» »

Samodejno vzpostavljanje 2. omrežja

Samodejno vzpostavljanje 2. omrežja

okip32 ::

Živjo. Meni se pa samodejno vzpostavi 2. omrežje in zato posledično preneha delovat internet. Se pravi, da imam vzpostavljeno domače omrežje in stvar dela normalo, potem pa se samodejno vzpostavi še neko javno omrežje in stvar neha delat. Odstranit moram gonilnik za mrežno kartico in ga spet naložit, pol pa spet nekaj časa normalno dela. Vse se vrti v krogu. Ko se mi je začelo to dogajat sem imel 32bitne WIN, pa sem ga na novo naložil in je bilo nekaj dni super, potem pa spet ista pesem. Kakšna ideja?

popster ::

najberz imaš šibek signal in ti zato avtomatsko zamenja omrežje. Lahko je to firmaware ali pa software,ki ni omejen na določen SSID

Ne, ker sem na kablu.Skoz mi je delalo OK, kr naenkrat pa me neki zafrkava.

Malajlo ::

In kaj imaš zdaj za en OS?

WINDOWS 7 ultimate 64

Lahko ti nagaja vrsta omrežja. Sem komaj našel to...
Desni klik na poveavi spodaj pri uri. Odpri network˛sharing center
Načeloma bi moral imeti shemo Domače omrežje ---> nekaj vmes ---> internet
Klikni na ikono na levi strani (domače omrežje). V novo odprtem oknu imaš spodaj knof Merge or delete... E, tam potem pomeči čisto vse ven, razen tisto, kar veš, čemu je tam.
In to bi moralo biti to.
Ah, da ne pozabim... Še vse povezave (ko klikneš na Connect to network) pobriši. Seveda, če imaš nastavljen dostop do neta preko routerja. Sicer si pusti samo tisti ADSL ali kar pač že imaš.

Načeloma bi moral imeti shemo Domače omrežje ---> nekaj vmes ---> internet. To imam vedno. In določeno domeče omrežje, potem pa se mi naredi: neznano omrežje ----> nekaj vnes ---> internet. Takrat pa prekine povezavo.
Zdaj bom formatiral računalnik, pa bom potem videl, kaj se bo zgodilo. Javim rezultat.
LP

Če boš formatiral, ne boš nikoli vedel, kaj je bilo narobe.
Format ni rešitev. Je izhod v sili.

OmegaBlue ::

Tole se bolj sliši kot, da imaš na mreži aktivna 2 DHCP strežnika, kako imaš zvezano vse skupaj?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

To sem tudi jaz razmišljal. Ampak, ne vem, zakaj bi se to zgodilo kr naenkrat, prej pa 3 leta vse OK. Samo Amisov router je,pa kabel do mojega Pc-ja.

Malajlo je izjavil:

Če boš formatiral, ne boš nikoli vedel, kaj je bilo narobe.
Format ni rešitev. Je izhod v sili.

Vem, je pa hitrejša rešitev, kot pa vsake deset minut, ali pa uro,odstranjevat mrežno kartico iz upravitelja naprav.Enkrat se bo že ugotovilo, kako in kaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: okip32 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569485 (6314) c23po
»

Kako se poveze 2 racunalnika med seboj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
1311327 (9832) win64
»

Dostop do mojega računalnika v domačem omrežju onemogočeno ??!!?!??!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71787 (1657) sese12
»

Vista - "Local only" mrežna povezava?

Oddelek: Operacijski sistemi
352375 (1728) r0Kk
»

Switch ali router???

Oddelek: Omrežja in internet
333700 (2694) Ursus

Več podobnih tem