Forum » Omrežja in internet » Siol uvaja digitalno kabelsko televizijo na optiki
Siol uvaja digitalno kabelsko televizijo na optiki
fosil ::
Kot je rekel okapi.
Če ti optiko napelje direktno siol, dobiš 2 ločeni optični vlakni, od tega je eno izključno za kabelsko tv.
Če ti optiko napelje direktno siol, dobiš 2 ločeni optični vlakni, od tega je eno izključno za kabelsko tv.
Tako je!
...:TOMI:... ::
Kako je sedaj s kabelsko? So popravili, da najdejo vsi televizorji digitalne kanale ali je vedno zanič? Mogoče kak predlog za nakup 32 colskega LCDja, ki preverjeno dela na CATV TS? Ima kdo kaj tehničnih podatkov?
Tomi
Mislil sem problem s sonyjem, z iskanjem dig. kanalov, epg?
Ali 4:3 in 16:9 razmerja lepo delajo oziroma zanima me, če imajo programi črno obrobo (Letterbox) @ Wikipedia ... Oziroma window box Windowbox (film) @ Wikipedia
Ali 4:3 in 16:9 razmerja lepo delajo oziroma zanima me, če imajo programi črno obrobo (Letterbox) @ Wikipedia ... Oziroma window box Windowbox (film) @ Wikipedia
Tomi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ...:TOMI:... ()
Anney ::
Ga ni, sem mel pred kratkim siol kabelsko in moram priznati da je bla slika odlična in vse je delovalo normalo.
TV Philips 7695H.
TV Philips 7695H.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
KTr1sk ::
Kako je dandanes s to ponudbo,a je manjše št. programov na kabelski tv preko Telekomove optike in ni možnosti geldanja tv za 7dni nazaj? Ali morejo potem ja dodaten kabel povlečt, če je optika samo en kabel? Je kaj bojša slika ..
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Okapi ::
122 kanalov je na kabelski. Slika je po mojem enako dobra, mogoče celo boljša (ugibam), za nazaj ne moreš nič videti. Ne potrebuješ dodatnega set-top-boxa in daljinca, preklapljanje med kanali je hitrejše ...
Vanadium ::
Aja pa kabelsko lahko samo na F2 optiki vzameš pa mislim, da na nekaterih OŠO na GPON-u odpade.
Sade ::
To je DVB-C over fiber ?
AHA. S tem, da Telekom( Siol) , ma DVB-C (+analog) samo na svoji p2p optiki( majo dva vlakna in na enem samo kabelsko), na svoji GPON optiki, pa jo Telekom( Siol) ne ponuja!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sade ()
KTr1sk ::
Kako ugotoviti ali je napeljava p2p optika ali GPON(oz če razumem če sta dve vlakni do hiše je p2p, drugače GPON), mene je telekomovec vprašal ali bi imel kabelsko tv preko optike ali iptv, pa sem izbral iptv, ker tukaj je menda več programov pa za nazaj se da gledat, tam pa ne, škoda)
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Če te je vprašal, potem imaš P2P optiko in ne P2MP (GPON). Torej, imaš boljšo topologijo na voljo.
Tomi
Sade ::
Kako ugotoviti ali je napeljava p2p optika ali GPON(oz če razumem če sta dve vlakni do hiše je p2p, drugače GPON), mene je telekomovec vprašal ali bi imel kabelsko tv preko optike ali iptv, pa sem izbral iptv, ker tukaj je menda več programov pa za nazaj se da gledat, tam pa ne, škoda)
Pa da ne bo pomote tut GPON optika ( tu je seveda oboje po istem vlaknu) omogoča DVB-C in analog( in tut ogled nazaj), sam na 1550 nm, vendar telekom tega ne omogoča na GPON-u, medtem ko drugi ponudniki ( npr. Telemach) pa to seveda ponujajo na svojem GPON-u!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 443947 (83475) | zavajon |
» | Sprejemnik DVB-COddelek: Kaj kupiti | 5345 (4819) | Okapi |
» | IP ali kabelska TVOddelek: Zvok in slika | 6339 (4628) | Konlov |
» | Siol digitalna kabelska na optikiOddelek: Omrežja in internet | 3135 (2780) | janezJ |
» | vgrajen DVB-T sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 9512 (6420) | Alexius Heristalski |