» »

PayPal

PayPal

Temo vidijo: vsi
««
79 / 79
»
»»

Legon ::

Torej, ti nekdo nakaže 1000 EUR pod tvojim imenom in je ta račun fair game za dvigat denar?

Malo me spomni na primer vdora v amazon ze leta in leta nazaj (pred 2FA, ko se je dejansko še dalo po telefonu urejat stvari), ko je scammer poklical na help line v ZDA, češ da ima težave dodat kartico na svoj račun. Prijazni uslužbenec mu seveda z veseljem pomaga in na podlagi emaila doda številko kartice v račun. Taisti scamer pol ure kasneje pokliče, da je izgubil dostop do emaila in mora nujno spremenit email, da se lahko vpiše v amazon. Prijazni uslužbenec ga prosi če se indentificira tako da pove zadnje 4 številke ene od kreditnih kartic, ki jih imajo v bazi...

delavec44 ::

V teoriji ja. Če ima isto ime ali ti ukrade identiteto ali kako ponaredi podatke v sepa nakazilu.

Bi pa ti videl sumljivo nakazilo (push notification) in on bi moral dobiti še potrditveni sms. Seveda če bi nekako imel dostop do aplikacije. Rabi verjetno še tvoj pin za app ali prstni odtis.

Pa prej bi moral delnice prodati, da bi imel sploh kaj denarja za dvig.

Potem smo že pri vdoru v povprečno bančno aplikacijo kjer lahko nakažeš na poljubni račun.

Zgodovina sprememb…

Aja, še to. Za ponovno nameščanje aplikacije rabiš 6 mestno kodo, ki so jo poslali v namenu v nakazilu par centov na prvo prijavljeni TRR.

Pa se opravičujem za off topic in moda prosim, če premakne debato v TradeRepublic

Zgodovina sprememb…

Ja, sorry, malo sva zašla, ampak hvala za info.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Meiniken2 ::

No evo, saga se je danes zaključila. :)) Med vikendom sem pustil račun na počitku za 72+ ur. Po neuspešnem poskusu ponovno kličem podporo in pravi, da je bil moj ticket resolved že tedne nazaj :|. Rekla je, da lahko poskusi dodat drugo telefonsko, odstranitev sms verifikacije pa ne gre.

Slučajno sem imel v predalu že 2 tedna pripravljen telefon s predplačniško HoT kartico (a1 omrežje) staro vsaj pol leta. Ko jo doda mi pove, da jo je lahko nastavila kot primarno, ampak ji je nekaj težilo kot da je nedelujoča in mi ne more poslati potrditvnega sms-a. Sem ji rekel naj potem za primarno nazaj nastavi tisto prejšnjo. Vmes je tudi priletel email, da je bila telefonska dodana v račun.

Ko se ji zahvalim za pomoč se poskusim ponovno vpisat, ampak mi tokrat zraven telefonske kaže neko puščico. Zečuden kliknem in vidim dve telefonski - prejšnjo in ta novo. Izberem novo, kliknem pošlji sms in hkrati molim satanu naj se me usmili, vedoč, da itak ne bo delalo. Lo and behold, sms prileti v treh sekundah :)) Authenticator sem nastavil v roku minute.

Sklepam da so sms-i od paypala verjetno leteli (v tem času sem probal že vsaj 30x) in jih je moj operater blokiral. Torej so se mi 3x zlagali, ko sem jih kontaktiral če kaj blokirajo.

Se kar sklada s tem, kar je Karen povedal: https://slo-tech.com/forum/t841843/p851...

Sklepam da so sms-i od paypala verjetno leteli (v tem času sem probal že vsaj 30x) in jih je moj operater blokiral. Torej so se mi 3x zlagali, ko sem jih kontaktiral če kaj blokirajo.

Funkcionalna nepismenost v vsej svoji veličini...

Ko bi vsaj prebral kar je Karen napisal.

In verjetno nikoli ne bo drugače, ko gre za SMSe (nima smisla klicat Telekoma, Telemacha, A1, T2-ja itd. ker ni napaka pri njih - če bi imeli providerji ustrezne pogodbe z operaterji problema ne bi bilo, ampak vsak SMS stane tam cca. 0,15 EUR, tako da je to kar zabavna cifra konec meseca lahko).

PeterZ ::

Še moja dogodivščina izpred par tednov. V Paypal se ni bilo moč logirat, poslal naj bi SMS, ki pa nikoli ni prispel. Čaral vse mogoče rešitve a ni nič pomagal. Kličem PayPal rečejo da majo neke probleme pri naših operaterjih, nekaj probujeva a brez uspeha. Ker sem pred kratkim menjal mobilca (isti SIM/telefonska, a imam težave tudi z nedelovanjem RCS chats), vprašam če lahko probamo preusmerit SMS na ženino telefonsko in je rešilo problem. Njen telefon normalno prejema PayPalov SMS. Oba z ženo sva na A1, oba brez RCS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PeterZ ()

Nagradno vprašanje: a še vedno uporabljaš SMS 2FA?

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Nisem nikoli nastavljal MFA ali kaj podobnega. Pa mi vsake toliko casa hoce potrditev prijave preko SMS-a. Recimo 1x na 2-3 mesece. Zaenkrat se nobenih problemov.

PeterZ ::

Ponavadi ne, a ker PayPal redko uporabljamo, ni bilo potrebe po nekih drugih opcijah. Login je bil potreben le parkrat letno in vsa ta leta je bil SMS zanesljiv in enostaven. Zastarelo? Ja, ampak razloga za nedelovanje pa doslej ni bilo. Jasno sem sedaj prestavil na authenticator app.

Meiniken2 ::

Legon je izjavil:

In verjetno nikoli ne bo drugače, ko gre za SMSe (nima smisla klicat Telekoma, Telemacha, A1, T2-ja itd. ker ni napaka pri njih - če bi imeli providerji ustrezne pogodbe z operaterji problema ne bi bilo, ampak vsak SMS stane tam cca. 0,15 EUR, tako da je to kar zabavna cifra konec meseca lahko).

Več stvari je resničnih hkrati.
Ali je paypal poslal sms? Je.
Ali je sms prispel? Ni.
Ali je bil sms blokiran/filtriran/whatever? Ja.
Ali je napaka pri telekomu? Ne, že imajo razloge za blokiranje/filtriranje sporočil.
Odgovornost za odpravljanje težav je v tem primeru na paypalu, kar pa še ne pomeni, da moj operater ne rabi biti korekten do svojih strank. Nekje vmes bi lahko vsaj omenili, da so paypalova sporočila blokirana, ampak le zato, ker so škrti.

Ales ::

Če komu kaj pomaga: PayPalovi SMS-ji vsaj v enem primeru prihajajo na Telekomovo 041 številko, vidim na lastne oči.

V čem je razlika, da k nekomu pridejo in h komu drugemu ne, pa ne znam povedat.

Pred časom je bila s prejemom PayPal SMS-jev na to številko težava. Zaplet je rešil prvo klic na PayPal in nato na Telekom. Kaj so naredili ne vem, toda od takrat s prejemom sporočil težav ni več.

Kot že zgoraj piše, verjetno ker pošiljajo preko več ponudnikov ali ima ponudnik več številk in niso vse blokirane. Ko težiš na paypal, ti pa spremenijo ponudnika.

V tem primeru je Telekomov tehnik rekel, da je bila težava pri njih in da so filter umaknili. Ali je ob tem tudi PayPal spremenil ponudnika pošiljanja sporočil pa ne vem.

Meiniken2 je izjavil:

Legon je izjavil:

Več stvari je resničnih hkrati.
Ali je paypal poslal sms? Je.
Ali je sms prispel? Ni.
Ali je bil sms blokiran/filtriran/whatever? Ja.
Ali je napaka pri telekomu? Ne, že imajo razloge za blokiranje/filtriranje sporočil.
Odgovornost za odpravljanje težav je v tem primeru na paypalu, kar pa še ne pomeni, da moj operater ne rabi biti korekten do svojih strank. Nekje vmes bi lahko vsaj omenili, da so paypalova sporočila blokirana, ampak le zato, ker so škrti.

Ja, smo ze razumeli da si funkcionalno nepismen. Pomoc uporabnikom pri operaterju ti je pravilno povedala, da pri njih ne vidijo sprorocil in da oni niso nic blokirali. Nima pa kaj ugibat, kje v verigi pred njimi je prislo do napake.

Zgodovina sprememb…

Zvezdica27 ::

lej, ne vem, meni je osebno telekom rekel, da oni ne dobijo SMS (več klicev), po drugi strani je ženi prišel v sekundi, pa je isto ne jebenem Telekomu.

Sicer pa je osnovni problem: zakaj za vraga nimamo EU storitve za to? Za jebeni online plačilni promet, vsi veliki so USA...

fakini Ameri...

zz

Ja, americani so krivi da folk leta 2025 uporablja sms 2fa...

Ha0nt ::

Jst sm zda dobo to tezavo da na bancnem racunu mi terja sepa db sam ga nemorm placat ker sem mel premalo potem pa ker mam otp banko mi noce nakazat to v tujino kot bi moralo in nemorem placat ce pa bi placo na paypalovi spletni strani me je strah da bi mi se ostala sepa db ker mi je je pozrl danes 2.5 eur a ma kdo resitev za to?

Ha0nt je izjavil:

Jst sm zda dobo to tezavo da na bancnem racunu mi terja sepa db sam ga nemorm placat ker sem mel premalo potem pa ker mam otp banko mi noce nakazat to v tujino kot bi moralo in nemorem placat ce pa bi placo na paypalovi spletni strani me je strah da bi mi se ostala sepa db ker mi je je pozrl danes 2.5 eur a ma kdo resitev za to?

Kaj če za začetek poskusiš naredit kak odstavek, dodat kako vejico, piko, veliko začetnico in podobno? A veš, to, kar nas naredi pismene in nam omogoči razumljivo komunikacijo. ;)

gruntfürmich ::

mladi in neumni niso pismeni.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

KTr1sk ::

Redno uporabljam Paypal in danes prvič, da ne dobim SMS-a, tako da se ne morem prijavit. Sem pa na Telemachu...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

vinkop ::

KTr1sk je izjavil:

Redno uporabljam Paypal in danes prvič, da ne dobim SMS-a, tako da se ne morem prijavit. Sem pa na Telemachu...

preko spleta ? jaz sem se ravnokar prijavil preko spleta in SMS je prišel, sam pa na A1 pixel 8 pro z aktivnim RCS-om.
««
79 / 79
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817140342 (20306) igi82m
»

NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10331373 (8098) FoxKnox
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333112291 (39338) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4312410 (11127) Oktan
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121928 (19005) Kwizlord

Več podobnih tem