» »

Krizanic se poslavlja

Krizanic se poslavlja

«
1
2 3
...
5

mtosev ::

Najvecji LOLek AKA minister Lapsus se poslavlja: http://24ur.com/novice/slovenija/racuns...
Po velikemu stevilu neumnosti, Isajlovicu ga bo koncno odneslo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
  • spremenil: mtosev ()

BALAST ::

Pahorjeva vlada bo kmalu padla, to ni več vprašanje.

Marilyn ::

Kje tebi podatek, da se poslavlja?...si prebral sploh članek?


Računsko sodišče je danes na seji senata sprejelo sklep, po katerem bo predsedniku vlade Borutu Pahorju predlagalo razrešitev ministra za finance Franca Križaniča.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marilyn ()

Thomas ::

Tole računsko sodišče odstavlja ministre. To je čudno, sem že rekel. Pa ne da kej pogrešam Erjavca, ali da bom Križaniča. Samo tole ni dobr.

Kmalu, pa bo en sanitarni inšpektor odstavil Predsednika republike, ker mu smrdijo štumfi.

To ne gre.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Marilyn ::

pejte prebrat članek, jeb* vas

Dali bodo samo mnenje za razrešitev, to pa ne pomeni, da je obvezujoče za pahorja.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: imagodei ()

mtosev ::

Pahor se hvali da uposteva nasvete racunskega sodisca. Tak da so Krizanicu steri dnevi. btw na enak nacin je odsel karel.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Marilyn ::

btw karel je odšel na ta način, ampak to je bilo za pahorja samo izgovor. Greva stavt, da križanič nebo odšel. Nisem 100%, ampak 90%. Tisto je bila čisto neka druga zgodba. Pahor pa itak samo naklada in leporeči. Požvižgal se bo na MNENJE računskega sodišča.

Karaya 52 ::

To je že tretji Šoltesov izpad, mu nebi kdo nabavil ustave predno prihaja v javnost z absurdnimi izjavami? Križaniča je potrebno menjati, ker je slab minister, sodna veje oblasti nima nič s tem.

luli ::

Marilyn je izjavil:

PEJTEEEEEE PREBRAT ČLANEK, JEB* VAS

Dali bodo samo mnenje za razrešitev, to pa ne pomeni, da je obvezujoče za Pahorja.


To sploh ni nobeno sodišče, njihovo mnenje pa je vredno ravno toliko kot kanta, zaradi katere je pakiral Erjavec.

Samo v vednost :
1. Ustavno sodišče bo odločalo, če lahko ljudstvo sploh glasuje o svoji prihodnosti
2. Šoltes minira ministre legalno izvoljene vlade.

Toliko o pravni državi.

P.S. : Sem za pokojninsko reformo in proti Križaniču, kar pa niti približno ne odtehta mešetarjenja v omenjenih dveh točkah.

Double_J ::

Mogoče pa bo vseeno moral oditi, saj si ga ne morejo več privoščiti. Verjetno ni dovolj sposoben, da bi lahko preprečil bankrot, ki se napoveduje.
Dve šivanki...

Marilyn ::

Ej luli.

Kaaaj?... Nekaj si sedaj mimo ustrelil.

Tisto je računsko sodišče in pač izda svoje mnenje. Pusti sedaj pokojninsko reformo.
Če pa bo že šel iz vlade, bom pa tudi sam zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: imagodei ()

Double_J ::

Ampak smo pa res globoko padli. Še pred nekaj leti smo imeli finančnega ministra leta, sedaj pa tole.
Dve šivanki...

kalko ::

Karaya 52 je izjavil:

To je že tretji Šoltesov izpad, mu nebi kdo nabavil ustave predno prihaja v javnost z absurdnimi izjavami? Križaniča je potrebno menjati, ker je slab minister, sodna veje oblasti nima nič s tem.

Računsko sodišče pravzaprav ni sodna veja oblasti, čeprav se imenuje "sodišče".

BlueRunner ::

Osnovna naloga revizije finančnega poslovanja, ki ga opravlja Računsko sodišče, pa je nadzor nad porabo proračunskih sredstev.

Torej nam je vsem davkoplačevalcem v interesu:
- da ta revizija deluje neodvisno od trenutne politične garniture
- da seveda tudi ugotovi kdo je za kaj objektivno odgovoren in na podlagi ugotovitve da predloge

Ministre pa odstavlja in nastavlja državni zbor. Tudi sam g. predsednik vlade lahko da v DZ samo predlog, ne more ga pa sam odpustiti ali zaposliti. Poslanci v DZ pa naj bi ravnali po svoji vesti. Ko je bilo npr. potrebno ignorirati kakšno za njih neugodno poročilo Računskega sodišča, so že sami stvari uredili tako, da jim je potem bilo všečno.

Nekateri znova padajo ven, pa niti ne vedo o čemu je govora.

Minister Erjavec ni odletel zato, ker je ta nadzorni organi ugotovil objektivno odgovornost, ampak zato, ker je bilo to za Pahorja oportuno, poslanci pa so to potem požegnali. V preteklosti je bilo tudi drugače. Je pa res, da Pahor sedaj ne more pri enem ministru zaradi nespisanih uredb vztrajati na spoštovanju mnenja, pri drugem ministru, ki je objektivno odgovoren za mnogo večje napake pri delu ministrstva in posledično tudi neposredno oškodovanje proračuna, pa zamižati in ne predlagati razrešitve.

Če pa smo že pri odstavitvi Križaniča, pa menim, da je ta naredil največjo škodo s svojim neukim opletanjem gobca s čemer je po nepotrebnem podaljševal agonijo NLB (dajmo že enkrat nekaj narediti, ne pa da se že eno leto samo opleta z gobci!) in zafrknil nepremičninski trg (z dajanjem upanja, da bo država le plačala nasedle gradbince in financirala njihove fiktivne zaslužke iz proračuna).

So pa to na žalost nedokazljive zadeve, saj vključujejo preveč ugibanj, da se bi jih dalo dokazati in izračnati dejansko posredno škodo. V konkretnem primeru pa bom rekel, da je skrajni čas, da gre in konreten razlog, dokler je legalen, ni najpomembnejši. Konec koncev je tudi Al Capone šel sedeti zaradi davčne utaje.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Ja, vendar so Ala spravli za to pristojni po dovoljenem/predpisanem postopku. Ne da nek državni uradnik skozi nek SLO unikaten paragraf v "ordinira".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

"Ja, vendar so Ala spravli za to pristojni po dovoljenem/predpisanem postopku. Ne da nek državni uradnik skozi nek SLO unikaten paragraf v "ordinira"."

Nima vsak uradnik tak pedigre od dedka Kardelja. Zna se...koga treba da se sluša...

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

Daj si še enkrat preberi kaj piše v paragrafu in kaj si ti napisal.

Boš videl, da brcaš v temo, ker "predlog" ni "ordiniranje". Še manj pa lahko revizorji "ordinirajo" državnem zboru. Kar se je lepo pokazalo cca. 2 leti nazaj.

Tudi Križanič bo odletel, če sploh bo odletel, v skladu s predpisi in po običajnem postopku. Tukaj ni kaj za praskati. Šoltesu očitati mnenje, ki ga je dolžan dati, pa je bedarija.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Bomo očitali Šoltesu njegove kante še naprej, če boš dovolu.

Če ne boš, pa enako.

Dokler si ne izboriš, da je to sovražni govor, bomo. Potem pa še naprej.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BlueRunner ::

Kot, da potrebuješ moje dovoljenje, da iz sebe delaš bedaka.

Pri fiziki si car. Pri branju predpisov pa pač ne...

Thomas ::

Po eni strani je že lepo, če Predsednik republike odgovarja, ker je frizerju razbil šipo, tako kot vsak drug.

Po drugi strani, pa dovolj zagnan komunalni redar ni treba, da stalno piše listke ravno poslancem, ministrom in drugim takim, da bi zasledoval neke svoje cilje. Pa prakirali oni kakor že, njemu "se zdi" da so narobe ... in a ne bi bilo prav, da zdej ta minister gre. Komunalni redar ima svoje legitimno mnenje .. itd.

To je taka pučistična tehnika, če mene vprašate.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

zee ::

Kljub temu da poslanci navkljub X napisanim kaznim še vedno narobe parkirajo, ne vidim prav nobenega razloga za preferenčni tretman, kar ne-pisanje kazni zagotovo je.

Kar hočem povedati je, da ima Računsko sodišče vso pravico in dolžnost, da zaradi očitanih nepravilnosti zahteva odstop ministra. Na predsedniku vlade je, da to zahtevo bodisi ignorira bodisi izvede.

Zaradi neumnosti (1000 EUR minimalna plača, Isajlovič, NLB, državni sklad stanovanj, ...) bi moral g. Pahor tega ministra že zdavnaj nagnati.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BlueRunner ::

To je taka pučistična tehnika, če mene vprašate.


Kratek povzetek, da bodo stvari morda malo bolj razumljive, če že ne jasne:
- Računsko sodišče je opravilo revizijo, tekom katere je ugotovilo, da Ministrstvo za finance ni izkazalo zadovoljivega ukrepa za odpravo nesmotrnosti v točki 2.2.
- Poročilo ima zato v točki 5.1 naveden "Sklep o hudi kršitvi obveznosti dobrega poslovanja Ministrstva za finance".
- V skladu z 11. odst. 29. čl. Zakona o računskem sodišču je računsko sodišče dolžno izdati tudi "1. poziv za razrešitev dogovorne osebe" in "2. sporočilo za javnost".
- V skladu z 12. odst. 29. čl. Zakona o računskem sodišču se lahko navede eno ali več oseb, ki nauj bi bile razrešene, poziv pa se izda organu, ki razrešitev sploh lahko izvede ali pa začne postopek razrešitve.

Torej računsko sodišče mora pozvati k razrešitvi odgovorne osebe. Kot odgovorna oseba za delo ministrstva pa je minister, torej tudi ne more imenovati nekoga drugega. Če poziva ne bi bilo, bi sodišče dejansko kršilo zakon.

Torej tukaj ni nikakršne diskrecijske pravice glede tega, ali poziv bo, ali ga pa ne bo. Če je ugotovljena takšna nepravilnost, poziv mora biti podan.

Pučistična tehnika bi bila, če računsko sodišče samovoljno in protizakonito poziva ne bi podalo. Če pa gre komu v nos, da morajo ministri kot odgovorne osebe za delo ministrstev odgovarjati vladi oziroma predsedniku vlade, kot odgovornemu za njihovo delo, potem pa tudi nič ne rečem. Komu pa naj odgovarjajo, če delajo narobe, če ne svojem šefu?

djordjevic ::

Mene pa skrbi nekaj drugega, in sicer koliko 'Križaničev' se skriva za financministrom, posledično pa vprašanje, ali lahko tudi po njegovem morebitnem odhodu pričakujemo neko (vsaj) normalno finančno politiko.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Keyser Soze ::

djordjevic je izjavil:

Mene pa skrbi nekaj drugega, in sicer koliko 'Križaničev' se skriva za financministrom, posledično pa vprašanje, ali lahko tudi po njegovem morebitnem odhodu pričakujemo neko (vsaj) normalno finančno politiko.

Dokler sta tam Gaspari in Pahor, je Križanič samo še ena boga ovca, ki bo pobirala batine v imenu drugih. Itak je pa revež tako zmeden, da se včasih vprašaš če ni slučajn spustil jutranje pilule.

P.S.: Tole vseeno ne pomeni, da ne podpiram njegovega odhoda.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

Verjetno ne. Kdor prebere dejansko vsebino poročila računskega sodišča, bo iz njega razbral, da se je že davnega 2006 pripravilo in rač. s. predložilo načrt za odpravo ugotovljenih nepravilnosti. Nato pa se tem načrtu ni sledilo.

Sedaj, ko je rač. s. ugotovilo, da se niti prvotnem načrtu ni sledilo in tudi ne nadomestilo s kakšnim alternativnim ukrepom za odpravo neskladij, tudi več ne vidi razloga, da bi "na lepe oči" verjelo, da se bo "novem načrtu" godilo kakorkoli bolje. Že starega so sekretarji in ostali birokrati preprosto pospravili v predal.

To pomeni, da minister v ministrstvu sploh ni prevzel nadzora nad delom, ampak so birokrati naprej harali po starem in po svoje. Klasičen simptom "ministra, ki ne ministruje" in birokratov, ki delajo po svoje. To je očitno naše zakulisno dogjanje, ki se je v vsej svoji lepoti ravnkoar razkrilo tudi pri Radičevi, ki so jih "njeni" podrejeni ravno tako pripravili lepo novoletno darilo.

Zaskrbljujoče je, da se to najverjetneje dogaja v vseh ministrstvih, ker ministri ne znajo, ne zmorejo ali pa se jim preprosto ne da dejansko prevzeti nadzora nad delom - razen morda kakšen košček, kjer imajo prijatelje za katere je potrebno poskrbeti (banke, gradbinci, Isajlovič, ...). Enako se je zgodilo tudi Erjavcu na MOP, kjer so bili birokrati tiho, minister pa sam ni uspel ugotoviti katere so prioritetne naloge. Potem pa dobiš takšno "darilce" od revizorjev.

Na eni strani bi zaradi tega morali leteti ministri, ki ne obvladajo mehanike tega upravljanja (pustimo ob strani politične usmeritve), na drugi strani pa birokrati, ki se skrivajo, zavajajo in povedo samo polovico resnice. Kaj bo Pahor naredil v tem trenutku, je vprašanje. Je pa res, da če bo pokazal dvojna merila, potem je s to koalicijo (ne pa nujno tudi vlado) res konec.

Zeberdee ::

Zanimiva borba. Govori se, da naj bi Kučan preferiral Šoltesa za naslednje volitve, Kučan je itak dober tudi z Zokijem, Križanič je pa od Tekavčičke človek in je sam blokiral kredit za Stožice.

Kdaj me bo zaposlil požar?

BALAST ::

Ko mu bo sedanja vlada odmrznila račun. :))

Gregor P ::

BlueRunner je izjavil:

Verjetno ne. Kdor prebere dejansko vsebino poročila računskega sodišča, bo iz njega razbral, da se je že davnega 2006 pripravilo in rač. s. predložilo načrt za odpravo ugotovljenih nepravilnosti. Nato pa se tem načrtu ni sledilo.
Sedaj, ko je rač. s. ugotovilo, da se niti prvotnem načrtu ni sledilo in tudi ne nadomestilo s kakšnim alternativnim ukrepom za odpravo neskladij, tudi več ne vidi razloga, da bi "na lepe oči" verjelo, da se bo "novem načrtu" godilo kakorkoli bolje. Že starega so sekretarji in ostali birokrati preprosto pospravili v predal.
To pomeni, da minister v ministrstvu sploh ni prevzel nadzora nad delom, ampak so birokrati naprej harali po starem in po svoje.

... torej praktično to pomeni, da bi lahko takšno poročilo izdali ob kateremukoli ministru oz. ob kateremukoli času? Ali pa, da imajo lahko na računskem sodišču pripravljenih več "predlogov" revizij, ki jih lahko izdelajo in izdajo poročila, kadarkoli jim subjektivno ustreza? Zgolj teoretično sprašujem, ker res ne vem.:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

BlueRunner ::

Če moja teza o pretežni nesposobnosti/nezainteresiranosti ministrov zdrži, potem je temu skoraj res tako - skoraj vsak minister si bi ob skoraj vsakem trenutku lahko nevede prislužil takšen cvek v redovalnico.

Glede subjektivne izdelave poročil pa ne gre tako enostavno. Moral bi prebrati njihov poslovodnik v katerem verjetno imajo možnost začeti revizijo tam, kjer se jim to zdi primerno (subjektivna merila). Skoraj zagotovo pa imajo tudi letni plan po katerem že vsi revidiranci že vnaprej vedo, da jih čaka takšna revizija. Torej tukaj ni kakšne velike subjektivnosti, ampak predvsem jasen pritisk, da se morajo stvari sprotno urejati + grožnja z nenapovedanimi revizijami. Ne more pa se spisati poročila brez predhodne revizije.

V teoriji bi ob začetku dela na vsako ministrstvo prišla par minister + državni sekretar. Minister bi naj bil politik, ki postavlja politične prioritete in smernice dela v resorju. Državni sekretar naj bi bil po svoji osnovni funkciji njegova desna roka in neke vrste manager (ne v umazanem pomenu besede) za ministrstvo. Naloga tega "izvršnega managerja" pa je, da ima birokratski aparat pod nadzorom - da se dela, da so norme, da so cilji, da se spoštuje roke, da se spoštuje predpise, ipd... jaz bi temu rekel "mehančno" delo aparata, kjer cilje in roke določa minister.

No, pri nas se je to izrodilo, ker:
- večina ljudje misli, da ministri osebno pišejo papirje
- so nekateri užaljeni, če jih sprejme sekretar in ne minister
- preveč deloven sekretar daje občutek, da minister nič ne dela
- se ministri velikokrat ukvarjajo s kakšno malenkostjo in pozabljajo na veliko sliko
- ... pa še kaj ...

Zgodovina sprememb…

zee ::

Fsck that. Takšen kot naj bi bil po tvojem državni sekretar, bi moral biti že minister.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BlueRunner ::

To je tako, kot bi rekel, da takšen, kot je direktor, bi moral biti že lastnik firme. Lahko, ni pa to zahtevano, potrebno ali sploh pričakovano. Politik reče "uvedli bomo EDS", sekretar poskrbi, da vsi birokrati pripravijo vse potrebno, da se to politiko izvrši.

Politik ima politično odgovornost volilcem, državni sekretar pa naj bi v službi delal nepolitično in v skladu s politiko, ki jo predpisuje oseba potrjena s strani predstavnikov ljudstva (minister).

To na eni strani zagotavlja kontinuiteto dela (sekretar naj bi natančno vedel kdo dela kaj, zakj, kako, kje, ... tudi to kaj od ministrstva zahteva neko računsko sodišče). Minister pa pride, določi kdo bo njegov "glavni sekretar" in začne talati politike, ki naj jih ministrstvo izvršuje.

To je seveda ideal...

luli ::

Zgleda, da hoče Šoltes (vnuk Kardelja, ki je propagiral boj proti kapitalizmu, imperializmu, parlamentarnim demokracijam in podpiral Stalinovo politiko in politični sistem Sovjetske zveze) cilja na mandatarstvo.

Ni kaj! Vse v politiki se zgodi z razlogom.

zee ::

Zgleda, da hoče Šoltes (vnuk Kardelja, ki je propagiral boj proti kapitalizmu, imperializmu, parlamentarnim demokracijam in podpiral Stalinovo politiko in politični sistem Sovjetske zveze) cilja na mandatarstvo.


Dokaz za to bi bilo dobro predociti, sicer je to golo nabijanje postov.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

luli ::

Dokaz za to bi bilo dobro predociti, sicer je to golo nabijanje postov.


Katero dejstvo te najbolj moti?

zee ::

Moti me del, ki sem ga citiral, in za katerega ni bil predocen noben dokaz.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

luli ::

Samo zate, ker vidim, da si nesposoben!

http://www.zbirka.si/edvard-kardelj/
http://www.answers.com/topic/edvard-kar...
Edvard Kardelj @ Wikipedia

Nekaj za začetek!

Moti me del, ki sem ga citiral, in za katerega ni bil predocen noben dokaz

Sem ti dovolj predočil?

Bi pa povdaril, da je ustanovitelj FDV Kardelj, Šoltes pa je tam doktoriral.

Zlede pa, da niti dedku niti vnuku demokratično odločanje ni blizu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

Pšenični ::

Heh, heh, se strinjam, da levica v škripcih kot je poskuša še s Šoltesom. Nekdo je celo omenil tandem Lahovnik - Šoltes. Bog nam pomagaj.

"Zgleda, da hoče Šoltes (vnuk Kardelja, ki je propagiral boj proti kapitalizmu, imperializmu, parlamentarnim demokracijam in podpiral Stalinovo politiko in politični sistem Sovjetske zveze) cilja na mandatarstvo."

Zdej verjetno v kratkem sledijo še ankete v stilu ( slovenskemu ljudstvu) Koga bi rajši za premijera...Pahorja ali Šoltesa.....(ali v stilu; kdo se vam zdi bolj odločen, pošten......)po predhodni "medijski obdelavi". Heh, ko se pa ve, da bi Pahor zgubil tud proti ovci....

Tole postaja utrujajoče...

Sicer se že pojavljajo prve "insinuacije..."

"Karl Erjavec meni, da je poziv Računskega sodišča po odstavitvi Franca Križaniča politično motiviran, saj se je Igor Šoltes omenjal tudi kot tehnični mandatar. Žerjav: Poteka rekonstrukcija vlade............"

No, tam kjer je dim je tud ogenj.

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

luli je izjavil:

Samo zate, ker vidim, da si nesposoben!

http://www.zbirka.si/edvard-kardelj/
http://www.answers.com/topic/edvard-kar...
Edvard Kardelj @ Wikipedia

Nekaj za začetek!

Moti me del, ki sem ga citiral, in za katerega ni bil predocen noben dokaz

Sem ti dovolj predočil?

Bi pa povdaril, da je ustanovitelj FDV Kardelj, Šoltes pa je tam doktoriral.

Zlede pa, da niti dedku niti vnuku demokratično odločanje ni blizu.

In tle je o "ciljanju na mandatarstvo" kje točno?

djordjevic ::

luli je izjavil:

Bi pa povdaril, da je ustanovitelj FDV Kardelj, Šoltes pa je tam doktoriral.

Marsikdo je tudi diplomiral in predaval na FSPN, pa se vam to ne zdi sporno. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

BlueRunner ::

Seveda ne. Konvertiti so najbolj goreči verniki.

Vajenc ::

Tudi najbolj pristranskim mora biti tak odziv odvraten. Politična kultura je dejansko na psu :(
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

djordjevic ::

Jap. Ni kaj dodati.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Double_J ::

Radovan Žerjav, predsednik SLS pa je povedal: "Imam občutek, da že poteka rekonstrukcija vlade, pa predsednik vlade Borut Pahor tega še ne ve. Ta vlada že postaja nevarna sama sebi."

Haha...
Dve šivanki...

Utk ::

BlueRunner je izjavil:


Tudi Križanič bo odletel, če sploh bo odletel, v skladu s predpisi in po običajnem postopku. Tukaj ni kaj za praskati. Šoltesu očitati mnenje, ki ga je dolžan dati, pa je bedarija.

Bedarija je verjet, da je to slučajno. Sej ne dvomim, da je vse res, kar tam piše, ampak tako bi lahko odstavli vsakega politika v Sloveniji. Pa se to zgodi samo ko višje sile to zaukažejo. V državi, kjer gradbinci oropajo narod za 2 milijardi v sodelovanju s politiko (upam, da se tisti, ki ste govorili, da avtoceste niso predrage, zdaj počutite zelo neumne - ker ste), kjer par dni po izstopu iz stranke kriminalisti pri poslancu iščejo pedofilske slike, notranjega ministra obvestijo ko nekoga pes ugrizne, ne pa prej ko namerava policija vdreti v parlament, kjer se opoziciji prisluškuje, in to brez kakega zapiska,...v taki državi če nekdo verjame, da je to slučajno, mora bit strašno naiven. Podobnih primerov je še milijone.
Križaniča se Pahor hoče znebit že od Isajlovića dalje, pa ziher ni to glavni razlog, ampak direktno odstavit ga ne more, kako bi pa to zgledlo, če predsednik vlade ne zaupa več ministru za finance. Ali se ga pa hoče znebit kdo nad Pahorjem. Ali pa Križanič ne bo odstavljen, bo pa tolk bolj zato v drek namočen Pahor, ker je odstavil Erjavca zarad podobnega razloga. Ki je pa tudi postajal premočan in so se ga morali znebit.
To je isto kot pri tistih cuckih. V naključje ali dva še lahko verjamemo, ampak kar je preveč, je pa preveč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Double_J ::

Utk se strinjam... ampak ti bo že Bluerunner razložil kako je to vse naključje.

Država ekspresno funkcionira. Ni minil dan, ko je murgelčan dal nove usmeritve na proslavi v Dražgošah, pa se je že premaknilo.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Vajenc ::

Double_J je izjavil:

Utk se strinjam... ampak ti bo že Bluerunner razložil kako je to vse naključje.

Država ekspresno funkcionira. Ni minil dan, ko je murgelčan dal nove usmeritve na proslavi v Dražgošah, pa se je že premaknilo.

A se je na vrtu malo otoplilo? Ne pozabi mu na novo prebarvati kapice.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Karaya 52 ::

Če v znane enačbe vtaknemo govorice o zakulisnem dogajanju potem smo priča državnemu udaru. Pahor in Križanič sta skoraj nerazdružljiva, če Šoltes Pahorju nastavlja olupek na katerem bo zletela vlada, Šoltes pa konča kot šef tehnične vlade ... potem! Ni kj, bajoneti so šli iz mode, danes se to lahko naredi na bolj prefinjen način.

BlueRunner ::

Bedarija je verjet, da je to slučajno.

Res je. Revizije niso slučajne ampak redne. Poročilo s pozivom k odstavitvi odgovorne osebe pa je predpisano z zakonom in ravno tako ne naključno. To, da pa Križanič znova daje milo rečeno čudne izjave, ki jih bo že jutri potrebno pojasnjevati v smislu kaj je res mislil in kako je to "samo nerodno povedal", pa je pri njemu že tako ali tako simptomatično.

Ali je sploh kje kdo, ki se mu ta kljukec smili?

Bom pa zelo presenečen, če se bo Šoltes kamorkoli premaknil... kdo pri zdravi pameti bi šel danes v našo politiko, kjer se usmradiš že če te samo vidijo s kakšnim politikom.

Križaniča se Pahor hoče znebit že od Isajlovića dalje

Pahor in Križanič sta skoraj nerazdružljiva

Oh, koliko možnosti zarot, mar ne?

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Double_J je izjavil:

Utk se strinjam... ampak ti bo že Bluerunner razložil kako je to vse naključje.

No vidiš, ni blo naključje, ampak redna revizija. Si bil pa blizu.

Če bi blo po moje, bi tega kljukca odstavli, ma klinc, nikdar ga sploh ne bi postavli. Ampak to zdaj je pa malo smešno, vseeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

luli ::

Pahor bi moral Križaničevo odstavitev vezati na zaupnico vladi. Me prav zanima kakšen odziv bi bil iz strani Olaf-a in pasje princese.
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ameriški IT-velikani svarijo Irsko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5715824 (12830) hokuto
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16624781 (20592) noraguta
»

klic je korupcija, a ne kaznivo dejanje

Oddelek: Problemi človeštva
233404 (2440) Avenger
»

Računsko sodiše - politika

Oddelek: Problemi človeštva
231993 (1375) borchi
»

Primanjkljaj ne presežek - 2007

Oddelek: Problemi človeštva
362666 (1819) Ted

Več podobnih tem