» »

PayPal

PayPal

««
10 / 77
»»

Goldee ::

Imam "navadno" VISO, NLB.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Ok, ker ni bilo pametnega odgovora na moje vprašanje sem šel v akcijo kar sam :)

Postopek, kako do denarja v Sloveniji:
V paypalu narediš withdraw. Omejitev je max 500€ na dan. Resetira se ob 00:00. Nadomestilo za transakcijo je 2€.
Denar si nakažeš na račun - na kreditno kartico. V mojem primeru sem si nakazal na Viso. Račun imam odprt pri NLB.
Čez 3 dni sem denar prejel na osebni TRR račun. NLB mi je direkt prenakazala sredstva iz Visa računa na TRR račun, brez vseh provizij. Krasno :)

lp

boss-tech ::

Sam imam plačilno kartico MasterCard pri NLB (sem jo šele dobil)
Pa mi tudi zajamra tole:

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Se pravi da moram imeti gor nekaj denarja, da ti oni potegnejo dol ali kako?

Zgodovina sprememb…

St235 ::

na mastercardu imaš mesečni limit. Če ga še nisi presegel potem bi moral odelat. Preveri, da nisi kakše tevilke falil, naprimer datum veljavnosti, ker sedaj kartice veljajo tri leta.

Nisem je še uporabljal, tako da mora bit gor dovolj. Bom še pri banki preveril če je vse ok in še enkrat poskusil.

Sem sedaj spremenil naslov, ki ni bil čisto pravi in me je spustilo skozi, oz mi je kartico dodalo. Potem pa dam "Link and confirm my Card", kjer pa dobim tole opozorilo:

We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card.

Sem pogledal preko klika in ni bilo nobene transakcije... za kartico mi piše da je aktivna, ter da imam dovolj velik limit.

gruntfürmich ::

Goldee je izjavil:

Ok, ker ni bilo pametnega odgovora na moje vprašanje sem šel v akcijo kar sam :)

V paypalu narediš withdraw. Omejitev je max 500€ na dan. Resetira se ob 00:00. Nadomestilo za transakcijo je 2€.
Denar si nakažeš na račun - na kreditno kartico. V mojem primeru sem si nakazal na Viso. Račun imam odprt pri NLB.
Čez 3 dni sem denar prejel na osebni TRR račun. NLB mi je direkt prenakazala sredstva iz Visa računa na TRR račun, brez vseh provizij. Krasno :)

lp

šele sedaj prebral.
daj mi povej, kako si lahko imel denar na paypalu? ker meni ko kdo kaj nakaže če preveč plačam mi denar gre direkt na trr iz vise. in mislim da je bilo enako pri mastercardu (ne morem pa potrditi tega).
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

ODvisno ali gre za REFOUND - torej vračilo nekega denarja (takrat gre direktno na kartico), ali pa gre za plačilo (recimo, ko ti nekaj prodaš). Takrat ostane na Paypalu in si moraš izplačat preko vise.

Ima kdo kakšno idejo, oz v čem bi lahko bil problem?

boss-tech je izjavil:

Sem sedaj spremenil naslov, ki ni bil čisto pravi in me je spustilo skozi, oz mi je kartico dodalo. Potem pa dam "Link and confirm my Card", kjer pa dobim tole opozorilo:

We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card.

Sem pogledal preko klika in ni bilo nobene transakcije... za kartico mi piše da je aktivna, ter da imam dovolj velik limit.

DimmniBurek ::

Najbolje bo, da pokličeš na banko. Jaz sem na Koprski naredu Viso Electron in tudi ni delala, nato sem klical in je reku da bo probal zrihtat. Verjetno kako opcijo obkljukal in je potem delalo normalno.
There Is No Stronger Drug Than Reality

gruntfürmich je izjavil:

Goldee je izjavil:

lp

šele sedaj prebral.
daj mi povej, kako si lahko imel denar na paypalu? ker meni ko kdo kaj nakaže če preveč plačam mi denar gre direkt na trr iz vise. in mislim da je bilo enako pri mastercardu (ne morem pa potrditi tega).

Kako sem lahko imel denar na Paypalu? Pač sem ga imel. Nekdo mi ga je nakazal. Nato sem si ta denar pre-nakazal na VISO. Iz VISA računa pa mi je banka samodejno nakazala denar na osebni TRR.

Alamar ::

A je še komu paypal naslov nenadoma postal "confirmed"? Danes sem to čisto slučajno opazil. Vem, da to prej ni bilo mogoče za naslove izven US in še par držav. Sem šel gledat transakcijske maile in tam nekje konec novembra 2012 je postal potrjen brez kakršnegakoli obvestila.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Tilen ::

Da, tudi meni.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Mi je ratalo spravit skozi. Sicer kartice še nisem uporabljal, ampak ravno sedaj sem imel še eno položnico za tisto letno članarnino in sem jo plačal in je lepo šlo skozi. Čeprav mi je vseskozi pisalo da je aktivna kartica...

boss-tech je izjavil:

Ima kdo kakšno idejo, oz v čem bi lahko bil problem?

boss-tech je izjavil:

einstein :P ::

naj mi prosim nekdo pomaga ustvariti paypal račun :) je registracija na paypalu zastonj? pa na ebayu? kaj moram paziti?

HVALA
STAY OUT OF MY TERRITORY!

toplakd ::

Napiši številko kreditne kartice, pa se bo 100% nekdo našel da bo odprl račun v tvojem imenu.

LP

dottor ::

Jaz še vedno čakam da na NLBju začnejo izdajat debatne Visa Electron. Brez mesečnih/letnih stroškov in z limitom 0,00€. Povsot jo že skoraj imajo samo še NLB neki komplicira.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Hayabusa ::

einstein :P
Da, da.
Če si pismen ni nobenih težav ali skritih trikov.

dj_dottor
Kompliciraš kvečjemu ti (tako kot si pri avto tablicah), greš na banko Koper/Abanko in urediš.
NLB in zastonj ne gre skupaj v istem stavku.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Predvsem pa glede na to kako suvereno trdiš da to podpirajo praktično vse banke, me zanima kdo poleg Abanke in Banke koper je tudi to uvedel?

a mastercard podpira paypal?

hvala.

Machete ::

ja. samo nemoreš si nalagat denarja z paypala (visa only)

se pravi, da lahko kupujem, prodajat pa ne morem?

mcgeek ::

einstein :P je izjavil:

se pravi, da lahko kupujem, prodajat pa ne morem?

Lahko prodajaš, vendar če denarja ne moreš izplačat, ga lahko porabiš za naslednji nakup.

ja komot prodajaš, sam keš ti leti na paypal in ga nemoreš prenesti na bančni račun za npr. dvig gotovine za nakup frutka, ampak morš frutek z paypalom plačat

Vikking ::

Se je komu zgodilo, da so mu namesto 4 mestno kodo, poslali 3 mestno? Sprašujem glede dviga limita, za katerega ti trgajo 1,5€ pa dobiš kodo. Od paypal-a na izpisku je le 3 mestna.

aambro ::

Če kdo potrebuje denar na PayPal računu (USD) za nakupe in mi je pripravljen nakazati EUR, naj mi javi na PM.

To je win-win način, kako dobiti sredstva na Paypal za eno stran in iz PayPala na TRR za drugo stran brez raznih provizij.

Upošteva se "Google" tečaj EUR v USD. Trenutno bi rad spravil ven 400 USD.

Rias Gremory ::

@einstein
Pa če nisi 18, ti lahko Paypal račun kadarkoli banajo AFAIK.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

neres ::

Jaz že vsaj en mesec ne morem izbrat kreditne kartice kot način plačila, torej moram porabljat denar ki je že na Paypalu (s Paypalovim oderuškim menjalniškim tečajem). Če se ne motim se je to zgodilo pri zamenjavi kartice.
Tri tedne nazaj sem kontaktiral Paypal, pa še vedno niso uspeli tega popravit. Katastrofa.
Je že kdo imel tak problem?

V čem je problem, če porabljaš denar na paypalu. Verjetno ga dvigniti ne moreš, ker nimaš vise in ga boš moral v vsakem primeru porabiti. Pač nakupuješ v isti valuti, če te moti tečaj. V nastavitvah poglej, kaj imaš pod "primary funding source". Ne me za besedo prijet, ampak mislim, da v vsakem primeru naprej pobere dobropis na paypal računu.

neres ::

Alamar je izjavil:

Ne me za besedo prijet, ampak mislim, da v vsakem primeru naprej pobere dobropis na paypal računu.

Ne, ko je stvar delovala (dva meseca nazaj) sem lahko komot izbral Viso, tudi če sem imel sredstva na Paypalu. Nisem zasledil kakih sprememb v pogojih poslovanja v tem času.
Gre se bolj za princip in za to da čakam (sem preveril še enkrat) že več kot en mesec da to popravijo.

Kakšno viso pa imaš? Electron ali z odloženim plačilom? Če si slučajno menjal iz ene na drugo, ti da to pod default opcijo plačila. Kolikor berem po netu ima precej ljudi s tem probleme. Rešitve baje ni, razen ustvaritve novega accounta. Na paypal pomoč pa lahko pozabiš.

mayhem ::

Pozdravljeni....

Zanima me koliko paypal izračuna za nakup naprimer kupim stvar za 15€ koliko vzame paypal zase. Ali gre to na procente ali na vsak različen nakup. Nekaj sem slišal, da vzame za vsak nakup 1,50$, če to drži. Hvala vnaprej.
Lep pozdrav.....

Paypalovo provizijo neposredno plača prodajalec in ne kupec.

mayhem ::

St235 je izjavil:

Paypalovo provizijo neposredno plača prodajalec in ne kupec.

Se pravi, da vzame PP provizijo samo od tistega kateri prodaja. A ne vzame tudi provizijo zaradi mastercard kartice potom Paypala.

Hvala...
Lep pozdrav.....

Ko ti nekaj kupiš (recimo na ebayu) potem plačaš točno toliko kot piše. Paypal ti ne bo zaračunal ničesar dodatnega.

denisdisk ::

Imam eno vprašanje
Prodal bom objektiv v nemčijo. Kupec mi hoče nakazati denar preko paypal-a. Potem mu jaz z pošljem stvar. On stestira in potem kaj? Če je stvar vredu poberem denar na svojo master oz na trr? Je možno, da jaz ne morem do tega denarja dokler on nekak ne potrdi...
Je možno da jaz ostanem brez objektiva in brez denarja? Gre pa za cca. 900EUR.

Hvala za bilo kakšen odg. ker se moram hitro odločiti

Magic1 ::

Najbolj varno je da poslikaš, dobro zapakiraš, pošlješ zavarovano in se ti nima kaj zgodit. V najslabšem primeru ti bo nazaj poslal, če kaj ni tako kot si opisal in mu boš moral vrniti denar, ko dobiš.
Magic

Magic1 Sem mislil bolj na to, ali obstaja kako varovalo za mene da dobim nazaj objektiv in potem njemu vrnem denar.
Glede stanja oz. delovanja objektiva- je nov, neuporabljen. Tak da si lahko samo on kaj zmisli.

Sej ne bo moral zahtevati denarja nazaj brez razloga. Sploh pa ne tako, da bo obdržal artikel. Se mu bo paypal sam smejal. Drugače je najbolje, da se vse meniš preko ebaya, ker je tako vsa komunikacija dosegljiva ebay/paypalu.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Prodaja poteka izključno kot fizične osebe, ker imam oglas na wilhaben.at(avstrijska bolha) ampak hoče nakazat prek paypala. Zato sem mislil, da lahko imam kak problem.
Hvala

Paypal je dober proti nategovalcem. Ker če lahko dokažeš, da te je nekdo, potem dobiš denar nazaj. Če delaš pošteno, potem je paypal a good thing. Zmenta se kdo plača provizijo paypala, se bo kar poznalo teh par procentov(4%). Pa obvezno pošlji priporočeno, ali celo zavarovano.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

denisdisk je izjavil:

Prodaja poteka izključno kot fizične osebe, ker imam oglas na wilhaben.at(avstrijska bolha) ampak hoče nakazat prek paypala. Zato sem mislil, da lahko imam kak problem.
Hvala

Dodatno se lahko zaščitiš tako, da takoj dvigneš denar. Paypal ti potem ne more vzet tega denarja. Drugače pa posrkbi,da pošlješ priporočeno in ustrezno zapakirano. Naredi par fotk in je to to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Odvisno, če gre za nakup ti seveda lahko vzamejo denar nazaj, pač s kartice. Če gre pa za personal pošiljanje denarja pa refundov ni.
Nisem pa niti natančno bral zakaj se gre malo višje.
Zmeni se da je transakcija kot gift. Potem nima šans za teženje o vračilu denarja.

Tega še nisem zasledil, da bi bremenili neposredno kreditno kartico v primeru reklamacijskih zahtevkov. Bom vesel kakšnega linka na to temo.

Če je odprt dispute na ebayu niti nemoreš skenslat kartice na paypalu dokler se ne reši, kaj šele da bi samo pobral keš dol.
Za izven ebay nakupe nisem več tako 100%, ampak gotovo ni kar tako, da ti potegneš ven gotovino in si uspel z potencjalno goljufijo..

https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/s...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Kot sem že rekel, paypal ni ravno ugoden za nategovalce...
Magic

denisdisk je izjavil:

Imam eno vprašanje
Če je stvar vredu poberem denar na svojo master oz na trr? Je možno, da jaz ne morem do tega denarja dokler on nekak ne potrdi...
Je možno da jaz ostanem brez objektiva in brez denarja? Gre pa za cca. 900EUR.

Hvala za bilo kakšen odg. ker se moram hitro odločiti
Če imaš mastercard ne boš mogel nakazati denarja na svoj osebni račun.

SG_101 ::

Na spletni strani zavvi.com sem pred-naročil (pre-order) eno stvar in sicer v GBP. Sedaj pa me zanima naslednje: kakšen menjalni tečaj se upošteva? Ta, ki je danes, ko sem oddal prednaročilo ali pa tisti, ki bo, ko bodo dejansko trgali sredstva iz mojega TRR in stvar odposlali (enkrat splomladi)?

Je to stvar paypala ali pa trgovine (zavvi)?

PS: Na paypalu mi piše le "pending" in pa znesek v GBP, saj ti sredstva trgajo šele ko izdelek odpošlejo.

Upam, da sem bil dovolj razumljiv, kaj me zanima. Hvala

Tilen ::

St235 je izjavil:

Ko ti nekaj kupiš (recimo na ebayu) potem plačaš točno toliko kot piše. Paypal ti ne bo zaračunal ničesar dodatnega.

To vedno ne drži, ker ima Paypal pri konverziji valut precejšnjo provizijo. Razliko lahko sicer zmanjšaš tako, da ti konverzijo dela tvoja banka in ne Paypal.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Če rabi kdo denar za svoj Paypal račun naj mi piše...
««
10 / 77
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817138247 (18211) igi82m
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333110229 (37276) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4311979 (10696) Oktan
»

eBay - vračilo denarja (PayPal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
329665 (7516) refosk
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121272 (18349) Kwizlord

Več podobnih tem