» »

Ukinimo slovenščino

Ukinimo slovenščino

«
1
2 3

Pederčina ::

UKINIMO SLOVENŠČINO!

Argumenti zakaj je to potrebno:

- ker je to patetični jezik, ki ga govoril le 2.000.000 ljudi
- ker je zaradi prvega argumenta povsem neuporaben
- ker je zaradi nerazvitosti ne težak ampak piflarski jezik; naj vam razsvetlim; na primer sklanjatve: v spodnjem dupleku se je sklanjajo tako, v LJ drugače, na primorskem spet drugače; do tega je prišlo, ker je ta jezik totalno nelogičen, debilen, brezvezen in potem se je en žabar, ki sliši na ime Toporošič spomnil, udaril po mizi in rekel "Žabarska sklanjatev je pravilna" in potem te pri slovenščini tovarišica gleda k enga teleta, če sklanjaš hči, mater ali kakšno ostalo bedarijo narobe. Halo! Pač mi sklanjamo tako, oni drugače itd. Nisem jaz kriv, da govorim ta svetovno gledano najbolj patetičen jezik, ki bi ga že zdavnaj morali ukiniti in zamenjati z angleščino ali nemščino
- sklanjatev in ostale neuporabne, butaste, zaostale navlake napredni jeziki ne poznajo! Seveda jo ne poznajo, ko pa so se razvijali, racionalizirali, optimizirali tisočletja in tisočletja, ne pa ta bedna slovenščina, ki je ostala na začetni, nerazviti, neoptimizirani stopnji, ki so jo govorili slovenceljski trmasti kmetavzarski hlapci z IQ 60: zato pa je nastalo to slovensko skropucalo, ki ni podobno ničemer (al ničemur, vidite, saj sploh ne moreš vedeti, kaj je pravilno!!!)

PFEJ in slovensščina!

Ukinimo ta suženjskiin ničvreden (ali ničvredni; vidite, saj sploh ne moreš vedeti, kaj je pravilno!!!) jezik!!

Angleščina bi morala biti 1. jezik v Republiki Sloveniji, nemščina 2. jezik. Slovenščina pa naj gre na smetišče zgodovine kot FAILan poskus kmetavzarskih hlapcev.
http://www.b0g.org/wsnm/uploads/meat2.jpg

iggy ::

Epic Troll, žal dam roko v ogenj, da tvoja angleščina ni na zadostnem nivoju, da bi kej pametnega počel z njo.

GTFO
Hey, you're fat!

tx-z ::

Ti si pač en navadn [grda beseda], k je [grda beseda] in [grda beseda]. Če ti kej ni všeč ta jezik pol sam [grda beseda] [grda beseda] en.
In kaj zdej če ga govori samo dva miljona ljudi? Obstajajo jeziki k jih govori velik manj folka.
Če mislš da je vse tok težko v osnovni šoli, počak še ene 10let pa boš vidu da je blo učenje slovenščine še zmer lahko.
Pa če mene vprašaš je slovenščina res en supr jezik; neki lahko na tok različnih načinov poveš medtem k u kšnih drugih sploh ne morš. Edina jezika poleg slovenščine k sta mi še ušeč sta nemščina pa japonščina. Angleščina je sicr fajn k večina folka govori, ampak to je šele neumn jezik; kt da bi uzel 15% slovenščine in si zmislu nove besede.

Anyway, sto ljudi, sto čudi .. Slovenščina pa je in more ostat 1. jezik ;)
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

revvs ::

Bolj bomo govorili angleščino bolj bomo sluge angležom. Zdaj že tako dosti tujk prevzemamo iz angleščine, še posebej naši tajkuni in političari. Prej smo prevzemali bolj od nemcev in madžarov in smo bolj pametni bili. Vendar je zanimivo da smo drugi na svetu izmed vseh držav v tem da znamo največ tujih jezikov in smo tudi vedno sluge in nismo multijezična država. Slovenščina je dobra, samo učitelji slovenščine so malce prizadeti že od pamtiveka.

tsh2 ::

"samo" dva milijona? saj dva milijona ni tako malo.

kivi113 ::

"samo" dva milijona? saj dva milijona ni tako malo.


Sploh glede na visok % davek 1. in 2. svetovne vojne, pa tudi v preteklosti je bilo mnogo slovenske krvi prelite za zahodne cilje (obramba pred turčinami). Prvi slovenski zapis jezika, ki sega v leto okoli 1000, izhaja iz trenutne Bavarske (Freising). Od takrat se je območje govora jezika krčilo.

Če bi bila Slovenija moderna, razvita, socialna in pravna država, bi bili koroški in primorski Slovenci ponosni na svoj narod in jezik, ker smo se pa v zadnjih 100 letih tako "balkanizirali", in začeli verjeti v blesave "suženjske" propagande in podoben bs, pa seveda niso ponosni na državo, ki jo vodita kriminal in korupcija.

Baje naj bi bili 2. na svetu tudi po št. patentov na osebo. Baje.. :)

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Ne soditi o nekdanjih narodnostnih mejah na podlagi imena brižinskih (Freising) spomenikov. Sami dokumenti so bili najdeni v knjižnici Freisinške (Brižinske) škofije, ki je ob nastanku dokumentov imela posesti na Koroškem. Izvor spomenikov je bojda zgornja Koroška, natančnje dolina Molne (Mölltal). Brižinski spomeniki so, ne samo najstarejši zapis v slovenščini, temveč najstarejši zapis bilokaterega slovanskega jezika v latinici. Nekaj starejši zapisi slovanskih jezikov je v galagolici.

Kar se nekdanjih narodnostnih meja tiče, je npr. znano, da je le-ta potekala nekoč precej bolj severno, kot danes. Tako je Schladming nemška izpeljanka staroslovenskega (ali staroslovanskega) imena Žlebnik.....

Hkrati je zanimivo, da je Slovenščina glede narečij eden najbogatejših svetovnih jezikov, sploh, če upoštevamo sorazmerno malo število govorcev...

Drugače pa mislim, da je potrebno uvodni prispevek brati s vklopljenim tipalom za sarkazem....

LP

Jože

imagodei ::

@Pederčina,

zdej pa prevedi svoj post še v angleški jezik - seveda brez napak - in če ti to uspe, se bomo pogovarjali dalje. Prav tako pričakujem, da boš od sedaj naprej komuniciral samo še v angleškem in nemškem jeziku, ker tako odločno mnenje zahteva takojšnjo opustitev uporabe slovenskega jezika. Ta trenutek zgledaš najbolj patetično prav ti, ki zagovarjaš ukinitev slovenščine in to počneš ravno v slovenščini.

Aja, pa svojim staršem povej, da se boš z njima pogovarjal samo še v angleščini/nemščini. Verjetno te bosta po dveh dneh z dvema vzgojnima okoli ušes postavila na realna tla. Ko se boš naučil dovolj za tisto kontrolko, da boš skup spacal vsaj za 2, te bo pa tudi srd do slovenščine minil. >:D
- Hoc est qui sumus -

lambda ::

Zgleda, da je nekdo dobil cvek v šoli in je prišel svoje frustracije izlit na forum. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lambda ()

Mipe ::

Pederčina, vodi z zgledom in jo ukini pri sebi. Ne govori slovensko na spletu ne na ulici. Niti v trgovini, niti v šoli.

HAM ::

Ne more ker svojega je že davnaj pozabil. :))

Fave ::

Jaz mislim, da bi bilo fajn, če bi po celem svetu poenotili jezik. Toda kateri jezik uporabiti? Imho, bi bilo najbolje zgenerirati nov optimalno racionalen jezik.

Sam za slovenščino nebi točil solz.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

McHusch ::

Ma ne, to se Pederčina razburja, ker je mislil zadnjič, da je pósoda filmov en tak velik lonec z devedeji z zatipkanim o-jem. :D

McHusch ::

PS: pišite njegovo ime kot [st.clan 83149], ker se ga bo nekoč spremenil in bodo vaši zapisi njegove nekdanjega nicka ostali -- čudni.

GLAVNI ::

agree w/ OP

rejven ::

takrat bom veliki "P" spremenil v malega pa se bo vedlo o kom je govora :)

edit: razlog za izbris Mavrik? Če si izbere tak nick je moj komentar na mestu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rejven ()

BlueRunner ::

Pederčina je izjavil:

UKINIMO SLOVENŠČINO!

... snip ...

Angleščina bi morala biti 1. jezik v Republiki Sloveniji, nemščina 2. jezik. Slovenščina pa naj gre na smetišče zgodovine kot FAILan poskus kmetavzarskih hlapcev.

Errr... Jaz glasujem za kitajščino.

Simko ::

No, Pedercina ima res malo neprijeten nick, prav tako je njegov pristop napacen. Se pa moram strinjati v tocki, da je nas jezik zelo neuporaben in neprakticen, ce gledamo globalno. Ja, _samo_ 2 MIO ljudi ga govori. Ze kak Dunaj z okolico ima vec prebivalcev, da ne govorim o kaksnem NY, Londonu, Tokiu, Seoulu, ali podobno.

Kot trg smo za veliko podjetij nezanimivi, tujci nimajo nobenga interesa in mocnega razloga uciti se slovenscine, prav tako pa se popolnoma strinjam z mnenjem denisa tukaj.

Ce mene vprasate, sem takoj za ukinitev slovenscine. Takoj. Prav tako me moti dejstvo, da se vse risanke sinhronizirajo dandanes, ipd. Razlog: tudi kinu in TVju se lahko zahvalim, da govorim danes tekoce anglescino, saj sem kot otrok poziral angleske besede v razlicnih filmih, risankah, igrah, ipd. Skoda, da nas ni vec, ki tako mislimo.

Sam uporabljam angleski jezik koliko se le da (tudi tipkovnico imam nastavljeno na anglescino, zato se opravicujem za izostanek sumnikov): doktorat, prijatelji, facebook, sluzba. Enostavno bolj prakticen jezik je v mnogih pogledih. A ni namen jezika komunikacija in ali ni cilj komunicirati s cimvec ljudmi? Tukaj so se spanscina, nemscina, kitajscina, ... vsi ti jeziki so superiorni in ne vidim mnogo razlogov v ohranjanju slovenscine.

P.S.: Ce le pomislim na zakon o minimalnem naboru slovenskih pesmi na radijskih postajah. fail. se enkrat, skoda, da nas ni vec s tem misljenjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Simko ()

keworkian ::

Nekateri so se borili za ta jezik, vi ga pa tako blatite. Lahko vas je sram....
Obscenities in B-Flat

rasta ::

Ne razumem vas. Če vam gre slovenščina na živce, jo enostavno ignorirajte. Glejte filme v tujem jeziku, berite besedila v tujem jeziku in se s somišljeniki pogovarjajte v tujem jeziku. V skrajnosti se lahko tudi odselite iz države.
Za komunikacijo z državnimi inštitucijami pa tudi obvladate slovensko dovolj, da vam to ne predstavlja težave.

Edini, ki se lahko bunijo za ukinitev slovenščine (oz. vpeljavo še enega uradnega jezika) in pri tem ne izpadejo smešni, so tu živeči tujci oz. priseljenci, ki slovenščine ne obvladajo dovolj.

Matako ::

Mah tudi ta angleščina pridobljena z neta in filmov je bolj tako-tako. Ne vem, mogoče pa res rabiš šolo. Sam sem se nekaj časa šolal v ZDA - prej se mi je zdelo, da ljudje pri nas kar dobro obvladajo angleško... ampak se mi je očitno samo zdelo. Ogromno je sicer majhnih ampak RES motečih napak, bizarnih naglasov in predvsem *facepalm* uporabe fraz na napačnih mestih oz napačnih priložnostih.

Po nekem čudnem naključju najbolje govorijo tuje jezike ravno tisti, ki imajo dobre govorne sposobnosti v materinščini. Ne velja samo za ang.

Moja teorija je, da je to povezano - nekdo, ki ne zna skupaj spraviti nekaj za silo normalnega (nihče ne zahteva retoričnih umetnin) v slovenščini ima očitno slabe sposobnosti govora in razumevanja in tak tudi ne bo opazil lamerskih napak v tujem jeziku in jih bo veselo metal ven misleč, da obvlada.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Simko ::

Matako je izjavil:

Mah tudi ta angleščina, pridobljena z neta in filmov je bolj tako tako. Rabiš šolo! sam sem se nekaj časa šolal v ZDA - prej se mi je zdelo, da ljudje pri nas kar dobro obvladajo angleško... ampak se mi je samo zdelo.


Matako, seveda. Ampak filmi, risanke prav gotovo pomagajo pri razvoju tuejga jezika.

Pravis tudi, da slovenci ne govorimo dovolj dobro anglesko (in verjetno tudi drugih mocnih jezikov), kot si opazil po vrnitvi iz tujine. Ja seveda, ce se pa ucimo slovenscine ze od malih nog.

Matako ::

Simko po mojem ni to... saj pravim, mogoče samo moja teorija (ok, ne samo moja) ampak lingvistične sposobnosti izgleda v svojem BISTVU presegajo različne jezike, sintakso, če hočeš.

Oz. povedal ti bom drugače: ti lahko nekomu daš najboljšo kamero na svetu.. samo če ne zna delati dobrih filmov, bo posnel sranje.

Fokusirajte se na vsebino in izrazno moč, jezik je najlažji del in ni tako zelo pomemben. Tukaj sumim največjo napako zagovornikov "govorimo ang. in vse bo ok".
/\/\.K.

imagodei ::

Žal zadnje generacije tudi slovensko ne govorijo(te) dobro, čeprav se jo učijo(te) od malih nog.

Zato pa Pederčina poganja tako gonjo. Zaradi slabe ocene.

Slovenščina je čist kul jezik. Vseh jezikovnih trikov in pa čisto vsake vejice itak nihče ne zadene; kljub temu ni tako presneto težka. Konec koncev to dokazujejo malčki, ki slovensko govorijo čisto primerljivo enako dobro, kot njihovi angleški vrstniki angleščino, nemški vrstniki nemščino, japonski vrstniki japonščino.

Sicer pa, kot je rekel nek slovenski literat (se žal ne spomnim kateri): samo v slovenščini se lahko ljubita le dva, v vseh drugih jezikih jih mora biti več ;)
- Hoc est qui sumus -

tx-z ::

Pa še en razlog je, zakaj naj bi slovenščina ostala kot prvi jezik..Vsaj po mojem mnenju. Ta jezik ni lahk, prznam. Js če bi biu tujc bi pomojm prej obupu, predn bi se ga lah nauču...in s tem tut bl razvijš možgane in se pol lažje naučiš drugih jezikov...Pa tut se mi zdi da je slovenščina bl čist jezik kokr recimo angleščina. Če znaš slo, se lahko dobr naučiš govort velik drugih jezikov; lej američane-tiste jezike k se učijo zlo polomln govorijo..=)
tx-z

Mavrik ::

Poleg tega slovenščina nosi v svojih stavkih več informacije in je učinkovitejši jezik kot angleščina ;)
The truth is rarely pure and never simple.

bluefish ::

lej američane-tiste jezike k se učijo zlo polomln govorijo..=)
Razlog za to je najbrž bolj ko ne v neuporabi drugih jezikov.

Kenpachi ::

Heh, so mi hecne teme, ki jih odpre nekdo (s prikladnim vzdevkom, mimogrede) tako, da blekne nekaj, pobegne, potem pa se tukaj dajejo neki 3. in 4. osebki :D
Zaraki Kenpachi.

Izi ::

Noben jezik se ne bo kar ukinil, vseeno pa bo večina jezikov počasi izumrla. Seveda bo to trajalo več generacij tako da se nikomur ne bo treba preveč razburjati. Proces počasi poteka že kar kakšnih 20 let. Današnji otroci se že od malega učijo poleg Slovenščine tudi Angleščino.

Da ne bo kakšne fovšije trenutno kaže, da bo Slovenščina izginila povsem enako hitro kot Nemščina :P
Na koncu (verjetno čez kakšnih 200 do 300 let) naj ne bi ostal samo en jezik ampak se strokovnjaki zaenkrat strinjajo, da bomo v prihodnosti na Zemlji govorili najverjetneje 3 jezike in sicer Kitajščino, Angleščino in Španščino.
Predvidevam, da bomo na območju današnje Slovenije kot kaže čez nekaj stoletij govorili angleško. Kitajščina se mi ne zdi prav verjetna, čeprav bo verjetno bolj razširjena kot Angleščina. Španščina pa se zna razširiti po celi Ameriki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Mavrik ::

Glede na to, da večina Skandinavcev lepo govori angleško, in se to učijo od malih nog (veliko jih zna tudi nemško) pa ne zgleda kot da bi kaka Danščina (čeprav jo govori "le" kakih 6 mil ljudi) kam šla ;)
The truth is rarely pure and never simple.

LordTado ::

Počakaj kakih 50 let pa bo:)
Cel svet bo nekoč govoril angleško:)

Mavrik ::

Čist verjetno. Sam to ne pomeni da bo kdo nehal govoriti materine jezike ;)
The truth is rarely pure and never simple.

McHusch ::

Ja ja, isto rekli za latinščino, grščino pa še kaj drugega ...
Imperiji rastejo in padajo, jeziki se rojevajo in umirajo. Nekoč bo umrla tudi angleščina. Upam, da je slovenščina ne bo prehitela za 1000 let :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: McHusch ()

imagodei ::

Dokler bo obstajala pisana slovenska beseda in organizirano učenje v šolah, se ni za bat, da bi slovenščina kam šla (ali pa kateri koli drugi jezik).

Glede na trenutne tendence (angleška ljubljanščina, pretežna uporaba angleških izrazov na internetu, sleng, normalni razvoj jezika in posledično opuščanje dvojine, postopno izumiranje rodilnika ipd) pa se utegne nekje v naslednjem stoletju slovenščina razslojiti na "visoko" in "nizko" slovenščino. Vsaj od začetka se bi visoke slovenščine učili v šolah, v vsakdanjem pogovoru in tudi javnih občilih pa bi vse bolj postajala sprejemljiva nizka. Kasneje bi bila visoka rezervirana le še za kakšne kulturne dogodke, visoka umetniška dela in za ljubitelje slovenščine, ki se pobebavljanju jezika ne bi hoteli uklonili.
- Hoc est qui sumus -

Mavrik ::

Tole so precej take črnoglede napovedi, ki jih zgodovina nekako ne podpira - navsezadnje je bila enaka situacija v Sloveniji z nemščino pred kakimi ~100-200 leti, pa slovenščina ni šla nikamor. So pa narečja dobila ogromno nemških besed, ki se še zdaj uporabljajo, kar pa sami slovenščini kot taki ni škodilo.

Enako se bo verjetno zgodilo z angleščino - v pogovorni jezik se bo zrinilo precej angleških besed, kakih par bo našlo svojo pot tudi v knjižno slovenščino, a nekako se mi ne zdi situacija problematična, glede na to da smo preživeli namensko vsiljevanje italjanščine/nemščine/madžarščine.
The truth is rarely pure and never simple.

Izi ::

Jezik je pač ena redkih stvari na katerega usodo odrasli nimajo nadzora. O prihodnosti jezika odločajo predvsem otroci. Otroci uporabljajo tisti jezik, ki se jim zdi bolj uporaben in če danes poslušaš mladino na avtobusih, tisti jezik ki ga govorijo že zelo daleč od slovenščine. Pravzaprav se vsaj v Ljubljani govori ena mešanica 50 % Slovenščine, 40 % Angleščine in 10 % Srbščine. Predvidevam, da je v Mariboru najbrž prisotne malo več Nemščine, Slovenščine pa je povsod do danes izginilo že skoraj polovico.
Dvojina recimo se je neuradno poslovila že kakšno desetletje nazaj, vsaj jaz jo v pogovornem jeziku v tem tisočletju še nisem slišal niti enkrat.

In Mavrik, Slovenščina se je prvič pojavila šele kakšnih 400 let nazaj in kot neuraden jezik neizobraženih kmetov kljub temu hitro, v nekaj 100 letih, izpodrinila uraden jezik, pa takrat niso imeli nobenega interneta in televizije, pa je šlo vseeno tako hitro. Pogovorni jezik je tisti, ki je glavni in ne uradni. In po moje se bo slovenščina poslovila precej hitreje kot se je pojavila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

McHusch ::

Kam je šla dvojina?
A mar pravimo dva stoli so ali dva stola sta?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: McHusch ()

stalker ::

Izi je izjavil:

Dvojina recimo se je neuradno poslovila že kakšno desetletje nazaj, vsaj jaz jo v pogovornem jeziku v tem tisočletju še nisem slišal niti enkrat.


In potem svizec... daj ne bluzi, dvojina te obdaja na vsakem koraku, le ti je najbrž nočeš slišati.

LordTado ::

V šolah bi se že nekoč mogli učit samo angleščino nepa švabščino,ki je itak mimo jezik in same štukane besede...
Pa še na zgodovino se takoj spomniš ko slišil ta jezik...

Mavrik ::

Dvojina recimo se je neuradno poslovila že kakšno desetletje nazaj, vsaj jaz jo v pogovornem jeziku v tem tisočletju še nisem slišal niti enkrat.


Morda moraš kaj nos porinit ven z Ljubljane pa bo. Na vzhodnem koncu recimo večina narečij in njihovih govorcev nima prav nobenega problema s pravilno uporabo dvojine - neuporaba dvojine je bolj značilnost osrednjega dela Slovenije.
The truth is rarely pure and never simple.

Karaya 52 ::

Mogoče prej zahodnega dela, Obale, kot pa osrednjega. Če želite postati gospodarsko konkurenčni svoje napore usmerite v znižanje javne porabe in davkov, ne pa v eliminacijo jezika.

Lonsarg ::

Ma kaki ukint slovenščino, ukint vse razen enega jezika. No naj se uči kdor se hoče, saj se tudi latinščino ljudje učijo, čeprav je mrtvi jezik.

EN JEZIK NA ZEMLJE FTW!

No prej je treba met še samo eno državo:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

BlueRunner ::

... in enega vodjo.

Žalostno, mar ne?

USS Liberty ::

Lonsarg je izjavil:

No prej je treba met še samo eno državo:)


Kje pa bo glavno mesto te skupne države?
Tel Aviv ali New York?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

T0RN4D0 ::

Hehe provokacija pač, ampak slovenščine po mojem ne bi prav nič pogrešal.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Mipe ::

Kjer so ljudje izolirani, bodo razvili dialekt, ki se bo razvil v drug jezik.

Dokler smo izolirani drug od drugega, se dogaja Babilon.

kixs ::

Slovenci smo znani, da se sami zelo dobro izoliramo. Zato pa obstaja toliko narecij, na tako zelo mali povrsini.

knesz ::

Pederčina je izjavil:

UKINIMO SLOVENŠČINO!

Argumenti zakaj je to potrebno:

- ker je to patetični jezik, ki ga govoril le 2.000.000 ljudi

--- ostala solata

Popravek, slovenštinu govori 2.000.001 ljudi. Namreč, zelo dobro jo obvlada tudi moj dober prijatelj iz nigerije. Res pa pravi, da smo slovenci zelo neprijazen narod, saj odgovorimo le na 3% elektronske pošte, ki jo pošlje slovencam...

Matako ::

bluefish je izjavil:

lej američane-tiste jezike k se učijo zlo polomln govorijo..=)
Razlog za to je najbrž bolj ko ne v neuporabi drugih jezikov.


To ni čisto res. V ZDA je precej ljudi, tudi povsem preprostih, ki zelo solidno govorijo špansko, kar nekaj ljudi zna francosko ipd. - imajo sicer običajno ubijalski naglas, samo slovnično so pa čisto ok - za slovenske standarde.

Predvsem pa je procent ljudi, ki so retorično solidni v materinem jeziku bistveno večji kot v Soveniji. Tudi šole namenjajo veliko več pozornosti govornim nastopom v javnosti ipd.

Zdi se mi, da se ljudje tudi precej bolj zavedajo, da ti govorna/pisna sposobnost reši rit na intervjuju za službo, na policiji, zrihta ti ženo ipd ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Mipe ::

Dovolil sem si majhen hec in prevedel umotvor od Pederčine v angleščino prek Google prevajalnika:

Abolished SLOVENE!

The arguments why this is necessary:

- Because it is pathetic language, spoken by only 2 million people
- whereas the first argument obsolete
- Because it is difficult due to underdevelopment of the Sun but piflarski language, to enlighten you, for example declensions: the lower Duplek was leaning so, LJ, on a seaside again, otherwise, until this is because the language is totally illogical, debile, nuthin, and then the one žabar that goes by the name Toporošič remember hitting the table and said, "Žabarska declination is correct" and then those in Slovenian comrade looks to enga calves if sklanjaš daughter, mother or any other bedarijo wrong. Hi! But I sklanjamo as they otherwise etc. Not my fault that I speak the world's most pathetic language, saying that it had long since discontinued and replaced with English or German
- declination and other useless, stupid, retarded clutter advanced languages do not know! Of course you do not know, but when they develop, rationalize, optimize the Millennium and the Millennium, but not this pathetic Slovenian, which was still at an early, undeveloped, neoptimizirani stage by saying slovenceljski kmetavzarski stubborn slaves with IQ 60: it is This Slovenian skropucalo created that does not like (al anything, you see, because you can never know what is correct!)

PFEJ and Slovenian to!

Suspend this suženjskiin worthless (or worthless, you see, because you can never know what is correct!) language!

English should be the first language in the Republic of Slovenia, German second language. Slovenian whether it be on the scrap heap of history as an attempt FAILan kmetavzarskih lackeys.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Učenje angleščine - v naravnem okolju

Oddelek: Šola
458087 (4889) bajsibajsi
»

Microsoftov center za uporabnike prejemnik klica ni znal Slovensko. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18129532 (22799) zmaugy

Ljubljana - najlepše mesto Balkana (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13926755 (24007) dzinks63
»

Francoščina ali Nemščina ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
9214130 (12667) trancer01
»

dunajski hlapci

Oddelek: Loža
427419 (5839) Ramon dekers

Več podobnih tem