» »

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal

_Enterprise_ ::

Pomoč: imamdebetno Visa Electron kartico od Abanke, pa mi to napiše, ko hočem vnest cifro:
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Kje je problem?

cortez ::

A maš kaj denarja gor ?

_Enterprise_ ::

danes sem na pošti iz enega računa na drugega nakazal, tako da zna bit, da ga res še ni
samo čudim se napaki, da naj bi bila kartica zavrnjena s strani banke, a ni nobenega posebnega opozorila za manjek denarja?

cortez ::

Obvezno more bit neki denarja gor. Če si delu tranzakcijo po 15.30 bo ta na računu šele naslednji dan. Tako, da probi jutri, omisli pa si tudi Abanet, tko boš lahko spremljal promet.

_Enterprise_ ::

ok, thx za info

_Enterprise_ ::

evo, na kartici imam denar (sem preveril na bankomatu) in Paypal jo je uspešno linkal. zdej pa mi piše, da jo morem potrdit:



The charge creates a unique 4-digit code on your card statement. If you don't see the charge right away, don't worry - sometimes it takes a few days to show up.
How to confirm your card:
Check your card statement and look for a charge from "PayPal" with a 4-digit code next to it.
Log in to your PayPal account and click Confirm Credit Card.
Enter the 4-digit code to confirm your card.

kakšen charge? a je to kak njihov mejl al kaj?
in pa kaj je to card statement? moja pogodba al kaj?

Slo-One ::

Ko ti vzame 1,5EUR idi na Abanko in poglej št izpiska za paypal pa maš tam cifro.

turkx90 ::

Pokličeš in dobiš številko v minuti.

PINki ::

Jst sem klical pa ni hotla povedat. Pa še v poslovalnici se je nekaj obotavljala LoL.

amigo_no1 ::

V katero poslovalnico si šel ?

Zgodovina sprememb…

PINki ::

LJ, Trubarjeva...

Sem ji rekel naj mi pove cifro, ki ji piše za Paypal transakcijo pa je rekla da številk ne sme govoriti, čeprav sem dokazal, da sem lastnik kartice. Nato mi je dala izpisek, kjer sem pač sam videl cifro.

nejko8 ::

zanimivo, meni je gospa iz poslovalnice šiška povedala cifro kar po telefonu

_Enterprise_ ::

hmm, jest sem na paypalu naročil tisto cifro predvčerajšnjim zvečer, mislim da sem dal resend, ker sem bil zmeden
in dones grem ob pol enih na poslovalnico, pa pravi, da cifre še ni
a je to normalno al ne

mater ej, sej bosta 2 tedna preden bom jest lahko začel to uporabljat

mihec87 ::

Men je po telefonu niso povedali ne na matični poslovalnici ne v lj na tržaški.Sam sn pol dobu izpisek predn sm se zguncal na banko..

Enterprise včasih traja 1-3 dni

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

turkx90 ::

Aja čudna...na abanki kličeš in te uprašajo vse možne podatke(od kartice, naslov, starost, datum rojstva...) in ti povejo

jan01 ::

A se ne znate še na abanet naročit?!

_Enterprise_ ::

No, zdej sem končno dobil 4-mestno cifro, akrtica je potrjena. Je pa problem, da mam na paypalu samo 3EUR gor (zgleda kompenzacija 2x1,5EUR za pošiljanje kode), čeprav sem na račun kartice nakazal večjo vsoto. To vsoto lahko preverim, če grem na bankomat in pogledam pod tekoči račun. Kje je vzrok?

cortez ::

Nadomestilo za vpogled v stanje z debetno kartico Visa Electron

2.4.2010

Za vpogled v stanje na transakcijskem računu na bančnem avtomatu drugih bank v Sloveniji in v tujini z debetno kartico Visa Electron uvajamo od 10. 6. 2010 novo opravnino, v višini 0,30 evra.

_Enterprise_ ::

ja, za une 3 evre me ne skrbi
torej to:
Total balance (all currencies, available and pending) converted to EUR: EUR3.00 EUR
je samo tisto, kar je gor na paypalu? torej lahko jest nakažem tolko denarja, kot ga dejansko je na računu in bo paypal sam si ga toliko vzel?

Zgodovina sprememb…

ender ::

PayPal ti bo denar avtomatsko vlekel s kartice, ne boš pa videl koliko denarja imaš na kartici na PayPalu.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

gpc17 ::

v kolikšnem času ste dobili viso electron.. ?

nuclear ::

kaka 2 tedna sem čakal na kartico se mi zdi. ampak to pred 4 leti.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

ender ::

Enako.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Domnini ::

Torej, ta Visa Electron se dobi pri Abanki in ni vezana na redni mesečni dohodek,in ne plačuješ letne članarine. Se pravi, če maš kej dnarja gor ga maš, če nimaš nimaš. Sam bi jo nabavil za nakupovanje prek ebaya/paypal in me zanima samo to, če je kartica tudi za mladoletne?

dinozaver7 ::

Da, sam sem jo ravnokar dobil. Vendar mi je ne gre povezati na Paypal premier račun. Gor imam 20EUR, ki sem jih nakazal nekaj minut nazaj, pa ne gre. Mogoče čez nekaj časa?
:P

alpha1 ::

@dinozaver7

So ti kartico na banki aktivirali za plačevanje, namreč sam sem imel problem da nisem mogel plačevati ker ni bila aktivirana?

dinozaver7 ::

Ne vem, če so mi jo, verjetno bo kar to problem. Moram poklicati, da mi jo aktivirajo?
:P

bogi ::

Torej moje vprašanje je sledeče. Kateri račun je bolje odpreti pri ABanki za izdajo Debetne kartice visa electron, ali je to Aračun gotovinski ali Aračun elektronski?
Kot razumem pri obeh računih ni potreben redni priliv je pa razlika pri vodenju računa, pri elektronskem zaračunavajo 0,95eur mesečno pri gotovinskem pa samo ob odprtju računa 4,17eur (torej na dolgi rok se bolj splača odpreti gotovinski račun). Ali so še kakšne druge razilike?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

NazgulRR ::

Če si študent, potem Akeš in imaš zastonj vodenje računa + zastonj debetna Visa Electron. Sam sem imel Aračun elektronski, ki je bil do pred enim letim zastonj, potem so pa začeli zaračunavat 0,95EUR. Ampak so sv**j* na Abanki - kličem na banko (večkrat), povem da sem študent, vprašam če je kaka opcija, da bi imel vse zastonj (kot je bilo preden so začeli zaračunavat), pa rečejo da ne :O. Šele ko sem sam šel preverit na spletno stran vse cenike in opcije sem videl, da je kombinacija Akeš+Visa zastonj...pa grem na banko, pa mi tam delavka reče, da je vseeno za plačat 0,95EUR, ker je Visa zraven. Potem je šla preverit še sama in rekla, da pa mam res zgleda prav...:rolleyes:.

EDIT: Da ne omenjam kaki lopovi so na NLB..pride dijakinja tja, da odpre račun. Vpraša za nasvet, kateri je najbolj primeren za njo...in ji delavka odpre Osnovni račun (ki stane mesečno EUR), namesto Prvi račun, ki je zastonjski in narejen za dijake..!! Ok..ne bom offtopic...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NazgulRR ()

thramos ::

Na gotovinskem računu ni (več) možna Visa Electron.

bogi ::

Hvala! Na spletni strani Abanke nič ne piše da visa electron ni več možna za gotovinski račun. Meni se zdi za dolgi rok boljši gotovinski... Ja, pa nisem študent.

celebro ::

Če pogledaš pod Primerjajte račune, piše, da Visa Electron ni možna ne pri Aračun gotovinskem, ne pri Aračun elektronskem. Ne vem pa, če je informacija pravilna.

fosil ::

Pri elektronskem avtomatsko dobiš Viso Electron, dejansko je to pri tem računu bančna kartica, ki je ponavadi pri drugih bankah (računih) maestro.

Tista primerjava računov je čudna ja. So zgleda mal zabluzili. Pri opisu računov piše da jo dobiš. Pri gotovinskem pa mislim da je ne dobiš.
Tako je!

Tero ::

Mogoče ve kdo kaj se zgodi če dobiš iz ebaya refund? Namreč neke stvari nikoli nisem dobil in se je prodajalec odločil da mi bo vrnil denar. Na paypalovi strani sem tudi prebral sporočilo, da je bila zadeva vrnjena. Ampak denarja pa ni nikjer?!?
Ne na paypalu, ne na mojem računu ki ga imam z viso electron. Kje je zdaj ta denar?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

nejko8 ::

Ko bo prodajalec poslal refund, boš na tvoj email najprej dobil email, kjer potrdiš ali zavrneš ta znesek. Če ti bo refund dal ebay/paypal pa dobiš zgolj sporočilo o zneseku. V vsakem primeru boš dobil obvestilo na mejl. Torej če nimaš mejla od paypala tudi denarja še nisi dobil.

Aja, če ti prodajalec ne bo vrnil denarja do datuma, za katerega sta se zmenila sproži online case na ebayu. Pazi se rokov - čas imaš 45 dni od nakupa se mi zdi.

Tero ::

Hm nič nisem dobil ali hočem sprejet ali zavrnit refund, ampak me je paypal samo obvestil da sem dobil refund. Sem dobil to že na mail. Tudi če grem na paypal.com mi lepo pokaže da je bil narejen refund in sicer pol nakazan na kreditno kartico.
Tu se vidi. Na sliki se tudi vidi da imam refund, ampak ja balance na paypalu 0. Če znam to prav razbrat bi moral bit ta denar naložen na kartico.
Ampak ni. Razen če bi to trajalo več delovnih dni? Kot se vidi na sliki je bilo to včeraj in danes še vedno nimam denarja.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

ender ::

Če ti PayPal refundira na kartico, lahko traja nekaj dni da dejansko dobiš denar nazaj.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

nejko8 ::

Najbrž traja malo več časa. Nič se bat. Svetujem ti, da v prihodnje denarja na kartico več ne nalagaš iz paypalovega računa (še posebej za tako majhne zneske ne) ker si paypal za vsak transfer vzame provizijo EUR2.00 EUR, link: https://www.paypal.com/si/cgi-bin/websc...

Tero ::

Nisem si nalagal na kartico. Paypal se je zato sam odločo. Avtomatsko. Zakaj? Nevem. Bi mi bilo ljubše če bi kar imel na paypalu.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

amigo_no1 ::

Od koder si plačal, tam tudi pride refund nazaj (iz kartice na kartico, iz samega PP računa na PP)..

ender ::

Vračilo gre vedno avtomatsko nazaj tja, od koder je bilo vzeto (če bi šel del denarja iz PayPala, del pa iz kartice, bi dobil del nazaj na PayPal, del pa na kartico).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

nejko8 ::

Prvič slišim. Refund sem že dobil od paypala (eBaya) in od prodajalca direktno. Meni se je obakrat prikazalo kot dobroimetje (oz. funds) na paypal računu. Imam pa viso electron preko abanke - akeš račun.

bogi ::

Pozdravljeni,

viso electron sem dobil, sedaj pa me zanima kako nadaljujem postopek aktivacije. Na paypalu imam denar, na visi electron ne. Ali moram na viso electron naložiti denar, napiše mi namreč:

"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."

Kako naložim denar na viso electron? In kje potem dobim tisto 4mestno kodo?

Nwanko ::

Mislim da sem nekje zasledil da ni možno več poslovanje z viso electron preko paypala...

amigo_no1 ::

Imaš kaj E na trr-računu, na katerega je povezana Visa ?
Abanka/Banka Koper/kaj tretjega ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

bogi ::

Ne, na trr nimam denarja imam ga samo ne paypalu. Drugače pa Abanka.

bogi ::

Nwanko je izjavil:

Mislim da sem nekje zasledil da ni možno več poslovanje z viso electron preko paypala...

Kako pa lahko potem nekdo dobi/dvigne denar iz paypal-a?

amigo_no1 ::

Za samo validacijo kartice mora biti na trr-ju.

Vendar kot vidim je ti sploh ne moreš dodati (PP, Profile, Add card) ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

bogi ::

amigo_no1 je izjavil:

Za samo validacijo kartice mora biti na trr-ju.

Vendar kot vidim je ti sploh ne moreš dodati (PP, Profile, Add card) ?

Kako pa vidiš da je ne morem dodati?

amigo_no1 ::

bogi je izjavil:

Pozdravljeni,
Ali moram na viso electron naložiti denar, napiše mi namreč:

"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."

Po tem.
4 mestno kodo dobiš na banki ali preko online verzije osebnega bančništva.


Poglej si prejšnje strani te teme, imaš namreč vse napisano, eno in isto večkrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
330109464 (28314) Vetrpiha
»

SKB identifikacijska številka?

Oddelek: Loža
3214396 (11966) Guzzy
»

Visa debit verifikacija problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
4220011 (17763) Vrocipes
»

PayPal help

Oddelek: Omrežja in internet
256798 (5964) rakun24
»

kako plačati (paypal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
4713931 (12141) bluefish

Več podobnih tem