» »

PayPal

PayPal

««
76 / 76
»
»»

grumpyanže ::

kixs je izjavil:

Uporabljas 10 let ali prodajas 10 let? Kako si pa prodal, preko eBaya? Ce nimas veliko prodaj ali pozitivnega feedbacka, se zascitijo dokler velja zascita ali kupec ne potrdi, da je vse OK. Tako ti lahko zadrzijo sredstva. Kar pa ni nic novega.


Uporabljam , prodajal nisem nikoli.. Vem da se zaščitijo, vendar meni so sedaj zaklenili account, čeprav nimam pojma zakaj. Seveda ima prodaja tudi tracking number artikla in vse je posneto kako oddajam paket hitri pošti. Jaz sedaj samo nevem ali bom ta denar lahko prenesel k sebi po 21 dneh ali so mi zaklenili account da tega denarja nebom videl..

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Poklici na njihov support. Tole je telefonska na Irskem 0035317617395

Pred klicem preveri koliko te bo kostal klic - odvisno od paketa pri tvojem mobilnem operaterju - navadno imajo kaksnih 20min zastonj ze vkljucenih (npr. Telekom).

Imej pri roki kreditno kartico, ki jo imas vpisano v PayPalu. Naceloma bi moral dobiti cloveskega operaterja po kaksnih 5-ih minutah.

darkolord ::

grumpyanže je izjavil:

xseki je izjavil:

Kako nebi bil star 18 let? A mogoče nisi bil star 18 kadar si odprl svoj račun? V tem primeru ti bodo dali možnost, da si vse kar imaš trenutno na računu nakažeš na banko potem pa odpreš nov račun.


Star sem 32.. mislim da 14 let pa accounta nimam :). A si prepričan glede tega? Ker več ko berem review-e bolj so ljudje ostalih brez svojega denarja..
Ja, če ugotovijo, da si bil mlajši od 18, ko si odprl account, ti ga gladko zaprejo.

Tody ::

Paypal ma tudi slovensko pomoč in slovensko številko

kixs ::

Lahko napises? Da bom vedel za drugic... sem rabil pomoc pred kaksnim mesecem.

Nasel... ce je prava: +38680083096

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

sonar1 ::

paypal ne zapira kar tako računov. Js ga mam od 2014, pa nikoli nobenega problema.

scythe ::

Včeraj sem tudi jaz doživel šok pri Paypalu, zvečer dobil mail: You can no longer use PayPal

Grem na Paypal in so mi trajno omejili račun.

Je že kdo reševal takšen problem? Imam že 18 let račun in niti enga spora odprtega proti meni.

Zadnje 2 lete sem Paypal uporabljal večinoma za rezervne dele, računalniške komponente, ebay nakupovanje, slo-trgovine...itd. Večinoma EU trgovine, občasno tudi ZDA.
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

scythe ::

Mogoče kerim prav pride :)

Št. +38680083096 je za Paypal support Slovenija oz. za SLO uporabnike Paypala, support je v ang. jeziku. Da nebi kdo mislal, da je v SLO jeziku. Včeraj preverjeno.
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

tadej14176 ::

St235 je izjavil:

Paypal denar TAKOJ nakaže od kupca do prodajalca. Paypal NIKOLI ne zadrži denarja. Tako da vsak,ki ti pošilja potrdila, da je denar zadržan s strani paypala dokler ne pošlješ te nateguje.



Moški naj bi mi iz Italije nakazal 870€,..zdaj vidim da je denar zadržan in vzeli so tudi 27€ provizije??!! Kako naprej? Hvala Vam

kixs ::

Provizijo placas, ker ti je nakazal kupnino za prodajo. Znasa cca 4%. Tako ima kupec tudi PayPal zascito.

V takih primerih pac zvisas ceno za 4%.

Zadrzano je verjetno zato, ker nimas dovolj prodaj ali nisi dovolj casa na PayPalu. In bo zadrzano dokler kupec ne potrdi, da je vse OK.

Si dodal tracking na PayPal, ko si poslal?

Lp

JH84 ::

Kar naenkrat ne dobim na telefon identification kode pri log-in...za popizdit...ma še kdo drug ta problem, uporabljam HOT, do sedaj vedno vse delalo bp

kixs ::

Pri meni je bilo enako. Poklicat jih bos moral in ti bodo uredili. Imej pri sebi kreditno kartico, ki je vezana na PayPal zaradi preverjanja indetifikacije.

Tody ::

Vklopi in izklopi telefon

JH84 ::

To sem taprvo naredil, ne pali.

Bom probal poklicat v pon, imajo pa tudi butasto narejeno, ko hočeš poklicat te vrže spet v vpis stran, tam na majhno spodaj sem potem videl /you can always call us as a guest/...ja bravo

kixs ::

Kako pa to klices? Sej imas zgoraj napisano telefonsko stevilko in poklices ob delovnih urah.

con28 ::

Če hočem poklicati na support mi piše telefonsko: 38680083096
A to je slovenska številka?
0038680083096 ?

Contact us
Call us
38680083096
Our service hours
8.00 and 4.30 GMT Monday to Friday
Other ways to contact us
Visit the Help Center

Hovdra ::

Mislm, da je blo to tle nedolgo nazaj omenjeno, da je telefonska številka slovenska, support pa ne (torej najbrž debatiraš v angleščini)

con28 ::

Super, torej ne bo stroška klica v tujino.
Moram poklicati s številke, ki je bila registrirana v paypal ali lahko tudi z druge?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: con28 ()

kixs ::

Vem, da je tezko... dej poglej nekaj postov nazaj, ni dalec, celo na isti strani. Vse pise.

sabali ::

con28 je izjavil:

Super, torej ne bo stroška klica v tujino.
Moram poklicati s številke, ki je bila registrirana v paypal ali lahko tudi z druge?

lahko iz druge

MorsUltima ::

Pozdravljeni,

rad bi paypal račun povezal z banko, ampak je težava da mi na izpisku ne pokaže tistih zneskov ki naj bi mi jih poslali za potrditev. Minilo je 1 mesec pa mi na nlbklik ni zaznalo nobenih transakcij

kixs ::

Nimas spletne ali mobilne aplikacije tvoje banke, da takoj preveris?

MorsUltima ::

support pravi da je treba 3-4 dni počakat

Route66 ::

Končno sem sploh prvič vstopil v kontakt z nekom iz Paypala ki ni "bot". So me poklicali iz Irske vendar se nisem oglasil ker sem bil skeptičen vendar sem šel potem preveriti telefonsko številko in je legitimna. Potem sem se prijavil na svoj Paypalov račun in vidim da so mi napisali da so me klicali vendar sem mu v odgovor povedal da glede nato da Angleščina ni moj domači jezik da bo lažje in bolj efektivno če se zmenimo preko maila.

Kljub temu me zanimajo določene stvari ki jih ne razumem ravno najbolje. Ravnokar sem si ustvaril Paypal.me. Če razumem je to v bistvu povezava preko katere mi lahko pošiljajo denar tisti s katerimi to povezavo delim. Ne razumem pa v čemu je razlika saj imam poleg tega še svoj prvoten mail. Torej če želim da mi nekdo na račun pošlje denar, ali mu moral poslati Paypalov email naslov ali paypal.me link?

Kot sem že v drugi temi omenil mi tudi ni jasno v čemu je razlika da imaš opcijo "Debit Card" in "Bank" v čemu je razlika? Pri "Debit Card" želi Paypal številko mojega bančnega računa medtem ko pri "Bank" želijo moj IBANSI številko kjer moram potrditi nek obrazec SEPA da lahko transakcije potekajo brez problema.

Razumem da če želim da mi nekdo pošlje denar na Paypal da mu pustim svoj paypalov email naslov, vendar če jaz potem želim iz Paypala denar poslati na svoj bančni račun moram zato dati svojo "debit card"? Ali je Debit Card dovolj ali moram dati "Bank" opcijo in svoj IBAN?

Tega ne razumem ravno najbolje. To da je Paypalov customer service ogaben mi verjetno ni treba govoriti vendar če ne drugega sem zdaj vsaj dobil nek kontakt z normalno osebo kljub temu da ko sem ga vprašal če mi lahko pove pod katerim imenom imam odprt račun mi je podal ime za katerega še nikoli nisem slišal tako da bom videl koliko bo ta človek "Sergejs" znal rešiti stvari. Sem bil pa kar presenečen ko so me poklicali iz Irske, sem šel preverjati in imajo tam sedež tako da je legit. Ko sem šel preverjati telefonsko številko so pa ocene precej čudne:

https://www.unknownphone.com/phone/3531...
https://who-called.co.uk/Number/3531523...

Zdaj sem mu napisal da bi rad zaprl 2 stara računa saj ju ne uporabljam več. Prvi račun nimam dostopa ker sem vmes že enkrat spremenil telefonsko tako da je tisti račun tako za izbris medtem ko naj bi bil drugi račun "business account" in ko sem ga hotel zapreti mi je napisali da ga ne morem in da jih moram kontaktirati tako da bo verjetno on izbrisal račun. Skratka precej komplikacij.

estons ::

paypal.me je samo "lepša" pot za nekoga, ki ti želi nakazati na Paypal. Če ve kaj dela, zadostuje že tvoj email (s katerim imaš odprt Paypal račun). Lahko uporabljaš eno ali drugo ali oboje.

Ostalo pa ti bo mogoče kdo drug znal več povedati.

Route66 ::

estons je izjavil:

paypal.me je samo "lepša" pot za nekoga, ki ti želi nakazati na Paypal. Če ve kaj dela, zadostuje že tvoj email (s katerim imaš odprt Paypal račun). Lahko uporabljaš eno ali drugo ali oboje.

Ostalo pa ti bo mogoče kdo drug znal več povedati.



Hvala se mi je zdelo da gre za eno in isto zadevo. Morda kdo ve kateri Paypal kontakt je pravi?

europeanservices@paypal.com

Ali

europeancustomerservice@paypal.com

Kateri naslov je pravi? Je kdo pošiljal na katerega od teg dveh naslovov?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Route66 ()

marjan_h ::

Jaz imam eno vprašanje glede plačevanja (do sedaj nisem imel težav) in sicer na ebayu pri vsakem trgovcu od katerega želim nekaj naročiti mi izpiše naslednje sporočilo (ko želim plačati):

sporočilo

Počakal sem 1 teden, preveril sem če Mastercard posojilna kartica še velja. Drugih nobenih posebnosti. Je mogoče kdo imel podobne težave?

Hvala.

Ales ::

Mastercard posojilna... kreditna? Od katere banke? Si poskusil z njo plačati nekaj npr. pri nas v trgovini?

matobeli ::

Vprašaj pri izdajatelju kartice, večina jih ima hotline za poklicat, mogoče imaš blokirane nakupe v tujini ali pa so zaznali kakšno nenavadno porabo in pol mal serjejo.

marjan_h ::

No, hvala. Vendar sedaj je že minil mesec dni in nisem nič uredil.

Poskušam kontaktirati Paypal, ampak oni imajo ali forum/instagram/facebook za vprašanja kar nebi. Potem imajo telefonsko linijo, ampak težko bi razložil stvar pa še cel dan sem v službi. Najraje bi asinhrono komunikacijo npr email. Se spomnim, da sem imel neko vprašanje in sem jih kontaktiral preko emaila. Tega sedaj ni več?

Da odgovorim na vajini vprašanji. Banka je NLB in tudi izdajatelj kartice je NLB. V tem času sem opravil nekaj nakupov s kartico Mercator/Spar/Müller in normalno deluje.

@matobeli praviš da moram kontaktirati NLB, če imam slučajno blokirane nakupe v tujini?

Sicer pa hvala za pomoč.

matobeli ::

Ja, na NLB vprašaj če maš izklopljeno ali če so ti kaj blokirali. Včasih tudi kakšno manj običajno transakcijo zavrnejo zaradi varnosti. Ampak to bi te verjetno obvestili.

Mene so leta nazaj iz nkbm vsak teden klical če sem res nekaj naročil na kitajsko za par eur ;)

marjan_h ::

Sporočili so, da naj si naložim NLB pay. In tam preverim stanje.

Kar sem, in v aplikaciji piše, da so nakupi v tujini omogočeni. Poskusil sem naročiti iz neke tretje spletne trgovine (tujina) in je šlo normalno. Samo ebay pa po nekem pravilu ne deluje.

Sedaj dobim to sporočilo: https://www.paypal-community.com/t5/Pay...

Je kdo imel podobne težave?

plusdzabaka1 ::

marjan_h je izjavil:

Sporočili so, da naj si naložim NLB pay. In tam preverim stanje.

Kar sem, in v aplikaciji piše, da so nakupi v tujini omogočeni. Poskusil sem naročiti iz neke tretje spletne trgovine (tujina) in je šlo normalno. Samo ebay pa po nekem pravilu ne deluje.

Sedaj dobim to sporočilo: https://www.paypal-community.com/t5/Pay...

Je kdo imel podobne težave?


Identićna težava rešitve pa nobene. Pi** jim ma**

bauci ::

Sem imel mogoče podoben primer s plačilom s Paypal na Amazon.com. Plačila nikakor nisem mogel spraviti skozi. Sem klical na NLB, kjer so povedali, da je prodajalec na black listi in so mi za eno uro odprli zadevo, da sem lahko plačal. Potem je plačilo šlo naprej.

plusdzabaka1 ::

bauci je izjavil:

Sem imel mogoče podoben primer s plačilom s Paypal na Amazon.com. Plačila nikakor nisem mogel spraviti skozi. Sem klical na NLB, kjer so povedali, da je prodajalec na black listi in so mi za eno uro odprli zadevo, da sem lahko plačal. Potem je plačilo šlo naprej.


Identično. Sem zahteval, da mi odpravijo blokado kljub opozorilom.
"Đabe"... Ne dela.

Ps: hvala za odgovor!

Zgodovina sprememb…

plusdzabaka1 ::

««
76 / 76
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817134800 (14764) igi82m
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333106999 (34046) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4311273 (9990) Oktan
»

eBay - vračilo denarja (PayPal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
329227 (7078) refosk
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5120299 (17376) Kwizlord

Več podobnih tem