Forum » Operacijski sistemi » Nasvet pri namestitvi Win 7
Nasvet pri namestitvi Win 7
traxxas ::
Živjo!
Mam eno laično uprašanje.
V sistem imam namen ugraditi ssd disc.Trenutno uporabljam WD 1T,pa me zanima če želim imeti ssd za sistemski disk ali moram formatirat comp in ponovno namestit Win7. Sistem mi drugač deluje že eno leto brez problemov,tako da kkšne želje po formatiranju niso prov všeč,razen če to ni mus.
Hvala za pomoč
Mam eno laično uprašanje.
V sistem imam namen ugraditi ssd disc.Trenutno uporabljam WD 1T,pa me zanima če želim imeti ssd za sistemski disk ali moram formatirat comp in ponovno namestit Win7. Sistem mi drugač deluje že eno leto brez problemov,tako da kkšne želje po formatiranju niso prov všeč,razen če to ni mus.
Hvala za pomoč
hojnikb ::
Lahko nardiš image sistema pa daš tist image gor na ssd, sam je priporočeno da daš nanov gor Windows, ker pr inštalaciji za ssd drgač aligna sektroje ko pr hddju.
#brezpodpisa
traxxas ::
Torej je vsekakor bolje formatirat.Mi je zdej kr jasn,da to drgač poštima kot vrteč disk.
Hvala!
Hvala!
MarkoMan ::
Si mal sposodim temo :)
Pri namestitvi win7 64 sem dal 1Tb disk razdeliti na 256Gb in preostanek, na 256 sem instaliral windovse, ko sem pa v windowse prišel, je pa v explorerju vidno samo 256Gb, ostalo pa ni videti. Kako prikličem še preostanek 1Tb diska?
Pri namestitvi win7 64 sem dal 1Tb disk razdeliti na 256Gb in preostanek, na 256 sem instaliral windovse, ko sem pa v windowse prišel, je pa v explorerju vidno samo 256Gb, ostalo pa ni videti. Kako prikličem še preostanek 1Tb diska?
vsak zacetek in zacetnik je tezek
ssokec ::
Si mal sposodim temo :)
Na ostanku moraš najprej ustvariti particijo;
v zagonsko vrstico napiši "compmgmt.msc" da se ti odpre computer management tam izbereš Disk management in na neuporabljenem disku ustvariš novo particijo.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12429 (7910) | carota |
» | novo nalaganje win7 OS na PCOddelek: Pomoč in nasveti | 1606 (1257) | duff |
» | Cene SSD-jem še naprej padajoOddelek: Novice / Rezultati | 15508 (11948) | Relanium |
» | SSD-ji krepko pod mejo dolar/GB (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Diski | 35807 (27946) | krneki0001 |
» | Optimalna uporaba trdih diskov?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1611 (1508) | blackbfm |