» »

PayPal

PayPal

Temo vidijo: vsi
««
24 / 79
»»

Faceless ::

Kaj točno pojasnit? :) Mene sam zanima kaj jim moram posredovat in kaj to pomen? :)sam dvignil bi rad 10€

Tilen ::

Huh, tole je pa čudno. 1099-K se izpolnjuje, če ustrezaš zgornjim kriterijem. Si izbral;

- The owner of this account is not a U.S. person or entity and is not subject to U.S. taxation.

1099-K

Za dvig potrebuješ Viso, strošek je cca 2 EUR. Ne vem, da bi bile trenutno kakšne težave z dvigom manjših zneskov (10 EUR).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Machete ::

Pomoje želi na trr prenest, pa ne vidi da je to možno samo na us račune..

Tilen ::

Prenos je možen tudi na račune pri nas. Potrebuješ Viso.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Machete ::

Ja direkt želi pomoje, ne prek vise.

marjan_h ::

Lep pozdrav,

Jaz imam kreditno kartico MasterCard na ki omogoča obročno odplačevanje na 3 mesece. Zanima me če se lahko poveže kreditna kartica z Paypal računom? Ali potem ko kaj naročim iz spletne trgovine bo se znesek porazdelil na 3 mesece?

Druga stvar, ki me zanima koliko provizije pobere paypal pri nakupu in koliko je najvišji znesek ki ga lahko plačaš preko paypal?

Hvala za odgovore.

medenko ::

takoj bo plačano na paypal, ne pozna obročnega...to ti banka da.

Pa lahko kreditno povežeš? Ali moraš imeti debetno? Ne vem zakaj toliko ljudi gre na Visa electronic? Je kaj boljše kot MasterCard?

St235 ::

viso electroni ljudje uporabjajo rpedvsem zato, ker imajo ali ločen račun za spletno poslvoanje (varnost pa to) ali pa zato ker jim navadne kreditne ne dajo. Visa je pri paypalu v prednosti zato, ker omogoča tudi dvig sredstev.

Paypal pri palčevanju (ebay itd.) ne pobira dodatne provizije od kupca.

Od kje pa potem služi paypal, če ne pobira provizije? Tisti premium račun? Če imaš navaden račun ali lahko dobiš donacije in podobno?

skyline ::

PayPal provizijo pobere prodajalcu, ne kupcu.

eric_cartman ::

Imam samo eno vprašanje..

Imam verificirano Viso Electron na Paypal-u. Do sedaj nisem opravljal kakšnih večjih nakupov, vendar sedaj načrtujem nakup v vrednosti 1000+ €. Ali je kakšen limit nastavljen za največji znesek, ki ga lahko še plačaš?? Oz. ali moram preden plačam povečat limit, koliko lahko nakazujem denarja?

Hvala :D

radmannsdorf ::

vpraš na banki ja. mislm da ma vsaka banka svoje. jaz sem pred leti na koprski sam poveč na 500€ na dan.....seprav v tvojem primeru se pozanimaj, ker boš v enkratnem znesku v enem dnevu plačal več kot 1000€.

šernk ::

Pri abanki je navaden limit šel do 3000€ na dan če se ne motim. Moraš pa v vsakem primeru spremenit limit, če ga nimaš dovolj visokega. Njim je itak vseeno kaj delaš z denarjem dokler ga imaš.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Dr_M ::

Sicer tole nima direktno veze s paypalom, pa bom vseeno uprasal.
Torej, tezava je sledeca.
Mastercard imam pri NLB in do sedaj nisem imel tezav, zadnja dva meseca, mi pa paypal zavraca placila, zaradi dosezenega limita.
Ucasih so obracun delali 11. (iz racuna trgali 18.) v mesecu in limit se je sprostil, torej sem 12. sem ze lahko placeval.
Zdaj me pa zanima, ce so zadnje case kaj spreminjali obracune?

Alamar ::

Vprašaj na banko. Sicer pa povečaš limit, če imaš probleme.

Kron ::

Ima trenutno še kdo drug problem z dosegom PP strani?
=**=C64=**=

Ravnokar probal na FF30, dela brez problemov.

Ja, sem zdaj tudi probal in res dela.

Prej mi je kakšne pol ure skozi timeout-alo.
=**=C64=**=

Verjetno problem pri mojem FF: ker sedaj prikaže opozorilo o nepreverjeni povezavi :/

Edit:

Ali pa imajo res neke probleme, ker se pritožujejo tudi drugi
=**=C64=**=

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kron ()

Dr_M je izjavil:

Sicer tole nima direktno veze s paypalom, pa bom vseeno uprasal.
Torej, tezava je sledeca.
Mastercard imam pri NLB in do sedaj nisem imel tezav, zadnja dva meseca, mi pa paypal zavraca placila, zaradi dosezenega limita.
Ucasih so obracun delali 11. (iz racuna trgali 18.) v mesecu in limit se je sprostil, torej sem 12. sem ze lahko placeval.
Zdaj me pa zanima, ce so zadnje case kaj spreminjali obracune?

ne bo držalo. Stvari plačene do 11. si plačal v naslednjem obračunu, sam limit pa se je sprotil 18. ko je bilo dejansko plačilo. Tako je že vsaj 20 let kar imam MC.

Ma sm ze kar nekajkrat v 6 letih dosegel limit in vedno sem lahko kupoval ze takoj po obracunu, razen zadnja dva meseca.

toplakd ::

Pri meni je že v nedogled tako da vse kar plačam po 10. v mesecu gre v naslednji obračun,
dejanski limit pa se sprosti ponavadi 13-14. v mesecu. Obračun imam 18. v mesecu.

Men se je limit sele danes sprostil. Kar je dafuq....

rajc123 ::

rabil bi pomoč pri registraciji v paypal vpisal sem vse podatke z kartice pa mi to napise kaj zdaj
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

darkolord ::

Narediš to kar piše?

rajc123 ::

sem klical pa mi govori da nimajo oni nic z paypalom da ni njihova stran uglavnem kar nekaj mi samo rekel mi je da obkljukam nekje visa tega pa ni nikjer

Okapi ::

Ko se boš naučil pisati s pikami, vejicami in ostalo "navlako", te bo morda kdo celo razumel.;((

O.

Tako sporocilo dobis, kadar je znesek placila vecji od limita oz imas limit ze porabljen.

Vrocipes ::

Na začetku je lepo imet kakšna 2 eura na računu, ker ti paypal mislim da 1,5 eur odtegne, da te preveri (dobiš kodo na izpisku, ki jo potem vneseš na PP). Seveda dobiš to čez nekaj časa vrnjeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vrocipes ()

Amadea ::

Pozdravljeni!
Imam par problemov.Na paypal racunu sem imela 16 evrov preden sem povezala kartico. Ko sem karico povezala tega denarja tam vec ni bilo. Poslala sm jim mail vendar odgovora po 1enem tednu se nisem dobila. Mi zna kdo povedati kaj lahko naredim. Zanima me tudi kako lahko nalozim denar na paypal racun top up ne morem uporabiti ker se nimam elektronskega certifikata. Zadnje in najbolj nujno vprasanje. Za neko registracijo sem morala placati 50 dollarjev oz okoli 36 eur. Na paypal racunu mi je kazalo da imam 20 eur zato sm ostal denar nalozila na kartico vendar mi tega denarja na paypal strani ne pokaze. Pise mi sicer da je blo completed in tudi na spletni strani kjer sem registrirana zaenkrat vse deluje. Je mozno da so mi denar pobrali direktno iz kartice? Aja in se ce grem na banko ali moram ko polagam denar izrecno povedati da zelim ta denar poloziti na paypal? Sm totalno nova pri vsem temu in mi ni cisto nic jasno

Hvala za odgovore

paypal je samo posrednik, in če ti denar nakažeš na bančni račun, paypal tega ne kaže. paypal kaže samo denar ki je na paypal računu(ponavadi če kaj prodajaš in denar ne gre direktno na banko ampak ostane na paypalu).
ko kupuješ, najprej poišče denar na paypal računu, če ga ni tam dovolj, ostalo potegne iz bančnega računa preko visa kartice.
če imaš spletno banko, preprosto preverjaš oba računa. paypal in bančenga.
denar polagaš na svoj račun, ne rabiš povedati da ga bo paypal uporabil.

za tiste 16€ pa nevem kam so šli. si ziher da nisi kaj plačala?:)

cegu ::

Imam eno vprašanje.

Če jaz ne plačam računov, se mi rubežnik lahko s sodno izbržbo usede na moj bančni račun ter lastnino.

Se lahko usede tudi na moj Paypal račun? Kako bi sploh prišel do podatka, da imam jaz npr. 400€ na Paypal računu ter na kakšen način bi rubežnik denar "pobral" dol?

Amadea ::

radmannsdorf je izjavil:

paypal je samo posrednik, in če ti denar nakažeš na bančni račun, paypal tega ne kaže. paypal kaže samo denar ki je na paypal računu(ponavadi če kaj prodajaš in denar ne gre direktno na banko ampak ostane na paypalu).
ko kupuješ, najprej poišče denar na paypal računu, če ga ni tam dovolj, ostalo potegne iz bančnega računa preko visa kartice.
če imaš spletno banko, preprosto preverjaš oba računa. paypal in bančenga.
denar polagaš na svoj račun, ne rabiš povedati da ga bo paypal uporabil.

za tiste 16€ pa nevem kam so šli. si ziher da nisi kaj plačala?:)

Najlepsa hvala sm 100 posto da nism nc placala ker sm uporabla paypal sam za to registracijo bom se 1x na paypal pisala

cegu je izjavil:

Imam eno vprašanje.

Če jaz ne plačam računov, se mi rubežnik lahko s sodno izbržbo usede na moj bančni račun ter lastnino.

Se lahko usede tudi na moj Paypal račun? Kako bi sploh prišel do podatka, da imam jaz npr. 400€ na Paypal računu ter na kakšen način bi rubežnik denar "pobral" dol?

Odvisno, če vedo za račun. Pri določenem prometu recimo paypal poroča banki. Lahko tudi dolžnik sodišče opozori na to, da skrivaš denar na paypal računu itd. itd.

Če pa za račun pač ne vedo ga ne morejo rubit. Samo ne pozabi, da če imaš blokado TRR ti bodo vsak denar, ki si ga boš probal nakazat z paypala avtomatično rubili.

d4vid ::

Živjo, zanima me tale funkcija top up. Danes mislim it na banko in bi si naložil nekaj denarja na paypal. Lahko grem na tale top-up in prepišem podatke, grem na banko in tam nakažem denar? Ali mora biti to narejeno takoj preko spletne banke?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

cegu ::

d4vid je izjavil:

Živjo, zanima me tale funkcija top up. Danes mislim it na banko in bi si naložil nekaj denarja na paypal. Lahko grem na tale top-up in prepišem podatke, grem na banko in tam nakažem denar? Ali mora biti to narejeno takoj preko spletne banke?

Kolikor vem gre za navadno nakazilo. Kje pa to storiš je pa vseeno (na banki, na pošti, na spletni banki, preko banke matere)...

Ma3rdZo ::

Lep pozdrav.
Zanima me kako je z "nepreverjenim" paypal računom. Veliko je govora za top up preverjenih računov, nisem pa še zasledil točnega odgovora, ki ga iščem. Namreč, imam odprt paypal račun, ki pa ni preverjen oz. ni vezan na kakršnokoli kartico. Imel bi ga samo za nekaj manjših nakupov preko spleta. Ideja je, da bi preko trustpay-a naredil top up paypala za cca 100EUR. Pač na banko, pošto itd. z gotovino ter preko UPN nakazal. Ali je sploh možno plačevanje z nepreverjenim paypal računom? Vem da so določene transakcijske omejitve, katerih pa v primeru, da je to izvedljivo, s temi 100EUR najbrž ne bom presegel.
Sprašujem, ker imam študentski račun pri nlb. Vem da bi bila opcija, da si odprem novega pri abanki ter pridobim viso electron, ki je pri nlb ne dobim, ampak bi mi bilo lažje opraviti samo eno transakcijo prek upn.
Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ma3rdZo ()

amacar ::

Js imam viso electron pri banki celje (skupina nlb) na študentskem računu, pa še stroškov ni nobenih.

s6c-gEL ::

NKBM, Banka Koper imata predplačniško viso electron.

Ma3rdZo ::

ok ok, super hvala

aleksuu ::

Ma3rdZo je izjavil:

Lep pozdrav.
Ideja je, da bi preko trustpay-a naredil top up paypala za cca 100EUR. Pač na banko, pošto itd. z gotovino ter preko UPN nakazal.

FAQ:
13. Is it possible for other persons to transfer funds through Trustpay TopUp from their bank account to my PayPal account?
No, only you are allowed to top-up your PayPal account with bank account held in your name. Personal details on your PayPal account and bank account have to be identical.

Če jaz to prav razumem, lahko samo iz svojega lastnega TRRja plačaš UPN, ne moreš pa recimo iti na pošto in reči uslužbenki, da bi rad plačal ta-pa-ta UPN in bi ji izročil gotovino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aleksuu ()

d4vid ::

Eh... sem hotel naredit top-up na pošti, nisem bral FAQ... Vglavnem mi je zakomplicirala in nisem mogu naredit top-up, k sreči sem srečal kolega pa mi je on nakazal kot ponavadi :D Najbrž me ma že počasi dovolj 8-)
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

zato si pa naštimaj debetno kartico:)
večina bank jih že ima in za debetno ne rabiš prihodkov.
visa electron, visa debit.

prox ::

Nisem nikjer zasledil..a je možno da plačam na ebayu preko paypala tako, da imam 1 del denarja na paypalu(denar bi mi poslal prijatelj) in drugi del denarja na VISI electron, ki je povezan s paypalom?
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

je možno, če imaš svoj paypal povezan s svojo visa kartico.

prox ::

Imam. Potem se bi odtegnilo s paypala in s kartice?
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

potegnilo bo najprej s paypala, če pa tam ni dovolj pa ostalo še z visa kartice.

Nekaj časa nazaj vem, da je moralo biti dobroimetje na paypal računu v isti valuti, kot valuta artikla, da je paypal upošteval dobroimetje pri plačilu. Recimo, če si imel na paypalu 20 USD dobroimetja in si hotel v kakšni spletni trgovini plačati nek izdelek za 5 EUR, paypal ni hotel odtegniti od dobroimetja, ampak ti je teh 5 EUR trgal iz kartice. Če pa si na paypal strani pretvoril del teh 20 USD v 5 EUR, potem pa je odtegnil iz dobroimetja. Ne vem pa, kako je trenutno, ker nakupujem samo v USD.:D
««
24 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817140949 (20913) igi82m
»

NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10331618 (8343) FoxKnox
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333113039 (40086) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4312582 (11299) Oktan
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5122081 (19158) Kwizlord

Več podobnih tem