se na paypal ne nalaga preko kartice, ampak ti avtomatično bremenijo kartico ko nekaj plačaš s paypalom. Če nisi opazil ima tema že 25 strani in je bilo vse to že 10x povedano.
lahko če maš 2 accja samo pazi da te ne dobijo ker sledi ban
Kaj ne smeš imet 2 paypal accounta? Kaj pa če imaš enega ti in enega npr. brat?

Ne vem kaj bi sploh pridobil s tem, da bi imel dva Paypal accounta, kvečjemu provizijo ti bi pobrali ob prenakazilih, v vsakem primeru pa moraš spet met denar vsaj na enem izmed accountov ... skratka ne vidim fore ... Na Paypal se denar brez provizije lahko nalaga oz. nakazuje s pomočjo Paypal Top-up, tako da niti ne potrebuješ kreditne kartice ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()

gamecom ::
Zivjo imam eno vprasanje. V nemciji sem narocil neko zadevo placal z NLB mastercardom preko paypal-a. Ker zadeve niso dobili sem jim rekel naj nakazejo denar na moj paypal racun. Vceraj so to naredili ampak na mojem racunu paypal ni nobenega denarja pise pa (Transfer To - Credit Card - Completed) pise na paypalu. Zdaj pa ne zastopim kam so nakazali denar na mojo kreditno kartico ko gledam na Kliku ni denarja nikjer. Prosim za nasvet hvala.

Če so naredili refund tvojega plačila, potem gre denar nazaj na kreditno kartico (torej boš imel na izpisku kartice najprej transakcijo -100 EUR ko ti ti plačal, potem pa +100 EUR ko ti vrnejo denar), ampak transakcija je vidna šele po nekaj dneh, vsaj tako je pri kartici VISA ...

Glej tekočo aktivnost na računu MC kartice. Pusti pa seveda par dni fore, da se transakcija zabeleži. Tega denarja ne boš dobil na PP ampak ti ga bodo odšteli od mesečne porabe po MC kartici, ob obračunskem datumu, razliko če si porabil sumo druge porabe manj od tega zneska pa na TR. Če je slučajno pa ta datum že mimo (jaz imam 2. v mesecu), pa ti bodo celoten znesek nakazali na TR.
Naj me kdo popravi če se motim. Pusti pa v vsakem primeru par dni fore, preden paničariš.
Ampak gotovo pa tega ne boš dobil na PP, da kuriš naprej z njega.
Naj me kdo popravi če se motim. Pusti pa v vsakem primeru par dni fore, preden paničariš.
Ampak gotovo pa tega ne boš dobil na PP, da kuriš naprej z njega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 140975 (20939) | igi82m |
» | NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31629 (8354) | FoxKnox |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 113061 (40108) | PINki |
» | Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?Oddelek: Igre | 12588 (11305) | Oktan |
» | Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22085 (19162) | Kwizlord |