Forum » Operacijski sistemi » Fail boot na dveh particijah
Fail boot na dveh particijah
cegu ::
Imam 2 OS na dveh particijah, XP in Windows 7.
Danes se mi je zgodilo to ob zagonu:
Windows XP vrže ven modri zaslon, Windows 7 pa javi napako fail startu in me vrže na Repair boot. Repair boot je neuspešen.
Disk sem dal v drug PC, prebere normalno. Disk dam nazaj v moj PC, dela. Hitro poberem najnujnejše podatke in zaženem Seagatovo diagnostično orodje. Tisti osnovni nekajminutni test ne javi nobenega errorja. Sedaj pregledujem še sektorje - ne zdi se nič narobe (disk star 2 leti in se ne uporablja za download).
Čudno se mi zdi fail v obeh sistemih, je možen problem v firmwaru?
Danes se mi je zgodilo to ob zagonu:
Windows XP vrže ven modri zaslon, Windows 7 pa javi napako fail startu in me vrže na Repair boot. Repair boot je neuspešen.
Disk sem dal v drug PC, prebere normalno. Disk dam nazaj v moj PC, dela. Hitro poberem najnujnejše podatke in zaženem Seagatovo diagnostično orodje. Tisti osnovni nekajminutni test ne javi nobenega errorja. Sedaj pregledujem še sektorje - ne zdi se nič narobe (disk star 2 leti in se ne uporablja za download).
Čudno se mi zdi fail v obeh sistemih, je možen problem v firmwaru?
- spremenil: cegu ()
Duhec ::
Očitno nisi BSODa prebral do konca ...
naredi CHKDSK /R
naredi CHKDSK /R
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
cegu ::
Sem naredu CHKDSK /R. Pri eni particiji je najdi nekaj napak in uspešno popravil, pri drugi ni našel nobene napake.
Zdej spet noče bootat.
Zdej spet noče bootat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sesutje diska / windowsa 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 3613 (3100) | Seljak |
» | Vista boot problemOddelek: Operacijski sistemi | 671 (580) | house |
» | Desni klik => explorer napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 907 (907) | iNDigo_Child |
» | Win. could not start...... wtf. \windows\system32\config\systemOddelek: Operacijski sistemi | 2476 (2389) | Tovaris Stalin |
» | windows could not startOddelek: Pomoč in nasveti | 1200 (1093) | strongman |