» »

NKBM - virtualna predplačniška Visa

NKBM - virtualna predplačniška Visa

1
2
3

smacker ::

Na kartici je napisan TRR in sklic(referenca) ki jih uporabiš pri nakazovanju. Ni raketna znanost, samo pismen moraš biti.

kanko ::

Bom kar to temo uporabil...

Pred kratkim sem si naročil virtualno predplačniško od NKBM. Nakar sem dobil klic iz banke, da dosedanje izkušnje kažejo, da z virtualno kartico ne moreš izvest plačila prek spleta, kjer imajo ponudniki plačila vezana preko POS terminala.

Jaz imam namen uporabljat to kartico za Amazon, Alibaba ipd. spletne trgovine.
Je že kdo imel takšno izkušnjo, da ni šlo preko spleta plačati z virtualno kartico in je moral preiti na fizično predplačniško kartico? In kako sploh vedeti, da ima neka spletna trgovina plačila vezana na POS terminal?

matobeli ::

Meni dela nkbm brez problema na teh straneh, sicer imam tudi fizično ampak je v osnovi to še vedno ta predplačniška. Tudi prej ko sem imel wirecard, čisto virtualno ni bilo težav.

Nekaj časa je paypal določene kartice zavračal, ampak sedaj bi moralo bit že ok.

smacker ::

Dodaš 5eur za fizično pa se ne sekiraš. Z virtualno je bil en čas problem na straneh, ki so zahtevale overitev preko OTP čitalca ("kalkulatorček" kamor vstaviš kartico, vpišeš PIN in dobiš 8-mestno kodo, ki jo uporabiš za potrditev nakupa). Zdaj že večina uporablja overitev preko kode poslane z SMS na tel. št., ki jo določiš na Visi, tako da se to ne dogaja več (vsaj jaz nisem zasledil).

fosil ::

Po moje se tudi splača doplačat teh 5 eur in vzet fizično.
Je uporabna tudi kot backup kartica, če primarno izgubiš sploh, če si recimo v tujini.
Tako je!

kanko ::

OK, hvala za info.
Ob prvem neuspešnem nakupu bom prešel na fizično.

thebeya1 ::

Vprašanje... naročila sem si fizično predplačniško Viso pri NKBM. Za začetek sem si nakazala 10 eur na kartico, na paypalu želim povezati kartico, ampak mi ne uspe. Izberem Visa, vpišem številko kartice, mesec veljavnosti in CSC kodo, ki je zraven polja za podpis, ampak mi napiše ''Check your card details and try again.''
Vse sem preverila že 5x in vem, da vpisujem pravilno. Kaj bi lahko bila težava?

N0t0ri0us ::

napisat moraš številko pod čipom in ne sixx

zzitop ::

Na to predplačniško Viso torej lahko polagaš denar preko spletne banke, kjer je provizija, kot pač je. Lahko preko bančnega okenca katerekoli banke in spet provizija, seveda višja, kot preko spletne banke. VENDAR pa, provizije NI, če izvedeš polog na NKBM poslovalnici (recimo z gotovino). Kar mene zanima, če je ali ni provizije za primer pologa preko Pošte, kjer naj bi bile bančne storitve pravzaprav preko NKBM.

Sprašujem, ker v bližini nimam nobene NKBM poslovalnice, pošto pa pač...

jero_no1 ::

Ko sem že kar nekaj časa nazaj na Pošti sprašval, če je to možno, me je gospa za šalterjem samo čudno gledala in mi začela ponujati UPN. Tako da po mojih izkušnjah ne gre in si zato nalagm gor €€€ preko spletne banke.

matobeli ::

Kako pa preko spletne banke filaš?

A uporabiš kaj drugega kot (virtualni) UPN?

jero_no1 ::

Si prebral kaj je bilo vprašanje? :)

Ker nimam TRR na NKBM, seveda nalagam denar na Viso preko UPN.

Karen ::

Jaz imam shranjeno hitro plačilo na Sberbank, kar app na smartphone-u. Ker imam paket kjer ne plačujem provizij za položnice je brezplačna transakcija denarja, pa v času delovnika je transfer narejen v manj kot eni uri.

orkan ::

NKBM...sicer ne spada v temo ampak vseeno napisem en primer strokovne usposobljenosti na NKBMu. Pridem zadnjic da mi za tujino potrdijo en obrazec, na katerega je potrebno vpisat ime in priimek, št.računa in swift kodo ter poštemplat. Vse lepo in prav, dokler ne pridemo do swift kode. Seveda je ženska na okencu za stranke ni vedela in reče sodelavcu kak je že swift koda, to kaj sma danes že googlala?? Googlala? In res, tip gre do compa in prebere swift kodo, kbmsi2x...ženska napise kbmsixx...ko jo na opozorim da je na koncu 2X in ne XX...sledi še enkrat preverjanje kode na googlu :) ko popravi napako se opravicuje meni...takrat pa mi je bilo zadost in jih lepo vprašam, če ni žalostno da dva zaposlena (en celo poslovodja) googlata kodo od banke na kateri delata in ki bi jo mogla vedet na pamet?? Seveda nista imela odgovora na moje vprašanje. Saj nvm, če je žalostno ali že smesno, da delaš na banki pa nvš osnovnih kod od svoje banke na pamet, da ti stranka mora povedat kodo.....žalostno ampak resnično.
Lp Orkan!!

BCSman ::

Ali je spletni vpogled stanja pri visi elektron od NKBM brezplačen, ali je potrebno mesečno nadomestilo (0,80eur) tudi le za "vpogledno" spletno banko?

smacker ::

Vpogled je brezplačen. Če si njihov komitent, potem kartico in stanje vidiš tudi v spletni banki TRRja.

fikus_ ::

Lahko preveriš/pogledaš na njihovem bankomatu brezplačno.

BCSman ::

Pri preoblikovanju navadnega racuna v visa electron only racun so mi pozabili preoblikovat tudi bankanet in se je zaracunal. Sedaj je urejeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BCSman ()

BCSman ::

Hm običajno ko sem direktno plačeval z viso elektron je prišel varnosti pin preko sms-a, danes ko sem preko aliexpresa nekaj naročil za 30eur pa ni prišlo nič. So bile kake spremembe?
Preverit transakcij pa tudi ne upam na spletni banki kbm, ker so mi očitno ukinili account po prenovi heh.

kjut ::

to je odvisn od vendorja se mi zdi pri meni tudi nekje ja nekje ne...razn ce so ze tko pametn na bank..da samo za nove vendorje dobis sms kasnej pa ne vec...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kjut ()

BCSman ::

Danes sem prvič preko aliexpressa naročal. Paypal je onemogočilo ko sem potrdil slovenski naslov za dostavo, kot da je onemogočen za Slovenijo, svašta. Ostalo je samo direktno plačilo z viso.

kixs ::

Ne vem, ce lahko pri Aliexpressu placujes s PayPal-om.

BCSman ::

Na začetku sem lahko izbral paypal in dodalo je doplačilo 1,3$, ko sem pa potrdil naslov za dostavo, je paypal izginil. No saj ni bistveno.

fikus_ ::

NKBM je ta vikend nekaj "updejtala", meni predplačniška visa tudi ne kaže prav stanja. Sem v čet ali pet še nekaj naročal in plačeval, pa je na Visi stanje, kar sem naložil gor.

cortez ::

Vsakemu, ki si upa narediti Revolut ali N26, naredite.

NKBM so šalabajzerji. Po prenovi, nič ne dela, pobrisali so ves predhodni promet, stanje na kartici se vsak dan menja. Uspelo jim je celo za 15 dni zamrznit sredstva na računu, ker se ni izvedla transakcija. Na to se ne moreš niti pritožit, ker po 1 uri na telefonu (verifikacija itd.) so mi uspeli samo povedat, kdo je rezerviral sredstva, ker ti tega sploh ne vidiš v spletni banki in posledično ne moreš reklamirat transakcijo pri trgovcu. Izpisek sporne transakcije, če ga le dobiš, moraš it iskat na banko, kjer moreš še enkrat razlagat kaj potrebuješ.

VIP58 ::

NKBM ima očitno precej težav. Že nekaj dni se neuspešno poskušam prijaviti v spletno banko. Imam predplačniško viso.
Včeraj kličem na tehnični suport, pravijo da se z firefoxom ne morem prijavit, naj uporabim Chrome ali Edge, z nobenim ne gre. Potem mi povedo da moje uporabniško ime ne obstaja. Dve leti je delalo v redu, zdaj pa ne obstaja, ok, bom naredil drugega, napaka na strežniku, drug brskalnik isto, tretji isto. Grem na prenosnika, zopet trikrat isto. Vmes še zamenjam internetnega ponudnika, ne pomaga, poskusim z telefonom, napaka na strežniku. Svetujejo mi naj grem v poslovalnico, grem danes na pošto, gospa za okencem se malce zdrzne ko ji pokažem kartico, ampak se potrudi, vedno ji pokaže napaka na strežniku. Ok, grem domov, probam vse še enkrat, dvakrat...;(
Pokličem tehnični suport, ja, bomo obvestili tehnike, vas pokličejo nazaj. A niste vi tehniki? Aaaaa mnja veste..., ok ne se trudit, naj pokličejo ko bodo kaj vedeli... niso klicali.
Kaj zdaj, pobrat preostanek denarja ven in it drugam, ali počakat še kakšen dan. Nekako se mi ne da menjat, ker je do sedaj delalo vredu.
Too much of everything is just enough.

pierch ::

Revolut je zastonj, ga uporabljam že drugo leto in je svetlobna leta pred NKBM. Imam pa še vedno tudi NKBM predplačniško, ker sem jo pozabil odjaviti in so mi jo avtomatsko podaljšali.
Pierch

cortez ::

pierch je izjavil:

Revolut je zastonj, ga uporabljam že drugo leto in je svetlobna leta pred NKBM. Imam pa še vedno tudi NKBM predplačniško, ker sem jo pozabil odjaviti in so mi jo avtomatsko podaljšali.



A si dobil avtomatsko novo visa debit kartico in so ti posledično sami pobrali z računa 10€ za novo kartico ?

BCSman ::

Ja mene tudi zanima kaj se zgodi, ko visa elektron preteče, kakšen je strošek nove.
Kar se tiče uporabniškega imena, so ga tudi meni izbrisali in sem enostavno naredil nov account.

pierch ::

Ja, avtomatsko so mi izdali/poslali novo in stroške odbili od stanja na kartici.
Pierch

BCSman ::

Hm včasih je bila virtualna predplačniška visa 5eur, fizična 10eur, sedaj vidim da sta obe 10eur, torej nima smisla naročat oz. spreminjat v virtualno ob naslednji obnovi.

Nisde22 ::

pierch je izjavil:

Revolut je zastonj, ga uporabljam že drugo leto in je svetlobna leta pred NKBM. Imam pa še vedno tudi NKBM predplačniško, ker sem jo pozabil odjaviti in so mi jo avtomatsko podaljšali.

Zdravo, a mi lahko poveš če se virtualni revolut da povezati s pay palom in če normalno deluje za online nakupe?

pierch ::

Sorry s PayPalom ga nisem osebno zvezal, ampak so ga pa kolegi in pravijo da deluje. Od on line nakupov do sedaj z Revolutom nisem imel težav. Konstantno ga uporabljam za nakupe, večinoma s Kitajske (AliExpress največ, ker nima PayPal-a).
Je pa sodelavec ugotovil, da ne moreš plačati MS Azure subscription, ker nekako ugotovi, da je Prepaid kartica.
Pierch

bigbada ::

V mbankanet aplikaciji sem opazil da imam recimo napisano Razpoložljivo: 9732.33€, Stanje: 9423,23€
Kaj je to oz. kakšna je sploh razlika med tema dvema? Tega prej ni bilo ali se mi samo zdi? Sem malo zmeden...

pierch ::

Limit je še zraven ane, 300€ očitno.
Pierch

Zstiller ::

Ali NKBM predplačniška visa še deluje na paypal, ker vsakič ko jo hočem dodati mi napiše denied, pa je na kartici 50€.

fikus_ ::

Meni dela.

Zstiller ::

Men je prej tudi mi je potekla, pa sam zdaj novo dobil vse isto samo veljavnost je do 2024 pa jo noče sprejet.

BogyX ::

Meni dela normalno in podaljšal sem jo tudi BP.

Zstiller ::

Men pa ne gre nimam pojma kaj je narobe prvo sem mislil, da ni dosti €€€ na kartici za preverjanje sam ga je.

sbawe64 ::

Zstiller
Če greš na nkbm atm s to kartico, se tam pokaže 50 eur ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zstiller ::

Jap, sem že nekaj plačeval z njo tako, a je gor še 42€, paypal pa vzame samo 1$ za verifikacijo. Nimam pojma kaj je.

Vuli ::

a imaš šumnike v imenu/priimku? vpiši brez, če...
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Zstiller ::

Nimam, plus vpraša te samo za št kartice, njeno veljavnost pa varnostno številko.

jest10 ::

Je tle kakšen, ki so ga z Abanke(visa elektron) vrgli na predplačniško NKBM?
V reklamnem bla, bla na NKBM strani vidim, da naj bi uporabniki predplačniške imeli brezplačni vpogled na stanje v mobilni aplikaciji. Ma z mojimi podatki se ne morem registrirati vanjo(novo kartico sem že dobil)

Vuli ::

ne, jaz sem prejel viso debit. Kolikor mi je jasno, se ti ne bo treba registrirat, ker bodo isti podatki kot si jih imel v spletni banki pri abanki, v nkbm banki.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Bobo95 ::

Kot je zgoraj napisano, dobil si viso debit. Začne veljati 1.1.2021 in do takrat je ne moraš uporabljati.

Sindrom ::

Živjo, bom kar tule parkiral vprašanje.

Pred kratkim sem tudi nabavil predplačniško Viso Electron za 10€ na NKBM, ker so pač koperčani oz. italjani postali preveč pohlepni. Nanjo sem že nakazal 100€ preko svoje spletne banke - pri nakazilu UPN sem moral vtipkati IBAN in *svoje* podatke za razliko od Banke Koper, kjer je IBAN bil od same banke. S kartico sem že kupil nekaj na Epic Store, kupil sem tudi na Amazon.de, vendar pa mi zadeva na eBay ne deluje. Pri nakupu mi napiše, da banka zahteva neko dodatno verifikacijo, nakar piše, da nadaljevanje ni možno. Pri plačilu sem izbral kar "kreditno" kartico kot namen plačila, ne PayPal. Tega problema pri prejšnji Banki Koper nisem imel. Čudno pa je, da nova kartica drugje deluje čisto normalno. Npr. na Amazonu mi sploh ni bilo treba vpisati tiste tri-mestne kode CVC nikjer, pa je šla transakcija čez.

Aha, pa še nekaj. Ali ima kdo izmed vas težave pri klicanju NKBM pomoč uporabnikom preko telefona? Meni se oglasi tista avtomatska tajnica, ki pravi izberite 1 za to, izberite 2 za ono, itd. Ko pa izberem, pa se nič ne zgodi (me ne veže naprej).


lp
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

FoxKnox ::

Na telefonu si naloži app. m denarnico Nkbm, svojo Kartico poveži z aplikacijo in omogoči potisna obvestila.Preko te app. boš potrjeval, verificiral nakupe preko spleta.
To velja od letos za vsa EU spletne nakupe

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FoxKnox ()

Boggs ::

Sindrom, znani so bili podobni problemi, če si klical na podporo iz mobilnih številk operaterja T-2. Če je to situacija pri tebi probaj poklicat iz stacionarca ali pa iz telefona drugega operaterja.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 473 74 75 76 )

Oddelek: Loža
3785738800 (21831) plusdzabaka1
»

Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
996139209 (28475) V-i-p
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
330109431 (28281) Vetrpiha
»

Predplačniška visa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15038355 (16511) sbawe64
»

Najugodnejša predplačniška MasterCard (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
261109795 (37716) Andro457

Več podobnih tem