» »

Samsung LCD Serije6 & internet tv

Samsung LCD Serije6 & internet tv

nx6325 ::

Pozdravljeni.

Imam samsung lcd 40le652c. Zanima me ali lahko internet tv kako usposobim tako da pač utp kabel priklučim v mrežno od prenosnika?
Imam namreč brezžični net od soseda, tako da nimam svojga routerja. A se je že kdo poigral s tem? Pa preko utp-ja naj bi lahko tudi bral podatke (filme,slike,...) iz računalnika?!?

Naabo ::

Če me spomin ne vara sem že poizkušal in deluje, le bridge-at moraš povezavi (se pravi LAN & WLAN adapterja).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Naabo ()

c652 ::

Zdravo,

prosil bi za pomoč. Nabavil sem si Samsung LE40C652, kupljen v SLO.

Danes so mi že prišli priklopit KABELSKI TV EVJ MEDVODE, kjer smo vzeli TV in internet 10/1.

Dobili smo njihov Cisco modem in iz njega je povezan kabel preko koksialnega kabla v tv (to dela super). Iz modema je še povezal LAN kabel na moj wireless linksys router (WAN luknja). Sedaj imam wlan omrežje doma tako kot sem tudi hotu.

Problem nastane, ko iz routerja (npr iz številke 2) povežem v tv LAN kabel, da bi imel še na tv internet (pač že če tv to omogoča zakaj pa ne?).

Ko povežem na tv mi ne dela internet na tv. Je treba kaj nastavit?

Bil sem v menu, setup, network,
-network tipe: wired
- network setup: internet protocol setup je na automatic in pa DNS je na utomatic

In ne dela (niti nobena aplikacija na tv niti update softwerja preko interneta).

Poskusil sem pa tudi manual internet protocol setup:
ip adress: 192.168.1.200
subnet mas: 255.255.255.0
gateway: 192.168.1.1

in pa manual DNS server: 192.168.1.1

in še kar ne dela.

Čeprav ko dam NETWORK TEST NA TV mi napiše, da je vse kul:
MAC ADRESS DELA
IP ADRESS DELA
SUBNET DELA
GATEWAY DELA
DNS SERVER DELA
GATEWAY PING DELA
INTERNET SERVICE TEST DELA

Povsod so zelene kljukice.

pridem do tukaj in tukaj stoji vse skupaj:
 slika

slika

Potem pa kliknem na internet tv in samo stoji tale slika:
 slika 2

slika 2

Hvala

Ja pri meni če nastavim na auto, se že pri ip adress ustavi, ko dam pa na manual in vnesem ip-je, pa se ustavi pri gateway. Če ima kdo rešitev kako preko utp kabla povezanega na mrežno od prenosnika povezati se na net-tv, naj napiše.

hvala

laguna ::

C652 zapisal

"Dobili smo njihov Cisco modem in iz njega je povezan kabel preko koksialnega kabla v tv (to dela super)."

Zakj pa nisi vzel Ci kartico in se tako rešil enega daljinca????

LP
lagunaaaa

sylver ::

sej nimamo 2 daljincev. samo od tv. pri kabelski ne dobiš daljinca

Sedaj sem malo spet probaval usposobiti internet na tv-ju, tako da ga priključim kar v računalniško mrežno kartico.

Ko dam network test na tv, se mi ustavi pri GATEWAY PING, do tam pa vse obkljukano (MAC ADRESS DELA, IP ADRESS DELA, SUBNET DELA, GATEWAY DELA, DNS SERVER DELA)

Kako bi lahko to težavo odpravil, kakšna ideja?

Double_J ::

Meni tudi ne dela... a komu že dela? Itak pa je bolj beda...

Bi si kar nekaj takega omislil...

Dve šivanki...

BALAST ::

Kaj niso Revue umaknil iz proizvodnje, ker naj bi Logitech raje pilil Google TV napravo.

fpbs ::

Kolikor je meni poznano, je Logitechov Revue namenjen za spremljanje Google TV. Samo zaenkrat je to možno gledati samo v Ameriki. Nekaj o tem je na tej strani: http://forum.sibila.si/viewtopic.php?t=...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako nastaviti Router?

Oddelek: Omrežja in internet
274532 (3634) XS!D3
»

Problem z Wifi-rabim pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
171201 (879) Marino88
»