Forum » Loža » PayPal
PayPal
Temo vidijo: vsi

Legon ::
Torej, ti nekdo nakaže 1000 EUR pod tvojim imenom in je ta račun fair game za dvigat denar?
Malo me spomni na primer vdora v amazon ze leta in leta nazaj (pred 2FA, ko se je dejansko še dalo po telefonu urejat stvari), ko je scammer poklical na help line v ZDA, češ da ima težave dodat kartico na svoj račun. Prijazni uslužbenec mu seveda z veseljem pomaga in na podlagi emaila doda številko kartice v račun. Taisti scamer pol ure kasneje pokliče, da je izgubil dostop do emaila in mora nujno spremenit email, da se lahko vpiše v amazon. Prijazni uslužbenec ga prosi če se indentificira tako da pove zadnje 4 številke ene od kreditnih kartic, ki jih imajo v bazi...
Malo me spomni na primer vdora v amazon ze leta in leta nazaj (pred 2FA, ko se je dejansko še dalo po telefonu urejat stvari), ko je scammer poklical na help line v ZDA, češ da ima težave dodat kartico na svoj račun. Prijazni uslužbenec mu seveda z veseljem pomaga in na podlagi emaila doda številko kartice v račun. Taisti scamer pol ure kasneje pokliče, da je izgubil dostop do emaila in mora nujno spremenit email, da se lahko vpiše v amazon. Prijazni uslužbenec ga prosi če se indentificira tako da pove zadnje 4 številke ene od kreditnih kartic, ki jih imajo v bazi...

delavec44 ::
V teoriji ja. Če ima isto ime ali ti ukrade identiteto ali kako ponaredi podatke v sepa nakazilu.
Bi pa ti videl sumljivo nakazilo (push notification) in on bi moral dobiti še potrditveni sms. Seveda če bi nekako imel dostop do aplikacije. Rabi verjetno še tvoj pin za app ali prstni odtis.
Pa prej bi moral delnice prodati, da bi imel sploh kaj denarja za dvig.
Potem smo že pri vdoru v povprečno bančno aplikacijo kjer lahko nakažeš na poljubni račun.
Bi pa ti videl sumljivo nakazilo (push notification) in on bi moral dobiti še potrditveni sms. Seveda če bi nekako imel dostop do aplikacije. Rabi verjetno še tvoj pin za app ali prstni odtis.
Pa prej bi moral delnice prodati, da bi imel sploh kaj denarja za dvig.
Potem smo že pri vdoru v povprečno bančno aplikacijo kjer lahko nakažeš na poljubni račun.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Aja, še to. Za ponovno nameščanje aplikacije rabiš 6 mestno kodo, ki so jo poslali v namenu v nakazilu par centov na prvo prijavljeni TRR.
Pa se opravičujem za off topic in moda prosim, če premakne debato v TradeRepublic
Pa se opravičujem za off topic in moda prosim, če premakne debato v TradeRepublic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Meiniken2 ::
No evo, saga se je danes zaključila.
Med vikendom sem pustil račun na počitku za 72+ ur. Po neuspešnem poskusu ponovno kličem podporo in pravi, da je bil moj ticket resolved že tedne nazaj
. Rekla je, da lahko poskusi dodat drugo telefonsko, odstranitev sms verifikacije pa ne gre.
Slučajno sem imel v predalu že 2 tedna pripravljen telefon s predplačniško HoT kartico (a1 omrežje) staro vsaj pol leta. Ko jo doda mi pove, da jo je lahko nastavila kot primarno, ampak ji je nekaj težilo kot da je nedelujoča in mi ne more poslati potrditvnega sms-a. Sem ji rekel naj potem za primarno nazaj nastavi tisto prejšnjo. Vmes je tudi priletel email, da je bila telefonska dodana v račun.
Ko se ji zahvalim za pomoč se poskusim ponovno vpisat, ampak mi tokrat zraven telefonske kaže neko puščico. Zečuden kliknem in vidim dve telefonski - prejšnjo in ta novo. Izberem novo, kliknem pošlji sms in hkrati molim satanu naj se me usmili, vedoč, da itak ne bo delalo. Lo and behold, sms prileti v treh sekundah
Authenticator sem nastavil v roku minute.
Sklepam da so sms-i od paypala verjetno leteli (v tem času sem probal že vsaj 30x) in jih je moj operater blokiral. Torej so se mi 3x zlagali, ko sem jih kontaktiral če kaj blokirajo.
Se kar sklada s tem, kar je Karen povedal: https://slo-tech.com/forum/t841843/p851...

Slučajno sem imel v predalu že 2 tedna pripravljen telefon s predplačniško HoT kartico (a1 omrežje) staro vsaj pol leta. Ko jo doda mi pove, da jo je lahko nastavila kot primarno, ampak ji je nekaj težilo kot da je nedelujoča in mi ne more poslati potrditvnega sms-a. Sem ji rekel naj potem za primarno nazaj nastavi tisto prejšnjo. Vmes je tudi priletel email, da je bila telefonska dodana v račun.
Ko se ji zahvalim za pomoč se poskusim ponovno vpisat, ampak mi tokrat zraven telefonske kaže neko puščico. Zečuden kliknem in vidim dve telefonski - prejšnjo in ta novo. Izberem novo, kliknem pošlji sms in hkrati molim satanu naj se me usmili, vedoč, da itak ne bo delalo. Lo and behold, sms prileti v treh sekundah

Sklepam da so sms-i od paypala verjetno leteli (v tem času sem probal že vsaj 30x) in jih je moj operater blokiral. Torej so se mi 3x zlagali, ko sem jih kontaktiral če kaj blokirajo.
Se kar sklada s tem, kar je Karen povedal: https://slo-tech.com/forum/t841843/p851...

Funkcionalna nepismenost v vsej svoji veličini...
Ko bi vsaj prebral kar je Karen napisal.
In verjetno nikoli ne bo drugače, ko gre za SMSe (nima smisla klicat Telekoma, Telemacha, A1, T2-ja itd. ker ni napaka pri njih - če bi imeli providerji ustrezne pogodbe z operaterji problema ne bi bilo, ampak vsak SMS stane tam cca. 0,15 EUR, tako da je to kar zabavna cifra konec meseca lahko).

PeterZ ::
Še moja dogodivščina izpred par tednov. V Paypal se ni bilo moč logirat, poslal naj bi SMS, ki pa nikoli ni prispel. Čaral vse mogoče rešitve a ni nič pomagal. Kličem PayPal rečejo da majo neke probleme pri naših operaterjih, nekaj probujeva a brez uspeha. Ker sem pred kratkim menjal mobilca (isti SIM/telefonska, a imam težave tudi z nedelovanjem RCS chats), vprašam če lahko probamo preusmerit SMS na ženino telefonsko in je rešilo problem. Njen telefon normalno prejema PayPalov SMS. Oba z ženo sva na A1, oba brez RCS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PeterZ ()

kixs ::
Nisem nikoli nastavljal MFA ali kaj podobnega. Pa mi vsake toliko casa hoce potrditev prijave preko SMS-a. Recimo 1x na 2-3 mesece. Zaenkrat se nobenih problemov.

PeterZ ::
Ponavadi ne, a ker PayPal redko uporabljamo, ni bilo potrebe po nekih drugih opcijah. Login je bil potreben le parkrat letno in vsa ta leta je bil SMS zanesljiv in enostaven. Zastarelo? Ja, ampak razloga za nedelovanje pa doslej ni bilo. Jasno sem sedaj prestavil na authenticator app.

Meiniken2 ::
In verjetno nikoli ne bo drugače, ko gre za SMSe (nima smisla klicat Telekoma, Telemacha, A1, T2-ja itd. ker ni napaka pri njih - če bi imeli providerji ustrezne pogodbe z operaterji problema ne bi bilo, ampak vsak SMS stane tam cca. 0,15 EUR, tako da je to kar zabavna cifra konec meseca lahko).
Več stvari je resničnih hkrati.
Ali je paypal poslal sms? Je.
Ali je sms prispel? Ni.
Ali je bil sms blokiran/filtriran/whatever? Ja.
Ali je napaka pri telekomu? Ne, že imajo razloge za blokiranje/filtriranje sporočil.
Odgovornost za odpravljanje težav je v tem primeru na paypalu, kar pa še ne pomeni, da moj operater ne rabi biti korekten do svojih strank. Nekje vmes bi lahko vsaj omenili, da so paypalova sporočila blokirana, ampak le zato, ker so škrti.

Ales ::
Če komu kaj pomaga: PayPalovi SMS-ji vsaj v enem primeru prihajajo na Telekomovo 041 številko, vidim na lastne oči.
V čem je razlika, da k nekomu pridejo in h komu drugemu ne, pa ne znam povedat.
Pred časom je bila s prejemom PayPal SMS-jev na to številko težava. Zaplet je rešil prvo klic na PayPal in nato na Telekom. Kaj so naredili ne vem, toda od takrat s prejemom sporočil težav ni več.
V čem je razlika, da k nekomu pridejo in h komu drugemu ne, pa ne znam povedat.
Pred časom je bila s prejemom PayPal SMS-jev na to številko težava. Zaplet je rešil prvo klic na PayPal in nato na Telekom. Kaj so naredili ne vem, toda od takrat s prejemom sporočil težav ni več.

Kot že zgoraj piše, verjetno ker pošiljajo preko več ponudnikov ali ima ponudnik več številk in niso vse blokirane. Ko težiš na paypal, ti pa spremenijo ponudnika.

V tem primeru je Telekomov tehnik rekel, da je bila težava pri njih in da so filter umaknili. Ali je ob tem tudi PayPal spremenil ponudnika pošiljanja sporočil pa ne vem.

Več stvari je resničnih hkrati.
Ali je paypal poslal sms? Je.
Ali je sms prispel? Ni.
Ali je bil sms blokiran/filtriran/whatever? Ja.
Ali je napaka pri telekomu? Ne, že imajo razloge za blokiranje/filtriranje sporočil.
Odgovornost za odpravljanje težav je v tem primeru na paypalu, kar pa še ne pomeni, da moj operater ne rabi biti korekten do svojih strank. Nekje vmes bi lahko vsaj omenili, da so paypalova sporočila blokirana, ampak le zato, ker so škrti.
Ja, smo ze razumeli da si funkcionalno nepismen. Pomoc uporabnikom pri operaterju ti je pravilno povedala, da pri njih ne vidijo sprorocil in da oni niso nic blokirali. Nima pa kaj ugibat, kje v verigi pred njimi je prislo do napake.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

Zvezdica27 ::
lej, ne vem, meni je osebno telekom rekel, da oni ne dobijo SMS (več klicev), po drugi strani je ženi prišel v sekundi, pa je isto ne jebenem Telekomu.
Sicer pa je osnovni problem: zakaj za vraga nimamo EU storitve za to? Za jebeni online plačilni promet, vsi veliki so USA...
fakini Ameri...
zz
Sicer pa je osnovni problem: zakaj za vraga nimamo EU storitve za to? Za jebeni online plačilni promet, vsi veliki so USA...
fakini Ameri...
zz

Ha0nt ::
Jst sm zda dobo to tezavo da na bancnem racunu mi terja sepa db sam ga nemorm placat ker sem mel premalo potem pa ker mam otp banko mi noce nakazat to v tujino kot bi moralo in nemorem placat ce pa bi placo na paypalovi spletni strani me je strah da bi mi se ostala sepa db ker mi je je pozrl danes 2.5 eur a ma kdo resitev za to?

Jst sm zda dobo to tezavo da na bancnem racunu mi terja sepa db sam ga nemorm placat ker sem mel premalo potem pa ker mam otp banko mi noce nakazat to v tujino kot bi moralo in nemorem placat ce pa bi placo na paypalovi spletni strani me je strah da bi mi se ostala sepa db ker mi je je pozrl danes 2.5 eur a ma kdo resitev za to?
Kaj če za začetek poskusiš naredit kak odstavek, dodat kako vejico, piko, veliko začetnico in podobno? A veš, to, kar nas naredi pismene in nam omogoči razumljivo komunikacijo.

gruntfürmich ::
mladi in neumni niso pismeni.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

KTr1sk ::
Redno uporabljam Paypal in danes prvič, da ne dobim SMS-a, tako da se ne morem prijavit. Sem pa na Telemachu...
i5-14500k,32gb ddr5,rx6800,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

vinkop ::

Lightning ::
Pozdravljeni.
Imam namen kupovat kaj preko Temu in me zanima, kakšno plačilno sredstvo je najboljše in najbolj varno?
Kakšno funkcijo ima PayPal ? (so kakšni stroški pri plačevanju preko spleta na Temu, ali je bolj varno preko PayPala plačati na Temu kot pa direktno preko bančne kartice?)
Plačati preko svoje bančne kartice ali si ustvariti PayPal in kakšna je razlika ter če so kakšni stroški pri uporabi PayPal plačevanja preko spleta na Temu?
Hvala in upam za pomoč.
Lp,
Imam namen kupovat kaj preko Temu in me zanima, kakšno plačilno sredstvo je najboljše in najbolj varno?
Kakšno funkcijo ima PayPal ? (so kakšni stroški pri plačevanju preko spleta na Temu, ali je bolj varno preko PayPala plačati na Temu kot pa direktno preko bančne kartice?)
Plačati preko svoje bančne kartice ali si ustvariti PayPal in kakšna je razlika ter če so kakšni stroški pri uporabi PayPal plačevanja preko spleta na Temu?
Hvala in upam za pomoč.
Lp,

bastadu ::
Bolj varen je vsekakor Paypal, saj tako ne deliš podatke o kreditni kartici direktno s kupcem pa PP ima možnost tudi pritožbe na transakcijo, če kaj ne bi bilo ok in ne bi šlo denarja dobiti nazaj že v fazi pritožbe na Temuju ... Običajno provizijo PP krije prodajalec, občasno se jo prevali tudi na kupca (Temu mislim da ne), pa še to je potem vidno preden zadevo plačaš ...

Malcolm_Y ::
Jaz imam Revolut - daš gor toliko denarja, kot ga rabiš, in plačaš. Kjer ni, še partizani ne vzamejo. :)
Ponuja pa Revolut tudi enkratno (disposable) kreditno kartico, ki se generira za vsako plačilo sproti. To je pa pol popolna varnost. Lahko lahko ukradejo vse podatke, pa jim nič ne pomaga, ker je samo za enkratno uporabo.
Ponuja pa Revolut tudi enkratno (disposable) kreditno kartico, ki se generira za vsako plačilo sproti. To je pa pol popolna varnost. Lahko lahko ukradejo vse podatke, pa jim nič ne pomaga, ker je samo za enkratno uporabo.

Popolne varnosti ni, se vedno te lahko nategnejo pri osnovni transakciji.
Se vedno je resevanje sporov prednost paypala, tako da ni razloga da ne bi tega uporabil tudi v kombinaciji z namensko kartico za online nakupe.
Se vedno je resevanje sporov prednost paypala, tako da ni razloga da ne bi tega uporabil tudi v kombinaciji z namensko kartico za online nakupe.
Zgodovina sprememb…

Torej je uporaba PayPala brezplačna in ni nobenih stroškov registracije oziroma naknadnih plačil oziroma provizij recimo na TEMU ? Hvala

Kot že napisano, PP zaračunava samo provizijo za vsako transakcijo prejemniku plačila. Drugih stroškov z uporabo PP računa ni.

Samael ::
Tako je. Paypal provizijo plača prodajalec, ne kupec.
Kot so že drugi omenili, bistva prednost je ta, da pri paypal transakcijah ne vpisuješ vedno znova številk kreditne kartice (prodajalec vidi samo mail paypal računa) in pa še ena opcija več spodbijanja transkacije (paypal dispute) v primeru, da z nakupom in opcijami, ki ti jih ponudi prodajalec iz katerega koli tehtnega razloga nisi zadovoljen.
Kot so že drugi omenili, bistva prednost je ta, da pri paypal transakcijah ne vpisuješ vedno znova številk kreditne kartice (prodajalec vidi samo mail paypal računa) in pa še ena opcija več spodbijanja transkacije (paypal dispute) v primeru, da z nakupom in opcijami, ki ti jih ponudi prodajalec iz katerega koli tehtnega razloga nisi zadovoljen.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()

nejc_nejc ::

MojsterX ::

Kot že napisano, PP zaračunava samo provizijo za vsako transakcijo prejemniku plačila. Drugih stroškov z uporabo PP računa ni.
Ni nujno, da samo prejemniku plačila.
Je razvidno pri potrditvi naročila.
Znotraj EU ti lahko trgovec nabije procent provizije. Tega ne zaračuna PayPal, ampak trgovec. To vidiš na sami strani trgovca pri metodah plačila. Se mi zdi, da je to še najbolj del folklore nekaterih slovenskih trgovcev. Zunaj precej manj.
EU omenjam zato, ker PayPal ne dovoljuje "surcharges" pri, recimo, transakcijah z ameriško trgovino. Američan ti po PayPal TOS pri transakciji ne sme dodati "doplačila" za uporabo plačila prek PayPala.
Kakorkoli pač že @Lightning, nobene provizije ali dodatnih stroškov zaradi plačila preko paypala na Temu-ju ne bo zate. Ravno tako ni nobenih stroškov pri odprtju PayPal računa.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…

Jah, pač recimo, če na hot.si plačaš preko PayPala, ni nobenih dodatnih stroškov. Če boš pa preko Eventima naročil vstopnico, ti bo tam navedlo par možnosti plačila, in pri nekaterih tudi dodatne stroške, recimo pri PayPalu nekaj v smislu 4 % provizije.
V vsakem primeru plačaš vedno samo to, kar ti med postopkom plačila na računu navede trgovec. PayPal ti samodejno ne doda nobene provizije, lahko ti jo navrže le trgovec. Je pa to zelo redko.
Pri raznih Temu, eBay itd. stroške provizije krije trgovec.
V vsakem primeru plačaš vedno samo to, kar ti med postopkom plačila na računu navede trgovec. PayPal ti samodejno ne doda nobene provizije, lahko ti jo navrže le trgovec. Je pa to zelo redko.
Pri raznih Temu, eBay itd. stroške provizije krije trgovec.
Samael != Samuel

škoda denarja, revoult ma to vse zastonj.
Na Revolut-u če nekomu pošlješ €€€ nimaš nobene garancije, če te ima namen nategniti ... Edino če plačaš s kreditno v določenih primerih lahko zahtevaš chargeback.
Pri PP so me enkrat želeli nategniti za 3k€, kupil DSLR in v škatli dobil kos železa, z nekaj komplikacij (prijava na policijo, prevajanje zapisnikov) sem denar dobil prek PP nazaj ...

MojsterX ::
Na Revolut-u če nekomu pošlješ €€€ nimaš nobene garancije, če te ima namen nategniti ... Edino če plačaš s kreditno v določenih primerih lahko zahtevaš chargeback.
Pri PP so me enkrat želeli nategniti za 3k€, kupil DSLR in v škatli dobil kos železa, z nekaj komplikacij (prijava na policijo, prevajanje zapisnikov) sem denar dobil prek PP nazaj ...
Eno je nakup prek Ebay, drugo je TEMU, kjer te že temu krije. On tukaj sprašuje za TEMU. Sem dobil nazaj denar pri TEMU, pa še vračati nisem rabil izdelka.

Saj to samo sprašujem, ker berem, če kaj kupuješ preko TEMU, da je priporočljivo, da ne plačuješ s svojo bančno kartico direkt, ker lahko kao pride do kakšnih naknadnih spletnih prevar (goljufij), zato sprašujem, če je TEMU drugačna dovolj varna in ziher opcija, tudi če vneseš svoje bančne podatke in ne uporabiš recimo PayPal, da ne bi nato prišlo do kakšnih zlorab tvoje bančne kartice? Hvala :)

Saj to samo sprašujem, ker berem, če kaj kupuješ preko TEMU, da je priporočljivo, da ne plačuješ s svojo bančno kartico direkt, ker lahko kao pride do kakšnih naknadnih spletnih prevar (goljufij), zato sprašujem, če je TEMU drugačna dovolj varna in ziher opcija, tudi če vneseš svoje bančne podatke in ne uporabiš recimo PayPal, da ne bi nato prišlo do kakšnih zlorab tvoje bančne kartice? Hvala :)
Jaz mislim, da je na splošno dobra praksa, da nikjer, kjer ni nujno, ne vnašaš številk kreditne kartice. Sicer imaš tudi pri tem možnosti zaščite, na primer, da uporabiš debetno kartico, na katero naložiš le toliko denarja, kot ga za nakup potrebuješ, ali pa kartico, ki jo preko aplikacije po vsaki transakciji blokiraš in pred nakupom odblokiraš ... in podobno.
Ampak na splošno je verjetno PayPal še vedno najbolj enostavna opcija, ki jo podpira večina trgovin. Tu in tam, res redko, kateri trgovec pri plačevanju preko PayPala prevali tistih par % stroška na kupca, ampak to se zgodi zelo, zelo redko. In je jasno razvidno v postopku nakupa med metodami plačila. Kakšen Temu, eBay itd... tega ne počnejo - pri plačilu preko PayPala nimaš nobenih dodatnih stroškov.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…

Ko nekomu nakažeš denar, katere podatke vse vidi ta človek?
Privzeto vidi vse osnovno: ime, priimek, email naslov, paypal profilno fotko (če si jo vnesel v profil), vsoto plačila, ID transakcije in pa "notes" če si karkoli dopisal
Naslova pa ne nujno.
To je odvisno kaj je trgovec navedel, ko je kreiral gumb za plačilo. Če gre za plačilo elektronske storitve (licence, vstopnice...) običajno ne vidi naslova, če gre za plačilo, ki zahteva pošiljanje (physical goods/shipping is required), običajno vidi naslov. (v paypal api-ju kot trgovec lahko določiš "no_shipping = 1" )
Ni pa tudi meni jasno, če vidi naslov, kadar samodejno pošiljaš denar na mail naslov, pa izbereš "Goods & Services" in ne "Friends & Family". Nagibam se da ja (pri Friends & Family vem, da prejemnik denarja ne vidi naslova pošiljatelja).
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…

Eno je nakup prek Ebay, drugo je TEMU, kjer te že temu krije. On tukaj sprašuje za TEMU. Sem dobil nazaj denar pri TEMU, pa še vračati nisem rabil izdelka.
Kar še vedno ne spremeni dejstva, da se nima smisla za brez veze odpovedovat dodatnemu nivoju zaščite, ki jo nudi Paypal.
Torej je uporaba PayPala brezplačna in ni nobenih stroškov registracije oziroma naknadnih plačil oziroma provizij recimo na TEMU ? Hvala
Edino kar moraš res pazit, je da plačuješ zneske v valuti svoje kartice, oziroma da si pozoren, da vedno pretvorbo dela banka in PP. Tam te znajo na suho nategnit, če dovoliš menjavo valute pri PP. To nastavitev radi spreminjajo in premikajo, trenutno jo recimo vidiš tik pred potrditvijo plačila.
Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::
Edino kar moraš res pazit, je da plačuješ zneske v valuti svoje kartice, oziroma da si pozoren, da vedno pretvorbo dela banka in PP.
tebi logika ni najjača stran!!!
PLAČUJEŠ VEDNO V VALUTI TRGOVCA OZ. DRŽAVE NAKUPA ČE SI V TUJINI !!! VEDNO IN POVSOD.
samo tako bo konverzijo lahko naredila tvoja banka, ker bo do nje prišla tuja valuta.
in to nastavitev je treba ZA VSAKO obkljukati na paypalu.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Kako lepo da si kot vsaka prava ovca prišel naredit idiota iz sebe. zdaj pa lepo še enkrat preberi.
Dajmo počasi za zelo zabite bedake kot si ti:
Če plačuješ preko paypala moraš pazit da je A. znesek že v osnovi v valuti tvoje kartice ali B. da vi primeru ko ni, konverzijo naredi tvoja banka in ne Paypal.
Verjamem, da si v svoji sveti potrebi po delanju bedaka iz sebe povsem spregledal o čem je bilo govora in v kateri temi si. Zdaj edino ne vem al si samo pol moje izjave prebral zato, ker nisi sposoben razumet več kot pol povedi al zato, ker se namenoma naredil še par korakov bolj neumnega kot si.
Dajmo počasi za zelo zabite bedake kot si ti:
Če plačuješ preko paypala moraš pazit da je A. znesek že v osnovi v valuti tvoje kartice ali B. da vi primeru ko ni, konverzijo naredi tvoja banka in ne Paypal.
Verjamem, da si v svoji sveti potrebi po delanju bedaka iz sebe povsem spregledal o čem je bilo govora in v kateri temi si. Zdaj edino ne vem al si samo pol moje izjave prebral zato, ker nisi sposoben razumet več kot pol povedi al zato, ker se namenoma naredil še par korakov bolj neumnega kot si.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 141152 (21116) | igi82m |
» | NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31686 (8411) | FoxKnox |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 113182 (40229) | PINki |
» | Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?Oddelek: Igre | 12633 (11350) | Oktan |
» | Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22108 (19185) | Kwizlord |