» »

PayPal

PayPal

««
22 / 77
»»

Hayabusa ::

yoco je izjavil:

Živjo! Imam eno vprašanje. Imam moneybookers račun in njihovo predplačniško mastercard kartico. Zanima me, če lahko uporabim to kartico, da odprem PayPal račun?

Da, lahko jo dodaš v pp račun.

megy ::

Imam vprašanje:
Preko ebaya mi je prodajalec vrnil nekaj denarja. Naredil je refund in mislila sem, da bo denar prispel na paypal.
Na paypalu pa je vidno, da je denar prišel in da je bil prenakazan naprej na mojo visa kartico.
Problem je v tem, da ta kartica ni več veljavna. Menjala sem kartico. Kaj sedaj? Kako ustaviti nakazilo oz. kam
bo šel ta denar? Kaj narediti?

yoco ::

Hayabusa je izjavil:

yoco je izjavil:

Živjo! Imam eno vprašanje. Imam moneybookers račun in njihovo predplačniško mastercard kartico. Zanima me, če lahko uporabim to kartico, da odprem PayPal račun?

Da, lahko jo dodaš v pp račun.

Hvala za odgovor. Sam še to me zanima. Če hočem nakazat denar, a lahko prek položnice al moram vedno prek kartice ki sen jo uporabil za ustvaritev PP računa? A majo kakšno letno naročnino, da moras vsako leto plačati za storitve?

megy
Verjetno bo prišel nazaj na pp račun.

In ravno sedaj si menjala kartico ?

mihec87 ::

Ali pa vprašaj na banko..

yoco
https://www.skrill.com/en/personal/fees/
Annual card fee GBP 8.23 (EUR 10.00)
Drugega za kartico ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

megy ::

Ja, banka mi je menjala kartico zaradi dviga na bankomatu, na katerem je bila montirana skimming naprava.
En teden nazaj sem prejela kartico in sploh nisem pomislila, da bo nakazilo šlo na kartico, prepričana
sem bila, da pride na paypal in tam tudi ostane.

yoco ::

Hayabusa je izjavil:

yoco
https://www.skrill.com/en/personal/fees/
Annual card fee GBP 8.23 (EUR 10.00)
Drugega za kartico ni.

To vem :D Sprašujem, če ima PayPal tudi letno naročnino oz. kaj podobnega?

Nima.

tt2 ::

Ker se mi ne da prebirat vsega, na koncu pa morda niti ni napisano, bom vprašal. Ali je možno narediti pp account brez kreditne/debitne kartice? Imam samo maestro, ki je pa tudi nočem vnašati v pp account. A je telefonska številka obvezna? A se da nakazat s tem paypaltopup brez da vnašaš številko bančne kartice kje na internetu?

Machete ::

megy je izjavil:

Imam vprašanje:
Preko ebaya mi je prodajalec vrnil nekaj denarja. Naredil je refund in mislila sem, da bo denar prispel na paypal.
Na paypalu pa je vidno, da je denar prišel in da je bil prenakazan naprej na mojo visa kartico.
Problem je v tem, da ta kartica ni več veljavna. Menjala sem kartico. Kaj sedaj? Kako ustaviti nakazilo oz. kam
bo šel ta denar? Kaj narediti?

Če še ni bilo obračunskega obdobja, bo sredstvo v plusu ne glede na to da je neveljavna. Sem imel ravno tak primer, ko sem menjal kartico in dobil refund na že preklicano. Če je prklicana, ne pomeni, da je izbrisana iz vseh sistemov. Samo na mesečni porabi boš imela ta znesek v plus. Oziroma tistega prvotnega v minus ne bo prikazanega kot odtegljaj.
Če pa je zadnje obračunsko obdobje pred preklicom že mimo pa nisem 100% kako stvar deluje. Vprašaj na banki. V najslabšem primeru ti izdajatelj kartice nakaže na tr. Malo pa dvomim, da bi v tem primeru bilo nakazano na +stanje v Paypalu.

St235 ::

tt2 je izjavil:

Ker se mi ne da prebirat vsega, na koncu pa morda niti ni napisano, bom vprašal. Ali je možno narediti pp account brez kreditne/debitne kartice? Imam samo maestro, ki je pa tudi nočem vnašati v pp account. A je telefonska številka obvezna? A se da nakazat s tem paypaltopup brez da vnašaš številko bančne kartice kje na internetu?

sam account lahko narediš samo ga ne moreš vertificirat kar pomeni da lahko naročiš in plačaš sam za "ne be držat za besedo" 100€.

Matevz96 ::

Pozdravljeni,

eno hitro vprašanje.

Gledam, da bi kupil nekaj stvari iz ebaya, kupil bi jih kot s.p. ali zato potrebujem poseben paypal račun ali lahko uporabim osebni račun. Stvar je v tem, da na računu potrebujem davčno številko.

simpatija ::

Lahko osebni. S prodajalcem na ebayu se moraš zmenit, da na račun napiše tvojo davčno, od kje pride denar ni pomembno.

blackbfm ::

sam account lahko narediš samo ga ne moreš vertificirat kar pomeni da lahko naročiš in plačaš sam za "ne be držat za besedo" 100€.

2500e na leto je omejitev

2500€ lahko kupiš na nevertificiran račun? Malce dvomim, mi je precej previsoka številka.

blackbfm ::

tolk je meja predno zahtevajo verifikacijo..morajo pa beležit potem zaradi eu antimoney laundering act

LJ4L ::

St235 je izjavil:

2500€ lahko kupiš na nevertificiran račun? Malce dvomim, mi je precej previsoka številka.

Kakor vem lahko.
LP from LJ

Tilen ::

Limit je afaik samo na prejeta plačila. Cca 2500 EUR letno. Potem zahtevajo dodatno verifikacijo - npr. osebna, skeniran račun za elektriko / internet in podobne zadeve.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

blackbfm je izjavil:

2500e na leto je omejitev

A je možno, da fizično greš na banko in potem kako nakažeš denar gor na PP account, ali pa je to možno le preko internetne banke?

Preko UPN gre?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tt2 ()

radmannsdorf ::

Najdi kakšega kolega, ki že ima paypal, mu daš denar na roko, ali pa na njegov TRR nakažeš recimo 20€(+strošek transakcije,ponavadi okol 1€), on pa tebi potem s svojega paypal nakaže na tvoj paypal.
Z banke direktno na paypal ni mogoče nakazevati, ker paypal za nakazilo uporablja kar tvoj email in ne številk računa, tako da preko UPN ne gre.

Paypal TopUp

You can top up your PayPal account through a bank transfer from your bank account with PayPal Top Up.

Zgodovina sprememb…

kodsiti1 ::

Tilen je izjavil:

Paypal TopUp

You can top up your PayPal account through a bank transfer from your bank account with PayPal Top Up.

Ja ce mas slucajno anglesko banko

Nope, PayPal Top Up dela tudi v Slo.

gregyk ::

Hayabusa je izjavil:

Nope, PayPal Top Up dela tudi v Slo.

https://www.paypal-topup.si/

Ja saj to sem že pogruntal. Zanima me le, če to deluje, da pol tiste podatke, ki so pri tretjem koraku vpišem na UPN in plačam na banki/pošti? Ali pa to ne deluje?

gregyk ::

tt2 je izjavil:

Ja saj to sem že pogruntal. Zanima me le, če to deluje, da pol tiste podatke, ki so pri tretjem koraku vpišem na UPN in plačam na banki/pošti? Ali pa to ne deluje?

Zakaj pa ne bi delovalo? Saj preko spletne banke tudi UPN izpolniš za plačilo... Deluje.

tt2 je izjavil:

deluje kjerkoli lahko plačaš UPN - banka, pošta... Edino provizije so precej višje kot na spletni banki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

spajdrmen ::

Ima kdo izkušnje z vračilom denarja na paypal-u? Skratka imel sem živo frko s Kitajci, in zdaj hočem svoj denar nazaj

Stanje je sledeče:

Status

This item not received dispute has been escalated to a claim.

We requested additional information from the seller about this transaction.

What happens next

The seller has been asked to respond by Feb 27, 2014. Once we receive the information, we'll continue our review of this case.

If you've resolved this problem, you can cancel this claim at any time.

If you received the item but it's not as described by the seller, you can change the reason for your claim.
Supporting documents

Files (0)

You haven't submitted any files.

Faxes (0)

You haven't submitted any faxes.

To je enkrat že pisalo da bo poteklo prejšnji teden, zdaj so ta rok podaljšali ampak kaj bo pa po tem? Gre denar k njemu ali k meni? On verjetno noče odpisat ker je "kriv"

Ebay ti bo vrnil denar, ko bodo vse možnosti za tvoj pobot s Kitajcem že uporabljene in dogovora ne bo.

V kolikor nisi prejel artikla, odpreš "case" in če Kitajec ne odgovori, eskaliraš na Ebay. Denar boš dobil v vsakem primeru, če je nakup opravljen s Paypalom in kot tak spada pod ebay buyer protection, samo bo dlje časa trajalo, če bo vrnjen s strani Ebaya in ne s strani Kitajca.

Zgodovina sprememb…

nisem naročeval prek Ebay-a, preko e-maila smo se menil

Bad luck.

Faceless ::

Pozdravljeni.

Eno hitro vprašanje nevem če je ravno najbol primerno za ta naslov na forumu a vključuje tudi paypal. Imam prijatelja iz tujine, ki bi rad določeno stvar kupil od mene. Ker želi operirati le z paypal računom (ne bank-to-bank transfer) katerega jaz nimam, me zanima ali obstaja kakšna stran (morda posrednik) ala ebay, amazon,... kjer bi ta izdelek naložil, on bi zadevo kupil kar na tisti strani (ki bi verjetno pobrala določen % od prodaje) s paypalom, jaz pa bi denar dobil nakazan direktno na Master Card?

Komplicira.
Naj ti nakaže na trr in konec.

Ma sej mi je razložu zakaj in kako in kako lahk on to prikaže pol...uglavnem nevem :) zdej rabim eno stran kjer si nardim sellers account ali pa nekega posrednika ki za kakšen % garantira prenose....

Kolk denara je v igri? Da ti vem povedat kok % bom vzel

Neki ga je :) tolk da bi mogu bit fajn siguren da mi boš sigurno naprej nakazal :)

Če je tako, pol naj gre na banko in plača tistih 10€ provizije in je stvar rešena... res zakaj komplicira (on)? sej si lahko on tud prek banke prikaže odlive...

Faceless je izjavil:

Neki ga je :) tolk da bi mogu bit fajn siguren da mi boš sigurno naprej nakazal :)

Denar sprejmem lahko na moj PP in ti dam gotovino. Koliko denarja je v igri?
LP from LJ

LJ4L je izjavil:

Faceless je izjavil:

Denar sprejmem lahko na moj PP in ti dam gotovino. Koliko denarja je v igri?

zakaj bi pa tebi zaupal, meni pa ne?

Ker mu bom dal manjšo provizijo :))
LP from LJ

:)) Ok resno iščem kakšno stran kjer bi lahko zadevo prodal :)

LJ4L je izjavil:

Ker mu bom dal manjšo provizijo :))

tud to ni pravilo... ponavad če daš dost manjšo si preveč očitn da si prevarant

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: LJ4L ()

Okapi ::

Ok resno iščem kakšno stran kjer bi lahko zadevo prodal
Ne vem, če boš kaj pametnega našel, da bi lahko plačal s paypalom, ti bi pa dobil na Mastercard. Na Amazonu recimo ni mogoče plačati s paypalom (pa tudi imajo hudo provizijo). Najbolj preprosto je, da si odpreš račun na paypalu ali da se zmeniš s kom, ki ga ima.

O.

Faceless je izjavil:

:)) Ok resno iščem kakšno stran kjer bi lahko zadevo prodal :)

Na ebayu bi šlo, a bi si moral odpret PP račun.
LP from LJ

Če nalagaš denar preko UPN, a je možno, da plačilni nalog izpolniš brez naslova prejemnika, ali pa je kakšen poseben naslov za paypal račun?

Alamar ::

Faceless je izjavil:

Pozdravljeni.

Eno hitro vprašanje nevem če je ravno najbol primerno za ta naslov na forumu a vključuje tudi paypal. Imam prijatelja iz tujine, ki bi rad določeno stvar kupil od mene. Ker želi operirati le z paypal računom (ne bank-to-bank transfer) katerega jaz nimam, me zanima ali obstaja kakšna stran (morda posrednik) ala ebay, amazon,... kjer bi ta izdelek naložil, on bi zadevo kupil kar na tisti strani (ki bi verjetno pobrala določen % od prodaje) s paypalom, jaz pa bi denar dobil nakazan direktno na Master Card?
Ni možno. Na mastercard ne moreš nakazat denarja iz paypal računa. Da bi pa izdelek nalagal še na kako posredniško stran pa sploh nima smisla, ker ti bo pobralo še dodatno cca 10% s provizijami. Če že, potem raje prodaš direktno preko paypal računa, ker je s tem kupec zavarovan, a rabiš visa kartico, da denar nakažeš na svoj osebni račun. Najboljša varianta ti je, da najdeš posrednika, ki ima paypal in visa kartico. Sicer pa, če je res prijatelj, ne vidim problema, da ti ne bi zaupal in plačal preko bančnega nakazila

Matevz96 ::

Tole sem sicer že vprašal v temi o DX, ampak ker ni odgovora bom še tukaj, kako je z dajatvami za pakete izvem EU. Če prav razumem do 22€ ni nobenih, od 22 do 150€ samo DDV, naprej pa še carina, se kje motim?

Alamar ::

V primeru, da se odločijo za pregled pošiljke in moraš posredovati dokumentacijo.

- Do 22 EUR in če ni priloženega računa in pravilno izpolnjene carinske deklaracije - cca 2 EUR manipulativnih stroškov
- Nad 22 EUR - 22% DDV na ceno artikla plus poštnino in cca 7 EUR manipulativnih stroškov
- Nad 150 EUR - 22% DDV na ceno artikla plus poštnino + carina (odvisno od tipa izdelka, lahko je tudi 0%) in cca 7 EUR manipulativnih stroškov

Tilen je izjavil:

Bad luck.

ni nič bad luck, denar sem danes dobil nakazan :)
««
22 / 77
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817139435 (19399) igi82m
»

Ebay-Paypal-Top up (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7615933 (10063) dales
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333111423 (38470) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4312208 (10925) Oktan
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121627 (18704) Kwizlord

Več podobnih tem