» »

PayPal

PayPal

Temo vidijo: vsi
««
23 / 79
»»

first_line ::

Ko ti kreditna preteče in moraš posodobiti podatke na PayPallu, ali spet dobiš novo kodo na izpisku, ali lahko kar plačuješ naprej?

toplakd ::

Mislim da sem nazadnje samo posodobil številko kartice, kjer so se zamenjale samo zadnje tri številke in
datum veljavnosti.

LP

first_line ::

toplakd je izjavil:

Mislim da sem nazadnje samo posodobil številko kartice, kjer so se zamenjale samo zadnje tri številke in
datum veljavnosti.

LP

Hvala.
Sem že cel teden v abstinenci ker sem spregledal da mi je potekla kartica. I need a big dose of 'buy useless crap on eBay'!

Hayabusa ::

Ima PP kakšne nove trike ?
Namreč za plačilo bi rad izkoristil PP balance in manjkajoč preostanek iz kartice, pa mi ob plačilu kaže da bo pobrano samo iz kartice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Tilen ::

To se zgodi, ko je Paypal balance v različni valuti, kot kupuješ in ga je hkrati premalo za celoten nakup.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

martincek1 ::

Upam da ni preveč offtopic...

Nekomu bom prodal spletno stran in me zanima, kako se zavarujem proti refundu. Vem, da v vsakem primeru lahko sproži postopek, ampak me vseeno zanima ali za take zadeve lahko sploh refunda? Pred prodajo bo imel možnost videti celotno zadevo, tako da ne kupuje mačka v žaklju, prav tako mu bom omenil da refund ni možen. Mislite da je pametno podpisati kakšno pogodbo in na kakšen način?

lp

Machete ::

Težko. Zmeni se za Okpay, SEPA ali Bitcoin plačilo.

Bo na žalost ostalo pri Paypalu. Nekje sem bral, da PayPal take zadeve v veliki večini reši v prid prodajalca, ko gre za "digitalno dobrino" in ne za fizične predmete, sploh pa če imaš še kakšno dodatno strinjanje obeh oseb, kaj se kupuje in kakšni so pogoji. Načeloma dvomim, da bi sploh prišlo do refunda, samo vseeno bolje da vem kako in kaj.

Ko mu preko paypala pošlješ "request money" označi spodaj še services, ker mu ne prodajaš "fizične dobrine".
Ali pa se zmeni s kupcem da ti pošlje kot "I'm sending money to family or friends", ker je enakovredno
staremu "gift" načinu pošiljanja.

Dejan

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toplakd ()

dottor ::

Ve kdo zakaj ko hočem sprejet da mi doda kartico in pobere 1,5€ za verifikacijo mi že 2 dni izpiše:
The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.

Ko hočem dat kartico ponovno not mi izpiše:
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

Kartica je Visa Electron narejena pri Banki Koper.

PS: Bratu hočem linkat njegovo viso electron pa ne spusti skozi in že 2 dni daja to obvestilo.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dottor ()

_commandos_ ::

debetna visa ali visa, ki jo dobiš ko ti maestrocard poteče

dottor ::

Debatna Visa Electron. Gor si je dal točno 1,5€ da mu lahko iz PPja tržejo ker ima na PPju nekaj denarja pa ne more uporabit če ne veže kartice gor.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Matevz96 ::

Na SKBju si moraš za plačevanje preko spleta nastavit limit, morda je enako na Banki Koper.

connel ::

Na koperski ni treba nič nastavljat, porabiš lahko toliko kot imaš na kartici, to je to. Naj da gor kakšen € več ;)

finpol1 ::

Za odprtje paypal računa nujno rabiš Viso ali se da tudi kako drugače?

RejZoR ::

PayPal lahko odpreš brez vsake kreditne. Jezst recimo uporabljam PayPal To Up in ga polnim direktno iz navadnega tekočega računa.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Samo v tem primeru ti najbrž ne nakaže npr. refunda nazaj na tekoči račun, pa za PayPal To Up najbrž tudi banka pobere nekaj provizije?

Če si z TopUp naložil na paypal, potem ti morebitni refound gre na paypal Ballance.
V kolikor si pa plačal tako da je samo potegnilo iz kartice gre pa refound nazaj na kartico.

hmm23 ::

Lahko zdaj z TopUp naložiš katerikoli znesek gor ter koliko približno banka vzame provizije za te prenose?

Provizije je vsaj pri NLB 36 centov (če se prav spomnim, preko Klika) za sam UPN nalog. Strošek imaš lahko edino še kasneje če je roba v drugi valuti kot EUR, ker pol PayPal pretvori valuto in pobere en del. Ampak mene ne moti preveč.

radmannsdorf ::

lahko si pa nastavite da paypal ne pretvarja valute, ampak pobere dol recimo v funtih, in šele tvoja banka potem naredi pretvorbo. naše banke imajo bolj ugoden mnenjalni tečaj kot paypal.
http://lifehacker.com/5957808/avoid-pay...

PayPal Top Up vedno nakazuje v evrih, tko da tega ne moreš naredit. Če pa imaš preko npr Mastecarda pa se to itaq avtomatično izvaja na tvoji banki.

negotiator ::

Mene pa zanima, kje bi lahko dobil 4 mestno kodo za potrditev paypal računa? Sem na Abanki, pa nimam pojma, kje bi to preveril - je sploh kakšna možnost, da vidim izpis stanja s tisto kodo preko spleta ali mobilnika? (če se lahko sploh izognem temu, da moram osebno na banko hodit za eno kodo?)

Hvala!
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

shmandi ::

Če nimaš spletne banke, ti ne preostane drugega kot osebni obisk na banki.

DDevil ::

Eno vprašanje, preko ebay sem hotel nabaviti določene zadeve, ko sem naredil checkout mi je za določene artikle javil Payment status: Denied (hotel sem plačati preko vise). Predvidevam, da prodajalec ne želi takšnega načina plačila? Kaj potem narediti?

Pa je navedeno pri dotičnem oglasu da sprejema plačila z Viso? Ali zgolj PP?
Če je kot način plačila jasno navedena tudi Visa, potem je nekaj narobe z tvojim računom oz. kartico in se obrni na banko.

Hotel sem kupiti dva izdelka:
http://www.ebay.co.uk/itm/111252962578?...
http://www.ebay.co.uk/itm/171309190970?...

Predvidevam, da ni druge kot prek PayPal? Je možen prenos denarja od vise do računa paypal?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DDevil ()

Edit:
Tole je uspešno izvedel nakup: http://www.ebay.co.uk/itm/331108327321?...

Za prva dva linka piše pod

Payments: PayPal | See payment information

torej treba je to prebrat prej ;)

ja, se mi je pol zdel. um je pol sploh možn kupt tista dva? se pravi je sploh možn da prenesem denar iz vise na paypal?

je edina možnost zgolj Top Up (mam viso od abanke) ?

Loginaš se v PP.
Greš pod My Account in Profile -> Add or Edit Credit Card in dodaš tole omenjeno Viso.
Zadeva rešena.

Um problem je ravno v tem da že imam viso dodano. Na računu PayPal mam sam tistih 1.5E in nvm kaj nardit.

Zgodovina sprememb…

Edit: zdej pa je, očitno je delal problem tretji izdelek (tretji link) -.-
Nism 2x sprobal, sm pa zdle kr za hec in je zagrabu.

Zgodovina sprememb…

Matevz96 ::

Če imaš kartico dodano potem samo izberi plačilo prek paypala, iz kartice ti bo trgalo avtomatsko. Nekje v postopku te potem vpraša v kateri valuti naj ti računajo, izberi tako, da ti menjavo dela banka in ne paypal ker je nižja provizija.

Aha hvala za opozorilo, sem očitno spregledal pri nakupovanju :)

medenko ::

ste dobili danes sumljiy spam od paypala?

Ne. Pomojem ni od paypala :)

estons ::

Zadnjič so nekaj pošiljali, ja. Nekaj v smislu kako lahko svojim kupcem olajšaš plačevanje s pomočjo Paypala. Zgledalo je tako spammersko, da sem direkt zbrisal.

s6c-gEL ::

Če v PP e-dopisu ni tvojega imena temveč samo tvoj email potem je fake.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

Je bilo moje ime (in priimek), pa pošiljatelj je bil z domene Paypal, ampak vseeno je delovalo kot kr en spam.

meni je sumljivo delovalo, kao, da so zaznali eno transakcijo itd....

E, to je že bolj sumljivo. Ne klikat na linke v mailu, ampak se logiraj direkt v Paypal in tam klikaj naprej.

Včeraj sem tudi jaz zvečer dobil nekaj od PP. Ko sem kliknil na link sem dobil neko češko login stran...

Sem lepo zaprl, izbrisal mail. Prijavljam se samo preko www.paypal.com

jep hoax je moralo biti.

Oldi ::

Danes je bilo na TV, da so pokradli nekaj gesel od ebay-a, zato so svetovali zamenjavo gesla. Poleg tega sem preklical direktno povezavo iz njihove strani na PayPal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

Oldi je izjavil:

Poleg tega sem preklical direktno povezavo iz njihove strani na PayPal.

Kako pa?

Oldi ::

Nekje v nastavitvah svojega profila, accounta al kaj že je.

Faceless ::

Živjo!

Ko sem s paypala poskušal dvigniti denar. Ker to počnem prvič sem malo bolj pozoren.... dobil sem naslednje vprašanje (ali mi lahko kdo razloži kaj to pomeni, kako mislijo preverjat, ali moram imeti firmo? Ali je to stalna procedura?) :

Provide your tax status information
As a U.S.-based company, PayPal is regulated by the U.S. tax authority, the Internal Revenue Service (IRS). A new rule requires us to verify the tax status of both our U.S. and non-U.S. customers.

Please select one of the following statements to provide us your tax status information. For further details about these requirements, see the PayPal IRS microsite.

Select the statement that best describes your tax status:

- The owner of this account is not a U.S. person or entity and is not subject to U.S. taxation.

- The owner of this account is a U.S. person or entity and subject to U.S. taxation.

Oz zdej so mi postavili nek limit na račun in piše:

May 24, 2014
Confirm your tax ID number! The IRS requires PayPal to send you a 1099-K form when payment transactions for your accounts reach IRS thresholds. Please click Confirm to let us know your tax ID number is accurate, and to confirm you're the account holder. Waiting for your response Confirm

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Faceless ()

Tilen ::

Minimum reporting thresholds:
-gross payments that exceed $20,000, AND
-more than 200 such transactions

Zgleda boš moral malo pojasniti, ker kot fizična oseba takšne transakcije ne moreš opraviti.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()
««
23 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817140913 (20877) igi82m
»

NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10331607 (8332) FoxKnox
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333113003 (40050) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4312570 (11287) Oktan
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5122078 (19155) Kwizlord

Več podobnih tem