» »

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal

Nwanko ::

bogi je izjavil:

Nwanko je izjavil:

Mislim da sem nekje zasledil da ni možno več poslovanje z viso electron preko paypala...

Kako pa lahko potem nekdo dobi/dvigne denar iz paypal-a?


Jaz imam preko paypala mastercard,trenutno pa samo kupujem in ne prodajam. Tako da ne vem kako dvigneš,če pa ti že refundajo pa ti dajo kr na mastercard nazaj.

fosil ::

Najprej moraš verjetno verificirat kartico, za to pa mora bit gor nekaj evrov, visa electron je direktno vezana na račun torej moraš nekaj malega nakazat na TRR.
Tako je!

bogi ::

fosil je izjavil:

Najprej moraš verjetno verificirat kartico, za to pa mora bit gor nekaj evrov, visa electron je direktno vezana na račun torej moraš nekaj malega nakazat na TRR.


OK, kartica je potrjena. Sedaj pa me zanima še to. Ko grem pod withdraw in izberem na kartico, to pomeni da denar nakažem na račun ali na kartico? In še to na bankomatu imam več možnosti: kartični račun, kreditni račun, transakcijski račun. Ali mi lahko nekdo razloži kaj kateri pomeni? Hvala za odgovor!

amigo_no1 ::

to pomeni da denar nakažem na račun ali na kartico?

Pri Abaanki je to eno in isto -> trr račun.
trr = transakcijski račun

Za "dešifiranje" več možnosti na bankomatu:
pogledaš stanje za vsako postavko in primerjaš z dejanskim stanjem.

play ::

Imam eno vprašanje, sedaj ko sem potrdil(verificiral) svojo kartico, kje je zapisana številka mojega paypal računa, namreč imam nek denar, ki mi ga še morajo nakazati, vpisati pa moram "Payment ID" in me zanima, kje sedaj dobim to številko oz. ta ID ??

Zanima pa me še to, namreč denar je v dolarjih, paypal pa je sedaj samodejno nastavil, da se vsak nakazan denar spremeni v evre. Bi bilo bolje, če nastavim, da se denar nakaže kar v dolarjih, ker mislim da sem nekje zasledil, da ima paypal čisto svoje menjalne tečaje, ki so popolnoma nerealni ??

Hvala za pomoč, saj sem res nov v teh stvareh in bo vsaka pomoč zelo dobrodošla.

Lp

black ice ::

Paypal ID je email s katerim si ustvaril Paypal račun.
Glede menjalnih tečajev je boljše, da dvigneš dolarje in potem menjaš na banki, Paypalovi menjalni tečaji so dokaj slabi.

St235 ::

dvignit na banki jih tako ali tako ne boš mogel. Sam je še vedno boljše, če do spremembe valute pride pri tvoji banki, kot na paypalu.

amigo_no1 ::

Če si spremeniš valuto na PP računu v dolar, lahko potem narediš withdraw v dolarjih in menjaš v eur na banki (da je bolj ugoden tečaj) ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

St235 ::

pri A banki (visa elektron) so sredstva atomatično spremenili v EUR. Paypal nakaže v dolarih, banka pa avtomatično spremeni preden grejo sredstva na račun. Na paypalu pa imam strogo ločene valute. Tudi ko gre za plačilo vedno bremenim kartico v originalni valuti in potem banka spremeni.

play ::

Super, hvala za odgovore ;)

eriku ::

POZOR!
Nekatere slovenske banke lahko ob prejemu nakazila PayPal samodejno izvedejo prenos na osebni TRR in ga zaračunajo po svojem ceniku za prebivalstvo.

Sicer gre za drugo Banko. Vseeno, kar sem gledal pogoje nikjer ne navajajo tega primera uporabe. Velja pozornost na Pogoje uporabe in Namen uporabe kartice.

Spodaj primer rešitve in pritožbe.


--------------------------------------------------------------------------


Spoštovani,

Vaš primer smo podrobno preučili tudi s pravnega vidika, saj želimo, da se nastala situacija razreši tako kot je pravilno. Splošni pogoji banke sicer ne predvidevajo opredelitve kartičnega računa kot računa za prejemanje sredstev in tudi ne urejajo vprašanj, povezanih z viški sredstev/preplačil na kartičnem računu oz. pogojev zanje.

Namen uporabe kartice, ki je določen s splošnimi pogoji (2. točka II. poglavja), je zgolj plačevanje blaga in storitev, splošni pogoji pa nikjer ne določajo, da je kartica namenjena tudi prejemanju denarnih sredstev. V tem primeru gre namreč za dodatne storitve. Ker banka zato ni upravičena sredstev preplačil zadržati na kartičnem računu, jih je v najkrajšem možnem roku - takoj po obračunu, nakaže na imetnikov osebni račun - plačilni račun, ki je namenjen izvrševanju plačilnih transakcij in s katerega se po drugi strani tudi zagotavljajo sredstva za poravnavanje obveznosti po kartici.

Glede na navedeno, vam bomo znesek, ki smo vam ga zaračunali za prenos sredstev, o katerih niste bili obveščeni, stornirali.

V bodoče vam bomo ob rednem obračunu porabe po kartičnem računu, v kolikor z nakupi ne boste porabili prenakazanih PayPal sredstev, vrnili na vaš Osebni račun in v skladu s Cenikom prenos tudi zaračunali, saj ste z oddajo vloge in sprejetjem Splošnih pogojev, sprejeli tudi Cenik storitev Banke.

Vsekakor bomo preplačila sredstev na kartičnem računu tudi bolj podrobno opredelili v splošnih pogojih.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

Vodja oddelka Kartično poslovanje



--------------------------------------------------------------------------


Subject: Prenos zneska iz VISA na OR

Spoštovani,

Prosim vas, da mi navedete pravno podlago za vračilo preplačila:
 točko v "Splošnih pogojih za poslovanje z VISA kartico" v nadaljevanju Splošni Pogoji
 oz. če to ni določeno s splošnimi pogoji (skladno z XI. 8): člen "Zakona o plačilnih storitvah in sistemih (ZPlaSS)" oz. druga določila veljavne zakonodaje

Obenem vas prosim za pravno podlago za vračilo takoj ob obračunu, saj tudi to ni razvidno iz pogojev poslovanja. Glede na izbran datum poravnave obveznosti smatram, da je to 18. v mesecu.

Edina navedba preplačila se glasi "V primeru preplačila banka uporabniku ne priznava obresti." (Splošni Pogoji, VI. 6.)
Iz napisanega smatram, da lahko imam v kartičnem sistemu poljuben znesek prepačila; vendar od le-tega mi banka ne prizna obresti. Nikjer ni določena ročnost mirovanja preplačila v kartičnem sistemu.

Čeprav je strošek (nesporno) obračunan po ceniku, smatram, da o teh pravilih nisem bil ustrezno seznanjen, kajti omenjeni pogoji niso navedeni v pogojih poslovanja.

V želji po sporazumni rešitvi, želim zadevo predati naprej po postopku za Reševanje sporov (Splošni Pogoji, X. ).

Menim, da sporazumna rešitev, zahteva najmanj:
I) dopolnitev Splošnih Pogojev tako, da nedvoumno določajo ročnost vračil preplačil

Še enkrat, hvala za pojasnila.

Lep pozdrav

amigo_no1 ::

Torej ko nekaj dobiš na PP gre avtomatsko na kartico ?
To ni mogoče - bi rekel da si dobil refund, ki gre tam, od koder je prišel (ter si plačal preko PP s kartico).

Katera banka je to ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

CyberPunk ::

Zdaj mi pa ni cisto jasno... Ce gre za "chargeback" placila s kartico (pa naj bo to pridobljeno iz Paypala ali iz trgovine, fizicne ali virtualne, ki ti vrne denar po kaksni reklamaciji ali pomoti), gre nazaj na kartico, s katero je bilo placano, in je lahko tam neomejeno casa, ob prvi priloznosti (naslednjem racunu) se pac ta znesek odsteje od preostalih nakupov (ce imas klasicno charge kartico, ki jo poravnavas enkrat mesecno). Oni pa so ti to potem dali avtomatsko na transakcijski racun?

Iz PayPala pa v primeru reklamacije in pravilnega preklica s strani trgovca gre znesek brez vsakih stroskov nazaj na izvir (npr. Visa kartico). V drugih primerih - ko ti nekdo na PayPal poslje denar - bo ta denar tam tudi ostal, ce ga hoces pobrati dol, bos njim (Paypalu) moral placati provizijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CyberPunk ()

eriku ::

Scenarij:
Na Ebay.de (ali kateremkoli drugem) prodaš rabljen izdelek. Plačilo prejmeš na PayPal.
Zatem lahko kadarkoli iz PayPal-a nakažeš znesek na svojo Visa kartico (kakršnokoli kartico sistema Visa), strošek nakazila je 2€, najvišji znesek 500€ - 2€.

Kar se je v mojem primeru zgodilo, je da se je Banka odločila ne glede na datum poravnave stanja na kartičnem računu Visa izvesti takojšnji prenos na osebni TRR in si ob tem samovoljno zaračunala storitev prenosa na TRR brez pravne podlage.
Sicer čakam, da spremenijo Pogoje uporabe in jasno določijo morebiten strošek ob prejemu nakazila na Visa kartico oz. pogoje za prenos na osebni TRR.

Svoje Banke ne mislim brezplačno reklamirati (še posebej po tej izkušnji). Če prebereš pogoje uporabe za kartice Visa pri različnih bankah, pogoji nikjer ne navajajo takšnih primerov nakazil, čeprav so v sistemu Visa možni. V pogojih moje banke celo piše, da lahko kadarkoli vnaprej poravnaš porabo na Visa kartici, za pozitivno stanje porabe na Visi zgolj ni obresti.
(III./7.)
Uporabnik lahko vse svoje obveznosti po kartici predčasno poravna kadar koli pred njihovo zapadlostjo s pologom na kartični račun. V
primeru predčasnega plačila položnice ali predplačila banka uporabniku ne priznava obresti. Za preostanek obveznosti po kartičnem računu bo izvršena direktna obremenitev.


Je pa zrelo za odvetnika, ki se bolje spozna na bančne posle.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eriku ()

CyberPunk ::

Ja, to pa so malo cudno izvedli. Mogoce je bil vmes kaksen prevec pedanten ali neuki "referent", ki je pucal eno stran bilance kot da bi slo za spambox. :)
Jaz sem namrec ravno za take primere pred casom spraseval pri nevemkateri bivsi banki, ce je to kaj posebnega oz. ce so kaksni "problemi", ce dobim denar na ta nacin. Je bilo receno, da ni nic takega in da lahko denar gor ostane v nedogled (tako ali tako ima Visa sistem od tega kumulativno samo koristi...), samo ob naslednjih porabah se pac ustrezno odsteva. Ce se prav spomnim, je bilo tudi receno, da lahko na mojo izrecno zeljo prenesejo denar brez provizij na transakcijski racun, sicer velja prej napisano.

St235 ::

Refound ni isto kot zgoraj naveden primer. Pri refoundu gre za "stornacijo" konkretnega plačila in se tega ne prenaša na TRR.

To kar si je pa zgoraj banka privoščila pri dejanskem nakazilu je pa druga zgodba. Vsekakor pa je svinjarija, da ji ni enake.

amigo_no1 ::

Aha, razumem kaj hočeš povedati, vendar tako je samo pri "tvoji" banki, da sta 2 računa.

Pri Abanki imaš ponavadi samo 1 račun (TRR), od koder tudi Visa "črpa" sredsta v v primeru plačila preko PP.
Tudi ko narediš withdraw @PP na kartico Visa gre denar direktno na ta TRR račun pri Abanki.

eriku ::

Iz mojega zornega kota, si je Banka

  • samovoljno (brez pravne podlage) vzela sredstva iz sistema Visa: iz mojega računa v sistemu Visa na moj osebni račun

  • za tako "dodatno storitev" zaračunala 5% provizijo


Z drugimi besedami je Banka za prenos med mojimi računi pridobila protipravno korist?
Morda je tako ravnanje celo neskladno s pravili sistema Visa?

CyberPunk ::

amigo_no1 je izjavil:

Aha, razumem kaj hočeš povedati, vendar tako je samo pri "tvoji" banki, da sta 2 računa.

Pri Abanki imaš ponavadi samo 1 račun (TRR), od koder tudi Visa "črpa" sredsta v v primeru plačila preko PP.
Tudi ko narediš withdraw @PP na kartico Visa gre denar direktno na ta TRR račun pri Abanki.


To, kar ti omenjas, je mogoce pri Abankini Visa Electron kartici, ki je debetna (tako kot Maestro) in takoj "trga" denar z racuna.

Pri ostalih karticah (npr. klasicnih charge karticah, kjer placas vso porabo na kartici enkrat na mesec s "poloznico" ali avtomatsko bremenitvijo TR) pa obstaja locen "karticni racun", kjer se nabirajo "plusi in minusi".

Problem je v tem, da je banka v omenjenem primeru s takega racuna na svojo pest "sklepala in izvedla" prenakazilo iz Vise na TR.

Bananovec ::

Obujam temo za vse dijake, ki imajo kako namero po Abankini debetni kartici Visa Electron.
Za pridobitev potrebuješ osebni dokument, davčno, dijaško kartico in potrdilo o vpisu. Odprtje in vodenje računa je brezplačno (za dijake, za ostale ne vem), odpreš pa lahko račun z dopoljnenim 15. letom. Dnevni limit za dvig oz. porabo/nakup je 3000€. Podpis staršev, v kolikor sem gospoda prav razumel, ni potreben.

Toliko za info, če koga slučajno zanima.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

alfonsod ::

Zdaj sem tolko vsega ze precital o tehle Visah, da mi ni vec nic jasno. A je se vedno najugodnejsa varijatna preko Abanke ali se je ze kaj drugega pojavilo na trziscu. Gledam po forumu pa so vec ali manj vse stare informacije (od 2006 pa naprej)... Konkretno me zanima najcenejsa pot (nisem student) do potrebne kartice s katero bi lahko aktiviral paypal racun.... step by step za newbija... hvala za info..

St235 ::

Najenostavnejši sistem, če že imaš redni osebni dohodek, je da pri svoji matični banki zaprosiš za kartico. V tem primeru bo edini strošek letna naročnina kartico.

Če nimaš rednih dohodkov pa je najenostavneje odpret račun pri Abanki in vzet viso elektron, ker za navadne kreditne kartice bodo kompliciral.

fosil ::

Visa electron je najcenejša, ker plačaš samo vodenje računa, 1 eur na mesec, torej 12 eur na leto. Letna naročnina na kartico je ponavadi več.
Tako je!

yayo ::

ok, še enkrat že večkrat postavljeno vprašanje na katerega so bili podani površni odgovori s katerimi si človek ne more konkretno pomagati: Kje (in če) obstaja v Paypal accountu opcija da naj mi pri bremenitvi ne konvertirajo tujih valut v evre po svojem tečaju ampak naj menjavo prepustijo moji banki?

St235 ::

Fosil, če že imaš TRR pri drugi banki te pride kartica okol 16-18 €letno. Kar je teoretično sicer več od 12, ampak če potem h temu prišteješ provizijo pri sakem prenakazilu na TRR od a banke in nepotrebno delo, ki ga imaš s tem je IMO boljša rešitev kartica pri matični banki, če jo lahko dobiš.

Yayo
To sem v eni od tem že na široko razložil. poišči če rabiš step by step.

Drugače na kratko: Tik preden zaključiš transakcijo imaš opcijo Conversion Options zraven številke svoje rkeditne kartice. Ko enrkat spremeniš nastavitev ostane takšna za vedno. Drugače se zadevo da najt preko profile, my money, my preapruved payments.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

yayo ::

Hvala, bom koj prebrskal. :)

fosil ::

No, denar na TRR od kartice greš lahko tudi položit in je brezplačno.

Drugače pa je meni bolj všeč Visa Electron zaradi odsotnosti limita, kar se mi zdi bolj varno in hkrati bolj fleksibilno.
Če ti kartico ukradejo, ti tako lahko ukradejo samo toliko denarja, kolikor ga imaš na računu, jaz imam običajno manj kot 100eur, kar je za spletne nakupe dovolj. Limit na klasičnih karticah je večji. Po drugi strani pa, če hočeš kaj večjega kupit je najvišja dnevna poraba pri Visi Electron 3000 eur, pri navadnih karticah si pa spet omejen z limitom.
Tako je!

St235 ::

Ne rečem, da visa elektron mima prednosti, samo zakaj bi potem plačal 1€2, če lahko vzameš naprimer moneybookers kartico ali kaj podobnega, ki je zatonj?

To, da bom pa na banko hodil vsak teden polagat denar je absurdno.

Stvar je v tem, da je odvisno od tega kaj rabiš. Če ti lahko funkcioniraš s 100€ na kartici, potem ok. Jaz vem, da porabim na kartico cc 800€ mesečno.

Kar se tiče faume o tem, da ti lahko ukradejo samo kolikor imaš. Prvič je kartica zavarovana tako, da je vseeno. Drugič pa mi lahko z obeh ukradejo isto. Če rabim na mesec 500€ potem je vseeno ali imam 500€ limita ali 500€položenega denarja. V obeh primerih mi bodo ukradli 500 - kolikor sem že porabil.

Tako, da pod črto:
Vzameš takšno kartici ki ti ustreza, zato pa je možnost izbire.

fosil ::

800€ na mesec porabiš za nakupe prek neta?
Kartica je zavarovana, ampak šele od takrat ko to prijaviš, preden opaziš da je ni, se lahko zgodi marsikaj.
Tako je!

St235 ::

zavarovana je 24h pred prijavo. MC je uporaben tudi za kaj drugega kot spletne nakupe.

bluefish ::

Večina ima Viso Electron za spletne nakupe. Za ostalo pa kartico osebnega računa.

St235 ::

Tako, da pod črto:
Vzameš takšno kartici ki ti ustreza, zato pa je možnost izbire.

bluefish ::

Točno.

CyberPunk ::

bluefish je izjavil:

Večina ima Viso Electron za spletne nakupe. Za ostalo pa kartico osebnega računa.

Vir? >:D

DejaVu ::

Ima kdo Viso pri NKBM in si je že kdaj nakazal iz paypala? Kako stvar deluje, če sploh?

flood ::

očitno sem neumen

katera je številka kartice pri visa electron?
skušam vse možno, ampak mi amazon.de javi, da je napačna


lp
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

fosil ::

Tisto, ki se začne z SI56 ni številka kartice, to je številka računa.
Tista druga številka je prava. Security code, so pa zadnje tri cifre na drugi strani.
Tako je!

flood ::

ja js imam od banke koper :)
in še vedno mi ne uspe

heeeelp
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

CyberPunk ::

Zacne se s "4" in je dolgo 16 cifer (lahko je razdeljeno v stiri skupine po stiri cifre, torej da so na vsake 4 cifre presledki). Morala bi biti napisana spredaj. CVV koda pa na zadnji strani nad podpisom (3 cifre).
Se pa spomnim, da prva generacija VE od Abanke ni imela natisnjene stevilke gor (je bil sicer workaround tako, da si pogledal na izpisek ob nakupu v trgovini, ker so takrat nanje izpisovali polne stevilke brez prekrivanja z zvezdicami).
V "najslabsem" primeru pa bos moral iti na svojo banko in jih prositi, da ti povedo stevilko, ce je tak primer, da ne izpisujejo stevilke na kartico.

toplakd ::

@DejaVu

Nakazilo iz paypala na Visa kartico mora delovati neodvisno od tega pri kateri banki si.
Na paypal izbereš "withdraw money" ter počakaš par dni.

Naenkrat lahko preneseš največ 500€. Od vsakega prenosa ti trgajo 2€ provizije.

LP, Dejan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: toplakd ()

flood ::

CyberPunk je izjavil:

Zacne se s "4" in je dolgo 16 cifer (lahko je razdeljeno v stiri skupine po stiri cifre, torej da so na vsake 4 cifre presledki). Morala bi biti napisana spredaj. CVV koda pa na zadnji strani nad podpisom (3 cifre).
Se pa spomnim, da prva generacija VE od Abanke ni imela natisnjene stevilke gor (je bil sicer workaround tako, da si pogledal na izpisek ob nakupu v trgovini, ker so takrat nanje izpisovali polne stevilke brez prekrivanja z zvezdicami).
V "najslabsem" primeru pa bos moral iti na svojo banko in jih prositi, da ti povedo stevilko, ce je tak primer, da ne izpisujejo stevilke na kartico.


noče in noče
vse sem probal s presledki, brez, pomišljaji,...in še vedni mi javi, da je napačna
pa kaj js sploh lahko nakupujem prek amazona?
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

CyberPunk ::

Torej številko imaš, samo je ne sprejme? Mogoče je kartica zaklenjena za online nakupe in boš moral na svojo banko, da jo odprejo. Zna biti kaj v zvezi z Verified By Visa.

flood ::

jah paypal dela nevem bom povprašal
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

McNato ::

Tudi jaz imam težave z VISA Electron od Abanke in Amazonom. Številko kartice sem sicer vpisal (CVV kode Amazon sploh ne zahteva). Naročilo sem oddal (malo maj kot 500 EUR) vendar sem dobil samodejni odgovor od Amazona, da imajo težave z transakcijo. Na Abanki so me poslali na Bankart kjer so imeli zabeleženo napako : "Izdajatelj ne dovoli te transakcije.Imetnik naj se obrne na banko". Seveda pa na banki pravijo da je pri njih vse v redu (nastavljen ustrezen dnevni limit, zadosti sredstev na računu). Je imel kdo podobne težave?

DOOM_er ::

sicer trapasto vprašanje. Jst moram prej nakazati na Viso electron 1.5 € zato da lahko sploh povežem kartico s paypalom. Ker mi trenutno napiše: You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again. .
Robots will steal your job. But that's OK

CyberPunk ::

Kje je pa vprasanje? :D
Drugace pa ja... kakor imam v spominu, Paypal zacharga en minimalen znesek, ki ga potem nazaj vrne, za verifikacijo kartice. Tako da prazne verjetno ne mores konektati gor.

PrimozR ::

Ja, 'zaračuna' ti, a ti obenem da v zadevo verifikacijsko kodo, ki jo vneseš nazaj v PayPal in s tem potrdiš kartico. Znesek ti vrnejo z odbitkom od prvega nakupa.

DOOM_er ::

hm, se pravi moram najprej nakazati un evro in pol ter šele potem narest registracijo kartice? Sicer pa številka kartice pri visi electron je pač tista 16 mestna številka ki ni številka računa?
Robots will steal your job. But that's OK

PrimozR ::

Za drugo ne bi vedel, mislim pa da trgajo 1,5 €. Nakaži 5 € pa mirna bosna :P

amigo_no1 ::

Vzami v roke Abanka Viso in glej:
čisto zgoraj imaš številko kartice 16-mestna

potem piše veljavnost

dalje Ime priimek

čisto spodaj piše:
SI56 in 16-mestna številka, to je številka TRR-ja


Da ti lahko Paypal zacharga 1.5E jih seveda moraš imeti na TRR računu Abanke (kjer imaš tudi Viso).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
330109481 (28331) Vetrpiha
»

SKB identifikacijska številka?

Oddelek: Loža
3214397 (11967) Guzzy
»

Visa debit verifikacija problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
4220014 (17766) Vrocipes
»

PayPal help

Oddelek: Omrežja in internet
256798 (5964) rakun24
»

kako plačati (paypal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
4713931 (12141) bluefish

Več podobnih tem