» »

Kateri 42" LCD?

Kateri 42" LCD?

Bellzmet ::

Zdravo,

cena do 800 EUR, 42" je max. velikost, najbolj važna je kvaliteta slike. Gledal bom tako SD program 70% (poročila, šport, filmi,...) kakor tudi HD vsebine.

Kakšna priporočila?

lp

miranpozar ::

Kaj dosti izbire itak nimaš: LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony. Mislim da danes slabega televizorja ne moreš kupiti, lahko kupiš samo dobrega, ali pa malo boljšega.
Sicer se bo zdaj tu najbrž razvil "flame war", kjer bo vsak hvalil svoje, ampak v zadnjih letih se videl kup TVjev, ki so jih kupovali znanci/prijatelji/stranke in vsi so OK.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

jan01 ::

lg 50pk350 660EUR +75EUR-6let garancije

Bellzmet ::

A lahko že enkrat nehate smetit s to plazmo na tem forumu!

Me ne zanima, ker iščem 42" in NE 50".

lp

mindzone ::

Pri SD programih je slika na vseh novejših televizorjih enaka. (vsaj jaz ne opazim razlike v trgovinah, kjer sliko lahko primerjaš) Velja pravilo, večji televizor slabša slika. Pri HD programih pa odvisno z kake razdalje misliš gledati. Od daleč ne boš ločil razlike, če pa misliš z fotelja cca. 2 m pa se že splača kaj boljšega vzet.

Naslednja stvar je TRUMOTION pri LG televizorjih, med 100 Hz in 200 Hz se pozna razlika pri gledanju HD športnih programov pri SD se ne pozna niti razlika med 50 in 100 Hz

Pa večina novejših televizorjev, vsaj LG imajo vgrajeni DVD predvajalnik, snemalnik itn. Film daš na USB ključ ter ga vtakneš v TV. Imaš tudi že naložen software za gledanje youtube videov FB, vremenska napoved....


Doma imamo LCG LG 750, zelo zadovoljen.

Glede LCD LED televizorjev pa ti ne morem kaj dosti svetovati

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mindzone ()

kmetek ::

ko imamo v SLO toliko veliko HD športnih programov, a ne? :P

mindzone ::

to je samo primer

Dromar ::

Če mene vprašaš, kupi Panasonicovo plazmo za 450EUR ki je HD ready in ima 1024x720 al neki takga resolucijo. Fora je, da na njej dobiš res najlepšo možno SD sliko (veliko boljšo kot na full HD televizijah). Naj te ne zavede to, da je HD ready, saj bo še zmeraj znala prikazat HD sliko tako da dol padeš od sreče ko jo vidiš, ker pa bo 70% časa SD signal laufal, je bolj smiseln tak nakup.
Če si 100% zavzet za LCDje, potem pa kupi najcenejšo 42" 100hz LCDjko, ki jo lahko dobiš. Mimogrede, pred 50pk350 sem imel kaka 2 mesca Toshibino LCD televizijo za 600EUR (dobiš pa v trgovini lahko popust, da boš plačal okrog 500)40" 50Hz in je imela res krasne črne barve-v njih se je pravzaprav zelo približala plazmi in mislim da je kar prekašala večino LCDjev do 800EUR!
Vsekakor pa dobro razmisli o 42" HD ready plazmi, če misliš gledat več SD kot HD signala, pri čemer upoštevaj, da bo tudi HD signal res lepo zgledal, medtem ko na FHD TVju zgleda samo HD signal dobro!

Bellzmet ::

@mindzone: tegale LG 42LD750 gledam tudi sam. Se pravi, da je v redu slika?

@dromar: hvala za nasvete, ampak bom vseeno vzel kar full HD. Pa še nekako sem bolj navdušen nad LCD, ker bo nekaj časa služil tudi kot PC monitor.

mindzone ::

ja lej, daš na usb ključek HD film neseš v tv in res nisem mogel verjeti svojim očem kakšna slika je. Ne delam nobene reklame ali kaj podobnega. (mi je vseeno če ga vzameš ali ne itak te ne poznam :D) Pa vedno več bo HD programov tak da se ti splača vzeti FullHD.

Če se hočeš prepričati na lastne oči, glede slike, stopi v bližnjo trgovino pa si poglej. Drugače pa ti svetujem, da si televizijo naročiš prek spleta. Že razlika med BigBangom in njihovo spletno trgovino je bila pri moji televiziji 100EUR. Poglej v kateri trgovini imajo najhitrejšo dostavo in tam naroči.


Lepe praznike

Bellzmet ::

@mindzone: kaj pa navaden SD signal (šport, filmi) je verjetno tudi v redu slika?

Za HD vem, da mora bit super.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

mindzone ::

Glej če preklaplaš z kakega manjšega LCDja na občutno večjega bo ti od začetka seveda slabša slika. Ne more televizija pričarati nevem kake slike, če je že signal za drek.
Mi mamo kabelsko, verjetno je tu kar nekaj slabša slika kot pri kakem Siol, Amis TV in podobno...
Vendar je za mene še vedno odlična slika (gledamo z razdalje 3,5m). Odvisno je seveda od kanala. To že sam verjetno veš, da vsi kanali nimajo iste slike. Pri nekaterih programih niti ni privzeti full screen. So črne obrobe, ampak tudi na to se privadiš, sprva me je motlo ampak zdaj ne opazim razlike. Vendar se tudi to da rešiti, pri tv se nastavi zoom oz. neki cinema mode pa nevem kaj vse še je. (če pa gledaš v temi pa itak da ne opaziš)

Če gledaš NBA ali Poker na Š1, imaš na sredini televizije sliko, vse okoli pa je obrobljeno, medtem ko pri nogometu pa imajo fullscreen.

Bellzmet vseeno ti predlagam, da greš v trgovino in si pogledaš. Ker vsak ima svoje mnenje...

Meni osebno je slika pri večjih programih (pop, kanalA, Animalplanet...) super. Če pa vrtijo kake stare filme pa seveda da je popačena...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mindzone ()

Bellzmet ::

Hvala za komentarje. Grem gledat v trgovino.

neki4 ::

praktično nimaš kaj zgrešit z nabavo tv. Važno je samo da se pri nakupu pozanimaš glede potrebnih funkcij, ki jih boš rabil, tudi najcenejši roba je zelo zadovoljiva. Sicer pa plasme na forumih tako opevajo, da je že malo moteče. Sicer pa se večinoma prodajajo lcdji.

mindzone ::

agreed

zagi123 ::

Vsi LCDji imajo SD sliko za bruhat. LCD je ok samo če ga misliš samo kot PC monitor. Ampak če se ti LCD bolje sliši, potem pač pojdi trgovini in vzami nek LCD ki ti bo lep, ali pa LED FULLHD 3D, potem boš bil cel car ko boš imel tv z toliko kraticami. SiolTV in ostali IPTV bodo pa tako na lcdju kot plazmi izgledali bolj zanič, ker so preveč kompresirani. Zato pa imaš DVB-C...

neki4 ::

čaki, sd je na plasmi bistveno bolje, hd na lcd pa ni slabše? na siol kvaliteti je pa pri obeh isto slabo? tukaj nekaj ne štima.

miranpozar ::

Jaz vsakemu svetujem, naj kupi plazmo. Jo imam tudi sam. Vso to opevanje plazem na tem (in ostalih bolj specializiranih) forumih ima neko racionalno podlago, verjemite.
Sicer pa kar se tiče SD kvalitete tiče, pa je zelo odvisno. Jaz sem imel prej SiOL IP TV in je bila slika tako kompresirana in zanič, da je bil to eden od pomembnejših razlogov, da sem prešaltal na T2, kjer pa je slika fenomenalna! Imam pravtako satelitsko (Dreambox) - tu so nekateri kanali res špica, marsikdo me vpraša, če je to HD (ne, ni... ampak je zelo kvaliteten SD).
No na obeh (T2 in sat) je velika razlika med kanali - Discovery naprimer je preko satelita precej kompresiran (3 - 5 Mbit/s) in se temu primerno vidi, pravtako preko satelita pa je italijanski Canale 5 špica (10 Mb).
Pa spet je odvisno od predvajanega programa - naprimer T-2 TV POP TV 24 ur - digitalna produkcija - res orenk slika, če pa predvajajo te brezvezne filme kakor samo oni znajo, pa je slika, kot da bi jo iz VHSa vrteli (brez barv - vse nekam rumeno/zeleno/rjavo), brez oštrine in dinamike.
Povedat sem hotel samo to, da je dandanes problem v izvoru slike in vmesnih členih, ne v TV aparatu!
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Bellzmet ::

Ja sem gledal HD v Big Bangu od LG 750 (LCD) zraven LG 8500 (full LED). Razlika v ceni 400 - 500 EUR v sliki pa sploh ne. Tako da se definitivno ne splača dat toliko več za LED. So res zaenkrat še veliko precenjeni.

lp

mindzone ::

vsekakor se strinjam s tem, da se LED trenutno še ne splača. Nova tehnologija, visoko nabite cene. (podobno je bilo pri LCDjih na začetku)

kar se plazme tiče, smo jo imeli pred LCDjom. SD kanal je od začetka pri vseh televizijah enak, fora je v tem plinu, slika s časom slabi.. na dolgi rok se definitivno ne splača (tako je moje mnenje..)

večja televizija slabša slika pri SD kanalu...

Dr_M ::

Kaj pa je pri LED tako novega? Neka nova tehnologija, iz leta 1962?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

krebs11 ::

Jaz imam 42LE5300 led lcd in sem z njim čisto zadovoljen, ko sem ga kupoval, sem se odločal med philipsom 42pfl5405 in LG 42ld750, ampak philips je odpadel, ker ne predvaja filmov s podnapisi preko usb, zato je ostal samo LG, potem sem pa videl, da je bil led dražji samo za 50eur in sem ga vzel in mi ni žal, da sem ga kupil, poraba je majhna, do 50 watov, slika je lepa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961177970 (402341) antonija
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5334128 (29726) popster
»

LCD LG ali Philips

Oddelek: Zvok in slika
394676 (4156) Dromar
»

crt televizor, dvb-t in digi.tv: zaslon 4:3 vs. 16:9

Oddelek: Zvok in slika
302626 (2069) Nagi Bator
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7733460 (30910) jajcar

Več podobnih tem