Forum » Loža » PayPal
PayPal
Alamar ::
Zakaj bi zašuštrali? Mastercard sprocesira plačila v nekaj delovnih dneh. Čisto normalna zadeva. Tole s smsi je pa interna zadeva tvoje banke. Jaz osebno pri svoji tega nimam vklopljenega.
Tilen ::
Zakaj bi zašuštrali? Mastercard sprocesira plačila v nekaj delovnih dneh. Čisto normalna zadeva. Tole s smsi je pa interna zadeva tvoje banke. Jaz osebno pri svoji tega nimam vklopljenega.
Ni normalno, da plačam 30.10.2012, Paypal pa prikazuje dan plačila 6.11.2012. Mastercard še sploh nič ne prikazuje.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Ne vem, kako imaš ti to naštimano, a meni vedno v spletni banki moje banke mastercard transakcije prikaže z 2-6 dnevnim zamikom. Tudi za nakupe v Sloveniji. Meni se zdi to normalno, ker ta plačila procesira Mastercard center in ne osebna banka. Paypal prikaže dan plačila, ko je zadeva sprocesirana pri Mastercardu, kar mi je spet povsem normalno. Razen, če imaš sredstva na paypal računu - v tem primeru jih paypal seveda sprocesira praktično instantno.
e_boy ::
Imam eno vprasanje (nisem videl, da bi bilo kje govora o tem v kaki svezi temi):
ali moram biti na kaj pozoren, ce se zdj (kot fizicna oseba) loggiram na ebay, si uredim paypal (+ to predplacnisko debetno kartico pr banki KP npr.) in nato prodajam ksne produkte gor - ali oni tud kj komplicirajo kot npr. nasa bolha zadnji cas (ko opazijo, da imas vec stvari, zahtevajo da jim placujes, ker te obravnavajo kot prodajalca-k da imas svojo trgovino itd)?? (upam, da sm dost jasno napisal)
Torej ali ebay kontrolira in kj tezi, ce imas vec produktov, ali npr. en produkt in vecjo zalogo - ali te obravnavajo v tem primeru kj drugace? (da bi moral biti loggiran k podjetje,ipd.)
pa se to: ce prodajam neko stvar, kako dolocim koliko je postnine? (je to ze kje doloceno, ali moram kontaktirat naso posto, oz. tistega preko katerega bom posiljal), ter preko katerega ponudnika (posta, DHL, GLS, ipd) je najbolje stvar poslat (npr. v Nemcijo, Italijo)??
Hvala,
LP!
ali moram biti na kaj pozoren, ce se zdj (kot fizicna oseba) loggiram na ebay, si uredim paypal (+ to predplacnisko debetno kartico pr banki KP npr.) in nato prodajam ksne produkte gor - ali oni tud kj komplicirajo kot npr. nasa bolha zadnji cas (ko opazijo, da imas vec stvari, zahtevajo da jim placujes, ker te obravnavajo kot prodajalca-k da imas svojo trgovino itd)?? (upam, da sm dost jasno napisal)
Torej ali ebay kontrolira in kj tezi, ce imas vec produktov, ali npr. en produkt in vecjo zalogo - ali te obravnavajo v tem primeru kj drugace? (da bi moral biti loggiran k podjetje,ipd.)
pa se to: ce prodajam neko stvar, kako dolocim koliko je postnine? (je to ze kje doloceno, ali moram kontaktirat naso posto, oz. tistega preko katerega bom posiljal), ter preko katerega ponudnika (posta, DHL, GLS, ipd) je najbolje stvar poslat (npr. v Nemcijo, Italijo)??
Hvala,
LP!
Ebay ni bolha. Poleg tega bolha ne komplicira, ampak te na zakonski podlagi pokliče k registraciji storitve saj opravljaš delo na črno, če prodajaš nove izdelke in/ali večje količine istih izdelkov.
Za vsako stvar, ki jo prodaš, boš plačal provizijo. Najprej ebayu in nato še paypalu. Oba ebay in paypal imata več različnih računov od osebnih do prodajaln. Razlikujejo se predvsem po različnih provizijah in limitih. Vsega je preveč za na kratko obrazložit, zato ti predlagam, da temeljito preštudiraš rubriko pomoč pri obeh storitvah.
Glede poštnine je pa tako. Do 2kg se najbolj splača pošiljat kot navadno pismo (letalsko ali priporočeno letalsko s tracking številko). Nad to težo pač izbiraš med najbolj ugodnimi ponudniki. Cene za vse storitve najdeš na online cenikih pošte in ostalih ponudnikov.
Za vsako stvar, ki jo prodaš, boš plačal provizijo. Najprej ebayu in nato še paypalu. Oba ebay in paypal imata več različnih računov od osebnih do prodajaln. Razlikujejo se predvsem po različnih provizijah in limitih. Vsega je preveč za na kratko obrazložit, zato ti predlagam, da temeljito preštudiraš rubriko pomoč pri obeh storitvah.
Glede poštnine je pa tako. Do 2kg se najbolj splača pošiljat kot navadno pismo (letalsko ali priporočeno letalsko s tracking številko). Nad to težo pač izbiraš med najbolj ugodnimi ponudniki. Cene za vse storitve najdeš na online cenikih pošte in ostalih ponudnikov.
Na bolhi sem imel par rabljenih stvari (avto-moto deli), torej nic novega, pa so mi blokirali racun in poslali mail, itd...pa sem jim napisu mail, kaj se grejo, kako naj jim placam 50e/mes, ce teh par stvari skupaj ni toliko vredno...kr neki vglavnem.
Je provizija pri prodaji vnaprej dolocena, ali je odvisna od cene izdelka (in se doloci po %)?
pa se to: se najprej loggiram na paypal, in grem nato v banko po viso, ali obratno (oz. ali je vseeno)?
Hvala,
Lp!
Je provizija pri prodaji vnaprej dolocena, ali je odvisna od cene izdelka (in se doloci po %)?
pa se to: se najprej loggiram na paypal, in grem nato v banko po viso, ali obratno (oz. ali je vseeno)?
Hvala,
Lp!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e_boy ()
amigo_no1 ::
Danes opazil tole (link dobil v pp računu na desni):
https://www.paypal-topup.si/?mpch=ads&m...
https://www.paypal-topup.si/bleskove-do...
https://www.paypal-topup.si/?mpch=ads&m...
https://www.paypal-topup.si/bleskove-do...
What is instant top-up of PayPal account?
Instant top-up of a PayPal account is a new service, which allows PayPal users to top up their PayPal accounts from their own bank account in the real time.
If you do not possess a credit card and there is no money on your PayPal account you don't have to give up on online shopping. Now you can instantly top-up your PayPal account if you have an account with one of the following banks:
1. UniCredit Bank
2. Raiffeisen Bank
This service has been developed and operated by TrustPay a.s. - provider of online payment solutions. TrustPay is a payment institution regulated and licensed by the National Bank of Slovakia.
St235 ::
jap dobil email z to ponudbo. zgleda da so ugotovil, da slovenija ni pokrajina v zimbabveju
Provizija je v naprej določena v %. Lahko ti povem za običajen profil je ebay provizija okrog 10% skupne prodajne cene in poštnine. Odvisno v kakšni kategoriji se nahaja izdelek, za kolikšno ceno je bil prodan in ali je šlo za avkcijo ali takojšnjo prodajo. Tukaj je potem še začetna provizija za objavo oglasa (na ebay.com imaš 50 oglasov na mesec zastonj), ki znaša od 50 centov do par dolarjev odvisno od več dejavnikov (začetna cena, dodatne opcije pri oglasu...).
Hvala,
Lp!
Paypal provizija je pa okrog 4.5% na celoten znesek.
jap dobil email z to ponudbo. zgleda da so ugotovil, da slovenija ni pokrajina v zimbabveju
Tale zadeva je imho uporabna le v skrajni sili. Ni možnosti prejema denarja na TRR. Pri plačilu v ne EUR valutah se seveda uporabi slab paypalov menjalniški tečaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()
mtosev ::
lepo tole
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
glede na to ebay provizijo + paypal provizijo (a to je tkrt k si nakazes denar na svoj racun oz. kartico (visa) al mogoce za usak nakup/prodan izdelek posebi) - in ce je izdelek npr. prodan za 50€, si takoj ob vsaj 10€...;/
Ebay pobere provizije 1x mesečno iz tvojega paypal računa, paypal pa takoj, ko ti plačajo za prodan izdelek. Imaš pa prav, če prodaš izdelek za 50 EUR, je v povprečju provizija 10% za ebay in slabih 5% za paypal.
se eno vpr: ali lahko najprej nardim paypal racun, in recimo objavim oglas na ebayu...in sele nato (npr. ob prvem nakupu/prodaji) si uredim na banki viso (in to nato posredujem paypalu, itd)...ali je potrebno imeti viso urejeno ze preden si uredim paypal racun?
Zgodovina sprememb…
kako pa je s tem, ce je visa na drugo ime, kot so podatki v paypalu (ali ebayu) - npr. da dam podatke od vise, katere lastnik je partner, ali kak sorodnik - ali morajo biti nujno povsod isti (moji) podatki??
MIHAc27 ::
Paypal ti trga iz vise 1.50$ (ki ti jih naloži na račun) zraven ti napiše neko 4 mestno kodo. To kodo moreš paypalu povedat, in z tem je kartica potrjena za plačevanje/nakazila.
Katero ime je gor jih pa ne zanima.
Katero ime je gor jih pa ne zanima.
kar seveda sploh ni res. zelo hitro se ti bo zgodilom da bodo v primeru ko se podatki na kartici razlikujejo od podatkov uporabnika zahteval dodatna dokazila, ali ti celo blokiral paypal.
MIHAc27 ::
am ok, my bad.
Prvi del , kar sem rekel vseeno velja. Tko najprej Paypal preveri, če imaš res dostop do kartice in izpiskov.
Prvi del , kar sem rekel vseeno velja. Tko najprej Paypal preveri, če imaš res dostop do kartice in izpiskov.
v cem je razlika pri navadnem (personal) paypalu, in poslovnem (business)? ali lahko iz navadnega tudi prodajas stvari? te obravnavajo kako drugace?
dva klika v paypal pomoči
What is the difference between Personal, Premier, and Business accounts?
All PayPal accounts allow you to send and receive payments.
Personal: Recommended for individuals who shop and pay online, or wish to send or receive personal payments for shared expenses such as splitting of dinner bills or rental charges.
Premier: Recommended for casual sellers or non-businesses who wish to get paid online, and who also make online purchases.
Business: Recommended for merchants who operate under a company/group name. It offers additional features such as allowing up to 200 employees limited access to your account and customer service email alias for customer issues to be routed for faster follow-ups.
Fees:
For complete information on PayPal transaction fees, please see the fees section of our User Agreement or click "Fees" at the bottom of any PayPal webpage.
gazibo ::
kar seveda sploh ni res. zelo hitro se ti bo zgodilom da bodo v primeru ko se podatki na kartici razlikujejo od podatkov uporabnika zahteval dodatna dokazila, ali ti celo blokiral paypal.
samo v vednost, paypal ne ve kaj dejansko pise na kartici oz. kdo je lastnik te. Oni vidijo samo st. racuna
mihec87 ::
Ugibam da dobi povratno info z ostalimi podatki kartice z banke oz kartičnega sistema oz bolj verjetno more te podatke predložit če ne jim zavrnejo dostop do kartice oz računa.
Pa saj je simple: Logiraj se v paypal in dodaj karitco s tem, da uporabiš lažno ime/datum veljavnosti/cvv.
Potem ti bo hitro jasno, da ne veš kaj govoriš. Saj ne rabi bančni sistem nič posredovat paypalu, ampak mora Paypal posredovat banki. Če podatki niso ok (vsi podatki ne samo številka kartice) potem je tranzakcija zavrnjena.
Še več, paypal ti sploh ne omogoča, da bi vnesel kartico nekoga, ki nima isti priimek kot uporabnik Paypala.
Potem ti bo hitro jasno, da ne veš kaj govoriš. Saj ne rabi bančni sistem nič posredovat paypalu, ampak mora Paypal posredovat banki. Če podatki niso ok (vsi podatki ne samo številka kartice) potem je tranzakcija zavrnjena.
Še več, paypal ti sploh ne omogoča, da bi vnesel kartico nekoga, ki nima isti priimek kot uporabnik Paypala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Ja, seveda da ne mores vnesti kartico, katera ima drug priimek, enkrat ko si ze odprl racun na svoj priimek. Kar pa ne pomeni, da ne mores ze iz prve odpret racuna z drugim priimkom. PP sistem je tako narejen da se shrani prvotni priimek in ga naknadno ne mores menjati.
Kar se pa transakcij iz PP na bancni racun. oz karticni racun tice, lahko nakazes pod drugim imenom in naslovom, samo st. kartice se mora ujemati.
Pa govorim iz lastnih izkusenj, sem klical na abanko in so rekli ah kje to ne bo slo, sistem bo zavrnil. nato sem klical na Activa (www.activa.si) in mi je prijazni mozakar rekel da bo slo skozi. Seveda sem verjel vec njemu na besedno, kot eni usluzbenki na banki.
edit: banka Koper, ne abanka. pomota
Kar se pa transakcij iz PP na bancni racun. oz karticni racun tice, lahko nakazes pod drugim imenom in naslovom, samo st. kartice se mora ujemati.
Pa govorim iz lastnih izkusenj, sem klical na abanko in so rekli ah kje to ne bo slo, sistem bo zavrnil. nato sem klical na Activa (www.activa.si) in mi je prijazni mozakar rekel da bo slo skozi. Seveda sem verjel vec njemu na besedno, kot eni usluzbenki na banki.
edit: banka Koper, ne abanka. pomota
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gazibo ()
Konkretno ti lahko za MC pri SKB povem, da je to no go. Če se Ime/priimek/datum/cvv ne ujema s podatki na kartici potem se tranzakcijo zavrne. Samo številka kartice ni dovolj.
Machete ::
Konkretno ti lahko za MC pri SKB povem, da je to no go. Če se Ime/priimek/datum/cvv ne ujema s podatki na kartici potem se tranzakcijo zavrne. Samo številka kartice ni dovolj.
Jaz sem imel nekaj let nazaj pp račun na moje ime, moj naslov in ebay acc na moj naslov. Kartica pa je bila od kolegice (nlb).
Brez problemov kadarkoli, nobenega dodatnega preverjanja. Razen tistega prvega z tisto 4 mestno kodo..
Ja, ampak a si vpisal podatke s kartice od kolegice (ime in priimek), ali si uporabil svoje ime, kot trdi womb, da je možno?
Ja to pa. Aja to on pravi, nism čist štekal.
Številka kartice, ime in priimek, exp. date in cvv so mislim da celostni id kartice in jih ni možno kombinirati ali razčleniti.
Tako da neverjamem da je možno vpisat številko in drugo ime, če tako trdi.
Številka kartice, ime in priimek, exp. date in cvv so mislim da celostni id kartice in jih ni možno kombinirati ali razčleniti.
Tako da neverjamem da je možno vpisat številko in drugo ime, če tako trdi.
superb_ ::
Zdravo!
Preko Paypala (ne eBay!) bi rad plačal neko stvar za 140 EUR. Kupil bi od fizične osebe.
Zanima me, ali sem v tem primeru kakorkoli zavarovan, če ne dobim te stvari?
p.s. imate mogoče kaj izkušenj s trgovanjem z Grki?
Hvala in lp
Preko Paypala (ne eBay!) bi rad plačal neko stvar za 140 EUR. Kupil bi od fizične osebe.
p.s. imate mogoče kaj izkušenj s trgovanjem z Grki?
Hvala in lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: superb_ ()
Koper dela 100% in imho tudi cela Aktiva banke. Sem pa sedaj za foro poslal z mojga koprskega racuna na moj abanka racun 1€ in vstavil cist XXX ime, priimek, naslov in kraj prejemnika, edino trr sem dal pravi.
porocam
porocam
Zdaj pa mešaš hruške in jabolka. Nakazila med TRR nimajo popolnoma nič plačevanjem s kreditnimi karticami.
delfinus ::
Zdravo!
lp
Ce prodajalec navaja Slovenijo kot drzavo karmor posilja in ce bos zadevo kupil preko Ebaya, placal s PayPalom bos zavaravon za primer, da stvar ne pride oz. pride pokvarjena oz ni to kar si narocal ipd. Od nakupa imas 45 dni, da odpres case skozi Ebay.
lp, d.
erkgheoruugh ::
Zdravo!
lp
Ce prodajalec navaja Slovenijo kot drzavo karmor posilja in ce bos zadevo kupil preko Ebaya, placal s PayPalom bos zavaravon za primer, da stvar ne pride oz. pride pokvarjena oz ni to kar si narocal ipd. Od nakupa imas 45 dni, da odpres case skozi Ebay.
lp, d.
Ma tudi če kupiš izven ebaya in plačaš s paypalom si zaščiten in še vedno lahko odpreš dispute v 45. Probal že večkrat in vedno uspešno dobil denar nazaj. Jaz mislim, da načeloma je varno. Odvisno seveda tudi kaj kupuješ. Tudi sam sem že kupoval od fizičnih oseb v Sloveniji in plačal s paypalom. Če je nekdo za prodajo pripravljen uporabit paypal, bi mu jaz gotovo bolj zaupal kot pa če bi se plačilo vršilo preko kakih servisov, kot je WU in podobni.
koliko casa ponavadi traja, da ti zacne delat (se prav, da ti odobrijo) paypal, ko izpolnis vse tiste podatke glede kartice (viza), itd?? a te potem spet obvestijo po mailu, da zdj use dela? a potem, ko dam oglas na ebay in mi zaracuna tisto provizijo, mi samo trga z paypala, ali moram jz to kako drugace placati?? (upam, da sm dost jasen ;) )
nobenga odg...?? :)
Zgodovina sprememb…
forplan ::
Malo da si sposodim to temo...
Hotel sem si odpreti račun na paypal vendar ne morem odpreti personal račun samo premier. Če zberem ob registraciji Slovenijo mi ne pusti registrirat personal. Če izberem USA gre registrirat personal tudi če dam Nemčijo.
Je to normalno, da v Sloveniji ne pustijo personal račun
lp
Hotel sem si odpreti račun na paypal vendar ne morem odpreti personal račun samo premier. Če zberem ob registraciji Slovenijo mi ne pusti registrirat personal. Če izberem USA gre registrirat personal tudi če dam Nemčijo.
Je to normalno, da v Sloveniji ne pustijo personal račun
lp
da se strinjam
ZaLoMaT ::
Eno vprašanje.
Prvič sem odprl dispute a transaction, ker pošiljke nisem prejel, dodal vse screene od pogovora, kako tracking number ni ediventiran na pošti Slovenije.
Sedaj pa je prodajalec dodal tracking number, in pri paypal je zabeleženo da čakajo moj odgovor, a glej ga vraga ko ga ne morem nikamor napisati, kaj lahko naredim?
Prvič sem odprl dispute a transaction, ker pošiljke nisem prejel, dodal vse screene od pogovora, kako tracking number ni ediventiran na pošti Slovenije.
Sedaj pa je prodajalec dodal tracking number, in pri paypal je zabeleženo da čakajo moj odgovor, a glej ga vraga ko ga ne morem nikamor napisati, kaj lahko naredim?
Njemu ni obvezno že prej dati tracking number. Večina jih da takoj, tvoj prodajalec, pa jo je dal pač zdaj ko jo ebay zahteva od njega za dokazilo da je poslal.
Tudi jaz sem enkrat nekaj poslal v Francijo. Tip je rekel da ni dobil, jaz pa nisem dal priporočeno in sem avtomatsko spušil tisto pošiljko. Enako sem imel samo možnost dodati tracking number ali pa nič.
Mislim da ti nimaš storiti ničesar več, ker je on pač poslal. Tu nimaš kaj, te razumem da se ti zdi neumno da nimaš kaj ampak pač se zgodi včasih.
Tako kot se je meni zdelo neumno da sem zastonj poslal in pakiral itd.. pa vseeno je moja krivda da se nisem zaščitil z dokazilom.
Pošiljke se zelo redko izgubijo ampak tole boš pač požrl.
Tudi jaz sem enkrat nekaj poslal v Francijo. Tip je rekel da ni dobil, jaz pa nisem dal priporočeno in sem avtomatsko spušil tisto pošiljko. Enako sem imel samo možnost dodati tracking number ali pa nič.
Mislim da ti nimaš storiti ničesar več, ker je on pač poslal. Tu nimaš kaj, te razumem da se ti zdi neumno da nimaš kaj ampak pač se zgodi včasih.
Tako kot se je meni zdelo neumno da sem zastonj poslal in pakiral itd.. pa vseeno je moja krivda da se nisem zaščitil z dokazilom.
Pošiljke se zelo redko izgubijo ampak tole boš pač požrl.
Goldee ::
Da ne odpiram nove teme.
Na paypalu imam n denarja. En del je v USD en del je v EUR.
Kako si lahko nakažem na svoj osebni račun?
Sem komitent NLBja. Uporabljam tudi VISO.
Torej, če prav razumem si lahko nakažem denar na račun na katerem uporabljam VISO? Potem pa grem čez 2 dni na bankomat in dvignem tisto vsoto kar direkt na bankomatu?
A je kakšen problem, če imam limit na VISI 200€, jaz bi si rad pa nakazal 201€?
Hvala za odgovore.
Torej, če prav razumem si lahko nakažem denar na račun na katerem uporabljam VISO? Potem pa grem čez 2 dni na bankomat in dvignem tisto vsoto kar direkt na bankomatu?
Hvala za odgovore.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
mihec87 ::
erkgheoruugh je izjavil:
Zdravo!
lp
lp, d.
Ma tudi če kupiš izven ebaya in plačaš s paypalom si zaščiten in še vedno lahko odpreš dispute v 45. Probal že večkrat in vedno uspešno dobil denar nazaj. Jaz mislim, da načeloma je varno. Odvisno seveda tudi kaj kupuješ. Tudi sam sem že kupoval od fizičnih oseb v Sloveniji in plačal s paypalom. Če je nekdo za prodajo pripravljen uporabit paypal, bi mu jaz gotovo bolj zaupal kot pa če bi se plačilo vršilo preko kakih servisov, kot je WU in podobni.
+plačilo ne pošiljaj kot personal oz gift
Goldee ::
Da ne odpiram nove teme.
Hvala za odgovore.
Anyone?
And Now for Something Completely Different...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 138247 (18211) | igi82m |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 110229 (37276) | PINki |
» | Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?Oddelek: Igre | 11979 (10696) | Oktan |
» | eBay - vračilo denarja (PayPal)Oddelek: Pomoč in nasveti | 9665 (7516) | refosk |
» | Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21272 (18349) | Kwizlord |