» »

PayPal

PayPal

Temo vidijo: vsi
««
26 / 79
»»

RejZoR ::

PayPal neki teži, da sem prejel X sredstev in da se približujem limitu prejetih sredstev. Fora pa je, da so to samo sredstva prenakazana iz mojega računa na PayPal Topup, kjer mora bit itaq lastnik računa in prejemnik ena in ista oseba (pač nimam kreditne in si tko pomagam). Anyway, ker načeloma ne računam, da bom presegel limit, se mi sploh splača zajebavat s tem in samo ignoriram stvar, ker bo itaq prej mimo 1 leto kot pa bo potekel čas, da se odzovem na to zadevo. Al narobe razumem celotno stvar? Ker edino kar mi kot rešitev ponuja payPal je dvig limita. Kar pa se mi kot sem že omenil zdi nepotrebno.

Če mi zna kdo first hand razložit, ker očitno ne zastopim čist kaj hočejo od mene.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tilen ::

Po novem letu se ti bo resetiralo. Ignoriraj, če ne boš presegel. Mislim, da je limit cca 2200 EUR, težiti začnejo okrog 1800? To bi naj bila neka osnovna zaščita proti pranju denarja. Po doseženem limitu jim moraš poslati dokumente (npr. osebno izkaznico), drugače ti ne bodo več dovolili dostopa do računa. Potem lahko greš tudi do vsaj 4000 EUR.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

2500 je limit. Opomne pa pri 1800 ja. Če prav razumem, tud če presežem, mi bojo itaq blokiral PayPal dokler ne dokažem, da je vse ok.

Tako je.

sanjač ::

Rejzor,jz sm tudi dobila podoben email.
Tudi sama sem dobila nekaj več kot 1800€. Preden pa mi poteče njihovo 1 letno obračunsko obdobje, pa imam še ceeelih 10 mescev!
Tako da nevem kaj naj... pošljem fotokopijo svoje osebne in še enega potrdila da sem res jaz in potrdilo o stalnem prebivališču?
Piše namreč da imam nekih 135 dni časa, da verificiram račun.
Kaj se zgodi če ga ne?
Oz. kaj se zgodi če ga?
Se ti podatki kam posredujejo naprej? Al je le za njihovo bazo, da pač preverijo da nimam večih računov in podobno?
Lahko kdo svetuje kaj naj?
HVALA! ;)

yoco ::

Slučajno sem v c spam pošti zasledil tole:
Attention! Your PayPal account was limited!

Dear PayPal Costmuer,

As part of our security measures, we regularly check the work of the screen PayPal. We have requested information from you for the following reason. Our system has detected unusual charges to a credit card linked to your PayPal account. PayPal account, you'll need to relog in in your account.

It's easy:

1.Click the link below to open a secure browser window.
2.Confirm that you're the owner of the account, and then follow the instructions.

Je še kdo dobil kaj takega? Če odprem link v mejlu mi Chrome zablokira in pove da nekdo hoče ukrasti podatke, tko da zj ne vem kaj naj naredim? Poslano pa je od services@security-paypal.com

Steinkauz ::

Seems legit lol
http://security-paypal.com/

Kaj maš tle za gruntat? Tipičen phishing.

St235 ::

yoco je izjavil:

Slučajno sem v c spam pošti zasledil tole:
Attention! Your PayPal account was limited!

Dear PayPal Costmuer,

As part of our security measures, we regularly check the work of the screen PayPal. We have requested information from you for the following reason. Our system has detected unusual charges to a credit card linked to your PayPal account. PayPal account, you'll need to relog in in your account.

It's easy:

1.Click the link below to open a secure browser window.
2.Confirm that you're the owner of the account, and then follow the instructions.

Je še kdo dobil kaj takega? Če odprem link v mejlu mi Chrome zablokira in pove da nekdo hoče ukrasti podatke, tko da zj ne vem kaj naj naredim? Poslano pa je od services@security-paypal.com

Phishing!!!!

Na srečo je tvoj Chrome bolj pameten od tebe.

V bodoče pa v takih emailih NIKOLI, ampkare resno NIKOLI ne klikaj na linke. Če se ti zdi da kaj ni ok, pojdi diretno preko Chroma v paypal.com in se logiraj. NIKOLI pa ne klikaj na NIKARŠNE linke v sumljivih emailih.

Redorange ::

Hvala za to tudi z moje strani, sem ravno hotel vprašat. Meni pa ni šlo v spam.

Povezava pa vodi do:
crcnetworks.au/testimonials.php

...

Ups popravek... v bistvu mam nastavljen filter in mapo za paypal in mi je zato poslalo tja
Je pa oznečeno d a je spam

Zgodovina sprememb…

an3333 ::

sanjač je izjavil:

Rejzor,jz sm tudi dobila podoben email.
Tudi sama sem dobila nekaj več kot 1800€. Preden pa mi poteče njihovo 1 letno obračunsko obdobje, pa imam še ceeelih 10 mescev!
Tako da nevem kaj naj... pošljem fotokopijo svoje osebne in še enega potrdila da sem res jaz in potrdilo o stalnem prebivališču?
Piše namreč da imam nekih 135 dni časa, da verificiram račun.
Kaj se zgodi če ga ne?
Oz. kaj se zgodi če ga?
Se ti podatki kam posredujejo naprej? Al je le za njihovo bazo, da pač preverijo da nimam večih računov in podobno?
Lahko kdo svetuje kaj naj?
HVALA! ;)

to je za njihovo bazo, da se prepreči pranje denarja preko pp

če se ne ukvarjaš s tem ali kakimi drugimi nategi se nimaš kaj za bat

xardas ::

Na Abanki, kjer že imam osebni račun, bi rad odprl ločen račun za Paypal (Visa Electron). Pred kratkim sem govoril z uslužbenko Abanke, ki mi je povedala, da bom moral, kljub temu da sem študent, plačevati 1.05€ mesečno, za ta ločen račun. Obstaja kakšna varianta, da bi se temu izognil oz. kako varno bi bilo, če bi uporabljal kar svoj osebni račun?

c0ck4m0u53 ::

@xardas

Pred približno 2 mesecema sem si na Banki Koper uredil predplačniško Viso Electron. Stroškov vodenja računa ni, neglede na to ali si še študent ali ne. Primarni račun imam odprt na popolnoma drugi banki in, čeprav je navedeno, da je strošek izdaje nove kartice za nekomitente 10€ in dodatnemu opozorilu gospe na okencu, da je strošek zame kot nekomitenta njihove banke 10€, so mi še vedno zaračunali zgolj 5€, kar pa je strošek, če si njihov komitent.
Pozanimaj se še pri SKB, možno da imajo podobno urejeno pridobitev Vise Electron in potem izberi najugodnejšega ponudnika:D

medenko ::

topup je 100% gratis? da ni strošek banke še? če grem v ponedeljek na šalter to nakazat?

Alamar ::

Vsekakor je provizija banke za nakazilo. Najceneje je preko spletne banke.

medenko je izjavil:

topup je 100% gratis? da ni strošek banke še? če grem v ponedeljek na šalter to nakazat?

PayPal Topup je brez provizij, plačaš samo strošek nakazila. Pa valuta nakazila je vedno EUR, torej če boš kupoval v dolarjih ali funtih ti bo PayPal zaračunal provizijo za konverzijo valute. Kar ni najbolj ugodno ampak je pa opcija, da lahko skoraj kjerkoli kupuješ brez kreditne. Mene osebno ne moti, ker imam svoj račun samo za velike nakupe, ostalo pa si deliva s sestro preko njene kreditne kar je drobnarij na eBay-u in podobno.

Oldi ::

Prejle sem od service@server.elbeialy.com dobil naslednji mail:hello,

confirm your account paypal, you must confirm your account before we close it .

Click the link below to confirm your account information using our secure server:

Če uporabljaš GMail imaš opcijo vklopit dodatek, ki ti zraven preverjenih mailov kaže zlat ključek. Oz možno da je to zdej vključeno že po defaultu. Tko bojo vsi večji servisi in spletne strani ala eBay, Amazon, PayPal, Steam itd imel zraven e-maila ta ključek kjer potem točno veš, da je mail resničen in ne scam.

oldi: scam.

Oldi ::

RejZor gMail na Androidu in nimam oznake in ne najdem, kje bi jo vključil.
PS: Objava je bila mišljena kot obvestilo SloTechovcem.

hmm23 ::

RejZoR je izjavil:

Če uporabljaš GMail imaš opcijo vklopit dodatek, ki ti zraven preverjenih mailov kaže zlat ključek. Oz možno da je to zdej vključeno že po defaultu. Tko bojo vsi večji servisi in spletne strani ala eBay, Amazon, PayPal, Steam itd imel zraven e-maila ta ključek kjer potem točno veš, da je mail resničen in ne scam.

Kaka to vklopiš?

jurre ::

to vklopiš pod settings in labs - piše Authentication icon for verified senders.

Jaz sem tudi zgornji psihing dobil, vendar na drug mail, ki sploh ni povezan na Paypal. Pa uradno paypal napiše Dear ime priimek, nikoli dear customer.

oo7 ::

Denied: Recipient denied the payment. Funds have been credited back to your account

Je problem pri meni ali pri njih?:|

Definitions of recipient
noun
a person or thing that receives or is awarded something.
"the recipient of the Nobel Peace Prize"
synonyms: receiver, beneficiary, legatee, donee

Recipient denied the payment. Funds have been credited back to your account

Ni mi jasno zakaj so zavrnili plačilo.

Okapi ::

Vprašaj ga. Mogoče mu ni bil všeč tvoj naslov - nekateri nočejo pošiljati robe na nepotrjene naslove.
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?c...

oo7 je izjavil:

Ni mi jasno zakaj so zavrnili plačilo.

¸
Plačilo ti je zavrnil PREJEMNIK in ne paypal.

gamecom ::

Uceraj sem zamenjal kartico na paypalu in dodal viso. Kartico hocem aktivirati ampak mi noce vedno napise tole (The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.)

toplakd ::

Saj ti je lepo napisalo da njihov sistem za verifikacijo trenutno ne deluje
in da naj probaš kasneje.

Ja ampak ta problem je melo ogromn ljudi ko sem bral na netu. Dobr zdaj mi je ratal sam zdaj rabim cakat kodo 2-3 dni. Sam zanima v cem je sploh fora tega ucer sem z to kartico normalno narocu na ebayu in placal res da ni bil znesek visok 3€ sam vseen v cem je fora tega limita. Ker dans bom placal eno mal vecjo zadevo z kartico prek paypala v visini 360€ pa me zanima ali zna bit kak problem brez te aktivacije ?

Res rešil problem. Problem je bil v limitu za internetno plačevanje tako, da sem šel na banko, da so malo dvignili. Jutri zutraj naj bi že bil novi limit:P

gamecom je izjavil:

Ja ampak ta problem je melo ogromn ljudi ko sem bral na netu. Dobr zdaj mi je ratal sam zdaj rabim cakat kodo 2-3 dni. Sam zanima v cem je sploh fora tega ucer sem z to kartico normalno narocu na ebayu in placal res da ni bil znesek visok 3€ sam vseen v cem je fora tega limita. Ker dans bom placal eno mal vecjo zadevo z kartico prek paypala v visini 360€ pa me zanima ali zna bit kak problem brez te aktivacije ?

ja zna bit. Paypal dovilo samo mislim da 100-150€ brez vertifikacije. Ravno tako številni trgovci ne pošiljajo na nevertificirane naslove.

A je bolje, da si nakažem nam moj moneybookers viso denar ali preko topup direkt na paypal?

technolog ::

Kako je sedaj s SKB in debetno VISO?

Če vnesem podatke, dobim tole napako:

The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

Matevz96 ::

technolog je izjavil:

Kako je sedaj s SKB in debetno VISO?

Če vnesem podatke, dobim tole napako:

The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

Na banki ti morajo nastavit limit za spletno nakupovanje.

edit: typo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matevz96 ()

technolog ::

A loh to kr prek SKB.net nardim?

A je možno preko ebaya, ko licitira oseba A in dobiš 1 zadevo, oseba B pa plača?

Machete ::

Ne. Razen če ti da paypal login (ali ti njemu ebay login), samo malo glej potem na naslove za dostavo, ali pa ga napiši posebaj prodajalcu.

Seveda lahko.

Na Ebayu vneseš za shipping naslov od osebe A in oseba a plača preko bančnega nakazila.
Če seveda prodajalec ponuja opcijo z nakazilom.

Ja bančno nakazilo lahko opraviš tudi za mrtvega strica. In pipika tega po moji logiki nebi spraševal, če ne bi šlo za paypal.
* (pa še naslov teme si preberi)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Tudi na paypalu lahko daš več naslovov in gre zadeva čisto lepo skozi.
Edino pazit moraš da na Ebayu in paypalu izbereš isti naslov.

Pa on sprašuje nekaj drugega, ne o naslovih.

Sam cudn se vedno nism dobil kode kot je pisalo da jo bom dobil 2-3 dneh, brez problema sem lahko kupil neko zadevo v vrednosti 360EUR ??? komu kaj jasn ???

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gamecom ()

O kateri kodi ti to? O verifikaciji kartice? Na trenutnem izpisku aktivnosti na tej kartici (pri izbrani banki) je.
Ali poglej preko elektronskega bančništva, ali pojdi na banko, ali pa počakaj izpisek, če ga dobivaš po pošti.
Kako da je šlo skoz pa nevem. Možno da zaobide tisto omejitev, če gre za enkraten nakup, neglede na znesel. Verjetno naslednji ne bo šel čez.. Je pa malce nenavadno, če imajo tako 'fleskibilen' security za verifikacijo lastništva kartice.

Je ze zrihtan....

xardas ::

c0ck4m0u53 je izjavil:

Pred približno 2 mesecema sem si na Banki Koper uredil predplačniško Viso Electron. Stroškov vodenja računa ni, neglede na to ali si še študent ali ne. Primarni račun imam odprt na popolnoma drugi banki in, čeprav je navedeno, da je strošek izdaje nove kartice za nekomitente 10€ in dodatnemu opozorilu gospe na okencu, da je strošek zame kot nekomitenta njihove banke 10€, so mi še vedno zaračunali zgolj 5€, kar pa je strošek, če si njihov komitent. Pozanimaj se še pri SKB, možno da imajo podobno urejeno pridobitev Vise Electron in potem izberi najugodnejšega ponudnika:D

Si vzel samo kartico brez odprtja ločenega računa? Je v tem primeru možno dvigovanje denarja iz kartičnega računa, ker sem nekje na internetu zasledil, naj ne bi bilo?

c0ck4m0u53 ::

xardas je izjavil:

c0ck4m0u53 je izjavil:

Pred približno 2 mesecema sem si na Banki Koper uredil predplačniško Viso Electron. Stroškov vodenja računa ni, neglede na to ali si še študent ali ne. Primarni račun imam odprt na popolnoma drugi banki in, čeprav je navedeno, da je strošek izdaje nove kartice za nekomitente 10€ in dodatnemu opozorilu gospe na okencu, da je strošek zame kot nekomitenta njihove banke 10€, so mi še vedno zaračunali zgolj 5€, kar pa je strošek, če si njihov komitent. Pozanimaj se še pri SKB, možno da imajo podobno urejeno pridobitev Vise Electron in potem izberi najugodnejšega ponudnika:D

Si vzel samo kartico brez odprtja ločenega računa? Je v tem primeru možno dvigovanje denarja iz kartičnega računa, ker sem nekje na internetu zasledil, naj ne bi bilo?

Vzel sem samo kartico, brez odprtja ločenega računa. Na hrbtni strani kartice pa imaš navedno tako št. računa kot referenco za lažje nakazovanje denarja na kartico prek elektronske banke.

Dvigovanje denarja na bankomatu je seveda možno, edino kar je potrebno pazit, da dvigneš na bankomatu Banke Koper, ker ti sicer zaračunajo provizijo v vrednosti 0,53€ za posamezen dvig.

Seveda pa je možno tudi dvigovanje oz. prenakazilo denarja s paypal računa na to kartico, ob tem ti, pa paypal pobere 2€ od zneska, če me spomin ne vara.

s6c-gEL ::

Seveda pa je možno tudi dvigovanje oz. prenakazilo denarja s paypal računa na to kartico, ob tem ti, pa paypal pobere 2€ od zneska, če me spomin ne vara.

Ne ni, ker PP ne ve tvoje reference.

fireX88 ::

Imam en problem. V petek mi je iz ene ebay trgovine vrnil denar na paypal, paypal pa na kreditno kartico. No problem je pa tale, da tega denarja jaz na kreditni kartici še nimam. koliko časa to traja?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
««
26 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817140949 (20913) igi82m
»

NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10331618 (8343) FoxKnox
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333113039 (40086) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4312582 (11299) Oktan
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5122081 (19158) Kwizlord

Več podobnih tem